Log ind

Gartneriet 7'eren

Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

.

Kommentarer
Annie 5 måneder siden
Alletiders at se denne lille film
Claus 5 måneder siden
Kære Annie, tak skal du have. Dbh Claus
Marianne 5 måneder siden
Deilig å se hvorledes planterne vokser seg til innen de kommer til oss. Tusen takk.
Claus 5 måneder siden
Kære Marianne, selv tak. Dbh Claus
Jytte 5 måneder siden
Jeg elsker backstagebesøg, og jeg kan overhovedet ikke stå for mennesker, der brænder for det, de beskæftiger sig med, så mange tak for ugens video.
Happy Gardening,
Jytte
Jytte 5 måneder siden
P.S. Kære Claus! Min skurvogn blev for meget vandskadet under brand sidste vinter, så nu skal jeg have noget andet i stedet til vinteropbevaring af planter og diverse stentøjsskulpturer. Et telt måske? Jeg synes, at dit det hvide er pænt og sikkert af god kvalitet, så kunne du måske oplyse mig om, hvad man kalder sådan et, og måske også hvor du har købt det. Jeg håber ikke, at det er for megen ulejlighed.
Med kærlig hilsen
Jytte
Claus 5 måneder siden
Kære Jytte, tak for din hilsen. Det telt, jeg har, er fremstillet professionelt, og det er en rimeligt kostbar løsning. Du må nok prøve at søge på nettet. Kh Claus
Morten 5 måneder siden
Kære Claus
Tak for et besøg backstage denne gang, ganske spændende at se med og nu ved man jo hvor nogle af ens sensommerplanter kommer fra-
Ha en rigtig god weekend.
Knus Morten
Claus 5 måneder siden
Kære Morten, tak for hilsen. Også god weekend til dig. Kh Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Det er da skønt at se når noget kommer stort set lige rundt om hjørnet ved mig .
Meget meget interesant video , har ikke haft Krysantenum i flere år ku være jeg sku ha det igen .
Jeg har købt en Vinheks hos min lille blomsterdame i Tarup Centeret , hvor der er plantet pletter i luften i kanten , det ser godt ud , i krukke og det hele 98kr det syntes jeg er en fin pris , tror jeg skal ha en mere , og også den første plante du viste på film .
Kan i ha en god uge til jer og jer allesammen
Kærlig hilsen en tidlig mandag morgen Anita og Jørgen
Nette 4 måneder siden
Tak for en god video. Næ, du har ret i, at jeg nok ikke tænker så meget over, hvor stort arbejdet med planterne har været, når jeg river dem ned i kurven. Nok lidt tosset, for jeg ved jo godt, hvor meget arbejde der ligger i at få et frø til at blive en stor plante.
Claus 4 måneder siden
Kære Nette, det er godt at blive mindet om, hvilket stort arbejde, gartnerne lægger i deres produktion. Kh Claus
Dinah 4 måneder siden
Meget interessant at se, hvordan de planter, vi køber , bliver til. Kunne du evt lave video om, hvordan man producerer og udvikler blomsterløg og /eller frø? mvh
Dinah Høngaard
Claus 4 måneder siden
Kære Dinah, tak for ønsker. Fine emner … Kh Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer