Log ind

Urterne gror

I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

.

Kommentarer
Nette 2 måneder siden
Kære Claus

Jeg synes, at det er spændende at følge din mad fra frø til bord. Det er ikke umuligt, at disse videoer og DIY projekter kommer til at være inspiration til egne gøremål næste år. Jeg skal lige have gjort plads først og lure dig kunsten efter.
Claus 2 måneder siden
Kære Nette, er altid glad for at inspirere. Kh Claus
Lone 2 måneder siden
Kan I ikke lave en ordning, så ens password og kode kommer automatisk? Der skal mange tryk til for at logge sig ind.
Nette 2 måneder siden
Den slags smarte funktioner foregår på din egen computer ;) Jeg bliver logget automatisk ind, fordi jeg har bedt min computer om at gemme for mig. Voilá!
Claus 2 måneder siden
Kære Lone, jeg siger som Nette. Det burde køre af sig selv, vi kan ikke gøre det nemmere. Dbh Claus
Lotte 2 måneder siden
Kære Claus. Rigtig inspirerende video. Kan man godt så spinat i vindueskarmen nu. Jeg har desværre ikke mulighed for kunstlys og varmemåtter. Måske det er bedre, at jeg sår direkte på voksestedet. Er det så nu, jeg kan gøre det. Jeg er en smule forvirret men næsten i ekstase over den tid, vi går i møde derude i haven. Alt pibler op . Det er så livsbekræftende i disse dage, hvor vi er indestængt. Heldigvis må vi gerne have nærkontakt med alle de dejlige grønne væsner. Kh Lotte
Claus 2 måneder siden
Kære Lotte, der er så meget lys udenfor, at du nu fint kan så i vindueskarmen i et rum, der ikke er for varmt. God fornøjelse. Kh Claus
Lotte 2 måneder siden
Tak
Anita 2 måneder siden
Kære Claus
Tak for en spændende video , som nævnt foroven , altid spændende at følge fra frø til færdig salat / tomat og blomst .
Så kom din nye bog til mig , du har gjordt det igen , mere romantisk bliver det ikke , der er dyr og de yndigste siddepladser , haverum og små havefiguer - en lille kat - ænder , lam og de fineste detaljer planter der laver haverum , rarbarerkrukker og meget mere smukke småhuse .
Tak for denne uges video
Rigtig god uge til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 måneder siden
Kære Anita tak for dine søde ord omkring min bog. Dejligt, at du kan lide den. Kh Claus
Nette 2 måneder siden
Er det ikke snart torsdag? ........
Lena 2 måneder siden
Kære claus
Spændende og inspirerende at se dine forkultiveringer.
Jeg vil lige høre hvilke varmenettet du anvender i væksthusbordene, i din plantekuvøse.
Har nogle Borde magen tilkom jeg kunne tænke mig at få varme i.

Har købt den lille model du har i det andet drivhus. Men der er lige lidt nok plads hvis man også vil stiklingeformere nogle planter, disse kvitterer for undervarme. Kh lena


Claus 2 måneder siden
Kære Lena, det er kabler til gulvvarme, som jeg fik en elektriker til at installere for nogle år siden. Smart er det. Dbh Claus
Lena 2 måneder siden
Der skulle stå “varmemåtter” - denne smartstavning.
Claus 2 måneder siden
Det kender vi vist alle ...
Bonnie 2 måneder siden
Kære Claus. Det er godt nok nogle meget flotte og kraftige salater. Det er altså lidt af en kunst, at få små planter så kraftige og lækre. I år har jeg for første gang held med at få mine ærter kraftige fra start. De er nemlig blevet sat i drivhuset (uden varmemåtte) lige efter, at de spirede frem indenfor. Kh. Bonnie
Claus 2 måneder siden
Kære Bonnie, tak for rosen mht salaten. Jeg er nybegynder udi denne disciplin. Kh Claus
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer