Log ind

Løvfaldstid

Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

.

Kommentarer
Jytte 6 måneder siden
Ih, hvor er det spændende med de Magnoliafrø! Og med Elefantørene, som andre steder i verden næsten er invasive. De breder sig i hvert fald som ukrudt i 'min' (læs min datters) have i det sydlige Florida. Jeg har i mange år haft lyst til at nyde dem også her i Danmark, men jeg er efterhånden nødt til at begrænse mig, når det gælder tungt arbejde som forberedelse til vinteropbevaring. Til gengæld har jeg endelig fået/ladet min fødselsdagsgavemagnolia plante efter alle kunstens regler, for den må sandelig have været dyr i den størrelse, jeg fik. 'Yellow River' hedder den, og nu står den i fint med støttepæl i Zenhaven lige uden for det store vindue i min havestue, så jeg kan se derfra, når den engang blomstrer om foråret, og jeg ikke kan komme udendørs pga af allergi.
Det har jo været rigtigt dejligt havevejr i dag, og roserne, jeg også fik, er også kommet i jorden takket være mit helt uundværlige husfaktotum. Nu skal vi så bare have udtænkt et rådyrværn ... måske et lystæppe med led-pærer sat op på højkant foran det nye bed? Det kan måske holde bæsterne væk i de følgende vintermåneder, og så må jeg se at udtænke noget andet, inden foråret melder sig.
Det har som sædvanlig været en dejlig oplevelse at følge dig rundt i din have i aften, og jeg glæder mig allerede til at se, hvad du finder på at forlyste os med i næste uge.
Happy Gardening,
Jytte
Claus 5 måneder siden
Kære Jytte, det er altid så dejligt med dine velformulerede kommentarer og også at høre om alt det, du udretter. Nu ved jeg til tilfældigvis, at du ikke er 80 år længere! 'Yellow River' er en meget smuk magnolia, så tillykke med den. Kærlige hilsner fra Claus
Tina 5 måneder siden
Kæreste Claus Jeg bliver mere og mere fascineret af dine elefantører, det lyder forkert, mener planten. Jeg har nogle kæmpe Haddonstone krukker de ville være flotte i. Tror næsten det skal prøves. Dejligt gensyn med Lindøalléen, den er utrolig smuk. Rigtig god weekend. Knus Tina
Claus 5 måneder siden
Kære Tina, er helt sikker på, at elefantøre vil være rigtig fin i de smukke Haddonstone krukker, som du jo forhandler. Jeg vil opfordre alle, der ikke kender til dit firma, til at gå ind på din hjemmeside: havenskunst.dk. Kærlig hilsen Claus
Beate 5 måneder siden
Kære Claus.
Lægger du kun presenning over i hosta, som står oprejst i krukker.
Kan man også gøre det med løg i krukker, i stedet for at sætte dem i et skur.
God weekend til dig.
Knus Beate😜👍😘
Claus 5 måneder siden
Kære Beate, ja, du kan nemt lægge presenning eller lignende over løgkrukkerne også. Det handler blot om at hindre, at de får vintervæde. Kh Claus
Morten 5 måneder siden
Kære Claus

Sikke en omgang med de elefantører, det var altså en fornøjelse at se at du også havde en smule svært ved at få dem ud af krukken. Jeg havde nemlig samme problem og er vist nok blevet en smule klogere til næste år.
Linde alleen ser rigtig smuk ud i efterårfarverne, er sikke på at det nok skal blive fint med nye hortensiaer og vedbend under træerne.
Rigtig god weekend.
Knus Morten
Claus 5 måneder siden
Kære Morten, ha der gør godt fast, de elefantører. Tak for hilsen. Kh Claus
Eva 5 måneder siden
Hej!
Jag satte en del av mina elefantöron direkt i jorden utomhus i våras (Skånsk trädgård) med mycket lyckat reultat. De trivdes ännu bättre där än i kruka. Kan varmt rekomenderas!
Eva
Claus 5 måneder siden
Kære Eva, tak for tipset. Her trives de nu også fint i krukker. Dbh Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Det er da så spændende med de magnolia frø , der er en fantastisk stilhed i din have denne gang , det er da også dejligt .
Jeg har nu ikke endnu prøvet at have elefant øre planten endnu , men ved da slet ikke om jeg har kræfter til at få den op af potten , blev da helt svedt da jeg så hvor sværdt det er .
Tak for denne uges video , og rigtig god uge til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, er sikker på, at Jørgen nok skal hjælpe med elefantørerne, når de skal vinteropbevares! Kh Claus

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.
Vis flere videoer