Log ind

Kom med i drivhuset

Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Kommentarer
Nette 6 måneder siden
Kære Claus
Der ser dejligt ud i din skovbund. Der måtte gerne på mirakuløs vis indfinde sig nogle ramsløg i min have. De små hvide stjerner er yndige, og jeg har endnu aldrig fået prøvet en ramsløg pesto. Jeg synes at erindre fra en af dine bøger, at du havde en hel "mark" med ramsløg på et tidspunkt.

Se, det ville være spændende at høre, hvad i alverden du har af planer med dine grå valmuer. For jeg sidder her og tænker "skulle det nu være noget" ;)

Jeg eeeelsker dine så- og priklevideoer. De giver mig altid lyst til at rode med jord. Du er og bliver et produktivt menneske.
Claus 6 måneder siden
Kære Nette, ja, skovløgene er smukke, men altså også ret invasive. Jeg ville gerne være dem foruden. De grå valmue tænker jeg bestemt 'kunne være noget'. Kh Claus
Tina 6 måneder siden
Kæreste Claus Så hyggeligt at se dit prikle og så arbejde. Supergod ide med valmuerne, Håber at det lykkedes,. Den er superflot den valmue.
Jeg har også fyldt orangeriet op med frølinger . Det er simpelthen den skønneste tid. Knus Tina
Claus 6 måneder siden
Kære Tina - 'Frølinger'! Sikke et dejligt ord. Kh Claus
Anita 6 måneder siden
Kære Claus
Det er så stemningsfuldt at se fra din have , høre vinden , høre fuglesang og se dine planter der ligesom vugger med musikken .
Sidder lige nu i orangeri og nyder fuglene der kvidre , og sjovt nok ser jeg ud på haven hvor jeg kan se at alt gror tror altid at alt er er gået ud henover vinter , men der er godt gang i det hele .
Ja det er da helt meditation at prikle om i større potter det giver ro på , det tror jeg vi alle har brug for at komme ned i tempo .
Og ja så må jeg komme igang med at arbejde igen og tager selvfølgelig mine forholds regler , ligeså mangler bekrymringer der var , kan jeg mærke at det er der også nu , men har troen på at det skal nok gå . Ha en fortsat god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 6 måneder siden
Kære Anita, du har helt ret; at det er sundt for mange af os at komme lidt ned i tempo. Og plante- og havearbejde er da i den grad beroligende. Godt, at du skal i gang i frisørsalonen igen. Kh Claus
Nette 6 måneder siden
Er det ikke snart torsdag! ........

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.
Vis flere videoer