Log ind

Hos Marieke Nolsen

Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude. 

Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

.

Kommentarer
Karen 3 måneder siden
Godt nytår til dig Claus.
Fantastisk video fra Holland, nu kribler det i fingerne, men så er det jo ud i haven og fjerne uønskede vækster og beskærer buske og træer.
Mvh Karen
Claus 3 måneder siden
Kære Karen, ja der er altid noget at gøre. Også selv om det er vinter. Dbh Claus
Helle 3 måneder siden
Kære Claus.
Rigtig godt nytår.
Jeg glæder mig så meget til et rigtigt spændende haveår med så mange nye ting.
Tak for turen til Holland og man kan da kun blive glad af at se alle de smukke farver i denne lidt mørke tid.
Vil glæde mig til din næste bog da vi også kun har en lille have.

Mange hilsner fra Helle.
Claus 3 måneder siden
Kære Helle, er glad for at høre, at du ser frem til bogen om de små haver. Jeg tror, du vil synes om den. Dbh Claus
Jeppe 3 måneder siden
Kære Claus,
Godt nytår til dig - sikke en dejlig have, som et maleri!
Kærlig hilsen fra Hune
Claus 3 måneder siden
Kære Jeppe, det er en rigtig god beskrivelse.
Kh Claus
Leif 3 måneder siden
Kære Claus,
Godt Nytår - wow wow wow, for en skærehave. Fuldstændig magisk. Jeg selv udvider med et bed så jeg får 3 bede af
1 x 4 m. Frøene er bestilt og jeg har siddet og nørklet lidt med hvordan blomsterne skulle sættes i bedene - havde tænkt mig hver sort i hvert sit felt, men den plan kan jeg da godt sende hen hvor pebret gror. Det ser da fuldstændigt vidunderligt ud at det det er mixet. Skal da også havde nogle af Dahliaerne med i bedene, i stedet for de kun er i krukker. Kh Leif
Claus 3 måneder siden
Kære Leif, herlig at du bliver inspireret. Glæder mig til at høre mere om dit projekt. Kh Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Godt nytår
Jeg har da også nogle uønskede vækster ,jeg skal ha trukket op , men nu er det blevet hverdag igen og så ka jeg gå igang med at pusle igen , det er da en fortryllende have , helt eventyr .
Men desværre har jeg ikke mere jord til rådighed , så jeg ku anlægge sådan en eventyrhave . Men sådan er det når vi har små haver , men rigtig godt at lære at jeg også kan beskære noget nu , har en del bonderoser / silkepæoner som er visne , dem vil jeg skære noget af , de ligger jo og vælter rundt lige nu .
Ha en rigtig god weekend til dig og alle andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, du er så flittig og har altid gang i et eller andet. Ja, bonderoserne/silkepæonerne kan du roligt klippe ned. Kh til jer begge fra Claus

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Gensyn med Holland

10.01.2019 | I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.
Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

Hos Marieke Nolsen

03.01.2019 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude.
Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

Rigtig godt nytår

27.12.2018 | Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Vis flere videoer