Log ind

Krukkekøkkenhaven

I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

.

Kommentarer
Jytte 31 dag(e) siden
Jeg glæder mig til at se din køkkenhave 29. juni. Hvem sælger de pæne kasser og måtterne til at dække de grimme poser?
Mange hilsner
Jytte Sommer
Claus 25 dag(e) siden
Kære Jytte, måtterne er fra Pindstrup. Vi ses den 29. Dbh Claus
Lotte 31 dag(e) siden
Kære Claus. Hvor bliver det bare flot. God ide med gardinstangen og kæderne. Du nævnte, at du plantede ‘Little Gem’ salat i karret, men du ville også sætte andre salater ved siden af. Er det muligt at få navne på de andre, for de skal vel passe sammen i størrelse. Er det Romaine salater alke sammen? I år har jeg kun pluksalat, men jeg tænker da, at jeg skal prøve med nogle hovedet næste år. Jeg er også nybegynder. Kh Lotte
Claus 25 dag(e) siden
Kære Lotte, jeg har ikke noget bestemt 'system', hvad salaterne angår. Du må bare prøve dig frem ligesom mig. Det er ret nemt. Dbh Claus
Anita 31 dag(e) siden
Kære Claus
Jeg ler da ikke af dig med målebånd , da jeg var barn og vores far havde gjordt jorden klar til at vi skulle lægge ærter , fik vi at vide der skulle være en tøjklemme ,længde , mellem ærter vi lagde , og jeg straks hentede klemmer , så blev der lagt ærter , til stor morskab for far , men det virkede. Tøjklemmerne blev jo fjernet . Men jeg syntes det ser flot ud med dine plantekasser med dugen på i top . Tænker at jeg ku tænke mig en tomat plante når vi kommer fra ferie , hvis det stadig fås .
Tak for endnu en inspirende haveklubvideo . Men jeg kommer desværre ikke på CPH , da det vil stresse mig , der er meget ferietravlt på salon , så det må lade sig gøre en anden gang , ærgeligt , men jeg bliver lige nød til at passe på mig , sådan er det med gamle damer .
Men rigtig god weekend til dig og jer allesammen .
Knus Anita og Jørgen
Claus 25 dag(e) siden
Kære Anita, hyggeligt at høre om din barndom. Og ja, du skal passe på dig selv. Du har meget at gøre. Kh Claus
mie 30 dag(e) siden
Tak for endnu en idérig video! To spørgsmål:Er der hul i bunden af karrene med salat? Og - igen har jeg fået øje på de smukt patinere, alfegrønne (?) potter. Laver du dem selv? Kan jeg også det? Havekram til dig, Mie.
Claus 25 dag(e) siden
Kære Mia, ja der er hul i karrene. Krukkerne gør jeg ikke noget for at give patina. Det er alene tidens tand. Dbh Claus
Bonnie 6 dag(e) siden
Lækkert, inspirerende og æstetisk, som alt hvad du rører ved. Jeg er vild med dine plantekasser. Hvor er det dejligt med en løsning, som ikke skæmmer blikket. Spændende med kæder. Først tænkte jeg, at det måske ville være for hårdt ved planten, men de er jo ikke slynget om, men bundet til. Det tror jeg bliver super godt. Og en kæmpe fordel, at planten ikke kan glide ned, da den bindes til et øje. Jeg glæder mig til at se det live. Og så er jeg vild med dine kar. Hold nu op, hvor er de flotte. Det er super smart at plante i krukker på den måde. Så holdes det pænt, æstetisk og adskilt. I like.
Mange hilsner Bonnie
Claus 5 dag(e) siden
Kære Bonnie, jeg labber dine søde ord i mig. Tusind tak. Kh Claus

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.
Vis flere videoer