Log ind

En juleinspireret salat

I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

.

Kommentarer
Jytte 2 måneder siden
Jeg elsker at være køkkenskriver hos dig. Der er så hyggeligt , og så smukt i dit køkken, så en anden gang må du godt vise lidt mere frem ; ) Og ja! Kål er godt, men min mave kan overhovedet ikke tåle dem i rå tilstand. Derfor varmetilbereder jeg dem altid. Faktisk spiser jeg tre-fire slags kål hver dag året rundt, og således også om lidt, hvor menuen omfatter rosenkål og kastanjer sammen med Bresaola oksekød i tynde, lufttørrede skiver, som Irma havde på tilbud i går. Og som forret skal jeg prøve noget nyt: Marokansk appelsinsalat med sorte oliven og sardeller vendt i marinade af appelsinsaft og olivenolie. Um! Jeg er SÅ sulten, men har ikke haft stunder til at gå i køkkenet, før jeg fik set din lille udsendelse til os i dag.
Tusind tak
og velbekomme
Jytte
Claus 2 måneder siden
Kære Jytte, ja 'kål er cool' er en af mine overskrifter. Det lyder rigtig godt med din appelsinsalat. Velbekomme ... Kærlige hilsner fra Claus
Jytte 2 måneder siden
P.S. Husk at bønner skal varmebehandlers, både tørrede og friske af slagsen! I rå tilstand er de giftige. Ikke at man dør af dem, men man kan få mere eller mindre ondt i maven alt efter, hvor sart et fordøjelsessystem man har.
Claus 2 måneder siden
Kære Jytte, du har helt ret. Og det skriver jeg da også tydeligt i mine bøger. Kh Claus
Iris 2 måneder siden
Kære Claus
Tak for kigget i dit dejlige køkken. Rosenkål er altid godt, ligesom de fleste andre grøntsager, dog ikke i rå tilstand. Vi bruger meget at bage grøntsager. Lækker lille ret du tilberede.
Skønt havebesøg, længes helt vildt til foråret, de mange dufte og farver. Men nu skal julen jo lige nydes.
Rigtig god aften.
Kram Iris
Claus 2 måneder siden
Kære Iris, ja bagte grøntsager er lækre og så nemme at tilberede. Her er jeg helt med ... Kærlige hilsner fra Claus
Morten 2 måneder siden
Kære Claus

Er helt enig, det er virkelig en skøn have, meget charmerende. Roser og de skønne store prydløg kan noget helt fantastik sammen.

Rigtig god weekend
Claus 2 måneder siden
Kære Morten, Vi drømmer vist alle om forår og sommer. Men juletiden er nu også hyggelig. Kh Claus
Anita 2 måneder siden
Kære Claus
Jeg bobler helt over af glæde af den fantastiske have , farverne , roserne og alle de fantastiske Allium , jeg må hellere begynde at sparre sammen der skal , der skal bare mange Allium løg i til næste efterår det ser fantastisk ud , og så smart med Allium imellem Hostaer og plads til en lille køkkenhave .
Din salat du lavede den ser så lækker ud den skal vi prøve mellem jul og nytår en kødløs dag må der til jeg har så travlt på salon så derfor når jeg ikke så meget spændende mad før jul , men min råkost salat af revet hvidkål og æbler og gulerødder med appelsinsaft over hver aften det sørger jeg altid i travle tider at få , tror det holder mig rask hele vinter , iøvrigt fik vi det altid i mit barndomshjem . Så jeg glæder mig til lidt mere tid til at lave mere spændende salater .
Tak for en skøn haveklub video i denne uge også
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 måneder siden
Kære Anita, her i huset spiser vi også en del råkost. Jeg er så glad for min/vores nye livsstil med meget mere grønt. Det giver energi, har du ret i. Kh Claus
Bonnie 2 måneder siden
Sikke en lækker salat. Jeg er ikke så god til at bruge grønkål, så det er godt at se den brugt i forskellige salater. Og de smukke fade og skåle, som også går igen i dine bøger. De er så flotte og giver det hele et ekstra pift - jeg har spottet, hvor jeg kan få fat i nogle af dem :-)
Og sikke en skøn have. En helt fantastisk stemning. Meget romantisk og fortryllende.
Kh. Bonnie
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.
Vis flere videoer