Log ind

Online-bøger

Jeg har efterhånden skrevet en del bøger om have og blomster. Nogle af dem er udsolgt, men jeg har valgt at gøre dem tilgængelige for Haveklubbens Sølv- og Guldmedlemmer.

Mit haveliv

Claus Dalbys haveliv! Et liv, som kun de færreste tør drømme om. 

Flere har spurgt mig, om dette er mine erindringer. Nej, dertil er jeg for ung. Bogen handler først og fremmest om de seneste femten år af min tilværelse, de mest privilegerede, siden jeg i 1995 fandt haveglæden. At man kan blive så fascineret og ydmyg over at se et frø spire, et løg udvikle sig eller en plante gro, vidste jeg ganske enkelt ikke. Kimen til en passioneret tilværelse var lagt, og min glæde og fascination bliver større dag for dag.

Mit haveliv er blandt andet historien om Claus Dalbys holdninger og principper. De er i høj grad inspireret af den engelske havekultur, og derfor er bogen også en beretning om mange af de engelske haver, han gennem årene har besøgt – og ofte er vendt tilbage til – i en søgen efter at skabe det sublime.

Undervejs er teksten garneret med utallige dyrkningsmæssige tips og råd, som Claus Dalby har tilegnet sig ved arbejdet med sin egen have. En have, som aldrig bliver færdig – og det er netop hele filosofien bag hans havekunst.

The garden will be even much nicer next year!

Claus Dalbys have i Risskov er i dag kendt af alle danske haveelskere, og med sin smittende entusiasme har han beredvilligt lært fra sig på tv, i bøger og på clausdalby.dk. Hans styrke er at fortælle om havelivets små og store mysterier, så de bliver nærværende og til at forstå.