Log ind

Kom med i drivhuset

Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Kommentarer
Nette 1 måned siden
Kære Claus
Der ser dejligt ud i din skovbund. Der måtte gerne på mirakuløs vis indfinde sig nogle ramsløg i min have. De små hvide stjerner er yndige, og jeg har endnu aldrig fået prøvet en ramsløg pesto. Jeg synes at erindre fra en af dine bøger, at du havde en hel "mark" med ramsløg på et tidspunkt.

Se, det ville være spændende at høre, hvad i alverden du har af planer med dine grå valmuer. For jeg sidder her og tænker "skulle det nu være noget" ;)

Jeg eeeelsker dine så- og priklevideoer. De giver mig altid lyst til at rode med jord. Du er og bliver et produktivt menneske.
Claus 1 måned siden
Kære Nette, ja, skovløgene er smukke, men altså også ret invasive. Jeg ville gerne være dem foruden. De grå valmue tænker jeg bestemt 'kunne være noget'. Kh Claus
Tina 1 måned siden
Kæreste Claus Så hyggeligt at se dit prikle og så arbejde. Supergod ide med valmuerne, Håber at det lykkedes,. Den er superflot den valmue.
Jeg har også fyldt orangeriet op med frølinger . Det er simpelthen den skønneste tid. Knus Tina
Claus 1 måned siden
Kære Tina - 'Frølinger'! Sikke et dejligt ord. Kh Claus
Anita 1 måned siden
Kære Claus
Det er så stemningsfuldt at se fra din have , høre vinden , høre fuglesang og se dine planter der ligesom vugger med musikken .
Sidder lige nu i orangeri og nyder fuglene der kvidre , og sjovt nok ser jeg ud på haven hvor jeg kan se at alt gror tror altid at alt er er gået ud henover vinter , men der er godt gang i det hele .
Ja det er da helt meditation at prikle om i større potter det giver ro på , det tror jeg vi alle har brug for at komme ned i tempo .
Og ja så må jeg komme igang med at arbejde igen og tager selvfølgelig mine forholds regler , ligeså mangler bekrymringer der var , kan jeg mærke at det er der også nu , men har troen på at det skal nok gå . Ha en fortsat god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 måned siden
Kære Anita, du har helt ret; at det er sundt for mange af os at komme lidt ned i tempo. Og plante- og havearbejde er da i den grad beroligende. Godt, at du skal i gang i frisørsalonen igen. Kh Claus
Nette 1 måned siden
Er det ikke snart torsdag! ........
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer