Log ind

Gartneriet 7'eren

Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

.

Kommentarer
Annie 2 måneder siden
Alletiders at se denne lille film
Claus 2 måneder siden
Kære Annie, tak skal du have. Dbh Claus
Marianne 2 måneder siden
Deilig å se hvorledes planterne vokser seg til innen de kommer til oss. Tusen takk.
Claus 2 måneder siden
Kære Marianne, selv tak. Dbh Claus
Jytte 2 måneder siden
Jeg elsker backstagebesøg, og jeg kan overhovedet ikke stå for mennesker, der brænder for det, de beskæftiger sig med, så mange tak for ugens video.
Happy Gardening,
Jytte
Jytte 2 måneder siden
P.S. Kære Claus! Min skurvogn blev for meget vandskadet under brand sidste vinter, så nu skal jeg have noget andet i stedet til vinteropbevaring af planter og diverse stentøjsskulpturer. Et telt måske? Jeg synes, at dit det hvide er pænt og sikkert af god kvalitet, så kunne du måske oplyse mig om, hvad man kalder sådan et, og måske også hvor du har købt det. Jeg håber ikke, at det er for megen ulejlighed.
Med kærlig hilsen
Jytte
Claus 2 måneder siden
Kære Jytte, tak for din hilsen. Det telt, jeg har, er fremstillet professionelt, og det er en rimeligt kostbar løsning. Du må nok prøve at søge på nettet. Kh Claus
Morten 2 måneder siden
Kære Claus
Tak for et besøg backstage denne gang, ganske spændende at se med og nu ved man jo hvor nogle af ens sensommerplanter kommer fra-
Ha en rigtig god weekend.
Knus Morten
Claus 2 måneder siden
Kære Morten, tak for hilsen. Også god weekend til dig. Kh Claus
Anita 2 måneder siden
Kære Claus
Det er da skønt at se når noget kommer stort set lige rundt om hjørnet ved mig .
Meget meget interesant video , har ikke haft Krysantenum i flere år ku være jeg sku ha det igen .
Jeg har købt en Vinheks hos min lille blomsterdame i Tarup Centeret , hvor der er plantet pletter i luften i kanten , det ser godt ud , i krukke og det hele 98kr det syntes jeg er en fin pris , tror jeg skal ha en mere , og også den første plante du viste på film .
Kan i ha en god uge til jer og jer allesammen
Kærlig hilsen en tidlig mandag morgen Anita og Jørgen
Nette 1 måned siden
Tak for en god video. Næ, du har ret i, at jeg nok ikke tænker så meget over, hvor stort arbejdet med planterne har været, når jeg river dem ned i kurven. Nok lidt tosset, for jeg ved jo godt, hvor meget arbejde der ligger i at få et frø til at blive en stor plante.
Claus 1 måned siden
Kære Nette, det er godt at blive mindet om, hvilket stort arbejde, gartnerne lægger i deres produktion. Kh Claus
Dinah 1 måned siden
Meget interessant at se, hvordan de planter, vi køber , bliver til. Kunne du evt lave video om, hvordan man producerer og udvikler blomsterløg og /eller frø? mvh
Dinah Høngaard
Claus 1 måned siden
Kære Dinah, tak for ønsker. Fine emner … Kh Claus

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.
Vis flere videoer