Log ind

Krukkekøkkenhaven

I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

.

Kommentarer
Jytte 11 måneder siden
Jeg glæder mig til at se din køkkenhave 29. juni. Hvem sælger de pæne kasser og måtterne til at dække de grimme poser?
Mange hilsner
Jytte Sommer
Claus 11 måneder siden
Kære Jytte, måtterne er fra Pindstrup. Vi ses den 29. Dbh Claus
Lotte 11 måneder siden
Kære Claus. Hvor bliver det bare flot. God ide med gardinstangen og kæderne. Du nævnte, at du plantede ‘Little Gem’ salat i karret, men du ville også sætte andre salater ved siden af. Er det muligt at få navne på de andre, for de skal vel passe sammen i størrelse. Er det Romaine salater alke sammen? I år har jeg kun pluksalat, men jeg tænker da, at jeg skal prøve med nogle hovedet næste år. Jeg er også nybegynder. Kh Lotte
Claus 11 måneder siden
Kære Lotte, jeg har ikke noget bestemt 'system', hvad salaterne angår. Du må bare prøve dig frem ligesom mig. Det er ret nemt. Dbh Claus
Anita 11 måneder siden
Kære Claus
Jeg ler da ikke af dig med målebånd , da jeg var barn og vores far havde gjordt jorden klar til at vi skulle lægge ærter , fik vi at vide der skulle være en tøjklemme ,længde , mellem ærter vi lagde , og jeg straks hentede klemmer , så blev der lagt ærter , til stor morskab for far , men det virkede. Tøjklemmerne blev jo fjernet . Men jeg syntes det ser flot ud med dine plantekasser med dugen på i top . Tænker at jeg ku tænke mig en tomat plante når vi kommer fra ferie , hvis det stadig fås .
Tak for endnu en inspirende haveklubvideo . Men jeg kommer desværre ikke på CPH , da det vil stresse mig , der er meget ferietravlt på salon , så det må lade sig gøre en anden gang , ærgeligt , men jeg bliver lige nød til at passe på mig , sådan er det med gamle damer .
Men rigtig god weekend til dig og jer allesammen .
Knus Anita og Jørgen
Claus 11 måneder siden
Kære Anita, hyggeligt at høre om din barndom. Og ja, du skal passe på dig selv. Du har meget at gøre. Kh Claus
mie 11 måneder siden
Tak for endnu en idérig video! To spørgsmål:Er der hul i bunden af karrene med salat? Og - igen har jeg fået øje på de smukt patinere, alfegrønne (?) potter. Laver du dem selv? Kan jeg også det? Havekram til dig, Mie.
Claus 11 måneder siden
Kære Mia, ja der er hul i karrene. Krukkerne gør jeg ikke noget for at give patina. Det er alene tidens tand. Dbh Claus
Bonnie 10 måneder siden
Lækkert, inspirerende og æstetisk, som alt hvad du rører ved. Jeg er vild med dine plantekasser. Hvor er det dejligt med en løsning, som ikke skæmmer blikket. Spændende med kæder. Først tænkte jeg, at det måske ville være for hårdt ved planten, men de er jo ikke slynget om, men bundet til. Det tror jeg bliver super godt. Og en kæmpe fordel, at planten ikke kan glide ned, da den bindes til et øje. Jeg glæder mig til at se det live. Og så er jeg vild med dine kar. Hold nu op, hvor er de flotte. Det er super smart at plante i krukker på den måde. Så holdes det pænt, æstetisk og adskilt. I like.
Mange hilsner Bonnie
Claus 10 måneder siden
Kære Bonnie, jeg labber dine søde ord i mig. Tusind tak. Kh Claus
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer