Log ind

Enghøj Staudehave

Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

.

Kommentarer
Helle 9 måneder siden
Hej Claus.
Tusind tak for en så smuk tur både hos dig selv med de smukke dahliaer og den fantastiske have på
Bornholm.
Ja den må besøges engang når den smukke ø kalder.
Mange sommerhilsner
Fra Helle i Næstved.💕🌸💕🌸
Claus 9 måneder siden
Kære Helle, Tak for din hilsen. Dbh Claus
Janne 9 måneder siden
Hej Claus
Sikke dog en vidunderlig have. Jeg kan se videoen igen og igen
Jeg er også helt vild med limefarvede planter. Jeg køber hvert år den limefarvede Ipomoea, sød kartoffel. Mine snegle elsker den desværre også.
Jeg må helt sikkert ud og have fat i fandens spadserestok.☘️🍀🍃🌿
Jeg nyder også musikken til dine videoer.
Mange hilsner fra Janne i Greve
Claus 9 måneder siden
Kære Janne, herligt, at du også er glad for de limegule toner. Vi er efterhånden mange … Dbh Claus
Anita 9 måneder siden
Kære Claus
Tak for den fantastiske tur i den flotte have , man kan jo gå på eventyr i sådan en have , mange spændende planter , det er da bare spændende .
Og jo selvfølgelig har jeg da forståelse for at musene de har været på spil , det kan du jo ikke gøre for , de må da være velnærede de mus , de har da festmåltid 😉🤭
Har et spørgsmål , hvor kan der købes hvidløg til at prøve at lægge i krukker ?
Fortsat rigtig god weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita g Jørgen
Claus 9 måneder siden
Kære Anita, du kan købe hvidløg til dyrkning flere steder. Blandt andet hos Spirekassen.dk De har dem dog ikke på lager endnu, kan jeg se. Prøv at klikke ind der om en måneds tid. Kh Claus
Michael 9 måneder siden
Må jeg spørge lidt til udsendelsen på Fb. I søndags. Der omtalte du, at I klippede roser tilbage. Hvor længe er det og hvad er det du klipper væk. Ved at I løbende fjerner hyben,men er det hele toppen af rosen?
Claus 9 måneder siden
Kære Michael, vi klipper gradvist de visnende roser væk lige under hovederne. Og når der kun er er små stængler tilbage og ikke flere roser i 'buketten', klipper vi over det øverste bladpar på hovedstammen. Dbh Claus
Anette 9 måneder siden
Har inte varit på Bornholm ännu i mitt liv men när det blir dags blir staudehaven absolut uppsatt på min besökslista.
Claus 9 måneder siden
Kære Anette, der er skønt på Bornholm. God tur, når den tid kommer. Dbh Claus
Tina 9 måneder siden
Kæreste Claus
Enghøj staudehave er en fantastisk have, superfin inspiration. Tak for turen . Knus Tina
Claus 8 måneder siden
Kære Tina, jeg kan kun give dig ret. Kh Claus
Preview

God påske

01.04.2021 | Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt. I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.

Enghøj Staudehave

25.03.2021 | I denne uge bringer jeg et lille sommerminde fra Enghøj Staudehave på Bornholm, som jeg besøgte midt i juni sidste år. Det er en frodig have ud over det almindelige. Glæd jer.

Mathias Emil

18.03.2021 | På min lille sommerturne er jeg nu nået til Odense for at besøge Mathias Emil, der har den mest charmerende kolonihave med et bugnende blomsterhav. Et hyggeligt fortættet univers.

Endnu et besøg hos Helle Troelsen

11.03.2021 | Også i denne uge skal I se Helle Troelsens fantastiske have i Troense. Rundvisningen begyndte jo i sidste uge, og først var der blot planlagt en udsendelse. Men Helle havde så meget at byde på og tale om, at Katrine og jeg besluttede os for endnu et program

Helle Troelsen

04.03.2021 | På Tåsinge i det sydfynske øhav ligger Troense; en af Danmarks mest idylliske byer. Og midt i byen findes Troensehaven, skabt af Helle Troelsen. Det er et underskønt sted, som jeg besøger i denne uge.Mette Krull

25.02.2021 | I denne uge er jeg i Odense, hvor jeg besøger Mette Krull, der blandet andet er kendt af mange fra sin Instagramside @krullskrukker. Det er en drømmedejlig have, og desuden er Mette et skønt menneske.

Den Gamle By

18.02.2021 | På min tur rundt i landet, er jeg ny kommet tilbage til Aarhus. Her besøgte jeg i Aarhus Den Gamle By, hvor den ledende gartner Gitte Kidmose Røn viste rundt. Det var en herlig eftermiddag.

Staudestedet

11.02.2021 | På min tur rundt i sommerlandet er jeg i denne uge kommet til Staudestedet på Norddjursland. Her besøger jeg Anne Svane og ser nogle af planteskolens skønne sentblomstrende stauder.

Mette Fauerskov

04.02.2021 | Det er så interessant at se på hvor mange forskellige måder, man kan skabe haver. I denne uge skal I se en grøn have, helt i særklasse. Den er skabt af Mette Fauerskov, der er landskabsarkitekt.

Endnu et besøg hos Lotte Bjarke

28.01.2021 | Også i denne uge skal I se Lotte Bjarkes fortryllende have. Blandt andet krukker og siddepladser og sidst men ikke mindst Lottes fantastiske drivhus, som Lottes mand – Søren – har bygget.

Lotte Bjarke

21.01.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Lotte Bjarke, der bor i Hundslund omkring 15 kilometer øst for Horsens. Her har Lotte den skønneste have med udsigt til Horsens Fjord.

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.
Vis flere videoer