Log ind

Urterne gror

I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

.

Kommentarer
Nette 7 måneder siden
Kære Claus

Jeg synes, at det er spændende at følge din mad fra frø til bord. Det er ikke umuligt, at disse videoer og DIY projekter kommer til at være inspiration til egne gøremål næste år. Jeg skal lige have gjort plads først og lure dig kunsten efter.
Claus 7 måneder siden
Kære Nette, er altid glad for at inspirere. Kh Claus
Lone 7 måneder siden
Kan I ikke lave en ordning, så ens password og kode kommer automatisk? Der skal mange tryk til for at logge sig ind.
Nette 7 måneder siden
Den slags smarte funktioner foregår på din egen computer ;) Jeg bliver logget automatisk ind, fordi jeg har bedt min computer om at gemme for mig. Voilá!
Claus 7 måneder siden
Kære Lone, jeg siger som Nette. Det burde køre af sig selv, vi kan ikke gøre det nemmere. Dbh Claus
Lotte 7 måneder siden
Kære Claus. Rigtig inspirerende video. Kan man godt så spinat i vindueskarmen nu. Jeg har desværre ikke mulighed for kunstlys og varmemåtter. Måske det er bedre, at jeg sår direkte på voksestedet. Er det så nu, jeg kan gøre det. Jeg er en smule forvirret men næsten i ekstase over den tid, vi går i møde derude i haven. Alt pibler op . Det er så livsbekræftende i disse dage, hvor vi er indestængt. Heldigvis må vi gerne have nærkontakt med alle de dejlige grønne væsner. Kh Lotte
Claus 7 måneder siden
Kære Lotte, der er så meget lys udenfor, at du nu fint kan så i vindueskarmen i et rum, der ikke er for varmt. God fornøjelse. Kh Claus
Lotte 7 måneder siden
Tak
Anita 7 måneder siden
Kære Claus
Tak for en spændende video , som nævnt foroven , altid spændende at følge fra frø til færdig salat / tomat og blomst .
Så kom din nye bog til mig , du har gjordt det igen , mere romantisk bliver det ikke , der er dyr og de yndigste siddepladser , haverum og små havefiguer - en lille kat - ænder , lam og de fineste detaljer planter der laver haverum , rarbarerkrukker og meget mere smukke småhuse .
Tak for denne uges video
Rigtig god uge til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 7 måneder siden
Kære Anita tak for dine søde ord omkring min bog. Dejligt, at du kan lide den. Kh Claus
Nette 7 måneder siden
Er det ikke snart torsdag? ........
Lena 7 måneder siden
Kære claus
Spændende og inspirerende at se dine forkultiveringer.
Jeg vil lige høre hvilke varmenettet du anvender i væksthusbordene, i din plantekuvøse.
Har nogle Borde magen tilkom jeg kunne tænke mig at få varme i.

Har købt den lille model du har i det andet drivhus. Men der er lige lidt nok plads hvis man også vil stiklingeformere nogle planter, disse kvitterer for undervarme. Kh lena


Claus 7 måneder siden
Kære Lena, det er kabler til gulvvarme, som jeg fik en elektriker til at installere for nogle år siden. Smart er det. Dbh Claus
Lena 7 måneder siden
Der skulle stå “varmemåtter” - denne smartstavning.
Claus 7 måneder siden
Det kender vi vist alle ...
Bonnie 7 måneder siden
Kære Claus. Det er godt nok nogle meget flotte og kraftige salater. Det er altså lidt af en kunst, at få små planter så kraftige og lækre. I år har jeg for første gang held med at få mine ærter kraftige fra start. De er nemlig blevet sat i drivhuset (uden varmemåtte) lige efter, at de spirede frem indenfor. Kh. Bonnie
Claus 7 måneder siden
Kære Bonnie, tak for rosen mht salaten. Jeg er nybegynder udi denne disciplin. Kh Claus

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Vis flere videoer