Log ind

Meget at gøre

I den forløbne uge har vi haft frost, men nu er det igen ganske - for ikke at sige meget - mildt. Derfor er det en stor glæde at arbejde ude. Og heldigvis for det, for der er stadig meget at gøre.

.

Kommentarer
Marianne 5 måneder siden
Tusen, tusen takk. Dette er riktig inspirerende. Det er nu en fantastisk årstid vi er inne i. Og vi kan glede oss til å oppleve alle dine blomsterløk til foråret. Takk fra Marianne på Mols og Norge.
Claus 5 måneder siden
Kære Marianne, tak for din hyggelige hilsen. Er ret sikker på, at vi er mange, der glæder os til forårsløgene. Dbh Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Sådan en dejlig havevideo . Jeg vidste ikke at pelagonierne sku klippes ned nu , ved ikke om jeg kan , de blomstre så flot lige nu , bliver nok ikke klippet ned før efter Mortens aften da vi skal ha gæster , ku jo se pænt ud med blomster derude når de kommer eftermiddag , skal vi lige ha te og kaffe derude . Det er vildt meget jord , men er sikker på at lige vupti så er det brugt i et snuptag , det er spændene at du nævner tema i tulipaner bliver lilla og violet , jeg har også valgt i de violette nuancer som der var i Bilka sortiment i år og også lidt lyserød , den flerfarvede hornvioler du viser på nyhedsbrevet , fik jeg også nogle af i foråret , den er skøn , håber vi kan få den til næste år , ku også tænke mig at plante lidt stedmoder i bedene til næste forår , jo der er heldigvis meget at glæde sig til , selv om der er nogle mørke måneder , kan sagtens finde glæden alligevel , især med de to firbenede vi har det er så sjovt , Felix er en krudtugle han laver så meget sjovt men heldigvis ikke noget med at gnave nogle steder han ikke må så godt for det .
Rigtig god weekend til dig og alle andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, atter en gang vil jeg sige, at jeg nyder din små hverdagsglimt. Og når du skriver om Mortensaften, kan jeg næsten dufte gåsen. Der er ingen grund til at klippe pelargonierne ned nu, hvis de stadig står fint. Vi har blot så meget, vi skal nå, inden vinteren for alvor sætter ind. Og ja, både stedmoder og hornvioler er uundværlige i bede og krukker i foråret. Lige nu glæder jeg mig til mine gyldenlak, som jeg håber vil blomstre samtidig med tulipanerne i drivhuset. De står i det vinteropvarmede drivhus. Kh til jer begge og også de firbenede - Claus
Jytte 5 måneder siden
Ja der er travlt i haverne for tiden, og således også her. Men i dag ligger jeg brak med arme, som jeg næsten ikke kan løfte, og fødder, som slæber efter mig. De firs år, som jeg nu har bag mig, trækker for alvor spor i energien, men det er der jo ikke noget at gøre ved, og armchair gardening og læsning i det hele taget er der jo også stor glæde ved.
Der er blevet så fint i min have - eller rettere sagt på udvalgte steder i min have, mens andet ligger hen som større og større naturgrund. Og det, som jeg er allermest glad for, er mit store staudebed (stort ift de andre i haven, som er små). Det er blevet lagt om, og vi blev endelig færdig i går. Langs bagkanten står en række pænt store sommerfuglebuske i forskellige blå nuancer samt en rosa, min havemand har foran lagt fliser ud i skaktern, så der for eftertiden bliver noget mindre at luge og holde i det hele taget, han har flyttet buksbom og andre halvstore planter, som har stået alt for længe i krukker, ud i felterne mellem fliserne, og en af dagene skal jeg så Digitalis med skønsom hånd samt Løvefod langs den buede forkant. Det er virkelig en stor glæde at kigge ud ad vinduerne nu. Og nå ja, alle de sarte planter er da også blevet flyttet ind i Tehuset og i havestuen, hvor de skal tilbringe de følgende fem måneder så godt som uden vand. Jeg har god erfaring med kun at vande omkring nytår og igen medio februar, hvis altså jorden ikke er frossen i krukkerne.
Tak for din video! Der er som sædvanligt megen inspiration at hente, både når det gælder dyrkning og æstetik i dine væksthuse.
Happy Armchair Gardening,
Jytte
Claus 5 måneder siden
Kære Jytte, tak for din dejlige hilsen. Du er altså et forbillede. Forstår, at du har dit at døje med helbredsmæssigt, men alligevel kløer du på og sørger for at have en god havehjælp. Dine beskrivelser af haveplaner er så livsbekræftende. Jeg nyder at vide, at vi havefolk ofte bliver gamle, fordi vi hele tiden har noget at se hen til. Det er i bogstaveligste forstand livgivende. Tak fordi, du giver dig tid til at skrive her. Det glæder ikke kun mig men med garanti også andre. Kærlige hilsner fra Claus
Mathias 5 måneder siden
Kære Claus,
Igen en hyggelig udsendelse fra din have. Jeg synes, at det er rigtig spændende og interessant at komme med ‘backstage‘ og se hvad I har gang i der. Det må virkelig være et puslespil med alle dine krukker og ting der skal pakkes væk, pakkes frem og tilbage.
I vores kolonihave har vi også mange krukker, lidt for mange, det erfarede jeg i den varme sommer. Det kræver meget at skabe en frodig, smuk og velkomponeret ‘krukkehave‘ - jeg er jo bare alene om arbejdet - men resultatet og glæden ved at arbejde med farver og sammensætninger er det hele værd. I kolonihaven har vi yderligere den forhindring, at vi ikke har hanevand fra slut oktober til start april, det giver mig nogle gange panderynker!
Kh fra Mathias
Claus 5 måneder siden
Kære Mathias, tak for din hilsen. Er glad for at høre, at du kan lise at se, hvad der sker backstage. Jeg nyder også selv at se haver behind the scenes. Ja logistikken kan være en udfordring - dog spændende. Men nogle gange føler jeg mig som en levende aktør i et tetris spil. Du har ret i, at det kan væren udfordrende at skabe en frodig og velfungerende krukkehave, men fordelen er jo, at der hele tiden kan flyttes rundt, lægges til og trækkes fra. Det er sværere i et bed. Kh Claus

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Gensyn med Holland

10.01.2019 | I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.
Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

Hos Marieke Nolsen

03.01.2019 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude.
Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

Rigtig godt nytår

27.12.2018 | Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Vis flere videoer