Log ind

Havens redskaber

Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

 

Kommentarer
Kirsten 2 år siden
Kære Claus
Tak for endnu en fin og lærerig video. Vil også lige sige dig tak for et rigtig godt foredrag i søndags
Hvor jeg også fik købt din nye bog, og den er jo som dine andre bøger rigtig god og meget inspirerende med flotte billeder, det er dejlig der er haveplaner til hver haver det giver et godt overblik, det er nogle flotte og meget forskellige haver du har fundet, det er imponerende hvor meget man kan få plads til i en lille have.
Rigtig god weekend til dig og alle andre herinde
Kærlig hilsen Kirsten
Claus 2 år siden
Kære Kirsten, tak fordi du kom til foredraget og for dine søde ord omkring min bog. Jeg er også selv glad for haveplanerne, Kh Claus
Birgitte 2 år siden
Kære Claus.
Jeg siger også tak for et godt foredrag i søndags. Jeg hygger mig med din dejlige bog.
Kærlig hilsen Birgitte.
Claus 2 år siden
Kære Birgitte, tusind tak for roserne. Kh Claus
Anita 2 år siden
Kære Claus
En rigtig god video i denne uge også , men jeg undre mig over at du har græs i bedene , når du ikke har græsplæne ? Men så lære jeg jo nyt igen , det må jo så hvirvle rundt i luften.
Hvor er det yndigt de små træer , har lige været på havearbejde her til formiddag , der er lidt planter som ikke kommer , de har ikke ku tåle tørken fra sidste sommer , men så vil jeg da finde lidt nyt at plante , men det glæder jeg mig til at finde hvad det skal være .
Næste søndag skal jeg til forårsmarked i den romantiske have ved Sanderumgaard , det er så godt , så dejligt med noget spændende at se frem til , jeg takker også for en hyggelig søndag eftermiddag i søndags , du er nu en dygtig foredrags holder .
God weekend til dig og alle jer andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 år siden
Kære Alice, jeg har endnu ikke været på Sanderumgaard, men håber, at jeg når at komme forbi inden længe. Er sikker på, at der er et dejligt sted. Kh til jer begge fra Claus
Tina 2 år siden
Kære Anita Jeg glæder mig til at hilse på dig igen til Forårsmarked på Sanderumgaard på søndag. Det plejer at være så hyggeligt! Kh Tina
Karen 2 år siden
Kære Claus
Tak for et rigtig godt arrangement og foredrag i søndags og endnu en bog der giver inspiration og blod på tanden til nye haveprojekter.
Kærlig hilsen
Karen, Aalborg
Claus 2 år siden
Kære Karen, tak for din søde hilsen. Kærlige hilsner fra Claus
Tina 2 år siden
Kæreste Claus Jeg nåede desværre ikke til fordrag. Omkring din nye bog. Vi har 3 udstillinger her indenfor de næste par måneder samt istandsættelse. af vores nye udstillingshave. Så det og fuldtidsjobbet stjæler alt tid.
Men jeg har købt din nye bog og allerede slugt den. Der er meget god inspiration i. Elsker den forskellighed du præsenterer.
Dejligt med indslag om redskaber, jeg skal vist lige have opgraderet min samling ;-) knus Tina
Claus 2 år siden
Kære Tina, Du er altid så positiv. Tak for rosende ord om min bog. Held og lykke med udstillingerne. Kh Claus
Bente 2 år siden
Hej - tak for endnu en lærerig video. Jeg vil høre om du kan henvise til et sted man kan købe din plante-stang som jeg har set dig bruge i de tætte bede?
Claus 2 år siden
Kære Bente, den har jeg købt i England. Dbh Claus
Sune 2 år siden
Dear Claus
runner beans where originally introduced to Europe as a garden climbing plant, due to its pretty flowers. and first later on, did we learn we could eat the seed pods.
You will always be very welcome to help us wedding the garden. we have a few "skiderikker" who needs removing too. Sorry couldn't help it. Your remark made me giggle.
Hope to see you at Chelsea this year or maybe at CPH Garden in June instead.
Regards Sune
Claus 2 år siden
Kære Sune, thank for your great information. Look forward to see your soon. Kind regards Claus
Nette 2 år siden
Kære Claus
Du er eminent god til at få det til at klø i fingrene hos mig! Jeg er helt lettet over, at du også har ukrudt. For jeg er jo så heldig at have besøgt din have mere end én gang, og aldrig har jeg fået øje på ukrudt. Nu kigger jeg så heller ikke efter det :) Jeg tror næsten, at jeg har samtlige redskaber, der er lavet til at luge ukrudt. Men på mystisk vis, dur de ikke, hvis de bliver inde i skuret ;)

Ufatteligt hvad du dog når!
Claus 2 år siden
Kære Nette, selvfølgelig har vi også ukrudt. Det har vist alle. Man skal også passe på, at haven ikke bliver alt for 'ren'. Kh Claus
Nette 2 år siden
Ja, det er der vist ikke megen fare for sker hos mig :))
Joy 2 år siden
Jeg sad og små grinede af din kamp med brændenælden.....du er så fin med skjorte på ....når det mig har jeg jord på næsen, panden ...armene er nærmest dækket af jord for ik og nævne tøjet :0)
Alle dine videoer er skønne, men den er var altså rigtig dejlig. Tak for det Claus og ha en skøn dag kh Joy

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer