Log ind

Herlige hornvioler

Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Kommentarer
Karen 5 dag(e) siden
En fantastisk dejlig film. God weekend til dig.
Mvh Karen fra Nordfyn
Claus 3 dag(e) siden
Kære Karen, tak for din søde hilsen. Dbh Claus
Helle 5 dag(e) siden
Gad vide i hvilke butikker de skønne hornvioler bliver solgt?
Claus 3 dag(e) siden
Kære Helle, det ved jeg desværre ikke. Du kan prøve at ringe og spørge hos Gartneriet Rousing: 30 82 57 78 Dbh Claus
Marlene 5 dag(e) siden
Wouuu, de er bare så smukke. Ved du hvor hans planter kan købes her i Århus området? De bedste forårs hilsner Marlene
Claus 3 dag(e) siden
Kære Marlene, Også til dig må jeg sige: prøv at ringe og spørge hos Gartneriet Rousing: 30 82 57 78 Dbh Claus
Marianne 5 dag(e) siden
En vidunderlig forårsvideo. Tusen takk. Jeg elsker viola cornuta og siste år fylte jeg haven med dem. Men det er dessverre ikke kun meg der elsker dem, det gør også rådyrene. Så en morgen var det kun små stilke igen. Alle blomstene var vekk. Et underlig syn. Jeg tror nok at rådyrene hadde hatt en deilig fest i min have. Så et spørsmål. Jeg er ved å anlegge en ny have. Hvilke av dine bøger vil du anbefale å anskaffe til inspirasjon, før jeg går igang. Med vennlig hilsen Marianne Bjerke
Claus 3 dag(e) siden
Kære Marianne, tak for din hyggelige hilsen. Trist historie med rådyrene. Hvis det handler om planter og kombinationer, kan jeg anbefale 'Selskabsplanter'. Ellers 'Små haver', der udkommer om et par uger. Dbh Claus
Anita 4 dag(e) siden
Kære Claus
Jeg vil sige at en kunde sagde til mig engang at jeg har verdens bedste , jeg gør kunderne glade .
Men at være ansat i det gartneri , hold da op , det kan jeg lige konstatere at det er da verdens bedste job , duften og alle de skønne farver , fantastisk . Jeg håber jeg når at få nogen af de skønne teracotta farvede , fik nogen sidste år , håber at jeg finder dem igen , de blev beundret meget af kunderne .
Tak for en dejlig video i denne uge også , ha en god weekend til jer og alle andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 dag(e) siden
Kære Anita, håber, at du har heldet med dig. Kærlige hilsner fra Claus
Helene 4 dag(e) siden
Kære Claus
Mange tak for endnu et dejligt besøg hos en avler. Hvor blev jeg glad over at se alle bierne, og hvordan der ligefrem er sat stader op hos avleren. Det er spændende, når du tager os med til andre entusiaster, leverandører og avlere. Og nu til noget helt andet: jeg antager, at I er begyndt at forspire hos jer?
Kærlige hilsener
Helene på Fyn
Claus 3 dag(e) siden
Kære Helene, ja, bier kan vi ikke undvære. Kh Claus
Kirsten 2 dag(e) siden
Kære Claus,
Ja denne tid hvor akt ligesom er vågnet op til dåd gør en så glad. Jeg blev faktisk inspireret af denne video til at købe hornviolet i år.
Det har ellers været krokus som har haft mit fokus i år dem er jeg så facineret af.
God weekend😊
Morten 2 dag(e) siden
Kære Claus

Ja det er virkelig nogle skønne forårs bebudere, ville hellere ikke undvære dem i haven. Jeg kom faktisk til at tænke på at Københavns kommune har i flere år faktisk plantet dem sent i november, i mange af deres store blomsterkar og bede rundt om i byen.

Kærlig Hilsen Morten
Pia 8 timer siden
Hej Claus, tak for dejlige inspirationsvideoer med alle disse skønne forårsblomster. Jeg må vist ud og købe flere hornvioler, dem kan man da vist ikke få for mange af. Kærlig hilsen Pia

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Gensyn med Holland

10.01.2019 | I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.
Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

Hos Marieke Nolsen

03.01.2019 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude.
Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

Rigtig godt nytår

27.12.2018 | Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.

Fjerde søndag i advent

20.12.2018 | Nu er der altså ikke længe til jul. Så i denne uge kommer jeg med inspiration til julebordet. Desuden skal I atter en gang med på haverejse. I denne uge er jeg i Tyskland.

Tredje søndag i advent

13.12.2018 | Nu er vi næsten fremme ved tredje søndag i advent, og julen nærmer sig med hastige skridt. I denne uge sætter jeg fokus på hyacinter, der både pynter ude og inde, og så skal I også med til England.

Anden søndag i advent

06.12.2018 | Nu er det snart den anden søndag i advent, og i denne uge viser jeg, hvordan I nemt og hurtigt kan pynte en færdig grankrans. Desuden skal I med til England - til Dorset Walled Garden.

Første søndag i advent

29.11.2018 | 
… ja, det er det lige om lidt. Så det er tid til at få lavet en adventsdekoration og få fat i et kalenderlys, hvis det ikke allerede er sket. I denne uge har jeg indrettet juleværksted i køkkenet. Og desuden skal I med en tur til en af Englands skønneste haver.

Anders og Signe

22.11.2018 | I sidste uge var vi på besøg på Gartneriet Brændtvad på Djursland, hvor Anders fortalte om mistelten. Anders er en fantastisk fortæller, og han har meget på hjerte, så derfor besøger vi i denne video gartneriet igen. Og I skal også hilse på Anders' utrolige søster Signe.

Gartneriet Brændtvad

15.11.2018 | Julen står for døren, og snart skal jeg ikke alene til at lave dekorationer, men også buketter. Her bruger jeg rigtig gerne mistelten. Jeg er så heldig at have min egen private leverandør, nemlig Anders fra Gartneriet Brændtvad, og ham besøger vi i dag.
Vis flere videoer