Log ind

Medio maj

År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Kommentarer
Tina 1 År siden
Kæreste Claus Det arrangement på hovedetrappen er helt fantastisk i farverne, jeg kom aldrig videre hvis jeg sad der 👍🏻👍🏻 Jeg elsker de farver du har sat sammen. De er vidunderskønt.
Jeg håber I havde en fantastisk åben have sidste weekend. Det ser sådan ud fra alle de billeder folk har lagt ud. Her i haven synes jeg at tulipanerne er feset lidt hurtigt af, nok pga af tørke. Jeg har vandet men alligevel . Nå idag står den på flyt af flere planter til vores nye have. God store Bededagsferie ferie . Knus Tina
Claus 1 År siden
Kære Tina, er glad for at høre, at du kan lide farverne på trappen. Jeg synes også, at de er helt vellykkede. Kh Claus
Karen 1 År siden
Fantastisk dejligt med dine arrangementer, jeg være der i flere timer om dagen, både synet men også duften.
Håber du får en dejlig Storbededagsferie.
Mvh Karen
Claus 1 År siden
Kære Karen tusind tak. Dbh Claus
Joy 1 År siden
Hvor er det smukt, og mine ynglingsfarver :) jeg er vild med gyldenlak’ken apricot twist men jeg kan ikke finde den online. Er den købt i udlandet Claus? Eller skal jeg søge på noget bestemt. Den er virkelig et must have. Ha en skøn lang weekend....håber vejret er bedre i Århus end i Værløse kh Joy
Jytte 1 År siden
Hej Joy! Hvis du googler Erysimum Apricot Twist seeds kommer der flere firmaer med denne gyldenlak op på skærmen. Det ser dog ud til, at de fleste har udsolgt, men en af de gigantisk store netudbydere har frøene . endda til en virkeligt billig pris.
Enjoy,
Jytte
Claus 1 År siden
Kære Jytte, tak for hjælpen. Kære Joy, håber, at du får heldet med dig. Kh Claus
Karen 1 År siden
Ja tusind tak for en flot video, jeg har altid en lille konkurrence med mig selv om navnet på de vækster du omtaler.så sjovt.Her i KBHN har vi idag styrtregn, afvekslende med mere stille regn og begge dele er meget velkommen, haven nærmest bukker som tak. Håber I i det Jyske også får del i goderne . God Bededagsferie. Mvh Karen
Claus 1 År siden
Kære Karen, ja, her er der også kommet en del regn. Herligt. Dbh Claus
Anita 1 År siden
Kærre Claus
Det er da så yndig en buket til gæsteværelset , og ja så er man da som gæst rigtig velkommen .
Ja jeg kom da heller ikke videre hvis jeg skulle forbi hovede trappen , så fantastisk det er , træet som står til venstre er det i en krukke eller sat i jorden ?
Haven er rigtig bedårende , både den bagved huset og nede i skovhaven og det er altid så skønt at høre naturens lyde på dine have videoer , her i Odense har det regnet det meste af dagen men det var tiltrængt .
Glæder mig til næste uges video altid skønt at se frem til .
God weekend til jer allesammen .
Kærlig Hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, tak for alle dine roser. Kh Claus

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer