Log ind

Herlige hornvioler

Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Kommentarer
Karen 4 måneder siden
En fantastisk dejlig film. God weekend til dig.
Mvh Karen fra Nordfyn
Claus 4 måneder siden
Kære Karen, tak for din søde hilsen. Dbh Claus
Helle 4 måneder siden
Gad vide i hvilke butikker de skønne hornvioler bliver solgt?
Claus 4 måneder siden
Kære Helle, det ved jeg desværre ikke. Du kan prøve at ringe og spørge hos Gartneriet Rousing: 30 82 57 78 Dbh Claus
Marlene 4 måneder siden
Wouuu, de er bare så smukke. Ved du hvor hans planter kan købes her i Århus området? De bedste forårs hilsner Marlene
Claus 4 måneder siden
Kære Marlene, Også til dig må jeg sige: prøv at ringe og spørge hos Gartneriet Rousing: 30 82 57 78 Dbh Claus
Marianne 4 måneder siden
En vidunderlig forårsvideo. Tusen takk. Jeg elsker viola cornuta og siste år fylte jeg haven med dem. Men det er dessverre ikke kun meg der elsker dem, det gør også rådyrene. Så en morgen var det kun små stilke igen. Alle blomstene var vekk. Et underlig syn. Jeg tror nok at rådyrene hadde hatt en deilig fest i min have. Så et spørsmål. Jeg er ved å anlegge en ny have. Hvilke av dine bøger vil du anbefale å anskaffe til inspirasjon, før jeg går igang. Med vennlig hilsen Marianne Bjerke
Claus 4 måneder siden
Kære Marianne, tak for din hyggelige hilsen. Trist historie med rådyrene. Hvis det handler om planter og kombinationer, kan jeg anbefale 'Selskabsplanter'. Ellers 'Små haver', der udkommer om et par uger. Dbh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Jeg vil sige at en kunde sagde til mig engang at jeg har verdens bedste , jeg gør kunderne glade .
Men at være ansat i det gartneri , hold da op , det kan jeg lige konstatere at det er da verdens bedste job , duften og alle de skønne farver , fantastisk . Jeg håber jeg når at få nogen af de skønne teracotta farvede , fik nogen sidste år , håber at jeg finder dem igen , de blev beundret meget af kunderne .
Tak for en dejlig video i denne uge også , ha en god weekend til jer og alle andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, håber, at du har heldet med dig. Kærlige hilsner fra Claus
Helene 4 måneder siden
Kære Claus
Mange tak for endnu et dejligt besøg hos en avler. Hvor blev jeg glad over at se alle bierne, og hvordan der ligefrem er sat stader op hos avleren. Det er spændende, når du tager os med til andre entusiaster, leverandører og avlere. Og nu til noget helt andet: jeg antager, at I er begyndt at forspire hos jer?
Kærlige hilsener
Helene på Fyn
Claus 4 måneder siden
Kære Helene, ja, bier kan vi ikke undvære. Kh Claus
Kirsten 4 måneder siden
Kære Claus,
Ja denne tid hvor akt ligesom er vågnet op til dåd gør en så glad. Jeg blev faktisk inspireret af denne video til at købe hornviolet i år.
Det har ellers været krokus som har haft mit fokus i år dem er jeg så facineret af.
God weekend😊
Claus 4 måneder siden
Kære Kirsten, det er dejligt at kunne inspirere. Dbh Claus
Morten 4 måneder siden
Kære Claus

Ja det er virkelig nogle skønne forårs bebudere, ville hellere ikke undvære dem i haven. Jeg kom faktisk til at tænke på at Københavns kommune har i flere år faktisk plantet dem sent i november, i mange af deres store blomsterkar og bede rundt om i byen.

Kærlig Hilsen Morten
Claus 4 måneder siden
Kære Morten, ja, der er bestemt ikke nogen dårlig ide med hornvioler i efteråret. Tak for din hilsen. Kh Claus
Pia 4 måneder siden
Hej Claus, tak for dejlige inspirationsvideoer med alle disse skønne forårsblomster. Jeg må vist ud og købe flere hornvioler, dem kan man da vist ikke få for mange af. Kærlig hilsen Pia
Claus 4 måneder siden
Kære Pia, nej, man kan ikke få for mange hornvioler. Kh Claus
Sune 2 måneder siden
What a wonderful place. Makes you want them all.
Claus 2 måneder siden
Dear Sune, you are right. Kr Claus

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.
Vis flere videoer