Log ind

Nyhedsbreve

I nyhedsbrevet fortæller Claus Dalby om månedens video.

Mine mange hortensiaer

06.09.2023 | Så er det blevet september, og hvis der er noget, jeg glæder mig over lige nu, så er det alle havens hortensiaer.Jeg kan simpelthen ikke forestille mig en have uden. I månedens video viser jeg nogle af mine favoritter.Tænk en gang, at vi skulle få det herlige vejr, det er lige nu. Det har ærlig talt været en speciel sæson for nu at sige det mildt.Men hvor er det dejligt, at vejret nu tager revanche. Skønt, for der er jo stadig meget at gøre i..

The Sunken Garden

03.08.2023 | Nu er sensommeren begyndt, og i denne måneds video viser jeg rundt i The Sunken Garden – et af havens mange rum.Lige nu er ikke alene hvide blomster - men også løv i varierende toner og former - i højsædet. Det er en stor glæde.Se månedens video her.Åben HaveJeg vil også lige nævne, at dette års sidste Åben Have-arrangement finder sted lørdag den 19. august. Hvis du som Sølv- eller Guldmedlem endnu ikke har besøgt haven i år, kan det stadig nås,..

Vigtigt angående åben have

07.07.2023 | Da jeg i går sendte nyhedsbrev ud, skrev jeg, at haven var åben for Sølv- og Guldmedlemmer den 20. august. Det var en fejl. Det er den 19. august.Hvis du ikke allerede har besøgt haven i år, kan du tilmelde dig her.Fortsat god sommer.De bedste hilsner fra Claus

De uundværlige hække

06.07.2023 | De seneste sæsoner har jeg besøgt haver rundtomkring i Danmark, men nu har jeg besluttet mig for igen at vise lidt fra egen matrikel.Der er kommet rigtig mange nye medlemmer i Haveklubben, og det er en glæde at guide rundt. Der sker jo hele tiden noget nyt.I denne måneds video fortæller jeg om havens hække og øvrige strukturgivere. De er helt uundværlige som faste holdepunkter i haven.I videoen nævner jeg også have- og landskabsarkitekt Jane..

Overdam planteskole

01.06.2023 | I denne måneds video er jeg på besøg hos Poul Petersen, Overdam Planteskole, i Hørsholm. Det er er en virkelig kapacitet, jeg gæster. For Poul er kendt Ikke blot i Danmark og Europa men også ude i verden. Når I ser filmen, vil I se, at Poul ikke alene er meget vidende, hvad plantegræsser angår. Han er også en stor og meget venlig personlighed. Se videoen her. Gennem de senere år har jeg besøgt en lang række spændende haver og mennesker, men..

Ghita Krage

04.05.2023 | I denne måneds video besøger jeg Ghita Krage i Nordsjælland, hvor hun har skabt et sandt paradis. Jeg er meget betaget af havens design; de mange rum – som perler på en snor – og den helt unikke stemning. Er sikker på, at mange af jer vil blive inspirerede.Se videoen her.Du kan også følge Ghita på Instagram: @ghitakrageEllers kan jeg fortælle, at vi har travlt med at gøre klar til Åben Have i næste weekend.Hvis du ikke allerede har meldt dig til..

Lisbet Kaare

06.04.2023 | Rigtig god påske ...Sikke et dejligt vejr. Vi er sikkert mange, som har været i haven. Nu er havesæsonen for alvor skudt i gang.I denne måneds video er jeg på besøg hos Lisbet Kaare. Og jeg tænker, at I vil give mig ret i, at Lisbets have er en ren perle. Der er altså noget helt unikt over kolonihaver. Og med Lisbets særlige evne for at indrette sig, bliver det sublimt.Se videoen her.Følg Lisbet på Instagram: @lisbetkaareJeg glæder mig i den..

Den naturlige have

02.03.2023 | En dejlig sommerdag i august var jeg på besøg i havearkitekt Tony Skovsende have i Rågeleje. En mindeværdig stund.Jeg er ret sikker på, at denne have vil tale til mange. For den naturlige stil med mange hjemmehørende planter - der er Tonys særkende - er virkeligt oppe i tiden. Jeg er en stor beundrer af Tonys kunnen.Se videoen her. Husk også a følge Tony på Instagram @den_naturlige_haveRigtig god marts måned. De bedste hilsner fra Claus

Esthers have

02.02.2023 | En dejlig sommerdag i august 2022 besøgte jeg Esthers Have i Nordsjælland. Sikke et sted ... Og sikke en kvinde! Jeg har kendt Esther en del år efterhånden og sætter så stor pris på hende. Esther er simpelthen et livstykke.Det er beundringsværdigt, hvad Esther på forholdsvis få år har skabt, og jeg kan kun anbefale at holde øje med, hvornår Esther holder Åben Have.Hvis du ikke allerede har besøgt haven, handler det bare om at komme af sted.Du..

Haven på Skønager

05.01.2023 | Der findes så mange dejlige haver rundtomkring i landet, og en af de mest bemærkelsesværdige er Haven på Skønager, i Øster Vedsted lidt uden for Ribe. Den besøgte jeg en dejlig sommerdag, hvor roserne stod i fuldt flor, og Lillian og Jens Peter Skønager gæstfrit tog imod.Jeg håber, at I ligesom jeg synes, at det er dejligt – her i den mørke tid – at komme på besøg i andres haver. Det nærer i den grad mine havedrømme.Se månedens video her.Her er..

Birthe og Ernst Jensens have

01.12.2022 | En dejlig sommerdag først i juli besøgte jeg mine venner Birthe og Ernst Jensens have i Ribe. Det er et sandt rosenparadis skabt at to meget passionerede mennesker. Jeg har kendt Birthe og Ernst i mange år, og det er altid en glæde at gæste dem.Som det fremgår af filmen, har Ernst skrevet bogen 'Et liv med roser', 2009. Jeg udgav bogen, der kom i flere oplag - en rigtig klassiker. Da jeg for et par år siden valgte at skære ned på mine..

Iris’ have

03.11.2022 | I denne måneds video er jeg på besøg hos Iris i Esbjerg. Vi har kendt hinanden i rigtig mange år efterhånden, og jeg er så glad for, at jeg fik lov til at komme indenfor havelågen og besøge hendes lille paradis.Dette er virkelig en fantastisk plet, og det er overvældende at se så mange roser i blomst på én gang. Og som I vil forstå, når I ser videoen, er der tale om en meget romantisk have skabt af en virkelig planteelsker.I kan følge Iris..

Anette Holms have

11.09.2022 | Det er igen blevet tid til en video, og nu er turen kommet til Anette Holms charmerende have i Grindsted.Jeg må indrømme, at jeg ikke tidligere havde besøgt Anettes have, men jeg følte, at jeg kendte den, fordi Anette og jeg følger hinanden på Instagram. Og jeg blev i hvert fald ikke skuffet.Jeg er sikker på, at I vil give mig ret i, at det er en skøn plet, og I kan følge Anette på Instagram: @byannetteholmSe videoen her.FOREDRAGDatoerne for..

Haven i Hune 2. del

01.09.2022 | Min forrige film handlede om Anne Just og Claus Bonderups have - Haven i Hune. Der fortalte jeg om mit første møde med haven, Anne og Claus. Også denne måneds video har Haven i Hune som omdrejningspunkt, og her taler jeg med Erik og Lene - to af ildsjælene bag stedet.Jeg er rigtig glad for at have lavet disse to udsendelser, for nu gælder det om at kigge frem og ikke tilbage. Det er uhyre trist, at Anne og Claus ikke er mere, men jeg er sikker..

Haven i Hune 1 del

04.08.2022 | Som tiden går. Atter en gang er det den første torsdag i måneden og tid til en ny video. Det er med særlig stor glæde, at jeg i denne måned præsenterer haven, der blev startskuddet til min haveinteresse. Nemlig Haven i Hune, skabt af Anne Just og Claus Bonderup. Her fortæller jeg om mit første møde med Anne, Claus og haven; et møde, som jeg tænker tilbage på med stor glæde. Anne og Claus er ikke mere, men haven består, og det er vi mange, der er..

Staudemarken

07.07.2022 | Så er det ved at være ferietid, og min ferie holder jeg stort set i haven. Det bliver kun til nogle få afstikkere - korte ture - fordi jeg hver torsdag, til og med den 4. august, holder foredrag i til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden. Det er i min Krukkehave ved Restaurant Terrassen. En herlig tradition, som nu finder sted for tredje år.Jeg vil gerne takke alle jer, der mødte op til Åben Have lørdag den 2. juli. Det var en dejlig og..

Tivoli Friheden

02.06.2022 | Denne måneds video handler Tivoli Friheden og den forårsbeplantning, som jeg for andet år i træk har skabt sammen med med parkens gartnere.Det er en stor glæde på den måde at få lov til at lege udenfor min egen parcel, og jeg er glad for de mange positive tilkendegivelser, jeg får, når jeg besøger parken.Ikke så snart er tulipanblomstringen ovre, før jeg er i gang med at forberedelserne til årets Blomsterfestival i Tivoli Friheden.Også i år..

Jeanett Fruergaards have

05.05.2022 | Det er altid dejligt at komme tilbage til haver, man holder af. Og sådan forholder det sig bestemt med Jeanetts have, som jeg også besøgte sidste forår. I denne måneds video ser ser I, hvordan haven tager sig ud en solrig augustdag. Drømmedejlig, tænker jeg.Transformationen fra den fine og spæde majhave til det udtryk, haven har i august, er ganske enkelt utrolig.Du kan følge Jeanett på Instagram: @jeannettfruergaardSe månedens video her.Og se..

Charlottes have

07.04.2022 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er ret imponeret oven den have, jeg præsenterer i dag. Nemlig Charlottes have i Silkeborg. Det er helt utroligt, at denne have kun har et år på bagen.Charlotte er ud over at arbejde som havedesigner uddannet dekoratør, og når man ser den have, hun og hendes mand har skabt på blot en sæson, er Charlottes kreative ballast tydelig.Jeg tænker, at mange vil blive inspireret af dette drømmedejlige sted, som..

Staudeblomsten

03.03.2022 | Atter en gang er jeg på besøg hos Staudeblomsten i Harlev lidt udenfor Aarhus. Et fantastisk sted med en overdådig blomstring. Jeg kom forbi i sensommeren, og som det vil fremgå, var det både lunt og solrigt.I husker måske, at jeg besøgte Morten og Kirsten i foråret 2021, og da aftalte vi, at jeg skulle komme igen. Det blev et dejligt gensyn.Se ugens video her.Ellers kan jeg kun sige, at jeg glæder mig til, at det bliver rigtigt forår. Og sikke..

Jens Oles have

03.02.2022 | Også denne gang skal vi på tur til det nordjyske, hvor jeg besøger Jens-Ole og Sannes have med de mest fantastiske drivhuse. Det ene fine end det andet. I kan godt glæde jer.Det er en have med mange spændende indfald, og stedet emmer af, at Jens Ole er en meget dygtig gør-det-selv-mand.Det er nemlig ham, der på egen hånd har bygget de imponerende drivhuse.Se videoen her.

Rigtig godt nytår

06.01.2022 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg har netop her til aften hørt, at dagen er tiltaget med 17 minutter. Det er da gode nyheder.Til en begyndelse vil jeg gerne sige velkommen til rigtigt mange nye medlemmer af Haveklubben. Det er dejligt at se, hvor mange der har fået et abonnement i julegave. I den sammenhæng er det værd at nævne, at I kan melde jer til Åben Have her.Lad os håbe på, at der er lys for enden af tunnelen, når det gælder..

Lones have 2

02.12.2021 | Atter en gang er jeg tilbage i Lones Biehls have. Mange af jer vil sikkert huske, at jeg viste dette skønne sted forrige gang, og da lovede jeg at komme igen. Det gør jeg så nu!Sidst handlede det om haven foran huset, og denne gang er det gårdhaven bagved, der er i fokus.Jeg er ret sikker på, at mange af jer vil blive inspirerede. Det er utroligt, hvad Lone har skabt på få kvadratmeter. I kan også følge Lone på Instagram – @havedagbogen.Se..

Lones have

04.11.2021 | Er det ikke utroligt så mange måder, man kan indrette og dyrke sin have på? Jeg synes, at det er fascinerende. Og når jeg nævner dette, er det fordi jeg i denne måneds video er i en have i en helt særlig klasse; nemlig Lone Biehls have i Skanderborg.Jeg er en meget stor fan af Lones havestil, og jeg er ret sikker på, at I også vil synes, at det er en have i sin helt egen liga.Faktisk blev jeg så betaget af Lones have, at Katrine – min fotograf –..

Susanne og Tonnys have

07.10.2021 | Så blev det oktober, og jeg glæder mig til at præsentere Susanne og Tonnys have for jer.Men først vil jeg atter en gang gøre opmærksom på mine to foredrag om Cottagehaver.Foredragene finder sted torsdag den 28. oktober kl. 19.00 i Haveselskabets Have, 2000 Frederiksberg. Og onsdag den 3. november kl. 19.00 i Hestestalden, Den Gamle By, 8000 Århus.Et Guldmedlemskab giver adgang for 2 personer, mens et Sølvmedlemskab giver adgang for 1 person...

Margit Bruuns Have

31.08.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Margit Friis fantastiske have i Midtjylland. Det er et sandt paradis med mange små haverum og den smukkeste udsigt. Så dejligt, at jeg måtte komme forbi.Se ugens video her.Læs om Margits have her.Og så er jeg så utrolig glad for at kunne fortælle, at jeg holder foredrag om ’Cottagehaver’ her i efteråret. Desværre er jeg jo tidligere blevet nødt til at aflyse på grund af Covid 19, men lad os håbe og..

Jeanett Fruergaards have

05.08.2021 | På min tur rundt til skønne danske haver er jeg nu kommet til Jeanett Fruergaard, der bor nær Stoholm i Vestjylland. Hun har skabt en helt særlig have, ikke blot med staudebede, men også med skære- og køkkenhave.Jeanett og jeg har kendt hinanden i snart mange år, og det er altid en glæde at besøge hende. Hvis I ikke allerede følger Jeanett på Instagram, kan jeg kun anbefale jer at gøre det – se @jeanettfruergaard.Det har været – og er – en travl..

Staudeblomsten

01.07.2021 | I denne uge er jeg på tur, og jeg besøger en fantastisk have i Harlev en halv sens kilometer vest for Aarhus. Havens navn er Staudeblomsten, og det giver i den grad mening, når man ser haven fra luften.I kan godt glæde jer til at se ugens video, for det er er drømmedejligt sted, som jeg har besluttet mig for at komme tilbage til i august. På det tidspunkt besøgte jeg nemlig haven sidste år, og jeg var i den grad imponeret over den rige..

Så blev det juni

03.06.2021 | I dag skal I med mig en tur rundt i haven, hvor jeg blandt andet viser ’gravide’ påskeklokker, kål i blomst og frugttræer i krukker. Dette bliver den foreløbigt sidste tur i min have for et stykke tid.Set i lyset af, at jeg efterhånden har optaget over to hundrede videoer her på matriklen, har jeg valgt for eftertiden at besøge en lang række danske haver, som jeg jo også i perioder har gjort tidligere.Men nu går jeg altså all in, og det glæder..

Forår i fuldt flor

06.05.2021 | Under denne overskrift præsenterer jeg i maj måned forårsbeplantningen i Tivoli Friheden. Jeg har designet de farveafstemte bede, og i efteråret lagde parkens gartnere omkring 100.000 forårsløg.Som bekendt har det været ret koldt, og en del af tulipanerne lader stadig vente på sig, Men narcisserne er i fuldt flor og har nydt godt af kulden, der gør, at de jo så holder meget længere.Som I vil se i filmen, er en del stadig i knop, men med den..

Nye fordele i Haveklubben

06.04.2021 | Hej,Når du modtager denne mail, er det det fordi, du tidligere har været medlem af Claus Dalbys Haveklub. Og jeg vil her informere om en række nye fordele, gældende fra 1. april 2021.Nu er det som Guldmedlem muligt at invitere en ledsager med til åben have og til foredrag. Prisen for et helårligt Guldmedlemskab er kr. 899,-Et nyt tiltag er også, at man som Sølvmedlem har mulighed for at besøge haven og komme til foredrag. Prisen for et helårligt..

God påske

01.04.2021 | Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt.I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.Som tidligere varslet er der her fra 1. april ændringer i Haveklubben: Nu er det muligt for Guldmedlemmer at tage en ledsager med til Åben Have og foredrag. Der er også åbnet op for, at Sølvmedlemmer kan besøge haven og komme til foredrag. Endelig vil der i fremtiden være..

Enghøj Staudehave

25.03.2021 | Da jeg i sidste uge præsenterede Mathias Emils charmerende kolonihave, nævnte jeg, at det nu var slut med sommerminder for denne gang.Men så kom jeg i tanke om, at jeg havde nogle videoklip fra Enghøj Staudehave, som jeg besøgte midt i juni sidste år.jeg tænker, at en del af jer husker, at jeg i sommer havde en lille ’reportage’ fra denne dejlige have. Og i den forbindelse nævnte jeg, at jeg ville vende tilbage. Det gør jeg så nu.Håber, at I vil..

På besøg hos Mathias Emil

18.03.2021 | På min lille sommerturne er jeg nu nået til Odense for at besøge Mathias Emil, der har den mest charmerende kolonihave med et bugnende blomsterhav. Et fortættet univers.Det har været utrolig hyggeligt at have jer ’med’ på tur, men alting får som bekendt en ende. Besøget hos Mathias Emil er det sidste på min sommerturne.I næste uge er jeg tilbage i min egen have, og det glæder jeg mig selvfølgelig til.Se ugens video her.

Endnu et besøg hos Helle Troelsen

11.03.2021 | Også i denne uge skal I se Helle Troelsens fantastiske have i Troense. Rundvisningen begyndte jo i sidste uge, og først var der blot planlagt en udsendelse. Men Helle havde så meget at byde på og tale om, at Katrine og jeg besluttede os for endnu et program.¨Jeg kan fortælle, det var den skønneste augustaften, og da vi var færdige med at optage, havde Helle og hendes mand, Thomas, lavet dejlig mad, og vi sad ude og spiste. Sådan en aften husker..

Helle Troelsen og Troensehaven

04.03.2021 | På Tåsinge i det sydfynske øhav ligger Troense; en af Danmarks mest idylliske byer. Og midt i byen findes Troensehaven, skabt af Helle Troelsen. Et underskønt sted, som jeg besøger i denne uge.Det er en rigtig landbohave i ordets bogstaveligste forstand, og den unikke stemning understreges af det charmerende gamle bindingsværkshus og krogede frugttræer.En mindeværdig dejlig aften, var det, og jeg kan allerede nu fortælle, at vi kommer tilbage..

Mette Krull

25.02.2021 | I denne uge er jeg i Odense, hvor jeg besøger Mette Krull, der blandet andet er kendt af mange fra sin Instagramside @krullskrukker. Det er en drømmedejlig have, og desuden er Mette et skønt menneske.Jeg tænker med glæde tilbage på mit besøg, og en af de ting, der i den grad betog mig, var det smukke drivhus.Men også de andre små hyggelige bygninger, de fine krukker – og i det hele taget den samlede stemning.Kig med på ugens video her.

Den Gamle By

18.02.2021 | På min tur rundt i landet, er jeg ny kommet tilbage til Aarhus. Her besøgte jeg i Aarhus Den gamle By, hvor den ledende gartner Gitte Kidmose Røn viste rundt. Det var en herlig eftermiddag. For Gitte ved virkelig, hvad hun taler om, og hun er en rigtig god fortæller.Jeg holder i den grad af Den Gamle By – bygningerne i almindelighed og gartneriet i særdelshed. Her er en fantastisk stemning, og det gælder også for de fine haver i..

Staudestedet

11.02.2021 | På min tur rundt i sommerlandet er jeg i denne uge kommet til Staudestedet på Norddjursland. Her besøger jeg Anne Svane og ser nogle af planteskolens skønne sentblomstrende stauder.Jeg vil gerne takke for jeres mange søde kommentarer i forbindelse med min turne til forskellige haveperler.Jeg tænker, at det lige er det, vi har brug for i denne tid.Glæd jer til at se ugens video fra www.staudestedet.dk og hør blandt andet om:Kertepileurt,..

Mette Fauerskov

04.02.2021 | Det er så interessant at se på hvor mange forskellige måder, man kan skabe haver. I denne uge skal I se en grøn have, der er helt i særklasse. På min tur rundt i Danmark for at besøge skønne haver er jeg nu kommet ’hjem til Aarhus’.Jeg besøger Mette Fauerskov, der er landskabsarkitekt, og jeg er simpelthen så begejstret for Mettes have.Se ugens film her og hør blandt andet om:Liguster’Diamond Frost’Gråblad, Senecio cineraria 'Silver..

Endnu et besøg hos Lotte Bjarke

28.01.2021 | Også i denne uge besøger jeg Lotte Bjarkes fortryllende have. Blandt andet skal I se Lottes eksotiske hjørne af haven. Det er temmelig fascinerende.Og det var tydeligt, at de følsomme planter trivedes. Dem fik vi en hyggelig snak omkring. Se ugens video her og hør blandt andet om:Narcistobak, Nicotiana sylvestrisCordyline australisEuropæisk dværgpalme, Chamaerops humilisStuearalie, Fatsia japonica

På besøg hos Lotte Bjarke

21.01.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Lotte Bjarke, der bor i Hundslund omkring 15 kilometer øst for Horsens. Her har Lotte den skønneste have med udsigt til Horsens Fjord.Det var en dejlig augustdag - en af de varmeste på året - og vi fik en hyggelig snak om en af Lotte store passioner, nemlig dyrkning af sommerblomster.Vi taler blandt andet om Lottes seneste bog Sommerblomster. Fra frø til fryd. Læs mere om bogen her. Der var så..

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.Her har Hannu en kæmpestor køkkenhave med en frodighed noget ud over det sædvanlige.Det var en hyggelig - og meget varm - augustdag, som jeg med glæde husker tilbage på.Se ugens video her.

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have.Et rigtig skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.Det var en rigtig varm augustdag, og Katrine - min fotograf og jeg - havde en hyggelig dag.Se ugens video her.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.Jeg ved fra jeres mange søde kommentarer, at I har været lige så begejstrede som jeg.Nu er det nytår, og i den forbindelse vil jeg fortælle om nogle ændringer i Haveklubben:Flere har udtrykt ønsket om at kunne tage en ledsager med..

Så er det jul

21.12.2020 | I denne uge udsendes nyhedsbrevet tidligere end vanligt, der altid er en torsdag.Men som bekendt er det juleaften på torsdag, og derfor modtager I nyhedsbrevet med adgang til ugens video i dag,For i denne uge viser Hanne Utoft forslag til pynt på julebordet. Blandt andet en ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.Se ugens video her.

Snart er det jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.Både Hanne og jeg vil gerne takke for jeres positive respons.Jeg er rigtig glad for, at I kan lide Hannes frembringelser. Som jeg gang på gang giver udtryk for, er jeg stor fan.I næste uge udkommer nyhedsbrevet allerede..

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Det er så hyggeligt at have besøg af Hanne i køkkenet, og jeg tror, at I fornemmer, vi virkelig hygger os.Jeg suger til mig og glædes over alle de fine ideer, Hanne kommer med.Når jeg er så begejstret for det, Hanne laver, hænger det i høj grad sammen med hendes flittige brug af naturmaterialer. Det er utroligt inspirerende.Se ugens video her.

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.Jeg hygger mig sammen med Hanne, og jeg håber naturligvis, at I også kan lide det, Hanne laver.Jeg bliver i hvert fald meget inspireret.Og jeg kan fortælle, at Hanne fortsætter helt til nytår.Se ugens video her.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.Jeg er simpelthen så glad for, at Hanne har sagt ja til at julehygge i Haveklubben i år.Jeg beundrer virkelig hendes kunnen, og jeg kan fortælle, at Hanne bliver ved med at inspirere indtil nytår.Se ugens film her.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.Hanne er så utrolig dygtig, og det er en stor glæde, at hun vil stille op.Hendes særkende er brugen af naturmaterialer, og stilen er helt igennem nordisk.Jeg er ret sikker på, at I vil kunne lide..

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.Jeg ved, at jeg gentager mig selv, når jeg nu atter en gang skriver, at det er mildt. Det er da helt forunderligt.Snart er vi ved at være vinterfærdige, og snart er det indendørs-sysler det gælder.Fra næste uge begynder jeg at jule, og jeg har inviteret en..

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.Jeg må sige, at det milde og smukke vejr, giver mig energi, og vi har været i gang med at dele ekstra mange planter.Det, at jeg har været hjemme hele sæsonen uden at være på rejse rundt i Europa for at fotografere haver, som jeg normalt gør nogle uger om sommeren, har..

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det gode vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude. Tænk en gang, at det stadig er så lunt. Det er ikke til at forstå.Vi er færdige med at lægge løg, har delt en masse stauder, og nu river vi blade sammen.Som jeg har skrevet til de mange af jer, der havde tilmeldt jer mit foredrag om 'Cottagehaver', har jeg valgt at aflyse. Jeg har..

Bær og blade

21.10.2020 | Er det ikke et dejligt efterår, vi har i år? Mildt og rimeligt roligt. Det er simpelthen så skønt at være ude og forberede den nye sæson.Hvis jeg skal 'brokke' mig lidt, så vil jeg sige, at det er ret tørt. Så tørt husker jeg ikke, at det tidligere har været på denne årstid.Men det siges, at vi får regn de næste dage, og det glæder jeg bestemt til.I denne uge viser jeg nogle aktuelle highlights. Blandt andet den fantastiske glasbær og den..

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.I denne uge er der fokus på mange af de smukke bladplanter, der glæder lige nu.Se ugens video her.Jeg fortæller om:Hjortetrøst, Eupatorium maculatum 'Atropurpureum'Hvid hjortetrøst, Eupatorium maculatum 'Snowball'Fløjlshortensia, Hydrangea aspera..

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.Som mange af jer har set, skrev jeg forleden til jer angående foredrag.I foråret blev jeg jo nødt til at aflyse mit foredrag om 'Cottagehaver' på grund af covid 19. Men nu er jeg klar med nye datoer, og jeg..

Foredrag om Cottagehaver

05.10.2020 | I foråret blev jeg nødt til at aflyse mit foredrag om 'Cottagehaver' på grund af covid 19. Men I skal ikke snydes. Så nu er jeg klar med nye datoer, og jeg tager selvfølgelig alle sundhedsmæssige forbehold.Mandag den 9. november kl. 19.00: Den Gamle By i Aarhus, HestestaldenTorsdag den 12. november kl. 19.00: Paradehuset, Haveselskabets have, Frederiksberg RunddelEr du Guldmedlem har du gratis adgang. Tilmeld dig her.Billetprisen er kr. 249, men..

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.Ellers er der ret travlt her i haven, hvor vi er i gang med at pakke krukkevæksterne ned, og så skal der lægges forårsløg.Ellers nyder vi skønheden i forfaldet. Sådan må det være i denne tid.Se ugens video her.Jeg fortæller..

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.Men så lover jeg også, at det er slut med dahliaer for i år. Der er nemlig så meget andet i haven at berette om. Det er det hele taget en dejlig tid.Se ugens video her.Her fortæller jeg blandt andet om:Dahlia 'White Perfection'Dahlia..

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Og også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.Dahliaerne har nu blomstret i tre fulde måneder, og det skyldes helt klart, at vi forkultiverede dem i drivhuset fra begyndelsen af april. Det har givet mig blod på tanden til at begynde endnu tidligere næste sæson. Men det skal jeg nok..

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.Der er noget helt særligt over de gule dahliaer; de er nærmest neonfarvede, og det er som om, de lyser i skumringen. Derfor vil jeg gerne slå et slag for dem.Desuden fortæller jeg om den orientalske pileurt, Polygonum orientale, der på..

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.Jeg er netop gået i gang med at skrive på min næste bog - Min krukkekøkkenhave - der udkommer til februar. Jeg har så meget på hjerte og glæder mig i den grad til at formidle det.Det er så hyggeligt med nye projekter, og jeg elsker simpelthen processen med at skabe en bog...

Gartneriet 7’eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.Jeg gæster gartneriet 7'eren på Fyn, hvor Søren Jensen viser rundt om fortæller om sine imponerende planter.Jeg har kendt Søren gennem flere år, bland andet som leverandør til Bilka. Og han er en utrolig dygtig..

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant. Messen, der henvender sig til professionelle indkøbere, blev afholdt sidste uge, og som det vil fremgå af ugens video, var det en varm og meget solrig dag.I år havde jeg inviteret min fotograf - Katrine - med, så I kan få et lille indblik. Og jeg..

Jeg ser rødt!

12.08.2020 | Noget af en titel, tænker du måske. Men tag det helt roligt, jeg har det fint og er som altid i godt humør.Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.Se ugens video her.Jeg fortæller blandt andet om:Dahlia 'Bishop of Llandaff'Dahlia 'Black Jack'Dahlia 'Red Spider'Lobelia 'Vulcan Red'Montbretia,..

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned. Det har været en stor glæde for mig hver torsdag at fortælle om Krukkehaven. Og skønt har det været med rigtigt mange tilhørere.Jeg er blevet spurgt, om jeg vil komme tilbage næste år, og..

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.Jeg er rigtig glad for at kunne vise jer denne have, for den er nemlig ikke åben for publikum. Det er Stellas og hendes mand Oves helt private sted.Selv er jeg så heldig at bo i annekset hos Stella og Ove, når jeg er på..

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.Det er et drømmedejligt sted med de mest udsøgte farvekombinationer, så I kan godt glæde jer.Jeg begynder dog hjemme i min egen have, hvor jeg blandt andet viser: Fandens spadserestok, Aralia cordata 'Sun King';..

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.Det er som bekendt en forholdsvis ny verden, der har åbnet sig for mig. Og det er noget så inspirerende.Se ugens video her.Og hør blandt andet om:Pralbønne 'Sunset Apricot'Digitalis 'Dalmatian Peach'Pralbønne ' Golden Sunset'Digitalis..

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.Heldigvis trives roser rigtig godt her i haven, men vi sørger også for at passe og pleje dem.Giver dem vand, hvis de mangler, og også gødning hen over sæsonen.Se ugens video her.I denne uge fortæller jeg blandt andet om:Rosa helenae 'Lykkefund'Gulbladet humle, Humulus lupulus 'Aureus'Broget..

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!I denne uges video viser jeg, hvordan jeg klipper slangeurt ned, men mange andre vækster har godt af en tur med saksen. Det gælder for eksempel lodden løvefød, storkenæb og også stjerneskærm.Jeg ved godt, at der bliver bare pletter i bedene, men det skal som bekendt være..

Midsommer

26.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.Jeg går og glæder mig til at få besøg af mange af jer her på lørdag, og jeg lover, at der er meget at se på.Roserne viser sig i år fra deres allermest frodige og overdådige side.Det har sjældent været så smukt som nu.Se ugens video her.I denne..

Juniglæder

18.06.2020 | Juni er altså en rigtig dejlig måned - en af mine favoritter. Men når ret skal være ret, holder jeg nu altid af den tid, jeg er i.Lige nu er vi ved at gøre klar til Åben Have lørdag den 27. juni. Hvis du er Guldmedlem og ikke har fået dig tilmeldt, kan det stadig nås på hjemmesiden.Næste gang, jeg holder åben, er lørdag den 22. august.I denne uges video får I en lille situationsrapport.Se ugens video her.Jeg fortæller blandt andet..

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!Jeg er så utrolig glad for den skyggefulde del af haven: Min woodland garden! For herinde er der så grønt og frodigt.Når det gælder farveholdningen, har jeg valgt hvide og cremegule toner i selskab med alt det grønne. Det giver et vældig afdæmpet udtryk.Se ugens..

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.Solen og varmen har jo også gjort sit til, at det er tørt; rigtig tørt. Men i skrivende stund siler regnen ned udenfor. Det er ren livsglæde.I denne uges video viser jeg blandt andet..

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …Snart er det dahliaerne, det gælder. Vi har netop taget dem ud af drivhuset, og snart går vi i gang med at plante de forkultiverede planter i krukker.I denne uge skal det også handle lidt om dahliaer i Haveklubben. I skal nemlig se, hvordan..

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!I denne uge skal I blandt andet se min store kontrastrige gruppe af tulipaner og selskabsplanter foran drivhuset. De er bare så flotte, og jeg bliver glad helt ind i sjælen, når jeg passerer dem.Men først skal I se,..

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alskens skønne farver.Og det er netop det farvemæssige spektrum, jeg er så glad for. Det er en herlig leg for mig at kombinere de forskellige toner.Mange klager over, at det er koldt, og det er der bestemt også. Men det er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for..

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Lige nu er det tulipanerne, der spiller hovedrollen i haven, og dem kombinerer jeg med blandt andet salat, porrer og kål. Det lyder måske mærkeligt … Men jeg vil tillade mig at sige, at køkkenurterne og blomsterne falder ret godt i spænd.I skal også præsenteres for et helt nyt haverum, nemlig min..

Plantning og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning. Og så skal I også lige se området, hvor min nye krukkekøkkenhave skal ligge.Endelig må jeg lige nævne, at vi her i Risskov har fået næsten 30 mm regn de sidste par dage, og jeg håber og tror da også på,..

Blomstrende overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...I denne uge vil jeg præsentere nogle af mine favoritter lige nu:Hyacint 'Purple Star'Pinselilje, Narcissus poeticusNarcis 'Sailboat.Narcis 'Thalia'Hyacint 'City of Haarlem'Narcis 'Mary G. Lirette'Hyacint 'Carnegie''Purissima Delight'Narcis..

Sol, sol og sol …

16.04.2020 | Vi kan bestemt ikke klage over vejret, hvad sol angår. Det har også i dag været en solrig dag, og der er lunt i drivhuset.Nuvel; det har stormet noget, og det er også ret koldt om natten. Men lad os glædes os over det positive. For der er jo så meget andet trist.Jeg har flere gange de forløbne uger nævnt Corona-krisen. Det ville da være mærkeligt andet.Og hvis der skal komme noget godt ud af denne specielle tid, må det være al den aktivitet, der..

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at gøre, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.Det er efterhånden nogle år siden, jeg sidst har forkultiveret dahliaerne, men det har jeg valgt i år. Dels fordi, det er ret koldt om natten, og dels fordi det ikke gør noget, at tingene tager lidt..

Nye forsyninger

02.04.2020 | Det er pIantetid, og i denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg netop har modtaget fra den belgiske planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke. Og for at give roserne de bedste betingelser, bruger jeg RootBooster, som du kan læse om på Ernst Jensens hjemmeside. Det skal lige nævnes, at der har været en periodemæssig fejl på siden. Prøv igen i morgen, hvis den stadig ikke..

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige - dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.Jeg har været rigtig meget i haven i den forløbne uge og har i den grad nydt det gode vejr. Men det er godt nok koldt om natten.Det er helt nyt for mig at have så meget tid til at være i haven,..

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har lige fået et stor sending hornvioler, og jeg er gået i gang med at drive rabarber. De fine rabarberpotter/rabarberklokker, som jeg viser i denne uges video, kan købes i Bilka.Og så vil jeg da også sige, at jeg ligesom alle andre er præget af den situation, vi alle er kommet i. Det er utrolig trist.Som tingene ser ud..

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.Videoen er ikke optaget i dag, og på nuværende tidspunkt er der meget andet at spekulere på.Mange skal ikke møde på arbejde de næste 14 dage, og måske vil der så blive mere tid til at gå i haven.Sådan er det her. Sagen er nemlig den, at jeg fra på søndag og..

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror ind i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Der er rigtig gang i køkkenurterne, og snart skal jeg til at plante ud. Om jeg glæder mig? Det kan I virkelig tro …Ellers ser jeg frem til, at min bog om cottagehaver udkommer på næste fredag, den 13. marts.Og som jeg nævnte i sidste uge, er cottagehaver også emnet for årets foredrag i..

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.I denne uges video plukker jeg ind af narcisserne og laver en buket.Desuden sår jeg ærter til ærteskud og noget helt nyt: dahliaer. Dem har jeg aldrig før prøvet at så, så jeg er spændt på, hvordan det går.Og så kan jeg..

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.Og så skal jeg fortælle, at jeg er liiige ved at være færdig med min bog nye bog - Cottagehaver - og dem, der ligner ...Den skal afsted til trykkeriet på mandag og udkommer den medio marts.Og så er jeg glad for at kunne fortælle, at netop cottagehaver er emnet..

Tidligt forår

13.02.2020 | Det er da fantastisk, at det stadig er så mildt. Og ikke mindst inde i det vinteropvarmede væksthus er der rigtig skønt.Også i denne uge er jeg i gang med at så, og her handler det om artiskokker, hestebønner og salat.Undervejs taler jeg om den engelske køkkenhaveguru, Charles Dowding, der er kendt for sit princip med no dig. Prøv evt. at besøge hans YouTube-kanal.Jeg fortæller også om Vermiculite. Det kan I købe her. Og ugens film kan I se her.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.Med til sættet hører også potter og bakker. I det hele taget er alt meget gennemtænkt. Læs mere om sættet her. Det sæt, jeg linker ind til, er det store sæt,..

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Der er noget helt magisk over at se små skud sætte rødder …Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.Mange vil vide, at 'trädgård' er det svenske ord for 'have', så det handler altså om 'Den engelske..

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på.I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.Jeg har endnu et par haver på lager fra min tur rundt i sommer. Men snart bliver det atter min egen have, der er omdrejningspunkt i videoerne. Jeg glæder mig i den grad …I dag skal I igen med til..

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene selvforkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.Der er en del, der kan gøres ude allerede nu. Blandt andet beskære hortensiaer, som vi har en del af her.Jeg har dog ikke tid til at være så meget ude, fordi jeg har travlt med min cottagehave-bog. Planen er, at den skal..

En helt særlig køkkenhave

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge.Haven, der ligger midt i Holland, er kreeret af Dineke Logtenberg; en kendt hollandsk haveprofil.Hun har skabt De Boschhoeve; en imponerende smuk køkkenhave med ikke alene grøntsager, men også blomster. Der er tale om en såkaldt potage-have.Glæd jer. Det er et helt fantastisk sted …Skulle I få lyst til at besøge haven, kan I læse mere her. Se ugens video..

Vigtigt …

03.01.2020 | Kære haveklubmedlem, For at forbedre beskyttelsen af dine kontoinformationer skal du fremover bruge et password for at logge ind på Haveklubben.Det vil derfor ikke længere være muligt at bruge postnummeret som adgangskode.Hvis du allerede har oprettet et password til dit login i Haveklubben, så kan du logge ind, som du plejer.Hvis du ikke har oprettet et password, eller hvis du har glemt dit password, så klik på knappen med teksten..

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden. Jeg har så mange projekter på bedding … Blandt andet glæder jeg mig i den grad til på ny at komme i gang med min krukkekøkkenhave.Faktisk har jeg her mellem jul og nytår brugt megen tid på at finde ud af, hvad jeg vil dyrke i år.Desuden har jeg også arbejdet på min Cottagehave-bog, og igen i..

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag.Jeg kan fortælle, at jeg har haft - og har - en hyggelig jul.Således har jeg i dag, anden juledag, hygget mig med arbejdet med min bog - 'Cottagehaver'.Det er ren luksus for mig at have tid til at fordybe mig. I første omgang er jeg i færd med at layoute,..

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså dejligt med noget friskt på bordet.Jeg taler om tulipaner og også om amaryllis - der er så smukke - og kommer med nogle tips til, hvordan man får blomsterne til at holde. Desuden skal vi på havetur; en tur til Holland for at se på tulipaner. I skal med mig til Brooker Garten. Se..

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven.Det er jo blot et par uger siden min seneste bog: 'Hold vægten. Plantemad fra mit grønne køkken', udkom.Hvis I mangler inspiration til en grønnere livsstil, kan jeg fortælle, at I har mulighed for at købe min bog til en særlig attraktiv pris. Den vejledende pris er kr. 299,95, men bruger I koden HOLDVÆGTEN19, kan I købe..

Nu skal der jules

05.12.2019 | Og det bliver der også i den grad. Jeg er nemlig rykket ind i køkkenet, hvor jeg dekorerer en grankrans.Det er det, denne uges video handler om.Desuden skal I igen med på tur. I denne uge viser jeg en video fra en drømme dejlig have, som jeg har besøgt flere gange i den forløbne sæson. Den skal nemlig med i min bog om Cottagehaver, der udkommer i det tidlige forår.Videoen er fra maj måned, og som det vil fremgå, er der forårsstemning for alle..

Endnu en tur til Chelsea

28.11.2019 | Snart er det jul, og i næste uge begynder jeg da også at jule her i Haveklubben, men i dag skal I igen med til Chelsea Flower Show.I sidste uge viste jeg nogle af udstillingshaverne, og nu er det det store plantetelt med de mange spændende planteskoler, jeg vil guide jer rundt i.Som nævnt vil jeg snart jule her i klubben, men også vise nogle af de mange spændende haver, jeg har besøgt sommeren igennem.Lige nu sidder jeg og arbejder på min bog om..

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu.I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.Jeg havde taget mit lille kamera med, og det jeg i denne uge vil berette om, er nogle af de mange fantastiske showhaver.Jeg kan allerede nu fortælle, at jeg også i næste uge vil fortælle om dette..

En tur til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg nemlig forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker.Der er nemlig sådan, at jeg til foråret har en stor udstilling på det sydsvenske slot. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.Det var en dejlig dag, og det tog ikke lang tid at få lagt de mange løg.Men i denne uge skal I også lige..

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …Jeg husker med gru et år, hvor sneen allerede kom midt i november, og det var ikke godt, for vi manglede stadig at få lagt nogle løg.Men jeg har en klippefast tro på, at..

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.I denne uge er jeg ved at nyplante, blandt andet i alleen, hvor jeg gerne vil have et stedsegrønt tæppe af vedbend.Vi er ved at være færdige med at tømme alle krukkerne, men de store elefantøre mangler lige at komme op...

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har jo været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det er så herligt, når man på den måde kan formere elskede planter.I det hele taget er vi ved at replante flere staudebede. Det gør vi med nogle sæsoners mellemrum. For det med staudebede er livslang læring.Jeg har også været i gang i krukkekøkkenhaven, hvor jeg har plantet hvidløg i krukker.Det fortæller..

Herlige hortensiaer

17.10.2019 | Det rusker og regner udenfor, og vi har travlt med at flytte stauder, plante nyt og lægge løg.Men der er stadig noget at glæde sig over.For eksempel de forskellige hortensiaer, der stadig viser farve i efterårshaven.Det samme gør den smukke oktober-stormhat.Se ugens video her og hør om:Oktober-stormhat, Aconitum carmichaeliiSølvlys, Cimicifuga ramosa 'Brunette'Fløjlshortensia, Hydrangea asperaHortensia 'Wim's Red'

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I disse dage har vi gang i det tunge maskineri. Vi er nemlig ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.Løgene er netop ankommet fra Holland - en stor pallefuld - og jeg glæder mig sådan til at få dem i jorden.Men i dag er det altså dahliaknoldene, der gælder.Se ugens video her.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side! I denne uges video fortæller jeg blandt andet om en særlig dejlig staude, nemlig månestråle, som den hedder på dansk.Og så skal I også se min lange plantekasse under vinduet til havestuen.Billederne her er fra i sommers, men nu er især den gråbladede Helichrysum petiolare blevet helt ustyrlig. Den..

Hvidt og grønt er altid kønt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Især i Terrassehaven, hvor det er bladplanter i krukker, der stadig påkalder sig opmærksomheden.Dahliaerne står stadig flot, og i denne uge har jeg fokus på de hvide i samspil med andre hvideblomstrende planter og løv. Det er en kombination, jeg holder meget af.Se ugens video her.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.I dag skal I blandt andet se alle de kulørte dahliaer, jeg har samlet i store grupper foran det pyramideformede drivhus.Desuden skal I med en tur i Skovhaven, hvor jeg har høstet frø af de skønne judaspenge, Lunnaria annua 'Chedglow' og Corfu Blue'. Der er..

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.Jeg er rundt i haven for at klippe ind, og særligt holder jeg af at bruge den smukke violfrøstjerne.Desuden fortæller jeg om en af mine yndlingssommerblomster, der stadig er fin og smuk trods den megen regn. Det er Agaratum, blåkvast.I dag skinner solen heldigvis, og de næste..

Min kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …Det var med nogen spænding, at jeg gik i gang i foråret, og jeg må sige, at jeg har haft et ret pænt udbytte. Men nu er vi jo også kun to i husholdningen!Videoen er optaget for et par uger siden, men de sidste dages regn har nu gjort, at en del er..

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.De gængse solsikker bliver ofte over et par meter, men dem, jeg har valgt, er noget lavere.Der findes simpelthen så mange smukke farver.Desuden er jeg også lige omkring Flammebedet og viser, hvordan jeg sår liljer. Her handler det om de såkaldte..

Ude godt, hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det, jeg blandt andet vil fortælle om i ugens video, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.Det var hyggeligt at se så mange af jer og dejligt, at det holdt tørvejr.Kan fortælle, at solen lige nu stråler, og det er..

Lottes have

15.08.2019 | I sidste uges nyhedsbrev var jeg lidt hurtigt ude. Da skrev jeg nemlig, at jeg fra denne uge ville vise rundt i min egen have.Men … Jeg har stadig en have på 'lager' fra min sommertur rundt til hyggelige sjællandske haver. Det handler om Lottes have, som I skal se i dag.Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin helt egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og..

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have - helt i særklasse.Måske har nogle af jer allerede set billeder fra haven, for jeg har den med i min seneste bog: Små haver. Store drømme …Til trods for, at haven blot er 250 kvadratmeter, er der så meget at se på og opleve.Ullas have er den sidste, jeg præsenterer udefra i denne omgang. Fra næste uge er..

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …Denne have er da også med i min seneste bog - 'Små haver. Store drømme'.Det er en måneds tid siden, jeg gæstede Susanne, og på det tidspunkt blomstrede både pæoner og roser sammen med meget andet.Vi fik en god snak, og jeg er fuld af beundring over alle de forskellige..

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.Bonnie, der til daglig arbejder som havedesigner, viser rundt, og jeg lytter interesseret.Trods sin lidenhed er der flere rum i haven og også mange siddepladser,Jeg føler mig ret overbevist om, at denne have falder i manges smag. Jeg er i hvert fald..

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have; nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.Som en del af jer vil vide, arbejder jeg på en bog om cottagehaver, og når jeg nævner den her, er det fordi, Sus og Børges have kommer med i bogen. Bogen udkommer i det tidlige forår.Jeg har efterhånden besøgt haven en del gange og taget de skønneste billeder.Man kan ikke andet sådan et..

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommer til Alice's rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …Også denne have har jeg beskrevet i min seneste bog 'Små haver. Store drømme'. Og jeg må sige, at det er et drømmedejligt sted.Noget af det, jeg især er betaget af, er alle de slyng- og klatrevækster - ikke mindst roser - som Alice har plantet.Haven, der ligger i Værløse, ligner..

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger er jeg taget på besøg i en række danske haver. Flere af dem, I skal opleve, ses i min seneste bog - 'Små haver. Store drømme'.I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup, der netop er med i bogen. Det er en klassisk parcelhushave med mange fine plantekombinationer.Derudover er det en meget veldesignet have, og de mange sten, der er brugt i haven, har..

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.Vi har også meget at gøre, fordi der i denne weekend er Åben Have, og gartnerne har virkelig hængt i.Jeg glæder mig i den grad til at få besøg. Haven står knivskarpt.Se ugens video her.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan en som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.Jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan det hele udvikler sig, og jeg skal nok vende tilbage med nyt i kommende videoer.Jeg har gang i adskillige krukker, og det handler ikke kun om grøntsager, men også om bær og frugt.Se ugens video her.

Det er helt vildt

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.Hækkene står nu helt nyklippede, men de vi optog videoen forleden dag, var de stadig lidt uldne. Prøv at se forskellen.Det med det vilde kontra det styrede er en hårfin balance.Ellers nyder vi, at vi har fået regn. Dog heldigvis ikke skybrud. Det er der sikkert..

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.Jeg simpelthen elsker denne tid på året, hvor så meget står på spring.Pæonerne står med store knopper, og snart er alle roserne klar.Der er meget at glæde sig over.I denne uges video skal I blandt andet høre om:Slangeurt, Bistorta officinalisDagpragtstjerne..

De sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.Som bekendt har jeg rundtom i haven varierende farvesammensætninger, og i dag er der virkelig pang på! Det er herligt på denne måde at have mulighed for at lege.I skal også se, hvordan der ser ud backstage, og her vil jeg plante..

Forårsglæder

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen. Det handler om arrangementet nede ved vejen, der stadig tager sig godt ud.Her er det de blålige toner, der er i højsædet, og I skal blandt andet se: 'Blue Diamond', 'Mysterious..

Medio maj

16.05.2019 | Først og fremmest vil jeg gerne takke alle jer, der kom til Åben Have i sidste weekend. Det var rigtig hyggeligt at se så mange kendte ansigter. År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.I år er det de abrikos toner, der spiller..

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er blandt andet kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.Det bliver ikke alene smukt, men også udbytterigt, tænker jeg.Ellers kan jeg fortælle, at vi i denne uge har haft travlt med at få haven toptunet til Åben Have på lørdag. Det kolde vejr har gjort, at..

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. april. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker.Det er dejligt at få gæster, og mine gartnere og jeg gør os umage for, at alle skal få en rigtig god oplevelse.Det er altid lidt af en satsning at ramme det rigtige tidspunkt, når det gælder tulipanernes udspring.Jeg er ret sikker på,..

En hyggelig dag …

25.04.2019 | Det må jeg sige, at jeg synes, det var i søndags, hvor jeg havde premiere på mit nye foredrag 'Små Haver. Store drømme’.Det var dejligt at se så mange af jer til foredraget i Helsingør Teater i Den Gamle By. Tak fordi, I ville bruge en påskedag på at komme til Aarhus.På søndag glæder jeg mig til at se andre af jer til foredraget i Brøndsalen ved Frederiksberg Have.Og så kan jeg fortælle, at vi arbejder på højtryk på at få haven top tunet til det..

Forårsgøremål

18.04.2019 | Sikke en dejlig dag, det har været i dag; Skærtorsdag. Vejret har vist sig fra sin allersmukkeste side, og jeg tænker, at vi er mange, der har været i haven.Der er vist heller ikke nogen tvivl om, at der har været rigtig travlt ude på planteskolerne og havecentrene. Det er virkelig højsæson.I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante.Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget..

Forårskrukker

11.04.2019 | Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.Jeg glæder mig hvert år til, at vi får dem arrangeret, og det samme gør de forbipasserende, ved jeg.Mange kommer forbi vores have på vej til skoven, og allerede fra marts begynder folk at spørge om, hvornår krukkerne kommer frem.Også i haven begynder der at være gang i den. Lige nu er..

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre. Det bliver så utrolig flot.Når porrerne går i blomst, ligner de de mest imponerende prydløg. Og det geniale er, at de blomstrer efter de gængse prydløg med violette blomster¨Porreblomsterne bliver hvide, og er noget så..

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.I denne uge viser jeg, hvordan jeg gøder i haven; først og fremmest roserne, men også staudebedene og krukkerne. Her bruger jeg NPK 12-5-14.Som I ser på billederne her, strutter min have i den grad gennem sæsonen, og det skyldes naturligvis, at..

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.Jeg må indrømme, at jeg er ret blank, når det gælder dyrkning af spiselige afgrøder, men jeg er sikker på, at jeg nok skal komme efter det. Om ikke andet må jeg lære af de fejl, jeg helt sikkert kommer til at..

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er utroligt smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.I denne uge i Haveklubben er jeg taget på besøg hos gartner Preben Rousing, hvis speciale er netop hornvioler, Viola cornuta.Solen skinnede, bierne fløj rundt, og der var en herlig duft.Tænker, at også I..

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farver. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.Det er så dejligt at besøge gartnerier på denne årstid, fordi man på denne måde får lidt forskud på foråret.I kan godt glæde jer til at se nogle af de mange skønne planter.Det er nærmest en hel slikbutik!Flere har spurgt,..

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!Og hold nu fast; Søren har over 400 forskellige arter og sorter. Ubegribeligt …Når man ser vintergækkerne på afstand, er der ikke den store forskel.Men går man ned på knæ, åbenbarer de små mirakler sig.Jeg tror, at I ligesom jeg vil blive forbavsede over at..

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker. Det er ganske enkelt imponerende.Hvis I ikke allerede har besøgt Marianne, kan jeg kun opfordre til, at I tager af sted.I denne weekend er der vintergæk-weekend og den 16. og 17. marts er der Helleborus-festival.Og så kan jeg fortælle, at jeg nu kan løfte sløret for, hvor årets foredrag - Små haver...

Et kig bag kulisserne

13.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt! Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som I skal se i denne uges video.Ellers kan jeg fortælle, at jeg har rigtig travlt med færdiggørelsen af min nye bog - Store haver - små drømme, der udkommer medio marts.De billeder, I ser i denne uges Nyhedsbrev stammer..

Påskeklokker i buketter

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Men erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.I denne uge viser jeg rundt i vinterhaven, og videoen byder også på et par tilbageblik fra forrige sæson.Og så kan jeg fortælle, at det nu er muligt at melde sig til Foredrag og..

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Billederne her er fra en tidligere tur på torvet, for jeg må med skam indrømme, at jeg glemte at fotografere de blomster, jeg købte.Men heldigvis havde min..

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for hvilke nye planer, jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager. Et projekt, som jeg glæder mig rigtig meget til.I ugens video ser jeg desuden tilbage på den forrige sæson.Lige nu er der ikke så meget at se på i Skovhaven, men det varer blot nogle få måneder,..

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.I haven er det alleen, det handler om.Jeg kigger tilbage og viser, hvor skønt alleen tager sig ud i maj/juni, hvor adskillige tusind prydløg blomstrer.Se ugens video her.

Et gensyn

10.01.2019 | I januarhaven er det endnu mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.Hvem ved, om vi overhovedet får nogen vinter. Det er ikke til at sige.Måske bliver det ligesom sidste år, hvor det var mildt i januar, hvorefter det blev rigtig koldt og vinterligt i februar og marts.En ting er sikkert: Vinteren kan ikke nå at blive særlig lang.I denne uge skal I med mig på udenlandstur. Jeg..

Snart begynder havesæsonen

03.01.2019 | Når jeg skriver til dig, er det fordi, du er en af de mange personer, der i december måned benyttede dig af mit tilbud om fri adgang til Claus Dalbys Haveklub.Som du sikkert ved, at der normalt kun adgang for medlemmer. Medlemmer har udover at se de mange videoer også mulighed for at komme på besøg i min have en gang om året. Desuden bliver man som medlem af Claus Dalby Haveklub inviteret til foredrag, får rabat på mine bøger, får adgang til..

Et nyt haveår

03.01.2019 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Nu begynder den tredje sæson i Haveklubben, og jeg har meget på hjerte.De seneste uger har I været med på besøg i en række udenlandske haver. I denne uge handler det om Holland, hvor jeg gæster min gode veninde Marieke Nolsens charmerende skærehave.Billederne her stammer fra Mariekes have.Jeg kan allerede nu fortæller, at jeg i år har planlagt at vise flere haver,..

Rigtig godt nytår

27.12.2018 | Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I har oplevet, hvad mine gartnere og jeg havde gang i i min egen have, og så har jeg taget jer med til spændende haver rundt omkring i Europa.Jeg er glad for al den positive respons, I kommer med, og som jeg har sagt før, må I også meget gerne komme med ønsker til emner, som I har lyst til at høre nærmere om.I denne uge dækker jeg..

Rigtig glædelig jul

20.12.2018 | Nu er der altså ikke længe til jul. Så i denne uge kommer jeg med inspiration til julebordet. Ideerne er nemme at gå til. Blandt andet bruger jeg hyben fra haven.Desuden skal I atter en gang med på haverejse. I denne uge er jeg i Tyskland.Haven, der hedder Hermannshof, ligger nær Heidelberg. Den er virkelig et besøg værd.I kan se ugens video her.I kommer blandt andet til at se:Olieplante, Ricinus communisFrøkenhat, Zinnia 'Red Beauty'Dahlia..

En travl tid

13.12.2018 | Jeg har ret travlt og har haft det gennem længere tid. Alligevel har jeg besluttet mig for ind imellem at dukke op her på bloggen igen.Hvis I følger mig på Facebook eller Instagram, vil I vide, hvad jeg har gang i. Men det vil jeg uddybe her på et senere tidspunkt.Et af de projekter, jeg lægger megen energi i og nu har gjort det gennem et par år, er Claus Dalbys Haveklub.I denne uge sætter jeg blandt andet fokus på hyacinter, der både pynter ude..

Anden søndag i advent

06.12.2018 | Nu er det snart den anden søndag i advent, og i denne uge viser jeg, hvordan I nemt og hurtigt kan pynte en færdig grankrans. Desuden skal I med til England - til Dorset Walled Garden. Det er en drømmedejlig have.Den emmer af England og engelsk charme.Jeg er ret sikker på, at haven også falder i jeres smag.For mig er det i hvert fald et rigtig dejligt gensyn.Glæder mig til at få jeres respons.De bedste hilsner fra ClausSe ugens video her.

Første søndag i advent …

29.11.2018 | … ja, det er det lige om lidt. Så det er tid til at få lavet en adventsdekoration og få fat i et kalenderlys, hvis det ikke allerede er sket. I denne uge har jeg indrettet juleværksted i køkkenet, og her viser jeg, hvordan I kan lave en sidste øjebliks adventsdekoration.Desuden præsenterer jeg en forholdsvis nem dekoration til kalenderlyset.Endelig skal I i denne og de næste uger med til England, hvor jeg i maj måned besøgte South Wood Farm i..

Anders og Signe

22.11.2018 | I sidste uge jeg på besøg på Gartneriet Brændtvad på Djursland, hvor Anders fortalte om mistelten. Anders er en fantastisk fortæller, og han har meget på hjerte, så derfor besøger vi også i denne uge gartneriet. Her skal I tillige hilse på Anders' utrolige søster Signe.Jeg vil jeg gerne takke for alle de positive tilbagemeldinger, jeg har fået på sidste uges udsendelse, og jeg ved, at de i den grad glæder Anders og Anna, og også Signe.Det er..

Gartneriet Brændtvad

15.11.2018 | Julen står for døren, og snart skal jeg ikke alene til at lave dekorationer, men også buketter. Her bruger jeg rigtig gerne mistelten.Jeg er så heldig at have min egen private leverandør, nemlig Anders fra Gartneriet Brændtvad, og ham besøger jeg i denne uges video.Det var en rigtig dejlig dag, for Anders og hans kone, Anna, er altid hyggeligt selskab.Jeg er sikker på, at I af videoen fornemmer, at det er nogle meget varme mennesker.Jeg kan..

Ude med spaden

08.11.2018 | Det er da helt fantastisk, at vejret er så mildt. Og det er rigtig praktisk, når der er så meget, der stadig skal gøres. Jeg husker med gru nogle år, hvor jorden allerede blev dækket af sne på dette tidspunkt. Lad os håbe, at det varer noget endnu.Lige nu er jeg i gang med at dele nogle af havens mange stauder: et arbejde, der er både hyggeligt og nemt på dette tidspunkt, hvor jorden er tilpas fugtig og stadig varm.I ugens video viser jeg,..

Meget at gøre

01.11.2018 | I den forløbne uge har vi haft frost, men nu er det igen ganske - for ikke at sige meget - mildt. Derfor er det en stor glæde at arbejde ude. Og heldigvis for det, for der er stadig meget at gøre.Drivhusene er ved at være fyldt op med de planter, der skal vinteropbevares derinde. Og også ude er der travlhed.Endelig har vi fået tid til at lægge forårsløg i krukker. Og også i år har jeg nye tulipansorter til afprøvning.Det er næsten ikke til at..

Efterårsglæde

26.10.2018 | På det seneste har vi haft skønne og solrige efterårsdage, men også en del storm. Der er alligevel meget at glæde sig over. Blandt andet det sparsomme løv, der er tilbage på træer og buske, men også at dahliaknoldene nu står til vinteropbevaring i garagen.Travlheden begynder at lægge sig, og så ikke helt alligevel: Som nævnt er dahliaknoldene pakket væk, hvilket jeg også viser i denne uges video.Krukkejorden fra dahliaknoldene ligger klar og..

Glæd jer

18.10.2018 | Det er efterår, og der er meget at glæde sig over. Gyldne farver og smukt vejr … Men jeg tror alligevel, at vi er mange, der ser frem til, det igen bliver forår. I denne uge skal vi dog ikke kigge frem, men tilbage. Jeg inviterer jer nemlig med til Ivy Høghs fantastiske have ved Tange sø.Midt i maj optog jeg en video, og det er den, jeg vil vise jer nu.Det er et drømmedejligt sted - en utrolig smuk have, som jeg har skrevet en hel bog om: Jeg..

En dejlig tid

11.10.2018 | Efteråret er efter min mening en skøn tid. Men, som jeg har skrevet før, er jeg så heldig, at jeg holder af alle årstider.Der er stadig meget at gøre i haven. Blandt andet er jeg ved at høste frø, og i denne uge tilbyder jeg at sende jer frø af den fantastiske tobaksplante, Nicotiana sylvestris. Den er ganske enkelt imponerende, som I ser på billedet ovenfor.Der er stadig blomster til buketter i haven. I denne uge er det nogle små af slagsen,..

Efterår på vej

04.10.2018 | Det står mig helt klart, at man kalder september for en efterårsmåned. Det har jeg bare lidt svært ved at forlige mig med. Snart går vi ind i oktober, og det er for mig rigtigt efterår.Men i denne video er det september, det handler om.Her er meget at gøre. Gartnerne har været ved at klippe ned i bedene, og snart er vi klar til at lægge løg.Jeg har lige været i England for at tage og få taget billeder til min næste bog, der er en kogebog med..

Bladværk

27.09.2018 | Når det handler om have, er det ofte blomster, der fokuseres på. Men jeg slår igen og igen et slag for de mange smukke løvplanter, der findes. Således også i denne uges video.Her viser jeg blandt andet de fantastiske elefantøre, der i den grad bliver beundret af havens gæster.Desuden præsenterer jeg en række smukke sølvfarvede planter i nye minimalistiske krukker, som jeg har arrangeret ved hoveddøren. Også her er et eksempel på, at blomster..

Det sker …

20.09.2018 | … at jeg bliver spurgt, hvilken farve, jeg holder mest af.Det er helt umuligt for mig at svare på. Jeg holder ganske enkelt af alle farver og at arbejde med dem.I denne uge fokuserer jeg på forskellige røde toner - lyse og mørke - i en af mine krukkehaver.Her spiller jeg på mange tangenter, og lige nu stråler især dahliaerne.Der har været nogle skønne og solrige dage på det seneste, men nu er det blevet koldere og mere regnfuldt. Vi må forberede..

Travlhed

13.09.2018 | Der er meget at gøre året rundt, og det passer mig rigtig godt.Lige nu er jeg i gang med at arrangere og fotografere mine sortimenter, som skal præsenteres i Bilkas Havecentre næste år. For eksempel er jeg lige nu i færd med at færdiggøre min dahlia-kollektion, der kommer ud i butikkerne i det tidlige forår.Billederne i dette nyhedsbrev giver en lille smagsprøve; ikke alene på planter, men også på krukker.Det er vigtigt at få gode..

Dejlige sensommer

06.09.2018 | Det sker ikke så sjældent, at jeg bliver stillet spørgsmålet hvilken årstid, jeg synes bedst om.Og her svarer jeg altid, at jeg holder allermest af den årstid, jeg befinder mig i.Således er det nu sensommeren, som jeg går og glædes over.I dag har det været et par og tyve grader her. Hvilken glæde.I denne uge skal I se, hvor The Sunken Garden tager sig ud netop nu.Se ugens video her.I videoen fortæller jeg om følgende planter:Mølplante,..

Blomstrende frodighed

31.08.2018 | Det kan være noget af en udfordring at have vedvarende blomstrende frodighed på denne årstid.Når det lykkes her i haven, skyldes det krukkevæksterne i almindelighed og dahliaerne i særdeleshed.Det kan I blandt andet se i denne uges video.Og det er også, hvad I, der besøgte haven i sidste weekend, oplevede.Tak fordi I kom og tak for de mange rosende ord.Jeg har netop været en tur i Holland for at udvælge nye dahliaer til næste års sæson.Det var..

VIGTIGT angående bestilling af forårsløg

24.08.2018 | Som jeg skrev i gårdsdagens Nyhedsbrev, får I 20 % ved ved brug af kampagnekoden CDFALL20 på Bilka.dkJeg glemte dog, at skrive, at tilbuddet kun gælder til og med søndag.

Rabat på forårsløg

23.08.2018 | Inden længe skal forårsløgene lægges, og jeg er glad for at fortælle, at I som medlemmer af Haveklubben får 20 % på mit løgsortiment på Bilka.dk, hvis I anvender rabatkoden CDFALL20.Mange vil vide, at jeg har en stor forkærlighed for løgvækster. Og den er ikke blevet mindre med årene. Tvært imod. Også i år har jeg et spændende udvalg af blandt andet tulipaner og narcisser, og jeg tænker, at der er noget for enhver smag.Herover er det ‘Claus..

Så kom regnen …

16.08.2018 | Da denne uges video blev optaget, var det stadig meget varmt og meget tørt.Håber og tror, at hele landet nu har fået regn. Det er så skønt.Man kan ligefrem se, hvordan haven igen begynder at strutte.Lad os ikke håbe, at vi nogensinde kommer ud for sådan en lang tørkeperiode igen. Jeg glæder jeg mig rigtig meget til at se mange af jer til Åben Have på næste lørdag den 25. august. Det er altid hyggeligt.I denne uges video omtaler jeg følgende..

Det regner …

09.08.2018 | Hvilken velsignelse. I skrivende stund siler regnen ned, og jeg kan ikke forestille mig en bedre lyd.For et par dage siden fik vi 8 mm, og det ser ud til, at der også skal komme regn de næste dage.Man siger, at der skal falde i alt mindst 30 mm regn, før det virkelig batter af noget.Vi har selvfølgelig vandet sommeren igennem, og det betyder at haven her ikke har taget sønderlig skade.Lørdag den 25. august er haven åben for Guldmedlemmer, og jeg..

Home sweet home …

03.08.2018 | Ude godt, men hjemme bedst siges det, og det kan jeg kun tilskrive mig.Jeg elsker at rejse og se haver, men jeg elsker endnu mere at komme hjem til min egen have.Næsten tre uger er det blevet til denne gang, og jeg har set de skønneste haver i Tyskland, Belgien og Holland.Billederne her er fra Laura Dingemans dejlige have i det sydlige Holland.Nu er det slut med flere udenlandsrejser i år, hvis jeg da lige ser bort fra en lille sviptur til..

Sikke'n hede

27.07.2018 | Den bliver bare ved og ved; varmen! Jeg er lige nu i Belgien, og i går havde man en historisk varm dag. Ikke tidligere er der målt så høj en temperatur, har jeg hørt.38 grader i skyggen. Det er da en del. Og i går aftes ved midnatstid var det 31 grader!Jeg stornyder min tur og ser så mange dejlige haver.For et par dage siden kørte jeg fra Tyskland til Holland, og lige nu er jeg i Belgien.Jeg oplever så meget fint og får taget mange billeder..

Den skønneste morgen …

20.07.2018 | Det må jeg virkelig sige, at det er!Jeg er igen på rejse; denne gang ned gennem Tyskland, og på billedet herover ser I udsigten fra mit bord.Jeg sidder ude og spiser morgenmad, og i skrivende stund er det 22 grader og fuldstændig vindstille.Jeg tog af sted i mandags og har den skønneste tur. Tyskland er måske ikke det land, man først tænker på, når emnet er haver, men jeg begynder at få landet ind under huden.I nat har jeg boet på et underskønt..

Ferietid …

13.07.2018 | Tænker, at mange nu er på vej på ferie eller måske allerede er taget af sted.Jeg er ikke så god til bare at dase; der skal ske noget. På søndag kører jeg derfor ned gennem Tyskland og returnerer gennem Holland. Først i august er jeg hjemme igen.Målet med min tur er at besøge og fotografere skønne haver, og jeg skal nok optage video undervejs.Senere, når der ikke sker så meget i haven, vil jeg publicere disse film her i klubben.Således bliver det..

Alle taler om vejret …

05.07.2018 | … men ingen gør noget ved det, er et mundheld, som ofte tilskrives Roberts Storm Petersen. Men kyndige ud i den slags siger, at det er Mark Twain, der er ophavsmanden til de kendte ord.Uanset hvad, er det et emne, som er på manges læber. Ingen tvivl om, at det er dejligt med solen og varmen, men nu vil vi altså også gerne have lidt regn. Eller hellere meget. Og det skal selvfølgelig være om natten!Nogle planter lider i bedene, men krukkerne..

Velkommen …

29.06.2018 | … glæder jeg mig til at sige her i weekenden, hvor rigtig mange af jer kommer på besøg.Haven er toptunet, og jeg kan forvisse jer om, at gartnerne har haft travlt. Jeg glæder mig i den grad til at vise det hele frem.Trods den ekstreme varme, er det lykkedes at holde haven frodig.Og der er stadig mange roser. Billederne her er taget for et par timer siden.Næste gang, haven er åben, er den 26. august. Rigtig mange har også tilmeldt sig..

En dejlig tid

21.06.2018 | Tror, at vi er mange haveejere, der godt kan blive enige om, at det er en helt særlig tid, når roserne står i fuldt flor. Det er et virkeligt højdepunkt hos os, og jeg bliver nærmest salig.Den 30. juni og 1. juli holder jeg åben have, og alle I der kommer, skal ikke være bange for, at der ikke er nogle roser at se. Der vil være masser at kigge på og snuse til. Og det skyldes, at vores have ligger lidt i skygge på grund af skoven.A pro pos åben..

Roser i overflod

15.06.2018 | Nu har jeg været af sted i godt og vel fjorten dage. Og selv om det er underskønt herovre, og jeg har set de mest fantastiske steder, glæder jeg mig i den grad også til at komme hjem i morgen.Billederne er fra David Austins Rosenhave, som jeg besøgte forleden. Imponerende ikke?Det er hvert år en helt særlig tid, når roserne begynder at springe ud. I denne uges video præsenterer jeg den særligt smukke 'Aicha', der altid er den første til at..

En hilsen fra England

08.06.2018 | Så er det blevet tid til ugens Nyhedsbrev. Denne gang skrevet i England.Jeg bestræber mig altid på at på brevet sendt ud om torsdagen, men nåede det altså ikke i går.Her ligger jeg bestemt ikke på den lade side, men kører hver dag mange kilometer på jagt efter de bedste haver. Og jeg har det som en fisk i vandet.Haven, som I ser her, er Cothay Manor i Somerset, som jeg besøgte i går. Et drømmedejligt sted.Jeg er her en uge endnu og lægger flere..

Et dejligt minde

31.05.2018 | Dette års tulipanblomstring var noget kortere end sædvanligt. Det hænger selvfølgelig sammen med den megen varme. Med denne video, der er optaget for et par uger siden, ser jeg tilbage på årets sidste flor. Et dejligt minde …Det har været nogle rigtigt travle dage på det sidste. Meget skulle nås, før jeg satte kursen mod England, hvor jeg er nu.Jeg stod tidligt op, kørte til Billund og fløj til Stansted, hvor en lejet bil stod og ventede.Straks..

Er det ikke utroligt …

25.05.2018 | … med den varme. Den bare fortsætter og fortsætter. Heldigvis har vi også skyggefulde steder i haven, hvor det ikke går så stærkt med afblomstringen.Det betyder, at vi stadig har lidt tulipaner, og jeg er i færd med at arrangere og fotografere buketter til fremtidige projekter.I denne uge skal I se, hvordan det gik for sig, da den engelske fotograf, Clive Nicols var her.Det var en stor glæde at have Clive boende, og I skal da også se lidt om,..

Det går så stærkt

17.05.2018 | Det er slet ikke til at følge med. Er man blot væk fra haven et par dage, er det så tydeligt, hvordan det hele gror. Der virker som om, at planterne er på vej ind i himlen.Vel er det dejligt med varmen; især de lune aftener. Men det gør altså også, at især løgvæksterne takker forholdsvis hurtigt af.Heldigvis ligger haven her lidt i skygge, så der er stadig en masse af se på, når jeg i weekenden byder velkommen til en lang række af jer..

Skønne dage

10.05.2018 | De seneste dage har jeg arbejdet sammen med gartnerne i haven, og det er altid dejligt. Der er travlt, fordi der kommer mange gæster i næste weekend. Blandt andet mange af jer, der er Guldmedlemmer i klubben. Foråret er uden tvivl vores travleste årstid. Det gælder vist for alle haveejere.Lige nu blomstrer tulipanerne nærmest om kap, og det bliver helt overdådigt i næste weekend. Jeg glæder mig i den grad til at vise det hele frem. Tulipanen,..

Nu er det forår

03.05.2018 | I disse dage er der livlig trafik på vores eller stille villavej, Østre Skovvej, i Risskov. Det skyldes, at foråret har indfundet sig nede ved vejen, udenfor porten. Gennem mere end tyve år har jeg glædet forbipasserende med skiftende krukkeopstillinger. Det begynder først i maj, og så skifter sceneriet måned for måned frem til sensommeren. I år er det de creme, de hvide, de gule og de blå toner, der udgør årets farveskala. I..

På vej til Norge

26.04.2018 | I skrivende stund sidder jeg på færgen på vej til Oslo, hvor jeg skal holde foredrag torsdag aften. Jeg glæder mig meget til at møde de forholdsvis mange norske medlemmer af Haveklubben, der kommer til arrangementet. Vi bliver omkring 60!Gennem årene har jeg fået mange forespørgsler om at holde foredrag, men jeg har stort set hver gang takket nej på grund af tidsmangel. Nu har jeg imidlertid valgt at tage mig tid til foredrag, og jeg må sige, at..

En skøn, men også travl, tid

19.04.2018 | At foråret er en rigtig skøn tid, tror jeg ikke, at vi er nogen, der kan være uenige om. Men for os haveejere er det også en rigtig travl tid. Alt ude gror, så det er en lyst. Gartnerne har utrolig travlt, og det er dejligt at være vidne til alt det, der sker.Jeg har været nogle dage i Holland for at købe forårsløg - blandt andet tulipaner og narcisser - sammen med Bilka.Et af højdepunkterne var det årlige besøg i Keukenhof løgpark.Det er en..

Så kom foråret

12.04.2018 | Vi har haft dejlige dage med sol og lune, og der er hektisk aktivitet i haven, hvad denne uges video, da også vil vidne om. Hækkene er blevet fodret med hestemøg, stenmelet på stierne er blevet frisket op, og så er vi ved at færdiggøre et helt nyt haverum. Det er simpelthen så spændende, og det tegner godt. Jeg er blevet færdig med min bog Selskabsplanter. Det har været en hektisk tid, og jeg glæder mig så utrolig meget til, at bogen bliver..

Så kom solen

05.04.2018 | Hvor har vi altså ventet på solen. Og nu kom den … Lad os satse på, at det fra nu af bliver mildere. Vi vil altså ikke have mere frost. Det har været en meget, meget travl tid de seneste uger og måneder, og denne travlhed er eskaleret. Jeg er ret sikker på, at flere af jer allerede har gættet, at det handler om min kommende bog, Selskabsplanter. For få timer siden satte jeg det sidste punktum, og det var virkelig på tide, for der er..

Rigtig god påske

29.03.2018 | Så er det påske. Og nu, hvor det ikke er det bedste havevejr, må vi skabe det hyggeligt indendøre. I denne uges video kommer jeg med et par forslag til buketter, og jeg pynter også op med primulaer og hornvioler.Jeg håber, at I vil tilgive mig, at ugens Nyhedsbrev ikke bliver så langt.Jeg arbejder på højtryk for at få min bog - Selskabsplanter - færdig til foredragene i Aarhus, København (Rødovre) og Oslo. Tak for alle jeres tilmeldinger.Udenfor..

Jeg er ikke sur …

22.03.2018 | Jeg er skuffet. Virkelig!Nu troede vi lige, at vi skulle have forår. Og hvad siger vejrudsigten så? Nattefrost i påsken. Det kan vejrguderne simpelthen ikke være bekendt. Hvad mener I?En ting er dog sikkert: Foråret kommer før eller siden.Der er kun en uge til påske, og nogle skal sikkert have gæster. Så er det hyggeligt at dække et bord med forårsblomster. I ugens video kommer jeg med ideer til to forskellige borddækninger, der også vil kunne..

Det går godt …

15.03.2018 | … med min nye bog ’Selskabsplanter’, der udkommer midt i april. Og som I kan se herunder, er forsiden nu klar. Det er altid en stor tilfredsstillelse at få en forside færdig. Så er man ovre en stor hurdle. Jeg kan fortælle, at sidetallet nu også ligger fast; godt og vel 400 sider. Så det bliver et digert værk. Jeg mærker en stor interesse for bogen, også fra udlandet. Jeg tror, at denne udgivelse bliver markant. Jeg har i hvert fald været rigtig..

Venter på forår

08.03.2018 | Mon ikke, at mange har det som jeg; vi venter på foråret. Ude er der sne, men nu er det begyndt at tø, og vejrudsigten siger, at det i næste uge skal blive mere mildt. Det glæder jeg mig så meget til. Jeg har rigtig mange nye og spændende projekter, som vi skal i gang med. Som mange af jer vil vide, har jeg tre gartnere ansat. Preben er her året rundt, mens Birthe og Mariann holder vinterfri fra 1. december til 1. marts, så de er lige mødt på..

Den første forårsdag …

01.03.2018 | Ja, det siger kalenderen i hvert fald i dag, hvor det er 1. marts. Men når man kigger ud af vinduet eller ser vejrudsigten, er der ikke meget, der tyder på, at foråret er indenfor rækkevidde. Det lader jeg mig ny ikke kyse af. Jeg er nemlig gået i gang med at så sommerblomster, og det er netop, hvad denne uges video handler om. Jeg kan se, at færre end normalt fik åbnet nyhedsbrevet i sidste uge, og det hænger sikkert sammen med, at det har..

Vigtigt - meld dig til foredrag

22.02.2018 | Med udgangspunkt i min nye bog Selskabsplanter, holder jeg foredrag i henholdsvis Aarhus, København (Rødovre) og Oslo. Foredraget og bogen handler om en lang række af de plantesammensætninger, jeg gennem årene har skabt. En symbiose af løgvækster, stauder, sommerblomster, buske og træer.Den nye bog kan købes signeret til foredraget. Vejledende udsalgspris er kr. 400,- I forbindelse med foredraget sælges bogen til kr. 320,-Her holder jeg..

Grønt er godt

15.02.2018 | Når jeg i dag indleder med denne overskrift, handler det for en gang skyld ikke om mit haveliv.Jeg har blot lyst til at fortælle jer, at jeg i alvorlig grad har valgt en ny livsstil. I stedet for at kalde det en diæt eller en slankekur, synes jeg, at kostomlægning dækker meget bedre.Jeg gik i gang for et par uger siden og har indtil nu tabt omkring 5 kilo, og målet er, at jeg skal tabe mindst 25 mere. Det vil sige, at der er blevet noget mindre..

Gode minder

08.02.2018 | Når jeg sidder foran min computer og arbejder på en bog, har jeg det særlig godt. Billederne danner gode minder om blomster, sol og sommer. Som jeg skrev om i forrige nyhedsbrev, er det bogen Selskabsplanter, jeg lige nu arbejder på. I drømmer ikke om, hvor mange tusind billeder, jeg er i gang med at gennemse og notere. Selskabsplanter udkommer i første halvdel af april op til mine foredrag med samme titel. De finder sted i Aarhus (den..

Travlhed

01.02.2018 | Her, inden havesæsonen for alvor tager sin begyndelse, har jeg ret travlt. Det skyldes, at jeg er i gang med endnu et bogprojekt. Og jeg tør godt sige, at dette er en bog, som en del har ventet på. Det er jeg blevet bekræftet i rigtig mange gange hen over årene, hvor folk har spurgt mig; hvornår kommer Selskabsplanter? Jeg tænker, at det er en halv snes år siden, jeg luftede ideen om at skrive denne bog, der i bund og grund er et portræt og en..

Dagene længes

23.01.2018 | Døgnet er tiltaget med mere end en time, og det er noget, der kan mærkes. I haven er der stadig noget at gøre, og i denne uges video fortæller jeg om beskæring af Klematis. Derefter skal vi en tur til England: til en ganske særlig have - The Wild Side.The Wild Side ligger i det sydlige Devon, næsten nede ved Cornvall, hvor Golfstrømmen løber forbi.Det skyldes, at her er så mildt, at for eksempel agapanthus og palmer kan gro og overvintre..

En tur til Wales

18.01.2018 |  Selv om vi blot er i januar, er der god gang i drivhuset. Forårsløgene spirer, og det samme gør judaspengene. I denne uge indleder jeg videoen med et kig ind i et af drivhusene, og derefter er I inviteret en tur til England; til Wales på besøg hos den verdensberømte have- og landskabsarkitekt Arne Maynard. Jeg er altid nysgerrig efter at se, hvordan havedesignernes egne haver ser ud, og derfor var jeg glad for at blive inviteret af..

Lysere dage

11.01.2018 | På en eller anden måde føler jeg, at dagene er blevet længere. Det er de også, men altså kun nogle få minutter. Når jeg kommer ind i et nyt og friskt år, får jeg altid ekstra energi. Der er så mange spændende ting at se frem til. Men også at mindes. For eksempel sidste års besøg på Hampton Court Flower Show, som denne uges video handler om.Selv om der er noget til foråret, er det allerede nu tid til at tænke på at bestille knolde og..

Tilbageblik

04.01.2018 | Når man går rundt haven her om vinteren, hvor det hele er bart i bedene, kan det være svært at forestille sig og huske, hvilket flor, der udspiller sig hen over sæsonen. I dette program ser jeg tilbage på nogle af sidste års højdepunkter fra maj til august. Jeg glæder mig i den grad til at begynde på en ny sæson; ikke blot i haven, men også i Haveklubben. Jeg har så utroligt mange ideer og glæder mig til nye tiltag. Allerede nu vil jeg løfte..

Rigtig godt nytår

01.01.2018 | Nu begynder et nyt haveår, både ude og i Claus Dalbys Haveklub Og når jeg skriver til dig i dag, er det fordi, du inden for de seneste uger har benyttet muligheden for at kigge ind i min Haveklub og følge med i, hvad der sker der i form af for eksempel ugentlige videoer. Jeg håber, at du har fundet inspiration og måske har fået lyst til at blive medlem. Som medlem af Claus Dalbys Haveklub er der mange fordele: Hver uge får du et..

Rigtig Godt Nytår

26.12.2017 | Nu er vi nået til årets sidste video, og jeg vil sige, at det har været en fantastisk rejse af nå hertil. Ideen til Haveklubben opstod i sommeren 2016, og derfra begyndte jeg at forme projektet. 1. marts 2017 åbnede jeg op for Haveklubben, og fra første minut begyndte I medlemmer at strømme til. Snart var I over tusind. Jeg vil gerne benytte lejligheden at takke jer for jeres store loyalitet og positive holdning til alt det, jeg beskæftiger mig..

Fader er i køkkenet!

19.12.2017 | Året er ved at gå på hæld. Og julen nærmer sig. Jeg må sige, at jeg i den grad har hygget mig med at jule her i Haveklubben, og i denne uge er jeg gået i køkkenet. Når jeg allerede publicerer ugens video i dag, er det fordi, jeg blandt andet kokkererer og tænkte, at nogle eventuelt vil være interesseret i at prøve opskrifterne, og så skal der måske købes ind. Kompot med tranebær og æbler - 6-8 personer Som jeg siger i videoen, kommer det sig..

Så er der ikke lang tid til

15.12.2017 | Hverken til jul eller den foranstående havesæson!Det kan godt være, at nogle tænker, at det med haven har lange udsigter. Men fra på fredag begynder dagene igen at blive længere, og så skal vi til at studere frøkataloger. Dog skal det lige blive jul først. Jeg elsker december med al den hygge og stemning, der følger med.I denne måned har vi mange gæster, og billederne her viser opdækningen fra vores store julemiddag, som vi hvert år holder for..

Hvid jul

08.12.2017 | Lad mig slå det fast med det samme: Jeg elsker hvid jul, men desværre er det ikke så ofte, fænomenet opstår i form af sne over hele landet. Hvem ved? Måske bliver det i år, vi kan glæde os over et hvidt dække.I denne uges program laver jeg min egen hvide jul: Binder en hvid buket, laver juletræer med lavgrene, viser et minijuletræ og pynter et fad med hvide dobbelte amaryllis. Jeg bliver så glad, hvis I lægger en kommentar og fortæller, hvad I..

Snart advent

30.11.2017 | Her i huset begynder julen den første søndag i advent. Så begynder vi så småt at pynte op, og pyntningen skalerer gennem december. Det er en dejlig tid. Det er hyggeligt at fremstille sine egne dekorationer af naturmaterialer, og her hos os skal adventskransen være hjemmelavet. I klubben juler jeg på livet løs, og i denne uge kommer jeg med forslag til adventskranse, en adventsdekoration i fad og sidst men ikke mindst et arrangement med..

Jeg juler videre

24.11.2017 | I skal vide, at jeg er rigtig glad for de mange positive kommentarer, jeg har fået i forbindelse med sidste uges juleprogram. De glæder i den grad.Også i denne uge juler jeg, og jeg begynder ligesom sidst med en buket. Denne gang er buketten dog mere efterårs- end juleagtig. En rigtig juledekoration lavet i oasis har jeg også med, og princippet, som jeg forklarer, kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Endelig arrangerer jeg en skål med små..

I kan tro, jeg har glædet mig

19.11.2017 | … til at begynde at jule. Det er det, jeg gør i denne uges video i Haveklubben. Og jeg fortsætter helt frem til nytår. Jeg elsker julen, og har da også skrevet to julebøger - Jul hos Claus Dalby og Hvid jul. Begge bøger kan I købe på www.klematis.dk til nedsat pris - kr. 199,95 (normalprisen er kr. 299,95). Husk, at I som Sølvmedlem får 10 % og som Guldmedlem 20 % på mine bøger. Jeg vil dog nævne, at Forlaget Klematis fejrer 'Black..

En kronisk tidsoptimist!

10.11.2017 | Ja, det kan man godt kalde mig. Jeg tror ofte, at jeg kan gøre tingene hurtigere, end tilfældet er.Alligevel når jeg mine deadlines, og jeg sætter en ære i at gribe alle de bolde, jeg har i luften.I morges kl. 03.15 satte jeg det sidste punktum i min bog, der har fået titlen Krukker i haven. I får lidt smagsprøver her.Kl. 8.45* ankom jeg til Specialtrykkeriet Arco A/S i Skive for at være med til trykstart. Det er jeg altid, når det gælder mine..

Så skal der sås …

02.11.2017 | Tak til alle jer, der har sendt mig svarkuverter til frø. Jeg kan fortælle, at frøene til de røde kvan blev sendt i går, og som nævnt skal de helst sås, mens de stadig er rimeligt friske; det vil sige indenfor en uge eller to. I denne uges video viser jeg, hvordan vi sår frøene her, men det skal også lige nævnes, at I ikke behøver at så i en kasse, men fint kan gøre det på et bart stykke jord, for eksempel i køkkenhaven.Hvis I nu sidder og..

Oktober-flor

26.10.2017 | Selv om vi om få dage går ind i november, har vi stadig et rigt flor i en del af havens krukker. Rigtig mange krukker er tømt, men på trappen ved hoveddøren, nede ved porten og ved bagdøren stråler krukkevækster stadig. Og dem præsenterer jeg i denne uges video. Lyng og krysantemum spiller hovedrollen, men de kan godt komme til at stå lidt alene. Derfor anvender vi forskellige løvplanter som statister. Det er spændende at arbejde med planter på..

Vinterklargøring

20.10.2017 | ’Almindelige’ mennesker tænker givetvis ikke på have lige nu, men vi ’havegale’ har stadig travlt derude. Det er jo nu, vi skal forberede os og gøre klar til næste sæson. For eksempel skal dahliaknoldene graves op og gøres klar til vinteropbevaring. I sig selv er det rimelig enkelt, men der er alligevel nogle tips, som jeg vil dele med jer. Det er et arbejde, vi lægger megen omhu i. Knoldene skal jo bringes sikkert gennem vinteren. Hvis man ikke..

Oktobertravlhed …

12.10.2017 | Vi har rigtig travlt i haven; dels er vi ikke færdige med at lægge løg, og dels er der stadig meget, der skal plantes ud. Det gælder for eksempel kvan, Angelica, og fingerbøl, Digitalis, der blev sået henholdsvis sidste efterår og dette forår. Nu har de toårige* planter vokset sig så store, at det er på tide at slippe dem fri!Den røde kvan, Angelica gigas, vækker altid opmærksomhed her i haven, når den blomstrer i august. De hvælvede..

Glade dage

05.10.2017 | Det er skønt igen at være hjemme efter en sommer med mange afstikkere. De sidste par uger har jeg været ’på kontoret’, hvor jeg dels har fået lavet en del administrativt, og dels er jeg kommet godt i gang med min nye bog - Krukker i farver. Det er efterhånden blevet til omkring femogtyve bøger, og jeg må sige, at jeg i den grad nyder at formidle min viden og oplevelser. Min første krukkebog – ‘Krukker i haven’, udkom i 2002. Siden skrev jeg ‘Min..

Hvor bliver tiden af?

29.09.2017 | Jeg synes, at den flyver. Og det er jeg ganske sikkert ikke ene om. Endnu en havesæson er snart ovre, og jeg har indtryk af, at en del haveejere har været lidt desillusionerede i år. Vejret har jo drillet noget, men jeg må sige, at jeg har haft en skøn sommer, og det hænger i høj grad sammen med, at jeg har været meget ude at rejse, dels til England og senest USA. Også i denne uge viser jeg her nogle billeder fra min tur til New England. I går..

Hjemme igen

21.09.2017 | Så er jeg tilbage fra New England, og mange spændende aktiviteter venter.For et års tid siden blev jeg kontaktet af postvæsenet, der ønskede at udgive en serie med vinterbuketter, som de bad mig om at binde og fotografere. Det var en stor ære og blev en spændende proces. Frimærkerne udkommer på torsdag de 28. september. Udgivelsen fejres på Enigma - Museum for post, tele & kommunikation, Øster Alle 1, 2100 København Ø, Der er..

Jeg er forelsket …

14.09.2017 | Hva’ siger I så? Det er da noget af en begyndelse på et nyhedsbrev Ja, jeg er forelsket - i New England. Lige nu sidder jeg og skriver dette nyhedsbrev på en hyggelig hotel-veranda med gyngestole og udsigt over byen. Det er en stor, stor glæde at leve et så privilegeret liv. Nyder hvert minut. Her på USA’s nordlige østkyst har jeg besøgt de skønneste haver, og en del er endnu i vente, inden jeg på mandag flyver hjem igen. Turen har været en..

Skønne dage

08.09.2017 | Som mange af jer vil vide, er jeg lige nu i USA og nyder turen i fulde drag. Vejret har vist sig fra sin venligste side. I mandags ankom jeg til Boston, og tirsdag morgen fløj jeg videre til Nantucket. What a place … Det har været nogle utroligt skønne dage, jeg har mødt de mest utrolige mennesker og oplevet en venlighed og en ligefremhed, som er helt fantastisk. Det er første gang i tyve år, jeg er i USA, og jeg må sige, at dette land har taget..

Hilsen fra England

31.08.2017 | Lige nu sidder jeg på en hyggelig gammel engelsk pub, hvor jeg overnatter. Har netop nydt et dejligt måltid; hvem er det, der siger, at englænderne ikke kan lave mad?! Jeg rejste herover i mandags og har haft mange skønne oplevelser og møder. Det primære mål med turen var at besøge halvfemsårige Deryck og hans charmerende cottagehave, som I ser på billederne her. Det blev en mindeværdig stund. Lørdag flyver jeg hjem, og søndag binder jeg..

Sensommerstemning

24.08.2017 |  Vi kan nok ikke blive uenige om, at det ikke har været den bedste sommer. Så meget desto mere må man glæde sig over de seneste dage, der har været både gode og lune. Her er haven stadig i fuldt flor, krukkevæksterne strutter. Det hænger i høj grad sammen med, at vi allerede i foråret tilrettelagde det sådan, at der skulle være noget i blomst hele sæsonen. I begyndelsen af april lagde vi dahliaknolde i krukker, og det er de blomster, vi kan..

Jeg glæder mig i denne tid …

17.08.2017 |  Haven stråler, hækkene står nyklippet og meget er i blomst. Der er altså grund til at glædes. Min kalender er nærmest overtegnet, og der er ikke mange ledige timer inden medio september. De næste dage kommer gode havevenner til middag og frokost, og mandag aften kører jeg til Sjælland for at fotografere haver i sensommerskrud. I næste weekend er der Åben Have, og derefter tager jeg til England en lille uge. Mandag d. 4. september flyver jeg til..

Det er dejligt …

11.08.2017 | … at være hjemme igen. Og I drømmer ikke om, hvor travlt vi har haft, og hvor meget vi har nået den sidste uge. Krukkevæksterne er re-arrangeret, og hvis jeg selv må sige det, ser det hele altså ret godt ud. Mine dygtige gartnere har knoklet, og sækkevognen har været flittigt i brug. Den er uundværlig, når de megastore krukker skal flyttes. Dahliaerne er nu i fuldt flor, men de har ladet vente noget på sig i år. De store og farverige blomster er..

Ude godt, men hjemme bedst

03.08.2017 | Sådan er vi heldigvis mange, der har det. De seneste fire uger har jeg som bekendt været i England og oplevet nogle af de skønneste haver, man kan tænke sig. Det har været en mageløs dejlig tur, og jeg er spækket med indtryk og nye ideer. Dejligt er det selvfølgelig at være hjemme igen, og jeg må sige, at gartnerne har gjort det godt. De har haft rigtig travlt, blandet andet med at klippe stauder ned for at få dem til at skyde på ny med frisk..

I er ikke glemt

28.07.2017 | … og dog. Nogle af jer har måske tænkt det. Siden Haveklubben gik i luften først i marts, har jeg nemlig publiceret ugens video hver torsdag. På den seneste er Nyhedsbrevet først blevet sendt ud om fredagen. Videoen har dog været disponibel dagen før. Men … I denne uge har jeg har svært ved at hitte rede i dagene, og det var først i dag, at jeg fandt ud af, at det var fredag og ikke torsdag. Derfor er videoen først blevet lagt på nu. Håber på..

Livstegn fra England

21.07.2017 | Atter en gang får I en lille hilsen fra England, hvor jeg oplever så meget skønt og ser så mange dejlige haver. Lige nu er det dahliaerne, der er i højsædet.Om en god uges tid går turen hjem igen, og det glæder jeg mig selvsagt også til. Fra gartnerne ved jeg, at alt står vel til, og at de har travlt. Der er nok at gøre. Jeg ved, at den danske sommer lader noget tilbage at ønske, men herovre har vejret vist sig fra sin utroligt venlige side...

Rejsebrev

14.07.2017 | Som I ved, er jeg i England og nyder turen i fulde drag. Jeg er i den grad heldig med vejret og besøger så mange skønne haver, at det er en hel lyst. Selv om jeg ikke ligger på den lade side, slapper jeg virkelig af. Bor dejlige steder og møder så mange søde mennesker. Det er den måde, jeg virkelig kobler af på. At jeg så også får taget en masse fine billeder til mine bøger gør kun turen endnu mere udbytterig. Jeg har nu været af sted omkring ti..

Glade dage

06.07.2017 | Der er så meget at være glad og taknemmelig for, og det prøver jeg at huske på hver dag. Weekenden var en ren fest med Åben Have for Guldmedlemmer af Haveklubben, og jeg vil gerne takke jer hver og én, fordi I mødte op og var så positive.Tak for de talrige søde ord. En stor tak skal også lyde til alle jer, der stillede op og medvirkede i ugens video. I skal vide, at al jeres ros glæder mig utrolig meget. Det næste åbne havearrangement finder..

Ih, hvor jeg glæder mig …

29.06.2017 | I disse dage er det ved at være et års tid siden, jeg fik ideen til Claus Dalbys Haveklub, og jeg er så glad for og stolt over klubbens udvikling.I weekenden afholder jeg mit første åbne havearrangement for alle jer, der er Guldmedlemmer. Vi har arbejdet på højtryk for at få haven til at vise sig fra sin smukkeste side, og jeg må sige, at gartnerne har knoklet. Endnu mangler vi at arrangere en del krukker, men som det fremgår af..

Glade dage

23.06.2017 | I disse dage fejrer Haveselskabet og hele det danske havefolk CPH Garden, der åbnede i Valby i onsdags. Det var vores smukke og charmerende Kronprinsesse Mary, der officielt åbnede udstillingen. Hende kan vi være stolte af. Stolte kan vi også være af Haveselskabet, der har skabt dette fantastiske arrangement. Vi kipper med flaget og håber, at det bliver en tilbagevendende begivenhed. En del tyder på, at der kommer et nyt show i 2019. Lad os..

Travlhed

15.06.2017 | Pyha, her er godt nok travlt! Dette siger jeg ikke for at beklage mig, men konstaterer blot. Det handler selvfølgelig om, at der i de næste uger kommer rigtig mange gæster i haven, blandt andet alle I, der er Guldmedlemmer. I skal vide, at jeg glæder mig så meget til at hilse på jer og takke for den store opbakning, I viser mig ved at være medlem af klubben. Jeg fornemmer, at folk godt kan lide at høre, hvad der sker back stage her i haven, så..

Så kom regnen

08.06.2017 | Og den er vi vist mange, der har ventet på. Samtidig blev det adskillige grader koldere, og det gør jo så, at blomsterne ikke i samme grad som for en uges tid siden eksploderer. De første roser er sprunget ud, men det gør bestemt ikke noget, at de lader vente lidt på sig. Jeg satser på, at floret er optimalt, når I, der er Guldmedlemmer, kommer i den første weekend i juli. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Både til at se jer og roserne!Mine..

Ude godt, men hjemme bedst …

01.06.2017 | Mange af jer følger mig på Instagram, og I har set, hvorledes jeg de seneste tolv dage har besøgt nogle af Englands allerskønneste haver. I eftermiddag kom jeg hjem igen. Som jeg skrev i sidste uge, begyndte turen på Chelsea Flower Show, og siden har jeg besøgt drømmedejlige steder. Når jeg tager af sted, har jeg en idé og et ønske om at besøge en række haver, mens nye muligheder dukker op undervejs. Blandt andet privathaver, som jeg hører om,..

Hilsen fra England

25.05.2017 | Som jeg fortalte om i forrige Nyhedsbrev, er jeg i denne uge i England og nyder i den grad livet! Jeg ankom i lørdags, boede på et lille hyggeligt hotel i London, og mandag var jeg på Chelsea Flower Show. Desværre var der i år noget færre showhaver end vanligt. Tidligere var der op til fem og tyve, men i år blot otte. Det går den forkerte vej.Hyggeligt var det dog alligevel, for man møder mange gamle venner her.Den have, jeg var allermest..

Så kom varmen

18.05.2017 | Bøgeskoven er sprunget ud, fuglene synger, og alt er fryd og gammen. Vi har tilmed fået lunere vejr. Hvad kan man forlange mere? Jeg er bare så tilfreds og glad. Og så glæder jeg mig usigeligt til, at jeg på lørdag rejser til England. Jeg er så heldig at gæste Chelsea Flower Show på mandag, hvor der er pressedag. Det er meget, meget svært at få adgang, men jeg kom gennem nåleøjet.De to billeder nedenfor er fra et tidligere besøg.Det er et af..

Hvor bliver varmen af?

11.05.2017 | Det er vist et spørgsmål, vi har stillet hverandre mange gange i den forløbne tid. Jeg må indrømme, at det først er de seneste par uger, jeg virkelig har længtes. Inden da havde jeg så travlt med min bog, Nordiske haver, der netop er udkommet. Den er på lager nu og kan bestilles på www.klematis.dk. Husk, at I som Sølvmedlemmer får 10 % på mine bøger, og Guldmedlemmer får 20 %. Vi sender portofrit i Danmark. Jeg er rigtig glad for resultatet og..

Nu er det forår

05.05.2017 | Er det ikke fantastisk? Og at det tilmed er lidt lunere i vejret, gør det hele endnu skønnere. Ja, det har været koldt, men der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget: Løgvæksterne holder meget længere. Er det varmt, futter de alt for hurtigt af. Jeg vil starte med en undskyldning, idet I først får Nyhedsbrevet i dag, fredag. Det er min klare intention at udsende både video og Nyhedsbrev om torsdagen. Videoen nåede jeg at..

Det er koldt derude …

27.04.2017 | … kan man vist roligt sige. Heldigvis ligger vores have ret beskyttet og mildt. Snart springer bøgeskoven ud, og vi er jo så heldige at bo med Riis skov som nabo. Det er en fest, når bagtæppet grønnes om få dage. I haven blomstrer buskene og narcisserne lige nu, fuglene synger, og der er meget at glæde sig over. Og så må jeg jo sige, at det kølige vejr gør, at alle blomsterne holder længere. Men nu vil vi gerne have noget varme. Det tror jeg, at..

Jord under neglene

20.04.2017 | Nu glæder jeg mig til at høre, hvor mange af jer, der har fået lavet pelargoniestiklinger, som jeg forklarede for nogle uger siden - se her. For hvis I ikke tøvede for længe, kan jeg regne ud, at stiklingerne nu har slået rod. Det er næsten det rene trylleri. I dag vil jeg vise, hvordan det er gået med mine stiklinger. Jeg kan afsløre, at de har fået rødder, og derfor vil jeg potte dem op i næringsberiget pottemuld.I øvrigt viser jeg, hvordan I..

Påskeblomster

13.04.2017 | Der er en blomst, som jeg i den grad glæder mig over lige nu, og det er påskeklokke, Helleborus orientalis.Det er et navn, jeg har været med til at introducere, da jeg skrev min bog, Juleroser og påskeklokker, for nogle år siden. Tidligere er de i flæng blevet kaldt juleroser.Den rigtige julerose er den lave hvide Helleborus niger, som Selma Lägerlöf skrev om i Legenden om julerosen. Det er den, man kan købe i butikkerne omkring juletid, og i..

Nu går det rigtig løs

06.04.2017 | Man skal ikke være væk mange dage for at se, at haven bliver grønnere og grønne. Planterne gror, så det knager.Tænker, at mange af jer vil give mig ret i, at dette er årets travleste tid. Der er så meget, der skal gøres.Lige nu glæder jeg mig i den grad over narcisserne, der springer ud, og snart er det tulipanerne.Hvert efterår lægger vi adskillige tusinde løg, og når bøgeskoven springer ud som bagtæppe for det overdådige flor, tænker jeg..

Beskæring af roser

30.03.2017 | I denne uges video handler det om beskæring af roser, men først vil jeg lige fortælle lidt om gødskning.Gødskning af roser Det er præcis nu - i slutningen af marts eller begyndelsen af april - der skal gødes. Her kan man bruge mineralsk gødning og/eller naturlig gødning. Før jeg blev rigtig haveinteresseret, stod jeg ofte og rev mig i håret, når jeg skulle købe gødning. Alle disse forskellige typer med et hav af varierende NPK-numre. Jeg blev..

En dejlig forårsdag

23.03.2017 | Solen står dag for dag højere på himlen, og man kan virkelig mærke, at den får magt. Det er ikke kun graderne, men også humøret, der stiger. Er ret sikker på, at vi havefolk er fælles om denne følelse. Her har vi rigtig travlt som vanligt på denne årstid. Gartnerne har nok at gøre med at så, og vi har allerede fået lagt adskillige hundrede dahliaknolde i krukker. Glæder mig allerede voldsomt til, at de blomstrer i juli. Det er efterhånden..

Har I prøvet at tage stiklinger?

16.03.2017 | Det er ikke svært, og jeg må indrømme, at jeg er helt bidt af det. Lige nu er det tid til at tage pelargoniestiklinger. Især, hvis man har nogle overvintrende eksemplarer af slagsen, der er blevet ranglede og skal klippes ned - se ugens video. Man kan også købe færdige planter og ’skille dem ad’.Her går det rigtig godt! Vi har meget travlt med blandt andet at så, og snart begynder vi at plante krukker til med for eksempel stauder, der fint tåler..

Tør vi tro på det …

09.03.2017 | … at foråret er ved at være på vej? Jeg håber det. Har lige tjekket vejrudsigten, og de næste ti dage ser rigtig lovende ud. Op til 10 grader her i Aarhus i næste uge, og de fleste dage med sol. Skønt! Foråret er en hektisk tid. Meget skal gøres og nås. Når jeg har ekstra travlt i år, skyldes det ikke mindst Haveklubben, for medlemmerne kommer nemlig i en lind strøm. Så det er et luksusproblem! Jeg vil gerne takke hver og én, der har meldt..

Velkommen i Haveklubben.

01.03.2017 | Kære alle, Det er en særlig dag i dag. Dels går vi ind i årets første forårsmåned, og dels er det den officielle åbning af Claus Dalbys Haveklub. I ved ikke, hvor meget, jeg har glædet mig. Det er et projekt, jeg har gået og tumlet med i flere år, men for et halvt års tid siden besluttede jeg mig for, at nu skulle det være. Den 1. marts skulle min nye Haveklub åbne, og som I ser, blev drømmen til virkelighed. For godt og vel en uge siden åbnede..