Log ind

Hos Marieke Nolsen

Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude. 

Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

.

Kommentarer
Karen 1 År siden
Godt nytår til dig Claus.
Fantastisk video fra Holland, nu kribler det i fingerne, men så er det jo ud i haven og fjerne uønskede vækster og beskærer buske og træer.
Mvh Karen
Claus 1 År siden
Kære Karen, ja der er altid noget at gøre. Også selv om det er vinter. Dbh Claus
Helle 1 År siden
Kære Claus.
Rigtig godt nytår.
Jeg glæder mig så meget til et rigtigt spændende haveår med så mange nye ting.
Tak for turen til Holland og man kan da kun blive glad af at se alle de smukke farver i denne lidt mørke tid.
Vil glæde mig til din næste bog da vi også kun har en lille have.

Mange hilsner fra Helle.
Claus 1 År siden
Kære Helle, er glad for at høre, at du ser frem til bogen om de små haver. Jeg tror, du vil synes om den. Dbh Claus
Jeppe 1 År siden
Kære Claus,
Godt nytår til dig - sikke en dejlig have, som et maleri!
Kærlig hilsen fra Hune
Claus 1 År siden
Kære Jeppe, det er en rigtig god beskrivelse.
Kh Claus
Leif 1 År siden
Kære Claus,
Godt Nytår - wow wow wow, for en skærehave. Fuldstændig magisk. Jeg selv udvider med et bed så jeg får 3 bede af
1 x 4 m. Frøene er bestilt og jeg har siddet og nørklet lidt med hvordan blomsterne skulle sættes i bedene - havde tænkt mig hver sort i hvert sit felt, men den plan kan jeg da godt sende hen hvor pebret gror. Det ser da fuldstændigt vidunderligt ud at det det er mixet. Skal da også havde nogle af Dahliaerne med i bedene, i stedet for de kun er i krukker. Kh Leif
Claus 1 År siden
Kære Leif, herlig at du bliver inspireret. Glæder mig til at høre mere om dit projekt. Kh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Godt nytår
Jeg har da også nogle uønskede vækster ,jeg skal ha trukket op , men nu er det blevet hverdag igen og så ka jeg gå igang med at pusle igen , det er da en fortryllende have , helt eventyr .
Men desværre har jeg ikke mere jord til rådighed , så jeg ku anlægge sådan en eventyrhave . Men sådan er det når vi har små haver , men rigtig godt at lære at jeg også kan beskære noget nu , har en del bonderoser / silkepæoner som er visne , dem vil jeg skære noget af , de ligger jo og vælter rundt lige nu .
Ha en rigtig god weekend til dig og alle andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, du er så flittig og har altid gang i et eller andet. Ja, bonderoserne/silkepæonerne kan du roligt klippe ned. Kh til jer begge fra Claus
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.
Vis flere videoer