Log ind

Havens redskaber

Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

 

Kommentarer
Kirsten 7 måneder siden
Kære Claus
Tak for endnu en fin og lærerig video. Vil også lige sige dig tak for et rigtig godt foredrag i søndags
Hvor jeg også fik købt din nye bog, og den er jo som dine andre bøger rigtig god og meget inspirerende med flotte billeder, det er dejlig der er haveplaner til hver haver det giver et godt overblik, det er nogle flotte og meget forskellige haver du har fundet, det er imponerende hvor meget man kan få plads til i en lille have.
Rigtig god weekend til dig og alle andre herinde
Kærlig hilsen Kirsten
Claus 7 måneder siden
Kære Kirsten, tak fordi du kom til foredraget og for dine søde ord omkring min bog. Jeg er også selv glad for haveplanerne, Kh Claus
Birgitte 7 måneder siden
Kære Claus.
Jeg siger også tak for et godt foredrag i søndags. Jeg hygger mig med din dejlige bog.
Kærlig hilsen Birgitte.
Claus 7 måneder siden
Kære Birgitte, tusind tak for roserne. Kh Claus
Anita 7 måneder siden
Kære Claus
En rigtig god video i denne uge også , men jeg undre mig over at du har græs i bedene , når du ikke har græsplæne ? Men så lære jeg jo nyt igen , det må jo så hvirvle rundt i luften.
Hvor er det yndigt de små træer , har lige været på havearbejde her til formiddag , der er lidt planter som ikke kommer , de har ikke ku tåle tørken fra sidste sommer , men så vil jeg da finde lidt nyt at plante , men det glæder jeg mig til at finde hvad det skal være .
Næste søndag skal jeg til forårsmarked i den romantiske have ved Sanderumgaard , det er så godt , så dejligt med noget spændende at se frem til , jeg takker også for en hyggelig søndag eftermiddag i søndags , du er nu en dygtig foredrags holder .
God weekend til dig og alle jer andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 7 måneder siden
Kære Alice, jeg har endnu ikke været på Sanderumgaard, men håber, at jeg når at komme forbi inden længe. Er sikker på, at der er et dejligt sted. Kh til jer begge fra Claus
Tina 6 måneder siden
Kære Anita Jeg glæder mig til at hilse på dig igen til Forårsmarked på Sanderumgaard på søndag. Det plejer at være så hyggeligt! Kh Tina
Karen 7 måneder siden
Kære Claus
Tak for et rigtig godt arrangement og foredrag i søndags og endnu en bog der giver inspiration og blod på tanden til nye haveprojekter.
Kærlig hilsen
Karen, Aalborg
Claus 7 måneder siden
Kære Karen, tak for din søde hilsen. Kærlige hilsner fra Claus
Tina 6 måneder siden
Kæreste Claus Jeg nåede desværre ikke til fordrag. Omkring din nye bog. Vi har 3 udstillinger her indenfor de næste par måneder samt istandsættelse. af vores nye udstillingshave. Så det og fuldtidsjobbet stjæler alt tid.
Men jeg har købt din nye bog og allerede slugt den. Der er meget god inspiration i. Elsker den forskellighed du præsenterer.
Dejligt med indslag om redskaber, jeg skal vist lige have opgraderet min samling ;-) knus Tina
Claus 6 måneder siden
Kære Tina, Du er altid så positiv. Tak for rosende ord om min bog. Held og lykke med udstillingerne. Kh Claus
Bente 6 måneder siden
Hej - tak for endnu en lærerig video. Jeg vil høre om du kan henvise til et sted man kan købe din plante-stang som jeg har set dig bruge i de tætte bede?
Claus 6 måneder siden
Kære Bente, den har jeg købt i England. Dbh Claus
Sune 6 måneder siden
Dear Claus
runner beans where originally introduced to Europe as a garden climbing plant, due to its pretty flowers. and first later on, did we learn we could eat the seed pods.
You will always be very welcome to help us wedding the garden. we have a few "skiderikker" who needs removing too. Sorry couldn't help it. Your remark made me giggle.
Hope to see you at Chelsea this year or maybe at CPH Garden in June instead.
Regards Sune
Claus 6 måneder siden
Kære Sune, thank for your great information. Look forward to see your soon. Kind regards Claus
Nette 6 måneder siden
Kære Claus
Du er eminent god til at få det til at klø i fingrene hos mig! Jeg er helt lettet over, at du også har ukrudt. For jeg er jo så heldig at have besøgt din have mere end én gang, og aldrig har jeg fået øje på ukrudt. Nu kigger jeg så heller ikke efter det :) Jeg tror næsten, at jeg har samtlige redskaber, der er lavet til at luge ukrudt. Men på mystisk vis, dur de ikke, hvis de bliver inde i skuret ;)

Ufatteligt hvad du dog når!
Claus 6 måneder siden
Kære Nette, selvfølgelig har vi også ukrudt. Det har vist alle. Man skal også passe på, at haven ikke bliver alt for 'ren'. Kh Claus
Nette 6 måneder siden
Ja, det er der vist ikke megen fare for sker hos mig :))
Joy 6 måneder siden
Jeg sad og små grinede af din kamp med brændenælden.....du er så fin med skjorte på ....når det mig har jeg jord på næsen, panden ...armene er nærmest dækket af jord for ik og nævne tøjet :0)
Alle dine videoer er skønne, men den er var altså rigtig dejlig. Tak for det Claus og ha en skøn dag kh Joy

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …
Vis flere videoer