Log ind

En juleinspireret salat

I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

.

Kommentarer
Jytte 4 måneder siden
Jeg elsker at være køkkenskriver hos dig. Der er så hyggeligt , og så smukt i dit køkken, så en anden gang må du godt vise lidt mere frem ; ) Og ja! Kål er godt, men min mave kan overhovedet ikke tåle dem i rå tilstand. Derfor varmetilbereder jeg dem altid. Faktisk spiser jeg tre-fire slags kål hver dag året rundt, og således også om lidt, hvor menuen omfatter rosenkål og kastanjer sammen med Bresaola oksekød i tynde, lufttørrede skiver, som Irma havde på tilbud i går. Og som forret skal jeg prøve noget nyt: Marokansk appelsinsalat med sorte oliven og sardeller vendt i marinade af appelsinsaft og olivenolie. Um! Jeg er SÅ sulten, men har ikke haft stunder til at gå i køkkenet, før jeg fik set din lille udsendelse til os i dag.
Tusind tak
og velbekomme
Jytte
Claus 4 måneder siden
Kære Jytte, ja 'kål er cool' er en af mine overskrifter. Det lyder rigtig godt med din appelsinsalat. Velbekomme ... Kærlige hilsner fra Claus
Jytte 4 måneder siden
P.S. Husk at bønner skal varmebehandlers, både tørrede og friske af slagsen! I rå tilstand er de giftige. Ikke at man dør af dem, men man kan få mere eller mindre ondt i maven alt efter, hvor sart et fordøjelsessystem man har.
Claus 4 måneder siden
Kære Jytte, du har helt ret. Og det skriver jeg da også tydeligt i mine bøger. Kh Claus
Iris 4 måneder siden
Kære Claus
Tak for kigget i dit dejlige køkken. Rosenkål er altid godt, ligesom de fleste andre grøntsager, dog ikke i rå tilstand. Vi bruger meget at bage grøntsager. Lækker lille ret du tilberede.
Skønt havebesøg, længes helt vildt til foråret, de mange dufte og farver. Men nu skal julen jo lige nydes.
Rigtig god aften.
Kram Iris
Claus 4 måneder siden
Kære Iris, ja bagte grøntsager er lækre og så nemme at tilberede. Her er jeg helt med ... Kærlige hilsner fra Claus
Morten 4 måneder siden
Kære Claus

Er helt enig, det er virkelig en skøn have, meget charmerende. Roser og de skønne store prydløg kan noget helt fantastik sammen.

Rigtig god weekend
Claus 4 måneder siden
Kære Morten, Vi drømmer vist alle om forår og sommer. Men juletiden er nu også hyggelig. Kh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Jeg bobler helt over af glæde af den fantastiske have , farverne , roserne og alle de fantastiske Allium , jeg må hellere begynde at sparre sammen der skal , der skal bare mange Allium løg i til næste efterår det ser fantastisk ud , og så smart med Allium imellem Hostaer og plads til en lille køkkenhave .
Din salat du lavede den ser så lækker ud den skal vi prøve mellem jul og nytår en kødløs dag må der til jeg har så travlt på salon så derfor når jeg ikke så meget spændende mad før jul , men min råkost salat af revet hvidkål og æbler og gulerødder med appelsinsaft over hver aften det sørger jeg altid i travle tider at få , tror det holder mig rask hele vinter , iøvrigt fik vi det altid i mit barndomshjem . Så jeg glæder mig til lidt mere tid til at lave mere spændende salater .
Tak for en skøn haveklub video i denne uge også
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, her i huset spiser vi også en del råkost. Jeg er så glad for min/vores nye livsstil med meget mere grønt. Det giver energi, har du ret i. Kh Claus
Bonnie 4 måneder siden
Sikke en lækker salat. Jeg er ikke så god til at bruge grønkål, så det er godt at se den brugt i forskellige salater. Og de smukke fade og skåle, som også går igen i dine bøger. De er så flotte og giver det hele et ekstra pift - jeg har spottet, hvor jeg kan få fat i nogle af dem :-)
Og sikke en skøn have. En helt fantastisk stemning. Meget romantisk og fortryllende.
Kh. Bonnie

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.
Vis flere videoer