Log ind

Hos Marieke Nolsen

Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude. 

Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

.

Kommentarer
Karen 1 måned siden
Godt nytår til dig Claus.
Fantastisk video fra Holland, nu kribler det i fingerne, men så er det jo ud i haven og fjerne uønskede vækster og beskærer buske og træer.
Mvh Karen
Claus 1 måned siden
Kære Karen, ja der er altid noget at gøre. Også selv om det er vinter. Dbh Claus
Helle 1 måned siden
Kære Claus.
Rigtig godt nytår.
Jeg glæder mig så meget til et rigtigt spændende haveår med så mange nye ting.
Tak for turen til Holland og man kan da kun blive glad af at se alle de smukke farver i denne lidt mørke tid.
Vil glæde mig til din næste bog da vi også kun har en lille have.

Mange hilsner fra Helle.
Claus 1 måned siden
Kære Helle, er glad for at høre, at du ser frem til bogen om de små haver. Jeg tror, du vil synes om den. Dbh Claus
Jeppe 1 måned siden
Kære Claus,
Godt nytår til dig - sikke en dejlig have, som et maleri!
Kærlig hilsen fra Hune
Claus 1 måned siden
Kære Jeppe, det er en rigtig god beskrivelse.
Kh Claus
Leif 1 måned siden
Kære Claus,
Godt Nytår - wow wow wow, for en skærehave. Fuldstændig magisk. Jeg selv udvider med et bed så jeg får 3 bede af
1 x 4 m. Frøene er bestilt og jeg har siddet og nørklet lidt med hvordan blomsterne skulle sættes i bedene - havde tænkt mig hver sort i hvert sit felt, men den plan kan jeg da godt sende hen hvor pebret gror. Det ser da fuldstændigt vidunderligt ud at det det er mixet. Skal da også havde nogle af Dahliaerne med i bedene, i stedet for de kun er i krukker. Kh Leif
Claus 1 måned siden
Kære Leif, herlig at du bliver inspireret. Glæder mig til at høre mere om dit projekt. Kh Claus
Anita 1 måned siden
Kære Claus
Godt nytår
Jeg har da også nogle uønskede vækster ,jeg skal ha trukket op , men nu er det blevet hverdag igen og så ka jeg gå igang med at pusle igen , det er da en fortryllende have , helt eventyr .
Men desværre har jeg ikke mere jord til rådighed , så jeg ku anlægge sådan en eventyrhave . Men sådan er det når vi har små haver , men rigtig godt at lære at jeg også kan beskære noget nu , har en del bonderoser / silkepæoner som er visne , dem vil jeg skære noget af , de ligger jo og vælter rundt lige nu .
Ha en rigtig god weekend til dig og alle andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 måned siden
Kære Anita, du er så flittig og har altid gang i et eller andet. Ja, bonderoserne/silkepæonerne kan du roligt klippe ned. Kh til jer begge fra Claus

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Gensyn med Holland

10.01.2019 | I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.
Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

Hos Marieke Nolsen

03.01.2019 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude.
Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

Rigtig godt nytår

27.12.2018 | Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.

Fjerde søndag i advent

20.12.2018 | Nu er der altså ikke længe til jul. Så i denne uge kommer jeg med inspiration til julebordet. Desuden skal I atter en gang med på haverejse. I denne uge er jeg i Tyskland.

Tredje søndag i advent

13.12.2018 | Nu er vi næsten fremme ved tredje søndag i advent, og julen nærmer sig med hastige skridt. I denne uge sætter jeg fokus på hyacinter, der både pynter ude og inde, og så skal I også med til England.

Anden søndag i advent

06.12.2018 | Nu er det snart den anden søndag i advent, og i denne uge viser jeg, hvordan I nemt og hurtigt kan pynte en færdig grankrans. Desuden skal I med til England - til Dorset Walled Garden.

Første søndag i advent

29.11.2018 | 
… ja, det er det lige om lidt. Så det er tid til at få lavet en adventsdekoration og få fat i et kalenderlys, hvis det ikke allerede er sket. I denne uge har jeg indrettet juleværksted i køkkenet. Og desuden skal I med en tur til en af Englands skønneste haver.

Anders og Signe

22.11.2018 | I sidste uge var vi på besøg på Gartneriet Brændtvad på Djursland, hvor Anders fortalte om mistelten. Anders er en fantastisk fortæller, og han har meget på hjerte, så derfor besøger vi i denne video gartneriet igen. Og I skal også hilse på Anders' utrolige søster Signe.

Gartneriet Brændtvad

15.11.2018 | Julen står for døren, og snart skal jeg ikke alene til at lave dekorationer, men også buketter. Her bruger jeg rigtig gerne mistelten. Jeg er så heldig at have min egen private leverandør, nemlig Anders fra Gartneriet Brændtvad, og ham besøger vi i dag.

Ude med spaden

08.11.2018 | Det er da helt fantastisk, at vejret er så mildt. Og det er rigtig praktisk, når der er så meget, der stadig skal gøres. Jeg husker med gru nogle år, hvor jorden allerede blev dækket af sne på dette tidspunkt. Lad os håbe, at det varer noget endnu.

Meget at gøre

01.11.2018 | I den forløbne uge har vi haft frost, men nu er det igen ganske - for ikke at sige meget - mildt. Derfor er det en stor glæde at arbejde ude. Og heldigvis for det, for der er stadig meget at gøre.

Efterårsglæde

26.10.2018 | På det seneste har vi haft skønne og solrige efterårsdage, men også en del storm. Der er alligevel meget at glæde sig over. Blandt andet det sparsomme løv, der er tilbage på træer og buske, men også at dahliaknoldene nu står til vinteropbevaring i garagen.

Jeg ved, hvor der findes en have

18.10.2018 | Det er efterår, og der er meget at glæde sig over. Gyldne farver og smukt vejr … Men jeg tror alligevel, at vi er mange, der ser frem til, det igen bliver forår. I denne uge skal vi dog ikke kigge frem, men tilbage. Jeg inviterer jer nemlig med til Ivy Høghs fantastiske have ved Tange sø.
Vis flere videoer