Log ind

En sensommerbuket

Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes..

Kommentarer
Jørgen 11 måneder siden
Meget smukke faver du har sat sammen Nico
Marlene 11 måneder siden
Wouuu.......🌸🌺🌸💐🌸🌺🌸........super smuk buket🙏🏻🙏🏻
Bonnie 11 måneder siden
Kære Claus.
Dejligt gensyn med din smukke have og dine imponerende Dahliaer. Jeg må have den gode Dalby-muld næste år og se om jeg kan lykkes med mine. Og så kan du trylle den fineste buket frem på 3 min.
Mange hilsner fra New York
Claus 11 måneder siden
Kære Bonnie, tusind tak. Glæder mig meget til at høre om jeres tur. Kh Claus
Karen 11 måneder siden
Kære Claus Dalby,
Skøn video, jeg husker Ageratum fra min mors have da jeg var barn.Det var på midtsjælland i 50 erne. Vi købte udplantningsplanter hos den lokale gartner. Jeg vil huske Ageratum når jeg skal så.
Mvh
Karen
Claus 11 måneder siden
Kære Karen, ja husk den. Du vil ikke blive skuffet. Dbh Claus
Anita 11 måneder siden
Kære Claus
Den smukkeste buket , kan da se allerede nu at til næste år vil jeg have de to Dahalia , de er så smukke farver . Det stormer og rusker godt her i Odense men der er forbavsende ro i orangeriet , skal i en tur i Bilka havecenter om lidt lidt og møde Jørgen der er lidt tulipaner som jeg mangler til krukkerne og så ku jeg se at der er kommet franske anemoner i dit sortiment , det er bare de bedste fra dit sortiment .
Tak for en fantastisk haveklub også i denne uge , rigti god weekend til jer allesammen og dig Claus .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 11 måneder siden
Kære Anita, her har det sørme også rusket og stormet. Så er det dejligt at krybe i ly i orangeriet. God tur til Bilka. Kh Claus
Karen 11 måneder siden
Fantastisk som du altid præsenterer de smukke blomster, elsker også Dalia.
Mvh Karen
Claus 11 måneder siden
Kære Karen, ja, dahliaer bliver man ikke træt af. Dbh Claus
Tina 11 måneder siden
Kæreste Claus Vidunderligt indslag, jeg er imponeret over de blåkvast. Jeg husker dem så god fra barndomshjemmet. I den korset version. Jeg er helt pjattet med dem du har. Dem skal jeg bestemt have i min nye have. Knus Tina
Claus 11 måneder siden
Kære Tina, glæder mig i den grad til at se din nye have. Kh Claus
Tina 11 måneder siden
Tak kære Claus , det bliver uden korset blomster som jeg fejlagtigt kom til at skrive 😅 den stavekontrol altså 😆

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer