Log ind

Havens redskaber

Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

 

Kommentarer
Kirsten 1 År siden
Kære Claus
Tak for endnu en fin og lærerig video. Vil også lige sige dig tak for et rigtig godt foredrag i søndags
Hvor jeg også fik købt din nye bog, og den er jo som dine andre bøger rigtig god og meget inspirerende med flotte billeder, det er dejlig der er haveplaner til hver haver det giver et godt overblik, det er nogle flotte og meget forskellige haver du har fundet, det er imponerende hvor meget man kan få plads til i en lille have.
Rigtig god weekend til dig og alle andre herinde
Kærlig hilsen Kirsten
Claus 1 År siden
Kære Kirsten, tak fordi du kom til foredraget og for dine søde ord omkring min bog. Jeg er også selv glad for haveplanerne, Kh Claus
Birgitte 1 År siden
Kære Claus.
Jeg siger også tak for et godt foredrag i søndags. Jeg hygger mig med din dejlige bog.
Kærlig hilsen Birgitte.
Claus 1 År siden
Kære Birgitte, tusind tak for roserne. Kh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
En rigtig god video i denne uge også , men jeg undre mig over at du har græs i bedene , når du ikke har græsplæne ? Men så lære jeg jo nyt igen , det må jo så hvirvle rundt i luften.
Hvor er det yndigt de små træer , har lige været på havearbejde her til formiddag , der er lidt planter som ikke kommer , de har ikke ku tåle tørken fra sidste sommer , men så vil jeg da finde lidt nyt at plante , men det glæder jeg mig til at finde hvad det skal være .
Næste søndag skal jeg til forårsmarked i den romantiske have ved Sanderumgaard , det er så godt , så dejligt med noget spændende at se frem til , jeg takker også for en hyggelig søndag eftermiddag i søndags , du er nu en dygtig foredrags holder .
God weekend til dig og alle jer andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Alice, jeg har endnu ikke været på Sanderumgaard, men håber, at jeg når at komme forbi inden længe. Er sikker på, at der er et dejligt sted. Kh til jer begge fra Claus
Tina 1 År siden
Kære Anita Jeg glæder mig til at hilse på dig igen til Forårsmarked på Sanderumgaard på søndag. Det plejer at være så hyggeligt! Kh Tina
Karen 1 År siden
Kære Claus
Tak for et rigtig godt arrangement og foredrag i søndags og endnu en bog der giver inspiration og blod på tanden til nye haveprojekter.
Kærlig hilsen
Karen, Aalborg
Claus 1 År siden
Kære Karen, tak for din søde hilsen. Kærlige hilsner fra Claus
Tina 1 År siden
Kæreste Claus Jeg nåede desværre ikke til fordrag. Omkring din nye bog. Vi har 3 udstillinger her indenfor de næste par måneder samt istandsættelse. af vores nye udstillingshave. Så det og fuldtidsjobbet stjæler alt tid.
Men jeg har købt din nye bog og allerede slugt den. Der er meget god inspiration i. Elsker den forskellighed du præsenterer.
Dejligt med indslag om redskaber, jeg skal vist lige have opgraderet min samling ;-) knus Tina
Claus 1 År siden
Kære Tina, Du er altid så positiv. Tak for rosende ord om min bog. Held og lykke med udstillingerne. Kh Claus
Bente 1 År siden
Hej - tak for endnu en lærerig video. Jeg vil høre om du kan henvise til et sted man kan købe din plante-stang som jeg har set dig bruge i de tætte bede?
Claus 1 År siden
Kære Bente, den har jeg købt i England. Dbh Claus
Sune 1 År siden
Dear Claus
runner beans where originally introduced to Europe as a garden climbing plant, due to its pretty flowers. and first later on, did we learn we could eat the seed pods.
You will always be very welcome to help us wedding the garden. we have a few "skiderikker" who needs removing too. Sorry couldn't help it. Your remark made me giggle.
Hope to see you at Chelsea this year or maybe at CPH Garden in June instead.
Regards Sune
Claus 1 År siden
Kære Sune, thank for your great information. Look forward to see your soon. Kind regards Claus
Nette 1 År siden
Kære Claus
Du er eminent god til at få det til at klø i fingrene hos mig! Jeg er helt lettet over, at du også har ukrudt. For jeg er jo så heldig at have besøgt din have mere end én gang, og aldrig har jeg fået øje på ukrudt. Nu kigger jeg så heller ikke efter det :) Jeg tror næsten, at jeg har samtlige redskaber, der er lavet til at luge ukrudt. Men på mystisk vis, dur de ikke, hvis de bliver inde i skuret ;)

Ufatteligt hvad du dog når!
Claus 1 År siden
Kære Nette, selvfølgelig har vi også ukrudt. Det har vist alle. Man skal også passe på, at haven ikke bliver alt for 'ren'. Kh Claus
Nette 1 År siden
Ja, det er der vist ikke megen fare for sker hos mig :))
Joy 1 År siden
Jeg sad og små grinede af din kamp med brændenælden.....du er så fin med skjorte på ....når det mig har jeg jord på næsen, panden ...armene er nærmest dækket af jord for ik og nævne tøjet :0)
Alle dine videoer er skønne, men den er var altså rigtig dejlig. Tak for det Claus og ha en skøn dag kh Joy

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer