Log ind

Enghøj Staudehave

Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

.

Kommentarer
Helle 3 måneder siden
Hej Claus.
Tusind tak for en så smuk tur både hos dig selv med de smukke dahliaer og den fantastiske have på
Bornholm.
Ja den må besøges engang når den smukke ø kalder.
Mange sommerhilsner
Fra Helle i Næstved.💕🌸💕🌸
Claus 3 måneder siden
Kære Helle, Tak for din hilsen. Dbh Claus
Janne 3 måneder siden
Hej Claus
Sikke dog en vidunderlig have. Jeg kan se videoen igen og igen
Jeg er også helt vild med limefarvede planter. Jeg køber hvert år den limefarvede Ipomoea, sød kartoffel. Mine snegle elsker den desværre også.
Jeg må helt sikkert ud og have fat i fandens spadserestok.☘️🍀🍃🌿
Jeg nyder også musikken til dine videoer.
Mange hilsner fra Janne i Greve
Claus 3 måneder siden
Kære Janne, herligt, at du også er glad for de limegule toner. Vi er efterhånden mange … Dbh Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Tak for den fantastiske tur i den flotte have , man kan jo gå på eventyr i sådan en have , mange spændende planter , det er da bare spændende .
Og jo selvfølgelig har jeg da forståelse for at musene de har været på spil , det kan du jo ikke gøre for , de må da være velnærede de mus , de har da festmåltid 😉🤭
Har et spørgsmål , hvor kan der købes hvidløg til at prøve at lægge i krukker ?
Fortsat rigtig god weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita g Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, du kan købe hvidløg til dyrkning flere steder. Blandt andet hos Spirekassen.dk De har dem dog ikke på lager endnu, kan jeg se. Prøv at klikke ind der om en måneds tid. Kh Claus
Michael 3 måneder siden
Må jeg spørge lidt til udsendelsen på Fb. I søndags. Der omtalte du, at I klippede roser tilbage. Hvor længe er det og hvad er det du klipper væk. Ved at I løbende fjerner hyben,men er det hele toppen af rosen?
Claus 3 måneder siden
Kære Michael, vi klipper gradvist de visnende roser væk lige under hovederne. Og når der kun er er små stængler tilbage og ikke flere roser i 'buketten', klipper vi over det øverste bladpar på hovedstammen. Dbh Claus
Anette 3 måneder siden
Har inte varit på Bornholm ännu i mitt liv men när det blir dags blir staudehaven absolut uppsatt på min besökslista.
Claus 3 måneder siden
Kære Anette, der er skønt på Bornholm. God tur, når den tid kommer. Dbh Claus
Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus
Enghøj staudehave er en fantastisk have, superfin inspiration. Tak for turen . Knus Tina
Claus 2 måneder siden
Kære Tina, jeg kan kun give dig ret. Kh Claus

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Vis flere videoer