Log ind

Meget at gøre

I den forløbne uge har vi haft frost, men nu er det igen ganske - for ikke at sige meget - mildt. Derfor er det en stor glæde at arbejde ude. Og heldigvis for det, for der er stadig meget at gøre.

.

Kommentarer
Marianne 9 måneder siden
Tusen, tusen takk. Dette er riktig inspirerende. Det er nu en fantastisk årstid vi er inne i. Og vi kan glede oss til å oppleve alle dine blomsterløk til foråret. Takk fra Marianne på Mols og Norge.
Claus 9 måneder siden
Kære Marianne, tak for din hyggelige hilsen. Er ret sikker på, at vi er mange, der glæder os til forårsløgene. Dbh Claus
Anita 9 måneder siden
Kære Claus
Sådan en dejlig havevideo . Jeg vidste ikke at pelagonierne sku klippes ned nu , ved ikke om jeg kan , de blomstre så flot lige nu , bliver nok ikke klippet ned før efter Mortens aften da vi skal ha gæster , ku jo se pænt ud med blomster derude når de kommer eftermiddag , skal vi lige ha te og kaffe derude . Det er vildt meget jord , men er sikker på at lige vupti så er det brugt i et snuptag , det er spændene at du nævner tema i tulipaner bliver lilla og violet , jeg har også valgt i de violette nuancer som der var i Bilka sortiment i år og også lidt lyserød , den flerfarvede hornvioler du viser på nyhedsbrevet , fik jeg også nogle af i foråret , den er skøn , håber vi kan få den til næste år , ku også tænke mig at plante lidt stedmoder i bedene til næste forår , jo der er heldigvis meget at glæde sig til , selv om der er nogle mørke måneder , kan sagtens finde glæden alligevel , især med de to firbenede vi har det er så sjovt , Felix er en krudtugle han laver så meget sjovt men heldigvis ikke noget med at gnave nogle steder han ikke må så godt for det .
Rigtig god weekend til dig og alle andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 9 måneder siden
Kære Anita, atter en gang vil jeg sige, at jeg nyder din små hverdagsglimt. Og når du skriver om Mortensaften, kan jeg næsten dufte gåsen. Der er ingen grund til at klippe pelargonierne ned nu, hvis de stadig står fint. Vi har blot så meget, vi skal nå, inden vinteren for alvor sætter ind. Og ja, både stedmoder og hornvioler er uundværlige i bede og krukker i foråret. Lige nu glæder jeg mig til mine gyldenlak, som jeg håber vil blomstre samtidig med tulipanerne i drivhuset. De står i det vinteropvarmede drivhus. Kh til jer begge og også de firbenede - Claus
Jytte 9 måneder siden
Ja der er travlt i haverne for tiden, og således også her. Men i dag ligger jeg brak med arme, som jeg næsten ikke kan løfte, og fødder, som slæber efter mig. De firs år, som jeg nu har bag mig, trækker for alvor spor i energien, men det er der jo ikke noget at gøre ved, og armchair gardening og læsning i det hele taget er der jo også stor glæde ved.
Der er blevet så fint i min have - eller rettere sagt på udvalgte steder i min have, mens andet ligger hen som større og større naturgrund. Og det, som jeg er allermest glad for, er mit store staudebed (stort ift de andre i haven, som er små). Det er blevet lagt om, og vi blev endelig færdig i går. Langs bagkanten står en række pænt store sommerfuglebuske i forskellige blå nuancer samt en rosa, min havemand har foran lagt fliser ud i skaktern, så der for eftertiden bliver noget mindre at luge og holde i det hele taget, han har flyttet buksbom og andre halvstore planter, som har stået alt for længe i krukker, ud i felterne mellem fliserne, og en af dagene skal jeg så Digitalis med skønsom hånd samt Løvefod langs den buede forkant. Det er virkelig en stor glæde at kigge ud ad vinduerne nu. Og nå ja, alle de sarte planter er da også blevet flyttet ind i Tehuset og i havestuen, hvor de skal tilbringe de følgende fem måneder så godt som uden vand. Jeg har god erfaring med kun at vande omkring nytår og igen medio februar, hvis altså jorden ikke er frossen i krukkerne.
Tak for din video! Der er som sædvanligt megen inspiration at hente, både når det gælder dyrkning og æstetik i dine væksthuse.
Happy Armchair Gardening,
Jytte
Claus 9 måneder siden
Kære Jytte, tak for din dejlige hilsen. Du er altså et forbillede. Forstår, at du har dit at døje med helbredsmæssigt, men alligevel kløer du på og sørger for at have en god havehjælp. Dine beskrivelser af haveplaner er så livsbekræftende. Jeg nyder at vide, at vi havefolk ofte bliver gamle, fordi vi hele tiden har noget at se hen til. Det er i bogstaveligste forstand livgivende. Tak fordi, du giver dig tid til at skrive her. Det glæder ikke kun mig men med garanti også andre. Kærlige hilsner fra Claus
Mathias 9 måneder siden
Kære Claus,
Igen en hyggelig udsendelse fra din have. Jeg synes, at det er rigtig spændende og interessant at komme med ‘backstage‘ og se hvad I har gang i der. Det må virkelig være et puslespil med alle dine krukker og ting der skal pakkes væk, pakkes frem og tilbage.
I vores kolonihave har vi også mange krukker, lidt for mange, det erfarede jeg i den varme sommer. Det kræver meget at skabe en frodig, smuk og velkomponeret ‘krukkehave‘ - jeg er jo bare alene om arbejdet - men resultatet og glæden ved at arbejde med farver og sammensætninger er det hele værd. I kolonihaven har vi yderligere den forhindring, at vi ikke har hanevand fra slut oktober til start april, det giver mig nogle gange panderynker!
Kh fra Mathias
Claus 9 måneder siden
Kære Mathias, tak for din hilsen. Er glad for at høre, at du kan lise at se, hvad der sker backstage. Jeg nyder også selv at se haver behind the scenes. Ja logistikken kan være en udfordring - dog spændende. Men nogle gange føler jeg mig som en levende aktør i et tetris spil. Du har ret i, at det kan væren udfordrende at skabe en frodig og velfungerende krukkehave, men fordelen er jo, at der hele tiden kan flyttes rundt, lægges til og trækkes fra. Det er sværere i et bed. Kh Claus

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.
Vis flere videoer