Log ind

En juleinspireret salat

I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

.

Kommentarer
Jytte 10 måneder siden
Jeg elsker at være køkkenskriver hos dig. Der er så hyggeligt , og så smukt i dit køkken, så en anden gang må du godt vise lidt mere frem ; ) Og ja! Kål er godt, men min mave kan overhovedet ikke tåle dem i rå tilstand. Derfor varmetilbereder jeg dem altid. Faktisk spiser jeg tre-fire slags kål hver dag året rundt, og således også om lidt, hvor menuen omfatter rosenkål og kastanjer sammen med Bresaola oksekød i tynde, lufttørrede skiver, som Irma havde på tilbud i går. Og som forret skal jeg prøve noget nyt: Marokansk appelsinsalat med sorte oliven og sardeller vendt i marinade af appelsinsaft og olivenolie. Um! Jeg er SÅ sulten, men har ikke haft stunder til at gå i køkkenet, før jeg fik set din lille udsendelse til os i dag.
Tusind tak
og velbekomme
Jytte
Claus 10 måneder siden
Kære Jytte, ja 'kål er cool' er en af mine overskrifter. Det lyder rigtig godt med din appelsinsalat. Velbekomme ... Kærlige hilsner fra Claus
Jytte 10 måneder siden
P.S. Husk at bønner skal varmebehandlers, både tørrede og friske af slagsen! I rå tilstand er de giftige. Ikke at man dør af dem, men man kan få mere eller mindre ondt i maven alt efter, hvor sart et fordøjelsessystem man har.
Claus 10 måneder siden
Kære Jytte, du har helt ret. Og det skriver jeg da også tydeligt i mine bøger. Kh Claus
Iris 10 måneder siden
Kære Claus
Tak for kigget i dit dejlige køkken. Rosenkål er altid godt, ligesom de fleste andre grøntsager, dog ikke i rå tilstand. Vi bruger meget at bage grøntsager. Lækker lille ret du tilberede.
Skønt havebesøg, længes helt vildt til foråret, de mange dufte og farver. Men nu skal julen jo lige nydes.
Rigtig god aften.
Kram Iris
Claus 10 måneder siden
Kære Iris, ja bagte grøntsager er lækre og så nemme at tilberede. Her er jeg helt med ... Kærlige hilsner fra Claus
Morten 10 måneder siden
Kære Claus

Er helt enig, det er virkelig en skøn have, meget charmerende. Roser og de skønne store prydløg kan noget helt fantastik sammen.

Rigtig god weekend
Claus 10 måneder siden
Kære Morten, Vi drømmer vist alle om forår og sommer. Men juletiden er nu også hyggelig. Kh Claus
Anita 10 måneder siden
Kære Claus
Jeg bobler helt over af glæde af den fantastiske have , farverne , roserne og alle de fantastiske Allium , jeg må hellere begynde at sparre sammen der skal , der skal bare mange Allium løg i til næste efterår det ser fantastisk ud , og så smart med Allium imellem Hostaer og plads til en lille køkkenhave .
Din salat du lavede den ser så lækker ud den skal vi prøve mellem jul og nytår en kødløs dag må der til jeg har så travlt på salon så derfor når jeg ikke så meget spændende mad før jul , men min råkost salat af revet hvidkål og æbler og gulerødder med appelsinsaft over hver aften det sørger jeg altid i travle tider at få , tror det holder mig rask hele vinter , iøvrigt fik vi det altid i mit barndomshjem . Så jeg glæder mig til lidt mere tid til at lave mere spændende salater .
Tak for en skøn haveklub video i denne uge også
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 10 måneder siden
Kære Anita, her i huset spiser vi også en del råkost. Jeg er så glad for min/vores nye livsstil med meget mere grønt. Det giver energi, har du ret i. Kh Claus
Bonnie 10 måneder siden
Sikke en lækker salat. Jeg er ikke så god til at bruge grønkål, så det er godt at se den brugt i forskellige salater. Og de smukke fade og skåle, som også går igen i dine bøger. De er så flotte og giver det hele et ekstra pift - jeg har spottet, hvor jeg kan få fat i nogle af dem :-)
Og sikke en skøn have. En helt fantastisk stemning. Meget romantisk og fortryllende.
Kh. Bonnie

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Vis flere videoer