Log ind

En juleinspireret salat

I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

.

Kommentarer
Jytte 5 måneder siden
Jeg elsker at være køkkenskriver hos dig. Der er så hyggeligt , og så smukt i dit køkken, så en anden gang må du godt vise lidt mere frem ; ) Og ja! Kål er godt, men min mave kan overhovedet ikke tåle dem i rå tilstand. Derfor varmetilbereder jeg dem altid. Faktisk spiser jeg tre-fire slags kål hver dag året rundt, og således også om lidt, hvor menuen omfatter rosenkål og kastanjer sammen med Bresaola oksekød i tynde, lufttørrede skiver, som Irma havde på tilbud i går. Og som forret skal jeg prøve noget nyt: Marokansk appelsinsalat med sorte oliven og sardeller vendt i marinade af appelsinsaft og olivenolie. Um! Jeg er SÅ sulten, men har ikke haft stunder til at gå i køkkenet, før jeg fik set din lille udsendelse til os i dag.
Tusind tak
og velbekomme
Jytte
Claus 5 måneder siden
Kære Jytte, ja 'kål er cool' er en af mine overskrifter. Det lyder rigtig godt med din appelsinsalat. Velbekomme ... Kærlige hilsner fra Claus
Jytte 5 måneder siden
P.S. Husk at bønner skal varmebehandlers, både tørrede og friske af slagsen! I rå tilstand er de giftige. Ikke at man dør af dem, men man kan få mere eller mindre ondt i maven alt efter, hvor sart et fordøjelsessystem man har.
Claus 5 måneder siden
Kære Jytte, du har helt ret. Og det skriver jeg da også tydeligt i mine bøger. Kh Claus
Iris 5 måneder siden
Kære Claus
Tak for kigget i dit dejlige køkken. Rosenkål er altid godt, ligesom de fleste andre grøntsager, dog ikke i rå tilstand. Vi bruger meget at bage grøntsager. Lækker lille ret du tilberede.
Skønt havebesøg, længes helt vildt til foråret, de mange dufte og farver. Men nu skal julen jo lige nydes.
Rigtig god aften.
Kram Iris
Claus 5 måneder siden
Kære Iris, ja bagte grøntsager er lækre og så nemme at tilberede. Her er jeg helt med ... Kærlige hilsner fra Claus
Morten 5 måneder siden
Kære Claus

Er helt enig, det er virkelig en skøn have, meget charmerende. Roser og de skønne store prydløg kan noget helt fantastik sammen.

Rigtig god weekend
Claus 5 måneder siden
Kære Morten, Vi drømmer vist alle om forår og sommer. Men juletiden er nu også hyggelig. Kh Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Jeg bobler helt over af glæde af den fantastiske have , farverne , roserne og alle de fantastiske Allium , jeg må hellere begynde at sparre sammen der skal , der skal bare mange Allium løg i til næste efterår det ser fantastisk ud , og så smart med Allium imellem Hostaer og plads til en lille køkkenhave .
Din salat du lavede den ser så lækker ud den skal vi prøve mellem jul og nytår en kødløs dag må der til jeg har så travlt på salon så derfor når jeg ikke så meget spændende mad før jul , men min råkost salat af revet hvidkål og æbler og gulerødder med appelsinsaft over hver aften det sørger jeg altid i travle tider at få , tror det holder mig rask hele vinter , iøvrigt fik vi det altid i mit barndomshjem . Så jeg glæder mig til lidt mere tid til at lave mere spændende salater .
Tak for en skøn haveklub video i denne uge også
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, her i huset spiser vi også en del råkost. Jeg er så glad for min/vores nye livsstil med meget mere grønt. Det giver energi, har du ret i. Kh Claus
Bonnie 5 måneder siden
Sikke en lækker salat. Jeg er ikke så god til at bruge grønkål, så det er godt at se den brugt i forskellige salater. Og de smukke fade og skåle, som også går igen i dine bøger. De er så flotte og giver det hele et ekstra pift - jeg har spottet, hvor jeg kan få fat i nogle af dem :-)
Og sikke en skøn have. En helt fantastisk stemning. Meget romantisk og fortryllende.
Kh. Bonnie
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer