Log ind

Havens redskaber

Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

 

Kommentarer
Kirsten 3 måneder siden
Kære Claus
Tak for endnu en fin og lærerig video. Vil også lige sige dig tak for et rigtig godt foredrag i søndags
Hvor jeg også fik købt din nye bog, og den er jo som dine andre bøger rigtig god og meget inspirerende med flotte billeder, det er dejlig der er haveplaner til hver haver det giver et godt overblik, det er nogle flotte og meget forskellige haver du har fundet, det er imponerende hvor meget man kan få plads til i en lille have.
Rigtig god weekend til dig og alle andre herinde
Kærlig hilsen Kirsten
Claus 3 måneder siden
Kære Kirsten, tak fordi du kom til foredraget og for dine søde ord omkring min bog. Jeg er også selv glad for haveplanerne, Kh Claus
Birgitte 3 måneder siden
Kære Claus.
Jeg siger også tak for et godt foredrag i søndags. Jeg hygger mig med din dejlige bog.
Kærlig hilsen Birgitte.
Claus 3 måneder siden
Kære Birgitte, tusind tak for roserne. Kh Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
En rigtig god video i denne uge også , men jeg undre mig over at du har græs i bedene , når du ikke har græsplæne ? Men så lære jeg jo nyt igen , det må jo så hvirvle rundt i luften.
Hvor er det yndigt de små træer , har lige været på havearbejde her til formiddag , der er lidt planter som ikke kommer , de har ikke ku tåle tørken fra sidste sommer , men så vil jeg da finde lidt nyt at plante , men det glæder jeg mig til at finde hvad det skal være .
Næste søndag skal jeg til forårsmarked i den romantiske have ved Sanderumgaard , det er så godt , så dejligt med noget spændende at se frem til , jeg takker også for en hyggelig søndag eftermiddag i søndags , du er nu en dygtig foredrags holder .
God weekend til dig og alle jer andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Alice, jeg har endnu ikke været på Sanderumgaard, men håber, at jeg når at komme forbi inden længe. Er sikker på, at der er et dejligt sted. Kh til jer begge fra Claus
Tina 2 måneder siden
Kære Anita Jeg glæder mig til at hilse på dig igen til Forårsmarked på Sanderumgaard på søndag. Det plejer at være så hyggeligt! Kh Tina
Karen 3 måneder siden
Kære Claus
Tak for et rigtig godt arrangement og foredrag i søndags og endnu en bog der giver inspiration og blod på tanden til nye haveprojekter.
Kærlig hilsen
Karen, Aalborg
Claus 3 måneder siden
Kære Karen, tak for din søde hilsen. Kærlige hilsner fra Claus
Tina 2 måneder siden
Kæreste Claus Jeg nåede desværre ikke til fordrag. Omkring din nye bog. Vi har 3 udstillinger her indenfor de næste par måneder samt istandsættelse. af vores nye udstillingshave. Så det og fuldtidsjobbet stjæler alt tid.
Men jeg har købt din nye bog og allerede slugt den. Der er meget god inspiration i. Elsker den forskellighed du præsenterer.
Dejligt med indslag om redskaber, jeg skal vist lige have opgraderet min samling ;-) knus Tina
Claus 2 måneder siden
Kære Tina, Du er altid så positiv. Tak for rosende ord om min bog. Held og lykke med udstillingerne. Kh Claus
Bente 2 måneder siden
Hej - tak for endnu en lærerig video. Jeg vil høre om du kan henvise til et sted man kan købe din plante-stang som jeg har set dig bruge i de tætte bede?
Claus 2 måneder siden
Kære Bente, den har jeg købt i England. Dbh Claus
Sune 2 måneder siden
Dear Claus
runner beans where originally introduced to Europe as a garden climbing plant, due to its pretty flowers. and first later on, did we learn we could eat the seed pods.
You will always be very welcome to help us wedding the garden. we have a few "skiderikker" who needs removing too. Sorry couldn't help it. Your remark made me giggle.
Hope to see you at Chelsea this year or maybe at CPH Garden in June instead.
Regards Sune
Claus 2 måneder siden
Kære Sune, thank for your great information. Look forward to see your soon. Kind regards Claus
Nette 2 måneder siden
Kære Claus
Du er eminent god til at få det til at klø i fingrene hos mig! Jeg er helt lettet over, at du også har ukrudt. For jeg er jo så heldig at have besøgt din have mere end én gang, og aldrig har jeg fået øje på ukrudt. Nu kigger jeg så heller ikke efter det :) Jeg tror næsten, at jeg har samtlige redskaber, der er lavet til at luge ukrudt. Men på mystisk vis, dur de ikke, hvis de bliver inde i skuret ;)

Ufatteligt hvad du dog når!
Claus 2 måneder siden
Kære Nette, selvfølgelig har vi også ukrudt. Det har vist alle. Man skal også passe på, at haven ikke bliver alt for 'ren'. Kh Claus
Nette 2 måneder siden
Ja, det er der vist ikke megen fare for sker hos mig :))
Joy 2 måneder siden
Jeg sad og små grinede af din kamp med brændenælden.....du er så fin med skjorte på ....når det mig har jeg jord på næsen, panden ...armene er nærmest dækket af jord for ik og nævne tøjet :0)
Alle dine videoer er skønne, men den er var altså rigtig dejlig. Tak for det Claus og ha en skøn dag kh Joy

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.
Vis flere videoer