Log ind

Juniglæder

Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

.

Kommentarer
Iris 4 måneder siden
Kære Claus
Selv tusind tak fordi du gav os muligheden, for at kigge med.
Har engang haft den alm uægte Jasmin, den den limegrønne trækker bestemt i mig, den ER da smuk.
Tumbling Tom og Tiny Tom er også vore favoritter, de fylder ikke meget og kan stå på det udendørs spisebord.
Ville hjertens gerne have set din Juni have, men, det er arbejds weekend og i disse tider, umuligt at få fri/bytte, desværre. Men god fornøjelse til dig og dine gæster.
God weekend Knus Iris
Claus 4 måneder siden
Kære Iris, hyggeligt, at du har erfaring med de små tomater. Jeg glæder mig til at se, hvad de udvikler sig til. Jeg skal nok vise mere. Kh Claus
Iris 4 måneder siden
Glæder mig. Knus
Nette 4 måneder siden
Åååhhh Claus, jeg elsker elsker elsker dit victorianske drivhus. Suk ..... hvor ville jeg gerne trylle det over i min lille have.
Jeg har endnu ikke kastet mig ud i at dyrke grøntsager i krukker, men næste år må jeg vist i gang. For det lader til at være både dekorativt og sjovt. Der burde jo være noget spiseligt i en cottage-agtig have, og jeg har da også været på jagt efter den rabarber, der hedder Livingstone, da det er en remonterende sort, men den er udsolgt alle vegne. Så jeg må nøjes med jordbær fra jordbærkrukken og kirsebær fra træet. Hvis da ikke fuglene kommer mig i forkøbet.

Det med at planteløv i sig selv er dekorativt, har du altid slået et slag for, og jeg er ikke sikker på, at jeg selv ville have hittet ud af, hvor vigtigt og fantastiskt det kan være. Faktisk har jeg lavet et nyt krukkebed i skyggen, hvor jeg satser mest på løvet. Noget af det sjove ved at lege gartner er jo, at man kan både eksperimentere og forny sig. Og du er og bliver en mester-frister.
Claus 4 måneder siden
Kære Nette, glæder mig, at du også har lyst til at prøve grøntsager i krukker. Det er altså både spændende og udbytterigt. Og det med løv, er bestemt også interessant. Kh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Hvor er det smukt når du går ned i haven med krukkerne ved siden hold da op.
Det er nu et ganske særligt sted , der er så fint med krukkerne som det et stillet så fantastisk .
Og jeg er vild med den stemning der er i det Victorianske drivhus , det ser da såå godt ud med tomaterne og det lille bord hyggeligt , det bliver da spændende med kål planterne du lige har sået , men desværre magter jeg ikke ha en køkkenhave i krukker , men jeg har jo alle tippene til hvis lejlighed byder sig .
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, man kan ikke alt, må man sande. Men måske sniger der sig alligevel en kålplante ned i en af dine krukker næste år. De er ligeså dekorative som prydplanter. Jeg skal nok vise mere … Kh Claus
Morten 4 måneder siden
Kære Claus

Tak for en skøn rundtur, det ser jo fantastisk flot og frodigt ud som altid. The sunken garden er en fryd for øjet også selvom der ikke er så mange blomster, det er jo stadig impenerende med alle de stedsegrønne planter. Jeg har altid holdt meget af den hvide kalla, både mine bedsteforældre og forældre havde den i mange år og den stod faktisk ude hele året ( dog op ad en lun mur). Jeg tror jeg skal prøve at anskaffe mig den..
Håber at du har en god tur på solskinsøen og god weekend.

Knus Morten
Claus 4 måneder siden
Kære Morten, interessant at høre, at dine forældre og bedsteforældre har haft den hvide kalla i haven. Den er - som du nævner - så uhyre smuk. Kh Claus
Joy 4 måneder siden
Elsker lige der hvor de to hvide stole med puff står og man kan se ned ad gangen hvor den lyse krukke står ...smukt ...tænker jeg må ha en spøgelses plante...sikke et fint løv...og så må den bo i stuen til vinter. Ha en skøn weekend til dig og dine Claus kh Joy
Claus 4 måneder siden
Kære Joy, tak for dine søde ord. Og ja - spøgelsestræet er en både smuk og dekorativ vækst. Kh Claus

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.
Vis flere videoer