Log ind

Frodighed

Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

.

Kommentarer
Tina 1 måned siden
Kæreste Claus Det er helt fantastisk at se det grå løv op ad de lilla blomster.Jeg har kun haft held 1 gang med klokkeranke, de andre gange har der ikke været spiring, må prøve med nye frø i år.
Er også helt pjattet med Evelyn, en fantastisk Dahlia ! Knus Tina
Claus 1 måned siden
Kære Tina, ja gråt løv 'kan' virkelig noget i selskab med stort set alle andre toner, fordi farven er så neutral. Kærlige hilsner fra Claus
Helle 1 måned siden
Hej Claus.
Tak for underskønne billeder af dine dahliaer.
Vores er desværre færdige men har set at nogle af vores påskeklokker blomstrer under de store blade.
Mange hilsner fra Helle.
Claus 1 måned siden
Kære Helle, påskeklokker? I er er godt nok tidligt på den. Men sådan er det en gang imellem i naturen. Dbh Claus
Iris 1 måned siden
Kære Claus, angående Cobea, jeg tænkte det var fordi dine stod i væksthuset, men du har dem så også ude. Havde dem for et par år siden, og de blev meterlange førend de blomstrede, og det temmelig sent på sæsonen. Du siger de er pasningsfri, jeg har hørt at de skal 'knibes' jævnligt da de ellers blot vil lave lange stængler! Er der noget om snakken?
Det grå og det violette er helt igennem smukt sammen. Wow hvor effektfuld.
Georginer er jeg ikke heldig med, jo de lave sorter.
Hvis du stadig har min kuvert fra Rawenschwing frøene, ville jeg da gerne have et par Kiss me over det garden gate.
Tak for en dejlig video.
Kærlig hilsen Iris
Claus 1 måned siden
Kære Iris, jeg kniber kun topskuddene, når de er et par meter høje. Ellers ikke. Det er da nemt og pasningsfrit … Jeg har selvfølgelig stadig din kuvert og skal nok sende frø fra Polygonum orientale. Kh Claus
Anita 1 måned siden
Kære Claus
Det er nogle flotte farverpå Dahaliaer og det grå løv det passer så flot , og klokke rankerne , dem syntes Camilla at sådan nogle flotte dem må jeg prøve til næste år , det må jeg huske at skrive på listen , er da også glad for at høre at Kiss me over the garden gate at de kan trives i krukke , er det muligt at den kuvert fra de andre frø at der kan komme frø Kis’s me over the garden gate deri ?
Tak for endnu en smuk haveklub video .
Rigtig god uge til jer og alle jer andre også
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 måned siden
Kære Anita, tak for hilsen og kommentar. Jeg skal nok sende frø til Polygonum orientale. Kh Claus

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.
Vis flere videoer