Log ind

Hvidt i hvidt

Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.

.

Kommentarer
Tina 1 måned siden
Kæreste Claus The sunken garden er ligeså elegant som dit Kenzo farvet området er sprudlende. Det ser fantastisk ud med alle de hvide Dahlia. Hvor har du ret i når du siger hvad skulle vi gøre uden dem. Jeg er fuldstændig blevet bidt af dem. Tak for den introduktion og inspiration. Hvor er det fantastisk, at angelwings præcis blomstrer med lime blomster og ikke røde. De passer helt perfekt ind. Din altan kasse er helt forrygende, det ser så let og svævende ud. God weekend knus Tina
Claus 1 måned siden
Kære Tina, ja, det er de godt, at blomsterne på 'Angel Winges' blev gule. Ellers var de blevet klippet af! Knus igen, Claus
Trine 1 måned siden
Det er bare SÅ smukt med de hvide og grønne farver 👍🏼😊
Jeg har et spørgsmål ang. ærteblomster. Jeg mener at kunne huske at du på et tidspunkt nævnte at du sår dem allerede her i efteråret , så de vil stå næste år med en meget kraftigere plante ...
Hvordan opbevarer du dem , vinteren over ?
Vh. Trine
Claus 1 måned siden
Kære Trine, faktisk har jeg ikke tidligere prøvet at så i efteråret, ligesom mange i England gør. Men jeg vil prøve i år i krukker og så opbevare dem i drivhuset. Det kommer jeg til at fortælle om her i Haveklubben om nogle uger. Dbh Claus
Lotte 1 måned siden
Hej Claus. Jeg elsker alle de gøremål, der er i efteråret. Aktiviteterne, sveden på panden og drømmene om en endnu smukkere have næste sæson. Jeg skal have delt mine agaphantus. Kan jeg gøre det nu, og kan jeg bruge en fukssvans, ligesom du gjorde med storkonvallerne? Det var da en super ide, som jeg straks tager til mig. Mvh Lotte
Claus 1 måned siden
Kære Lotte, ja, frem med fukssvansen. Men husk ikke at plante de delte agapanthus i for store potter/krukker. De kan godt lide at vokse lidt trangt. Dbh Claus
Lotte 31 dag(e) siden
Tak. Så går jeg i gang. 🙂
Morten 1 måned siden
Kære Claus
The sunken garden er helt fortryllende skøn, gennem hele sæsonen og det er utroligt at se forvandlingen lige fra forår til efterår. Jeg kan også kun give dig ret i at man ikke ikke undvære dahliaer, de giver så meget til en have i både frodighed og skønhed.
Ps, næste år skal jeg altså huske snebynke...... den har stået på listen i flere år.
Hav en rigtig god weekend,
Knus Morten
Claus 1 måned siden
Kære Morten, tak for søde og rosende ord. Ja, snebynken er ikke til at undvære! Også god weekend til jer. Kh Claus
Mathias 1 måned siden
Kæreste Claus,
Sikke mange fine ting du viser. Dahlia "White Perfection" må jeg eje! Du godeste hvor smuk.
Også sjovt at se dig i gang med saven - jeg kan godt lide når "der sker" noget; altså når der bliver plantet, klippet og gravet.
Jeg har gang i et så sjovt projekt på min arbejdsplads, der jo ligger i en gammel firelænget gård med stråtag. Her har vi fået ny belægning i gårdrummet i midten som nu står helt tomt. Jeg er ved at finde havemøbler, store plantekar, krukker, spejlbassin, lyskæder og alt muligt andet. Jeg elsker sådan noget! Sikke et skønt arbejde.
Hav den bedste weekend,
Kh fra Mathias Emil
Claus 1 måned siden
Kære Mathias Emil, ja dejligt, når der 'sker noget'. Det går jo ikke at sidde på hænderne. Det lyder rigtig hyggeligt med din arbejdsplads. Du gør en forskel. Kh Claus
Birgitte 1 måned siden
Hej Claus. Da jeg var på besøg i din have i august måned, omtalte jeg et norsk have program. På dr.dk søger du titlen, og så ligger der 9 have programmer.
Kh. Birgitte.
Claus 30 dag(e) siden
Kære Birgitte, tak skal du have. Hvad hedder programmet? Kh Claus
Birgitte 30 dag(e) siden
Norsk have program. Titlen . Min have.
Kh. Birgitte.
Claus 28 dag(e) siden
Tusind tak. Kh Claus
Anita 29 dag(e) siden
Kære Claus
Der nu en særlig stemning i den sunkne have , er vild med den ro det skaber i dette haverum , ønsker mig at der er nogle af de Dahliaer du har vist hele tiden i alle videoer at det kommer i Bilka havecenter de er nu så flotte , så lige at den Dahalia der hedder Café au lait faktisk er i en helt lyserød , den må jeg bare eje til næste år ku da være så smukt sammen ,med en af de store hvide du viste først i haveklub video . Dine altan kasser er overvældende fantastisk , og ja det ser barskt ud når du saver en plante over men ved jo at det bliver godt , altid godt at lære det ved at se det .
Tak for en fantastisk video ,og rigtig god uge til jer og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 28 dag(e) siden
Kære Anita, ja, jeg kan godt være lidt barsk. Men som man siger: Det skal være skidt, før det bliver godt. Kh Claus
SvarSlet
Marianne 27 dag(e) siden
Kjære Claus det er en stor stor glede å følge din have hele året. Du gir så meget inspirasjon. Her i Norge er efteråret kommet med alle sine farver og med noen få grader om natten. Å se din skønne have nu og følge dine forberedelser bærer bud om et vakkert forår. Jeg gleder meg oppriktig til neste unges video. Tusen takk fra Norge og god arbeidslyst.
Claus 27 dag(e) siden
Kære Marianne, tak for din søde hilsen. Jeg nyder efteråret og udsigten til en ny havesæson. Der er altid noget at glæde sig til … Klem fra Claus

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.
Vis flere videoer