Log ind

Roser i godt selskab

Jeg har mange - rigtig mange - roser i min have, og jeg elsker at kombinere dem med stauder og andre vækster. Derved undgår man at skulle se på rosernes bare ben. I denne video fortæller jeg om, hvorledes jeg kombinerer roser med forskellige vækster og hvilke, jeg blandt andet anvender.

-

Kommentarer
Tina for 4 måneder siden
Kæreste Claus Det indlæg har jeg glædet mig til, kan simpelthen ikke få nok af roser. Tak for en vidunderlig tur i rosernes verden. Dejligt at høre dit bud på selskabsplanter. Tak for en fantastisk rosen romantisk video. Fortsat dejlig tur i England. Knus Tina
Susanne for 4 måneder siden
Herlig video, jeg elsker selv roser og har blandet dem lidt med staudebedet. 1 rosen spørgsmål:
Du sagde at ud over et stor hul i jorden så skal der også være et stort hul i bedet, gælder det også de opstammede roser, er et stort hul i jorden nok? Hilsen Susanne
Karina for 4 måneder siden
Elsker også roser - og der mange favoritter blandt andet Augusta Louise, der changerer mellem rosa, orange og fersken og så dufter den tilmed så skønt. Fortsat god tur. Kh K
Karina for 4 måneder siden
Gik lige i i mine bede med stauder og roser og kom i tanke om noget; det kunne være spændende at lære mere om, hvilke overvejelser du gør dig, når du planter i gentagende grupper. Bedste havehilsner fra Karina
Helle for 4 måneder siden
Kære Claus.
Tusind tak for din altid inspirerende havevideo,glæder mig til hver eneste uge med nye ideer.
Tak for alle de vidunderlige billeder fra England, det er næsten som at være der selv.
Tænk hvis vi kunne få dig som guide.😀
Fortsat rigtig god tur.
Mange hilsner fra Helle.
Morten for 4 måneder siden
Kære Claus

Som altid var det en fornøjelse at følge med i haven og det er jo et sandt show at se dine roser og hvordan de trives.
Håber at det går godt i England, det ser i hvert fald sådan ud på alle de skønne billeder du poster på insta.

Knus Morten
Anita for 4 måneder siden
Kære Claus
Det er noget af det smukkeste du lige har vist os - tak - og dine hække som er klippet så flot altid flot for øjet - vi er lige kommet hjem fra ferie og jeg kan konstatere at 14 dage det er for længe at være væk fra haven - jeg har haft min søde nabo til at passe krukker med vanding - men det er jo noget andet en når vi gør det selv - men jeg er glad for at hun har gjordt det bedste hun kunne - skønt at følge med rundt på tur i England
Havearbejdet kalder
Kh Anita og Jørgen

Velkommen i juleværkstedet

16.11.2017 | Nu er det ved at være tid til at jule, i hvert fald hvis man vil lave dekorationerne selv. Jeg har pyntet op i det vinteropvarmede drivhus og er i fuld gang. Glæder mig til at inspirere jer.

Vinteropbevaring af planter

09.11.2017 | Jeg tænker, at mange af os har nogle sarte planter, som vi gerne vil bringe sikkert gennem vinteren. Det kan for eksempel være citrustræer, oliven og Agapanthus. De må helst ikke gå til.

Såning af rød kvan

02.11.2017 | I denne uge fortæller jeg, hvordan man sår frø til den røde kvan, Angelica gigas. Det er meget vigtigt, at frøene sås ret kort tid efter, at de er høstet, ellers mister de spireevnen.

Efterårskrukker

26.10.2017 | Efteråret viser sig stadig fra sin milde side, selvom der nu varsles storm og ligefrem sne. Her tager vi dog en dag af gangen og glæder os for eksempel over, at solen skinner i dag.

Vinteropbevaring af dahlia-knolde

19.10.2017 | Her i efteråret er der mange gøremål, og et af dem går ud på at gøre dahlia-knolde klar til vinteropbevaring. I sig selv er det rimelig enkelt, men der er alligevel nogle tips, som jeg vil dele med jer.

Toårige vækster

12.10.2017 | Jeg ved ikke hvor mange, der er ved at plante nu. Men vi er … Toårige planter som kvan, Angelica, og fingerbøl, Digitalis, bliver plantet i den nederste del af haven, hvor der i sidste uge blev lagt løg.

Skvalderkål og tulipaner

05.10.2017 | Det er vist de færreste havefolk, der mener, at man kan slappe af i oktober. Meget kan og skal gøres. Der er altid noget at give sig i kast med. I år har vi erklæret skvalderkålen krig, og desuden lægger vi tulipanløg i store mængder.

On the road

27.09.2017 | Gennem årene er jeg blevet stillet overfor mange spændende opgaver. En af dem går ud på at binde buketter for Flowr, der leverer buketter direkte døren. Her kan man købe en særlig Claus Dalby buket.

Glødende krukker

21.09.2017 | Jeg elsker orange, og det er ligegyldigt, om det er forår, sommer eller efterår. Det er en farve, jeg ligefrem tørster efter. Her i sensommeren er den orange særlig perfekt, fordi den i den grad matcher træernes løv, der snart begynder at gløde.

I krukker og kasser

14.09.2017 | Helt fra det tidlige forår bestræber vi os på at have noget i blomst i sensommeren, især i krukker og kasser. Det er ikke svært, hvis blot man er ude i god tid; sår sommerblomster og lægger dahliaknolde.

Tulipaner i krukker

08.09.2017 | Gennem snart mange år har jeg praktiseret den disciplin, der går ud på lægge forårsløg, især tulipaner, i krukker. Det er på ingen måde svært, men kræver alligevel et par praktiske ting, som jeg vil forklare om her.

Sunken Garden

31.08.2017 | The Sunken Garden er et af havens femten rum, og jeg fornemmer, at mange er fascinerede af denne plads, tegnet af have- og landskabsarkitekt Kjeld Slot. Det var et spændende projekt, og undervejs kom jeg også med inputs.

Hortensiaer i hele haven

24.08.2017 | En busk, som jeg slet ikke kan forestille mig at undvære i haven, er hortensia. Med sit rige flor og sine flotte blomster er det en perfekt partner til for eksempel stauder og andre blomstrende vækster.

Violfrøstjerne - et højdepunkt

17.08.2017 | I augusthaven er der især en plante, der påkalder sig opmærksomheden. Det er den imponerende violfrøstjerne, Thalictrum, der fås i flere udgaver.
I denne uge viser jeg nogle af højdespringerne.

Chelsea Flower Show

10.08.2017 | En af de helt store begivenheder indenfor haveverdenen er Chelsea Flower Show, der finder sted i London hvert år i maj. Folk kommer hertil i tusindvis, og det er en event, der tales om over hele Europa.

Tre berømte haver

03.08.2017 | I denne uges video præsenterer jeg tre af Englands ikoniske haver - Sissinghurst Castle Garden, Hidcote Manor og Snowshill Manor - alle haver, der på en alle anden måde har inspireret mig.
Optagelserne er fra min Englandstur i maj.
Preview

Keukenhof

27.07.2017 | Jeg tror ikke, at der er nogen af jer, der er i tvivl om, at jeg elsker forårsløg. Tulipaner, narcisser, perlehyacinter, krokus og alle de andre skønne.

Nu skal vi en tur til Holland.

Med inspiration fra grøftekanten

20.07.2017 | Hvis man kan tale om havemode, er der ingen tvivl om, at det vilde look er i højsædet, og det er en stil, der er kommet for at blive. Det tør jeg godt garantere.
Vis flere videoer