Log ind

Tredje søndag i advent

Nu er vi næsten fremme ved tredje søndag i advent, og julen nærmer sig med hastige skridt. I denne uge sætter jeg fokus på hyacinter, der både pynter ude og inde, og så skal I også med til England.

.

Kommentarer
Morten 4 måneder siden
Kære Claus

Tak for endnu en dejlig havetur, det var en rigtig skøn have og så er det dejligt at se nogle sommerhaver på denne tid af året så man kan blive inspireret til næste sæson.

Ps det var en rigtig flot blomsterkasse du lavede, tror jeg skal ud og have nogle juleroser i weekenden til altanen.

Rigtig god weekend.

KH Morten
Claus 4 måneder siden
Kære Morten, tak for din trofasthed og mange hyggelige kommentarer gennem året. Kh Claus
Karen 4 måneder siden
Kære Claus. TAK er kun et fattigt ord, men ikke destro mindre velment. Skønt med ideer til pynt ude og inde og hyacinter er smukke. Dejlig video, nu glæder jeg mig endnu engang til næste sommer. Dejligt du vil dele. God weekend.
Mvh Karen
Claus 4 måneder siden
Kære Karen, det er dejligt at få respons. Tak for din hilsen. Dbh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Tak for endnu en skøn havevideo. Jeg skal da ud her i weekend og ha nogle hvide juleroser og lidt hyacinter og vedben og skimma , og vedben det er så kønt , ku jeg da lige bruge .
Og hvor er haven fantastisk som du viser rundt i , skønne figurer af hunde og en dejlig levende hund , og de kummer i det store haverum med de blomster som stod som et brus i krukkerne det var så bedårende , det er så skønt med særlig de videoer her lige for tiden så kan man glæde sig til den næste sommer sæson men foråretkommer først som også er skønt.
En fragtmand som kommer her , han er også haveintererseret , sagde at vi sku huske på at nyde tiden her også , for jo mere vi stræber efter at det skal blive det næste , så bliver vi jo ældre også , det kan han da ha ret i . Målet er så her i weekend at lave en altankasser med det samme pynt som du viste , det er så kønt .
Ha en dejlig weekend til dig og alle andre .
Kærlig hilsen Jørgen og Anita
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, mon du har fået en altankasse i samme stil? Det tror jeg, for hos dig er der jo ikke langt fra tanke til handling. Tak endnu en gang for dine mange dejlige kommentarer. Kh Claus
Vibeke 4 måneder siden
Hej Claus.
Dejlig og anderledes julet med hyacinterne på bakken. Et helt igennem pragtfuld have du viser. Den vil jeg gerne besøge den kommende sommer.
Vh
Vibeke
Claus 4 måneder siden
Kære Vibeke, ja, den have er værd at besøge. Dbh Claus
Tina 4 måneder siden
Kæreste Claus Hvor smukt er det lige 👌🏻👌🏻👌🏻🤗 sikke skøn en kombination , man kan bare ikke få nok af de Helleborus . Jeg er så glad for dine videos fra England sikke haver, sikke inspiration. Rigtig glædelig 3 søndag i Advent . Knus Tina
Claus 4 måneder siden
Kære Tina, tusind tak … Kærlige hilsner fra Claus
Karen 4 måneder siden
Ja kære Claus Dalby hvor er de flotte Dine altankasser, sikke smukke nuancer. Ja det er noget af det jeg selv holder mest af at sammensætte farver .Jeg tænker altid på farverne når jeg skal dække bord , oftest vælger jeg en hvid dug selvom man godt kan vælge andre farver så er hvid en smuk baggrund for det grønne .
Bedste hilsner
Karen Bach
Claus 3 måneder siden
Kære Karen, man går aldrig fejl af en hvid dug. Dbh Claus
Agnete 3 måneder siden
Kære Claus. Får først set din video nu. Skøn altankasse - den vil jeg bruge som inspiration til et bed i haven - og vidunderlig engelsk have. Jeg kunne godt tænke mig navnet på den rose, som der er nærbillede af i slutningen af din velkomst - den er enkeltblomstrende med markante støvdragere.
Mange hilsener
Agnete
Claus 3 måneder siden
Kære Agnete, der er så mange tusind roser, og jeg kender ikke dem alle! Skyder dog på, at det er den, der hedder 'Morning Mist'. Dbh Claus

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Gensyn med Holland

10.01.2019 | I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.
Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

Hos Marieke Nolsen

03.01.2019 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude.
Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

Rigtig godt nytår

27.12.2018 | Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Vis flere videoer