Log ind

Roser

Jeg har mange - rigtig mange - roser i min have, og jeg elsker at kombinere dem med stauder og andre vækster. Derved undgår man at skulle se på rosernes bare ben. I denne video fortæller jeg om, hvorledes jeg kombinerer roser med forskellige vækster og hvilke, jeg blandt andet anvender.

-

Kommentarer
Tina for 10 dage siden
Kæreste Claus Det indlæg har jeg glædet mig til, kan simpelthen ikke få nok af roser. Tak for en vidunderlig tur i rosernes verden. Dejligt at høre dit bud på selskabsplanter. Tak for en fantastisk rosen romantisk video. Fortsat dejlig tur i England. Knus Tina
Susanne for 10 dage siden
Herlig video, jeg elsker selv roser og har blandet dem lidt med staudebedet. 1 rosen spørgsmål:
Du sagde at ud over et stor hul i jorden så skal der også være et stort hul i bedet, gælder det også de opstammede roser, er et stort hul i jorden nok? Hilsen Susanne
Karina for 10 dage siden
Elsker også roser - og der mange favoritter blandt andet Augusta Louise, der changerer mellem rosa, orange og fersken og så dufter den tilmed så skønt. Fortsat god tur. Kh K
Karina for 8 dage siden
Gik lige i i mine bede med stauder og roser og kom i tanke om noget; det kunne være spændende at lære mere om, hvilke overvejelser du gør dig, når du planter i gentagende grupper. Bedste havehilsner fra Karina
Helle for 8 dage siden
Kære Claus.
Tusind tak for din altid inspirerende havevideo,glæder mig til hver eneste uge med nye ideer.
Tak for alle de vidunderlige billeder fra England, det er næsten som at være der selv.
Tænk hvis vi kunne få dig som guide.😀
Fortsat rigtig god tur.
Mange hilsner fra Helle.
Morten for 5 dage siden
Kære Claus

Som altid var det en fornøjelse at følge med i haven og det er jo et sandt show at se dine roser og hvordan de trives.
Håber at det går godt i England, det ser i hvert fald sådan ud på alle de skønne billeder du poster på insta.

Knus Morten
Anita for 4 dage siden
Kære Claus
Det er noget af det smukkeste du lige har vist os - tak - og dine hække som er klippet så flot altid flot for øjet - vi er lige kommet hjem fra ferie og jeg kan konstatere at 14 dage det er for længe at være væk fra haven - jeg har haft min søde nabo til at passe krukker med vanding - men det er jo noget andet en når vi gør det selv - men jeg er glad for at hun har gjordt det bedste hun kunne - skønt at følge med rundt på tur i England
Havearbejdet kalder
Kh Anita og Jørgen

Med inspiration fra grøftekanten

20.07.2017 | Hvis man kan tale om havemode, er der ingen tvivl om, at det vilde look er i højsædet, og det er en stil, der er kommet for at blive. Det tør jeg godt garantere.
Preview

Roser

13.07.2017 | Mon ikke, at vi havefolk godt kan blive enige om, at det er noget helt særligt, når roserne folder sig ud i haven? For mig er det i hvert fald en fest, som jeg hvert år ser frem til.
Preview

Åben have

06.07.2017 | Rigtigt mange mennesker har gennem årene ønsket at opleve min have. Det har tidligere kun været muligt, hvad man vandt en billet i en af de årlige konkurrencer, jeg afholdt. Men nu kan det lade sig gøre, hvis man melder sig ind i min Haveklub som Guldmedlem.

I gang med Krukkehaven

29.06.2017 | År for år er krukkehaven vokset, og efterhånden er det svært at finde plads til alle væksterne. Alligevel bliver jeg ved med at skabe nye konstellationer.

I halvskygge

22.06.2017 | Min have er så stor, at der er partier med både sol og skygge - eller rettere halvskygge. The woodland garden vender øst/vest, og det betyder, at der både er morgen- og aftensol.

Mød mine gartnere

15.06.2017 | I denne uge vil jeg ikke alene præsentere nogle af havens bede, mens også mine gartnere - Preben, Mariann og Birthe. Uden dem, ingen have! Sådan er det ...

Lupiner og prydløg

08.06.2017 | I ugens video fortæller jeg det om det nyligt arrangerede krukkearrangement udenfor porten. Her spiller lupiner hovedrollen. Og indenfor porten, under alletræerne, blomstrer tusindvis af prydløg.

Støt stauderne

01.06.2017 | Rigtig mange drømmer om et staudebed med bølgende blomstring fra tidligt forår til ind i efteråret. Men ... et velfungerende staudebed kan være noget af en udfordring. Blandt andet, hvis høje stauder begynder at vælte.

Mageløse magnoliaer

25.05.2017 | Mon ikke, at de fleste vil give mig ret i, at magnoliaer er nogle af de smukkeste blomstrende træer i foråret? Jeg holder i hvert fald meget af dem og nyder, at blomsterne matcher floret i bedene.

Forårshaven

18.05.2017 | Bøgeskoven er sprunget ud, fuglene synger, og alt er fryd og gammen. Vi har tilmed fået lunere vejr. Hvad kan man forlange mere? Jeg er bare så tilfreds og glad.

Tulipaner i massevis

11.05.2017 | .
Det er vist en kendt sag, at jeg holder så utroligt meget af tulipaner, og at vi hvert efterår lægger adskillige tusind forårsløg i haven. Hver sæson kommer nye sorter til.

Forår i krukker

05.05.2017 | .Vi er kommet ind i maj, og heldigvis er det begyndt at blive lidt lunere i vejret. Det er vi vist mange, der har ventet på. Det kribler i fingrene for at komme i gang derude.

Blomstrende buske og buketter

27.04.2017 | Det er sidst I april, og snart springer bøgeskoven ud. Vi er så heldige at bo med Riis skov som nabo, og det er en fest, når bagtæppet grønnes. I haven blomstrer buskene og narcisserne, og det er dem, det handler om i denne uge.

Jord under neglene

20.04.2017 | Nu glæder jeg mig til at høre, hvor mange af jer, der har fået lavet pelargoniestiklinger, som jeg forklarede for nogle uger siden. For hvis I ikke tøvede for længe, kan jeg regne ud, at stiklingerne nu har slået rod. Det er næsten det rene trylleri.

Påskeklokker og andet godt

13.04.2017 | Der er en blomst, som jeg i den grad glæder mig over lige nu, og det er påskeklokke, Helleborus orientalis.

Det er et navn, jeg har været med til at introducere, da jeg skrev min bog, Juleroser og påskeklokker, for nogle år siden. Tidligere er de i flæng blevet kaldt juleroser.

Plantning af pæoner

06.04.2017 | Tror ikke, at jeg tager fejl, hvis jeg antager, at mange drømmer om en have med masser af pæoner. Kun få blomster er så elsket som den, og selv om pæonen ser så fin og spæd ud, er det en af havens stærkeste vækster, der troligt der kommer igen år for år.

Beskæring af roser

30.03.2017 | Det er ved at være tid til beskæring af roser. Måske har nogle af jer allerede været i gang. Her har vi ikke nået det endnu; der har været så meget andet! Det er et lidt komplekst emne, og i ugens video fortæller jeg om de forskellige rosentyper: Buskroser, moderne roser og slyng-/klatreroser.

Dahliaer i krukker

23.03.2017 | At dyrke dahliaer i krukker er en rigtig god idé. Her er de nemme at forkæle, så blomstringen bliver endnu mere overdådig. Og der er værd at huske på, at jo flere dahliaer, men plukker ind til buketter, desto flere kommer der.
Vis flere videoer