Log ind

Hvidt i hvidt

Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.

.

Kommentarer
Tina 4 måneder siden
Kæreste Claus The sunken garden er ligeså elegant som dit Kenzo farvet området er sprudlende. Det ser fantastisk ud med alle de hvide Dahlia. Hvor har du ret i når du siger hvad skulle vi gøre uden dem. Jeg er fuldstændig blevet bidt af dem. Tak for den introduktion og inspiration. Hvor er det fantastisk, at angelwings præcis blomstrer med lime blomster og ikke røde. De passer helt perfekt ind. Din altan kasse er helt forrygende, det ser så let og svævende ud. God weekend knus Tina
Claus 4 måneder siden
Kære Tina, ja, det er de godt, at blomsterne på 'Angel Winges' blev gule. Ellers var de blevet klippet af! Knus igen, Claus
Trine 4 måneder siden
Det er bare SÅ smukt med de hvide og grønne farver 👍🏼😊
Jeg har et spørgsmål ang. ærteblomster. Jeg mener at kunne huske at du på et tidspunkt nævnte at du sår dem allerede her i efteråret , så de vil stå næste år med en meget kraftigere plante ...
Hvordan opbevarer du dem , vinteren over ?
Vh. Trine
Claus 4 måneder siden
Kære Trine, faktisk har jeg ikke tidligere prøvet at så i efteråret, ligesom mange i England gør. Men jeg vil prøve i år i krukker og så opbevare dem i drivhuset. Det kommer jeg til at fortælle om her i Haveklubben om nogle uger. Dbh Claus
Lotte 4 måneder siden
Hej Claus. Jeg elsker alle de gøremål, der er i efteråret. Aktiviteterne, sveden på panden og drømmene om en endnu smukkere have næste sæson. Jeg skal have delt mine agaphantus. Kan jeg gøre det nu, og kan jeg bruge en fukssvans, ligesom du gjorde med storkonvallerne? Det var da en super ide, som jeg straks tager til mig. Mvh Lotte
Claus 4 måneder siden
Kære Lotte, ja, frem med fukssvansen. Men husk ikke at plante de delte agapanthus i for store potter/krukker. De kan godt lide at vokse lidt trangt. Dbh Claus
Lotte 4 måneder siden
Tak. Så går jeg i gang. 🙂
Morten 4 måneder siden
Kære Claus
The sunken garden er helt fortryllende skøn, gennem hele sæsonen og det er utroligt at se forvandlingen lige fra forår til efterår. Jeg kan også kun give dig ret i at man ikke ikke undvære dahliaer, de giver så meget til en have i både frodighed og skønhed.
Ps, næste år skal jeg altså huske snebynke...... den har stået på listen i flere år.
Hav en rigtig god weekend,
Knus Morten
Claus 4 måneder siden
Kære Morten, tak for søde og rosende ord. Ja, snebynken er ikke til at undvære! Også god weekend til jer. Kh Claus
Mathias 4 måneder siden
Kæreste Claus,
Sikke mange fine ting du viser. Dahlia "White Perfection" må jeg eje! Du godeste hvor smuk.
Også sjovt at se dig i gang med saven - jeg kan godt lide når "der sker" noget; altså når der bliver plantet, klippet og gravet.
Jeg har gang i et så sjovt projekt på min arbejdsplads, der jo ligger i en gammel firelænget gård med stråtag. Her har vi fået ny belægning i gårdrummet i midten som nu står helt tomt. Jeg er ved at finde havemøbler, store plantekar, krukker, spejlbassin, lyskæder og alt muligt andet. Jeg elsker sådan noget! Sikke et skønt arbejde.
Hav den bedste weekend,
Kh fra Mathias Emil
Claus 4 måneder siden
Kære Mathias Emil, ja dejligt, når der 'sker noget'. Det går jo ikke at sidde på hænderne. Det lyder rigtig hyggeligt med din arbejdsplads. Du gør en forskel. Kh Claus
Birgitte 4 måneder siden
Hej Claus. Da jeg var på besøg i din have i august måned, omtalte jeg et norsk have program. På dr.dk søger du titlen, og så ligger der 9 have programmer.
Kh. Birgitte.
Claus 4 måneder siden
Kære Birgitte, tak skal du have. Hvad hedder programmet? Kh Claus
Birgitte 4 måneder siden
Norsk have program. Titlen . Min have.
Kh. Birgitte.
Claus 4 måneder siden
Tusind tak. Kh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Der nu en særlig stemning i den sunkne have , er vild med den ro det skaber i dette haverum , ønsker mig at der er nogle af de Dahliaer du har vist hele tiden i alle videoer at det kommer i Bilka havecenter de er nu så flotte , så lige at den Dahalia der hedder Café au lait faktisk er i en helt lyserød , den må jeg bare eje til næste år ku da være så smukt sammen ,med en af de store hvide du viste først i haveklub video . Dine altan kasser er overvældende fantastisk , og ja det ser barskt ud når du saver en plante over men ved jo at det bliver godt , altid godt at lære det ved at se det .
Tak for en fantastisk video ,og rigtig god uge til jer og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, ja, jeg kan godt være lidt barsk. Men som man siger: Det skal være skidt, før det bliver godt. Kh Claus
SvarSlet
Marianne 3 måneder siden
Kjære Claus det er en stor stor glede å følge din have hele året. Du gir så meget inspirasjon. Her i Norge er efteråret kommet med alle sine farver og med noen få grader om natten. Å se din skønne have nu og følge dine forberedelser bærer bud om et vakkert forår. Jeg gleder meg oppriktig til neste unges video. Tusen takk fra Norge og god arbeidslyst.
Claus 3 måneder siden
Kære Marianne, tak for din søde hilsen. Jeg nyder efteråret og udsigten til en ny havesæson. Der er altid noget at glæde sig til … Klem fra Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer