Log ind

Herlige hornvioler

Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Kommentarer
Karen 8 måneder siden
En fantastisk dejlig film. God weekend til dig.
Mvh Karen fra Nordfyn
Claus 8 måneder siden
Kære Karen, tak for din søde hilsen. Dbh Claus
Helle 8 måneder siden
Gad vide i hvilke butikker de skønne hornvioler bliver solgt?
Claus 8 måneder siden
Kære Helle, det ved jeg desværre ikke. Du kan prøve at ringe og spørge hos Gartneriet Rousing: 30 82 57 78 Dbh Claus
Marlene 8 måneder siden
Wouuu, de er bare så smukke. Ved du hvor hans planter kan købes her i Århus området? De bedste forårs hilsner Marlene
Claus 8 måneder siden
Kære Marlene, Også til dig må jeg sige: prøv at ringe og spørge hos Gartneriet Rousing: 30 82 57 78 Dbh Claus
Marianne 8 måneder siden
En vidunderlig forårsvideo. Tusen takk. Jeg elsker viola cornuta og siste år fylte jeg haven med dem. Men det er dessverre ikke kun meg der elsker dem, det gør også rådyrene. Så en morgen var det kun små stilke igen. Alle blomstene var vekk. Et underlig syn. Jeg tror nok at rådyrene hadde hatt en deilig fest i min have. Så et spørsmål. Jeg er ved å anlegge en ny have. Hvilke av dine bøger vil du anbefale å anskaffe til inspirasjon, før jeg går igang. Med vennlig hilsen Marianne Bjerke
Claus 8 måneder siden
Kære Marianne, tak for din hyggelige hilsen. Trist historie med rådyrene. Hvis det handler om planter og kombinationer, kan jeg anbefale 'Selskabsplanter'. Ellers 'Små haver', der udkommer om et par uger. Dbh Claus
Anita 8 måneder siden
Kære Claus
Jeg vil sige at en kunde sagde til mig engang at jeg har verdens bedste , jeg gør kunderne glade .
Men at være ansat i det gartneri , hold da op , det kan jeg lige konstatere at det er da verdens bedste job , duften og alle de skønne farver , fantastisk . Jeg håber jeg når at få nogen af de skønne teracotta farvede , fik nogen sidste år , håber at jeg finder dem igen , de blev beundret meget af kunderne .
Tak for en dejlig video i denne uge også , ha en god weekend til jer og alle andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 8 måneder siden
Kære Anita, håber, at du har heldet med dig. Kærlige hilsner fra Claus
Helene 8 måneder siden
Kære Claus
Mange tak for endnu et dejligt besøg hos en avler. Hvor blev jeg glad over at se alle bierne, og hvordan der ligefrem er sat stader op hos avleren. Det er spændende, når du tager os med til andre entusiaster, leverandører og avlere. Og nu til noget helt andet: jeg antager, at I er begyndt at forspire hos jer?
Kærlige hilsener
Helene på Fyn
Claus 8 måneder siden
Kære Helene, ja, bier kan vi ikke undvære. Kh Claus
Kirsten 8 måneder siden
Kære Claus,
Ja denne tid hvor akt ligesom er vågnet op til dåd gør en så glad. Jeg blev faktisk inspireret af denne video til at købe hornviolet i år.
Det har ellers været krokus som har haft mit fokus i år dem er jeg så facineret af.
God weekend😊
Claus 8 måneder siden
Kære Kirsten, det er dejligt at kunne inspirere. Dbh Claus
Morten 8 måneder siden
Kære Claus

Ja det er virkelig nogle skønne forårs bebudere, ville hellere ikke undvære dem i haven. Jeg kom faktisk til at tænke på at Københavns kommune har i flere år faktisk plantet dem sent i november, i mange af deres store blomsterkar og bede rundt om i byen.

Kærlig Hilsen Morten
Claus 8 måneder siden
Kære Morten, ja, der er bestemt ikke nogen dårlig ide med hornvioler i efteråret. Tak for din hilsen. Kh Claus
Pia 8 måneder siden
Hej Claus, tak for dejlige inspirationsvideoer med alle disse skønne forårsblomster. Jeg må vist ud og købe flere hornvioler, dem kan man da vist ikke få for mange af. Kærlig hilsen Pia
Claus 8 måneder siden
Kære Pia, nej, man kan ikke få for mange hornvioler. Kh Claus
Sune 6 måneder siden
What a wonderful place. Makes you want them all.
Claus 6 måneder siden
Dear Sune, you are right. Kr Claus

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …
Vis flere videoer