Log ind

Krukkekøkkenhaven

I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

.

Kommentarer
Jytte 5 måneder siden
Jeg glæder mig til at se din køkkenhave 29. juni. Hvem sælger de pæne kasser og måtterne til at dække de grimme poser?
Mange hilsner
Jytte Sommer
Claus 5 måneder siden
Kære Jytte, måtterne er fra Pindstrup. Vi ses den 29. Dbh Claus
Lotte 5 måneder siden
Kære Claus. Hvor bliver det bare flot. God ide med gardinstangen og kæderne. Du nævnte, at du plantede ‘Little Gem’ salat i karret, men du ville også sætte andre salater ved siden af. Er det muligt at få navne på de andre, for de skal vel passe sammen i størrelse. Er det Romaine salater alke sammen? I år har jeg kun pluksalat, men jeg tænker da, at jeg skal prøve med nogle hovedet næste år. Jeg er også nybegynder. Kh Lotte
Claus 5 måneder siden
Kære Lotte, jeg har ikke noget bestemt 'system', hvad salaterne angår. Du må bare prøve dig frem ligesom mig. Det er ret nemt. Dbh Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Jeg ler da ikke af dig med målebånd , da jeg var barn og vores far havde gjordt jorden klar til at vi skulle lægge ærter , fik vi at vide der skulle være en tøjklemme ,længde , mellem ærter vi lagde , og jeg straks hentede klemmer , så blev der lagt ærter , til stor morskab for far , men det virkede. Tøjklemmerne blev jo fjernet . Men jeg syntes det ser flot ud med dine plantekasser med dugen på i top . Tænker at jeg ku tænke mig en tomat plante når vi kommer fra ferie , hvis det stadig fås .
Tak for endnu en inspirende haveklubvideo . Men jeg kommer desværre ikke på CPH , da det vil stresse mig , der er meget ferietravlt på salon , så det må lade sig gøre en anden gang , ærgeligt , men jeg bliver lige nød til at passe på mig , sådan er det med gamle damer .
Men rigtig god weekend til dig og jer allesammen .
Knus Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, hyggeligt at høre om din barndom. Og ja, du skal passe på dig selv. Du har meget at gøre. Kh Claus
mie 5 måneder siden
Tak for endnu en idérig video! To spørgsmål:Er der hul i bunden af karrene med salat? Og - igen har jeg fået øje på de smukt patinere, alfegrønne (?) potter. Laver du dem selv? Kan jeg også det? Havekram til dig, Mie.
Claus 5 måneder siden
Kære Mia, ja der er hul i karrene. Krukkerne gør jeg ikke noget for at give patina. Det er alene tidens tand. Dbh Claus
Bonnie 4 måneder siden
Lækkert, inspirerende og æstetisk, som alt hvad du rører ved. Jeg er vild med dine plantekasser. Hvor er det dejligt med en løsning, som ikke skæmmer blikket. Spændende med kæder. Først tænkte jeg, at det måske ville være for hårdt ved planten, men de er jo ikke slynget om, men bundet til. Det tror jeg bliver super godt. Og en kæmpe fordel, at planten ikke kan glide ned, da den bindes til et øje. Jeg glæder mig til at se det live. Og så er jeg vild med dine kar. Hold nu op, hvor er de flotte. Det er super smart at plante i krukker på den måde. Så holdes det pænt, æstetisk og adskilt. I like.
Mange hilsner Bonnie
Claus 4 måneder siden
Kære Bonnie, jeg labber dine søde ord i mig. Tusind tak. Kh Claus

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …
Vis flere videoer