Log ind

Frodighed

Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

.

Kommentarer
Tina 4 måneder siden
Kæreste Claus Det er helt fantastisk at se det grå løv op ad de lilla blomster.Jeg har kun haft held 1 gang med klokkeranke, de andre gange har der ikke været spiring, må prøve med nye frø i år.
Er også helt pjattet med Evelyn, en fantastisk Dahlia ! Knus Tina
Claus 4 måneder siden
Kære Tina, ja gråt løv 'kan' virkelig noget i selskab med stort set alle andre toner, fordi farven er så neutral. Kærlige hilsner fra Claus
Helle 4 måneder siden
Hej Claus.
Tak for underskønne billeder af dine dahliaer.
Vores er desværre færdige men har set at nogle af vores påskeklokker blomstrer under de store blade.
Mange hilsner fra Helle.
Claus 4 måneder siden
Kære Helle, påskeklokker? I er er godt nok tidligt på den. Men sådan er det en gang imellem i naturen. Dbh Claus
Iris 4 måneder siden
Kære Claus, angående Cobea, jeg tænkte det var fordi dine stod i væksthuset, men du har dem så også ude. Havde dem for et par år siden, og de blev meterlange førend de blomstrede, og det temmelig sent på sæsonen. Du siger de er pasningsfri, jeg har hørt at de skal 'knibes' jævnligt da de ellers blot vil lave lange stængler! Er der noget om snakken?
Det grå og det violette er helt igennem smukt sammen. Wow hvor effektfuld.
Georginer er jeg ikke heldig med, jo de lave sorter.
Hvis du stadig har min kuvert fra Rawenschwing frøene, ville jeg da gerne have et par Kiss me over det garden gate.
Tak for en dejlig video.
Kærlig hilsen Iris
Claus 4 måneder siden
Kære Iris, jeg kniber kun topskuddene, når de er et par meter høje. Ellers ikke. Det er da nemt og pasningsfrit … Jeg har selvfølgelig stadig din kuvert og skal nok sende frø fra Polygonum orientale. Kh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Det er nogle flotte farverpå Dahaliaer og det grå løv det passer så flot , og klokke rankerne , dem syntes Camilla at sådan nogle flotte dem må jeg prøve til næste år , det må jeg huske at skrive på listen , er da også glad for at høre at Kiss me over the garden gate at de kan trives i krukke , er det muligt at den kuvert fra de andre frø at der kan komme frø Kis’s me over the garden gate deri ?
Tak for endnu en smuk haveklub video .
Rigtig god uge til jer og alle jer andre også
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, tak for hilsen og kommentar. Jeg skal nok sende frø til Polygonum orientale. Kh Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer