Log ind

En juleinspireret salat

I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

.

Kommentarer
Jytte 8 måneder siden
Jeg elsker at være køkkenskriver hos dig. Der er så hyggeligt , og så smukt i dit køkken, så en anden gang må du godt vise lidt mere frem ; ) Og ja! Kål er godt, men min mave kan overhovedet ikke tåle dem i rå tilstand. Derfor varmetilbereder jeg dem altid. Faktisk spiser jeg tre-fire slags kål hver dag året rundt, og således også om lidt, hvor menuen omfatter rosenkål og kastanjer sammen med Bresaola oksekød i tynde, lufttørrede skiver, som Irma havde på tilbud i går. Og som forret skal jeg prøve noget nyt: Marokansk appelsinsalat med sorte oliven og sardeller vendt i marinade af appelsinsaft og olivenolie. Um! Jeg er SÅ sulten, men har ikke haft stunder til at gå i køkkenet, før jeg fik set din lille udsendelse til os i dag.
Tusind tak
og velbekomme
Jytte
Claus 8 måneder siden
Kære Jytte, ja 'kål er cool' er en af mine overskrifter. Det lyder rigtig godt med din appelsinsalat. Velbekomme ... Kærlige hilsner fra Claus
Jytte 8 måneder siden
P.S. Husk at bønner skal varmebehandlers, både tørrede og friske af slagsen! I rå tilstand er de giftige. Ikke at man dør af dem, men man kan få mere eller mindre ondt i maven alt efter, hvor sart et fordøjelsessystem man har.
Claus 8 måneder siden
Kære Jytte, du har helt ret. Og det skriver jeg da også tydeligt i mine bøger. Kh Claus
Iris 8 måneder siden
Kære Claus
Tak for kigget i dit dejlige køkken. Rosenkål er altid godt, ligesom de fleste andre grøntsager, dog ikke i rå tilstand. Vi bruger meget at bage grøntsager. Lækker lille ret du tilberede.
Skønt havebesøg, længes helt vildt til foråret, de mange dufte og farver. Men nu skal julen jo lige nydes.
Rigtig god aften.
Kram Iris
Claus 8 måneder siden
Kære Iris, ja bagte grøntsager er lækre og så nemme at tilberede. Her er jeg helt med ... Kærlige hilsner fra Claus
Morten 8 måneder siden
Kære Claus

Er helt enig, det er virkelig en skøn have, meget charmerende. Roser og de skønne store prydløg kan noget helt fantastik sammen.

Rigtig god weekend
Claus 8 måneder siden
Kære Morten, Vi drømmer vist alle om forår og sommer. Men juletiden er nu også hyggelig. Kh Claus
Anita 8 måneder siden
Kære Claus
Jeg bobler helt over af glæde af den fantastiske have , farverne , roserne og alle de fantastiske Allium , jeg må hellere begynde at sparre sammen der skal , der skal bare mange Allium løg i til næste efterår det ser fantastisk ud , og så smart med Allium imellem Hostaer og plads til en lille køkkenhave .
Din salat du lavede den ser så lækker ud den skal vi prøve mellem jul og nytår en kødløs dag må der til jeg har så travlt på salon så derfor når jeg ikke så meget spændende mad før jul , men min råkost salat af revet hvidkål og æbler og gulerødder med appelsinsaft over hver aften det sørger jeg altid i travle tider at få , tror det holder mig rask hele vinter , iøvrigt fik vi det altid i mit barndomshjem . Så jeg glæder mig til lidt mere tid til at lave mere spændende salater .
Tak for en skøn haveklub video i denne uge også
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 8 måneder siden
Kære Anita, her i huset spiser vi også en del råkost. Jeg er så glad for min/vores nye livsstil med meget mere grønt. Det giver energi, har du ret i. Kh Claus
Bonnie 8 måneder siden
Sikke en lækker salat. Jeg er ikke så god til at bruge grønkål, så det er godt at se den brugt i forskellige salater. Og de smukke fade og skåle, som også går igen i dine bøger. De er så flotte og giver det hele et ekstra pift - jeg har spottet, hvor jeg kan få fat i nogle af dem :-)
Og sikke en skøn have. En helt fantastisk stemning. Meget romantisk og fortryllende.
Kh. Bonnie

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer