Log ind

Løvfaldstid

Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

.

Kommentarer
Jytte 2 måneder siden
Ih, hvor er det spændende med de Magnoliafrø! Og med Elefantørene, som andre steder i verden næsten er invasive. De breder sig i hvert fald som ukrudt i 'min' (læs min datters) have i det sydlige Florida. Jeg har i mange år haft lyst til at nyde dem også her i Danmark, men jeg er efterhånden nødt til at begrænse mig, når det gælder tungt arbejde som forberedelse til vinteropbevaring. Til gengæld har jeg endelig fået/ladet min fødselsdagsgavemagnolia plante efter alle kunstens regler, for den må sandelig have været dyr i den størrelse, jeg fik. 'Yellow River' hedder den, og nu står den i fint med støttepæl i Zenhaven lige uden for det store vindue i min havestue, så jeg kan se derfra, når den engang blomstrer om foråret, og jeg ikke kan komme udendørs pga af allergi.
Det har jo været rigtigt dejligt havevejr i dag, og roserne, jeg også fik, er også kommet i jorden takket være mit helt uundværlige husfaktotum. Nu skal vi så bare have udtænkt et rådyrværn ... måske et lystæppe med led-pærer sat op på højkant foran det nye bed? Det kan måske holde bæsterne væk i de følgende vintermåneder, og så må jeg se at udtænke noget andet, inden foråret melder sig.
Det har som sædvanlig været en dejlig oplevelse at følge dig rundt i din have i aften, og jeg glæder mig allerede til at se, hvad du finder på at forlyste os med i næste uge.
Happy Gardening,
Jytte
Claus 1 måned siden
Kære Jytte, det er altid så dejligt med dine velformulerede kommentarer og også at høre om alt det, du udretter. Nu ved jeg til tilfældigvis, at du ikke er 80 år længere! 'Yellow River' er en meget smuk magnolia, så tillykke med den. Kærlige hilsner fra Claus
Tina 1 måned siden
Kæreste Claus Jeg bliver mere og mere fascineret af dine elefantører, det lyder forkert, mener planten. Jeg har nogle kæmpe Haddonstone krukker de ville være flotte i. Tror næsten det skal prøves. Dejligt gensyn med Lindøalléen, den er utrolig smuk. Rigtig god weekend. Knus Tina
Claus 1 måned siden
Kære Tina, er helt sikker på, at elefantøre vil være rigtig fin i de smukke Haddonstone krukker, som du jo forhandler. Jeg vil opfordre alle, der ikke kender til dit firma, til at gå ind på din hjemmeside: havenskunst.dk. Kærlig hilsen Claus
Beate 1 måned siden
Kære Claus.
Lægger du kun presenning over i hosta, som står oprejst i krukker.
Kan man også gøre det med løg i krukker, i stedet for at sætte dem i et skur.
God weekend til dig.
Knus Beate😜👍😘
Claus 1 måned siden
Kære Beate, ja, du kan nemt lægge presenning eller lignende over løgkrukkerne også. Det handler blot om at hindre, at de får vintervæde. Kh Claus
Morten 1 måned siden
Kære Claus

Sikke en omgang med de elefantører, det var altså en fornøjelse at se at du også havde en smule svært ved at få dem ud af krukken. Jeg havde nemlig samme problem og er vist nok blevet en smule klogere til næste år.
Linde alleen ser rigtig smuk ud i efterårfarverne, er sikke på at det nok skal blive fint med nye hortensiaer og vedbend under træerne.
Rigtig god weekend.
Knus Morten
Claus 1 måned siden
Kære Morten, ha der gør godt fast, de elefantører. Tak for hilsen. Kh Claus
Eva 1 måned siden
Hej!
Jag satte en del av mina elefantöron direkt i jorden utomhus i våras (Skånsk trädgård) med mycket lyckat reultat. De trivdes ännu bättre där än i kruka. Kan varmt rekomenderas!
Eva
Claus 1 måned siden
Kære Eva, tak for tipset. Her trives de nu også fint i krukker. Dbh Claus
Anita 1 måned siden
Kære Claus
Det er da så spændende med de magnolia frø , der er en fantastisk stilhed i din have denne gang , det er da også dejligt .
Jeg har nu ikke endnu prøvet at have elefant øre planten endnu , men ved da slet ikke om jeg har kræfter til at få den op af potten , blev da helt svedt da jeg så hvor sværdt det er .
Tak for denne uges video , og rigtig god uge til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 måned siden
Kære Anita, er sikker på, at Jørgen nok skal hjælpe med elefantørerne, når de skal vinteropbevares! Kh Claus

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …
Vis flere videoer