Log ind

Nyhedsbreve

I det ugentlige nyhedsbrev fortæller jeg blandt andet om, hvad det er tid til at gøre i haven, og hvilke projekter der kan forberedes. Desuden beretter jeg om aktuelle tilbud i klubben, kommer med interessante links og meget andet.

Anden søndag i advent

06.12.2018 | Nu er det snart den anden søndag i advent, og i denne uge viser jeg, hvordan I nemt og hurtigt kan pynte en færdig grankrans. Desuden skal I med til England - til Dorset Walled Garden. Det er en drømmedejlig have.Den emmer af England og engelsk charme.Jeg er ret sikker på, at haven også falder i jeres smag.For mig er det i hvert fald et rigtig dejligt gensyn.Glæder mig til at få jeres respons.De bedste hilsner fra ClausSe ugens video her.

Første søndag i advent …

29.11.2018 | … ja, det er det lige om lidt. Så det er tid til at få lavet en adventsdekoration og få fat i et kalenderlys, hvis det ikke allerede er sket. I denne uge har jeg indrettet juleværksted i køkkenet, og her viser jeg, hvordan I kan lave en sidste øjebliks adventsdekoration.Desuden præsenterer jeg en forholdsvis nem dekoration til kalenderlyset.Endelig skal I i denne og de næste uger med til England, hvor jeg i maj måned besøgte South Wood Farm i..

Anders og Signe

22.11.2018 | I sidste uge jeg på besøg på Gartneriet Brændtvad på Djursland, hvor Anders fortalte om mistelten. Anders er en fantastisk fortæller, og han har meget på hjerte, så derfor besøger vi også i denne uge gartneriet. Her skal I tillige hilse på Anders' utrolige søster Signe.Jeg vil jeg gerne takke for alle de positive tilbagemeldinger, jeg har fået på sidste uges udsendelse, og jeg ved, at de i den grad glæder Anders og Anna, og også Signe.Det er..

Gartneriet Brændtvad

15.11.2018 | Julen står for døren, og snart skal jeg ikke alene til at lave dekorationer, men også buketter. Her bruger jeg rigtig gerne mistelten.Jeg er så heldig at have min egen private leverandør, nemlig Anders fra Gartneriet Brændtvad, og ham besøger jeg i denne uges video.Det var en rigtig dejlig dag, for Anders og hans kone, Anna, er altid hyggeligt selskab.Jeg er sikker på, at I af videoen fornemmer, at det er nogle meget varme mennesker.Jeg kan..

Ude med spaden

08.11.2018 | Det er da helt fantastisk, at vejret er så mildt. Og det er rigtig praktisk, når der er så meget, der stadig skal gøres. Jeg husker med gru nogle år, hvor jorden allerede blev dækket af sne på dette tidspunkt. Lad os håbe, at det varer noget endnu.Lige nu er jeg i gang med at dele nogle af havens mange stauder: et arbejde, der er både hyggeligt og nemt på dette tidspunkt, hvor jorden er tilpas fugtig og stadig varm.I ugens video viser jeg,..

Meget at gøre

01.11.2018 | I den forløbne uge har vi haft frost, men nu er det igen ganske - for ikke at sige meget - mildt. Derfor er det en stor glæde at arbejde ude. Og heldigvis for det, for der er stadig meget at gøre.Drivhusene er ved at være fyldt op med de planter, der skal vinteropbevares derinde. Og også ude er der travlhed.Endelig har vi fået tid til at lægge forårsløg i krukker. Og også i år har jeg nye tulipansorter til afprøvning.Det er næsten ikke til at..

Efterårsglæde

26.10.2018 | På det seneste har vi haft skønne og solrige efterårsdage, men også en del storm. Der er alligevel meget at glæde sig over. Blandt andet det sparsomme løv, der er tilbage på træer og buske, men også at dahliaknoldene nu står til vinteropbevaring i garagen.Travlheden begynder at lægge sig, og så ikke helt alligevel: Som nævnt er dahliaknoldene pakket væk, hvilket jeg også viser i denne uges video.Krukkejorden fra dahliaknoldene ligger klar og..

Glæd jer

18.10.2018 | Det er efterår, og der er meget at glæde sig over. Gyldne farver og smukt vejr … Men jeg tror alligevel, at vi er mange, der ser frem til, det igen bliver forår. I denne uge skal vi dog ikke kigge frem, men tilbage. Jeg inviterer jer nemlig med til Ivy Høghs fantastiske have ved Tange sø.Midt i maj optog jeg en video, og det er den, jeg vil vise jer nu.Det er et drømmedejligt sted - en utrolig smuk have, som jeg har skrevet en hel bog om: Jeg..

En dejlig tid

11.10.2018 | Efteråret er efter min mening en skøn tid. Men, som jeg har skrevet før, er jeg så heldig, at jeg holder af alle årstider.Der er stadig meget at gøre i haven. Blandt andet er jeg ved at høste frø, og i denne uge tilbyder jeg at sende jer frø af den fantastiske tobaksplante, Nicotiana sylvestris. Den er ganske enkelt imponerende, som I ser på billedet ovenfor.Der er stadig blomster til buketter i haven. I denne uge er det nogle små af slagsen,..

Efterår på vej

04.10.2018 | Det står mig helt klart, at man kalder september for en efterårsmåned. Det har jeg bare lidt svært ved at forlige mig med. Snart går vi ind i oktober, og det er for mig rigtigt efterår.Men i denne video er det september, det handler om.Her er meget at gøre. Gartnerne har været ved at klippe ned i bedene, og snart er vi klar til at lægge løg.Jeg har lige været i England for at tage og få taget billeder til min næste bog, der er en kogebog med..

Bladværk

27.09.2018 | Når det handler om have, er det ofte blomster, der fokuseres på. Men jeg slår igen og igen et slag for de mange smukke løvplanter, der findes. Således også i denne uges video.Her viser jeg blandt andet de fantastiske elefantøre, der i den grad bliver beundret af havens gæster.Desuden præsenterer jeg en række smukke sølvfarvede planter i nye minimalistiske krukker, som jeg har arrangeret ved hoveddøren. Også her er et eksempel på, at blomster..

Det sker …

20.09.2018 | … at jeg bliver spurgt, hvilken farve, jeg holder mest af.Det er helt umuligt for mig at svare på. Jeg holder ganske enkelt af alle farver og at arbejde med dem.I denne uge fokuserer jeg på forskellige røde toner - lyse og mørke - i en af mine krukkehaver.Her spiller jeg på mange tangenter, og lige nu stråler især dahliaerne.Der har været nogle skønne og solrige dage på det seneste, men nu er det blevet koldere og mere regnfuldt. Vi må forberede..

Travlhed

13.09.2018 | Der er meget at gøre året rundt, og det passer mig rigtig godt.Lige nu er jeg i gang med at arrangere og fotografere mine sortimenter, som skal præsenteres i Bilkas Havecentre næste år. For eksempel er jeg lige nu i færd med at færdiggøre min dahlia-kollektion, der kommer ud i butikkerne i det tidlige forår.Billederne i dette nyhedsbrev giver en lille smagsprøve; ikke alene på planter, men også på krukker.Det er vigtigt at få gode..

Dejlige sensommer

06.09.2018 | Det sker ikke så sjældent, at jeg bliver stillet spørgsmålet hvilken årstid, jeg synes bedst om.Og her svarer jeg altid, at jeg holder allermest af den årstid, jeg befinder mig i.Således er det nu sensommeren, som jeg går og glædes over.I dag har det været et par og tyve grader her. Hvilken glæde.I denne uge skal I se, hvor The Sunken Garden tager sig ud netop nu.Se ugens video her.I videoen fortæller jeg om følgende planter:Mølplante,..

Blomstrende frodighed

31.08.2018 | Det kan være noget af en udfordring at have vedvarende blomstrende frodighed på denne årstid.Når det lykkes her i haven, skyldes det krukkevæksterne i almindelighed og dahliaerne i særdeleshed.Det kan I blandt andet se i denne uges video.Og det er også, hvad I, der besøgte haven i sidste weekend, oplevede.Tak fordi I kom og tak for de mange rosende ord.Jeg har netop været en tur i Holland for at udvælge nye dahliaer til næste års sæson.Det var..

VIGTIGT angående bestilling af forårsløg

24.08.2018 | Som jeg skrev i gårdsdagens Nyhedsbrev, får I 20 % ved ved brug af kampagnekoden CDFALL20 på Bilka.dkJeg glemte dog, at skrive, at tilbuddet kun gælder til og med søndag.

Rabat på forårsløg

23.08.2018 | Inden længe skal forårsløgene lægges, og jeg er glad for at fortælle, at I som medlemmer af Haveklubben får 20 % på mit løgsortiment på Bilka.dk, hvis I anvender rabatkoden CDFALL20.Mange vil vide, at jeg har en stor forkærlighed for løgvækster. Og den er ikke blevet mindre med årene. Tvært imod. Også i år har jeg et spændende udvalg af blandt andet tulipaner og narcisser, og jeg tænker, at der er noget for enhver smag.Herover er det ‘Claus..

Så kom regnen …

16.08.2018 | Da denne uges video blev optaget, var det stadig meget varmt og meget tørt.Håber og tror, at hele landet nu har fået regn. Det er så skønt.Man kan ligefrem se, hvordan haven igen begynder at strutte.Lad os ikke håbe, at vi nogensinde kommer ud for sådan en lang tørkeperiode igen. Jeg glæder jeg mig rigtig meget til at se mange af jer til Åben Have på næste lørdag den 25. august. Det er altid hyggeligt.I denne uges video omtaler jeg følgende..

Det regner …

09.08.2018 | Hvilken velsignelse. I skrivende stund siler regnen ned, og jeg kan ikke forestille mig en bedre lyd.For et par dage siden fik vi 8 mm, og det ser ud til, at der også skal komme regn de næste dage.Man siger, at der skal falde i alt mindst 30 mm regn, før det virkelig batter af noget.Vi har selvfølgelig vandet sommeren igennem, og det betyder at haven her ikke har taget sønderlig skade.Lørdag den 25. august er haven åben for Guldmedlemmer, og jeg..

Home sweet home …

03.08.2018 | Ude godt, men hjemme bedst siges det, og det kan jeg kun tilskrive mig.Jeg elsker at rejse og se haver, men jeg elsker endnu mere at komme hjem til min egen have.Næsten tre uger er det blevet til denne gang, og jeg har set de skønneste haver i Tyskland, Belgien og Holland.Billederne her er fra Laura Dingemans dejlige have i det sydlige Holland.Nu er det slut med flere udenlandsrejser i år, hvis jeg da lige ser bort fra en lille sviptur til..

Sikke'n hede

27.07.2018 | Den bliver bare ved og ved; varmen! Jeg er lige nu i Belgien, og i går havde man en historisk varm dag. Ikke tidligere er der målt så høj en temperatur, har jeg hørt.38 grader i skyggen. Det er da en del. Og i går aftes ved midnatstid var det 31 grader!Jeg stornyder min tur og ser så mange dejlige haver.For et par dage siden kørte jeg fra Tyskland til Holland, og lige nu er jeg i Belgien.Jeg oplever så meget fint og får taget mange billeder..

Den skønneste morgen …

20.07.2018 | Det må jeg virkelig sige, at det er!Jeg er igen på rejse; denne gang ned gennem Tyskland, og på billedet herover ser I udsigten fra mit bord.Jeg sidder ude og spiser morgenmad, og i skrivende stund er det 22 grader og fuldstændig vindstille.Jeg tog af sted i mandags og har den skønneste tur. Tyskland er måske ikke det land, man først tænker på, når emnet er haver, men jeg begynder at få landet ind under huden.I nat har jeg boet på et underskønt..

Ferietid …

13.07.2018 | Tænker, at mange nu er på vej på ferie eller måske allerede er taget af sted.Jeg er ikke så god til bare at dase; der skal ske noget. På søndag kører jeg derfor ned gennem Tyskland og returnerer gennem Holland. Først i august er jeg hjemme igen.Målet med min tur er at besøge og fotografere skønne haver, og jeg skal nok optage video undervejs.Senere, når der ikke sker så meget i haven, vil jeg publicere disse film her i klubben.Således bliver det..

Alle taler om vejret …

05.07.2018 | … men ingen gør noget ved det, er et mundheld, som ofte tilskrives Roberts Storm Petersen. Men kyndige ud i den slags siger, at det er Mark Twain, der er ophavsmanden til de kendte ord.Uanset hvad, er det et emne, som er på manges læber. Ingen tvivl om, at det er dejligt med solen og varmen, men nu vil vi altså også gerne have lidt regn. Eller hellere meget. Og det skal selvfølgelig være om natten!Nogle planter lider i bedene, men krukkerne..

Velkommen …

29.06.2018 | … glæder jeg mig til at sige her i weekenden, hvor rigtig mange af jer kommer på besøg.Haven er toptunet, og jeg kan forvisse jer om, at gartnerne har haft travlt. Jeg glæder mig i den grad til at vise det hele frem.Trods den ekstreme varme, er det lykkedes at holde haven frodig.Og der er stadig mange roser. Billederne her er taget for et par timer siden.Næste gang, haven er åben, er den 26. august. Rigtig mange har også tilmeldt sig..

En dejlig tid

21.06.2018 | Tror, at vi er mange haveejere, der godt kan blive enige om, at det er en helt særlig tid, når roserne står i fuldt flor. Det er et virkeligt højdepunkt hos os, og jeg bliver nærmest salig.Den 30. juni og 1. juli holder jeg åben have, og alle I der kommer, skal ikke være bange for, at der ikke er nogle roser at se. Der vil være masser at kigge på og snuse til. Og det skyldes, at vores have ligger lidt i skygge på grund af skoven.A pro pos åben..

Roser i overflod

15.06.2018 | Nu har jeg været af sted i godt og vel fjorten dage. Og selv om det er underskønt herovre, og jeg har set de mest fantastiske steder, glæder jeg mig i den grad også til at komme hjem i morgen.Billederne er fra David Austins Rosenhave, som jeg besøgte forleden. Imponerende ikke?Det er hvert år en helt særlig tid, når roserne begynder at springe ud. I denne uges video præsenterer jeg den særligt smukke 'Aicha', der altid er den første til at..

En hilsen fra England

08.06.2018 | Så er det blevet tid til ugens Nyhedsbrev. Denne gang skrevet i England.Jeg bestræber mig altid på at på brevet sendt ud om torsdagen, men nåede det altså ikke i går.Her ligger jeg bestemt ikke på den lade side, men kører hver dag mange kilometer på jagt efter de bedste haver. Og jeg har det som en fisk i vandet.Haven, som I ser her, er Cothay Manor i Somerset, som jeg besøgte i går. Et drømmedejligt sted.Jeg er her en uge endnu og lægger flere..

Et dejligt minde

31.05.2018 | Dette års tulipanblomstring var noget kortere end sædvanligt. Det hænger selvfølgelig sammen med den megen varme. Med denne video, der er optaget for et par uger siden, ser jeg tilbage på årets sidste flor. Et dejligt minde …Det har været nogle rigtigt travle dage på det sidste. Meget skulle nås, før jeg satte kursen mod England, hvor jeg er nu.Jeg stod tidligt op, kørte til Billund og fløj til Stansted, hvor en lejet bil stod og ventede.Straks..

Er det ikke utroligt …

25.05.2018 | … med den varme. Den bare fortsætter og fortsætter. Heldigvis har vi også skyggefulde steder i haven, hvor det ikke går så stærkt med afblomstringen.Det betyder, at vi stadig har lidt tulipaner, og jeg er i færd med at arrangere og fotografere buketter til fremtidige projekter.I denne uge skal I se, hvordan det gik for sig, da den engelske fotograf, Clive Nicols var her.Det var en stor glæde at have Clive boende, og I skal da også se lidt om,..

Det går så stærkt

17.05.2018 | Det er slet ikke til at følge med. Er man blot væk fra haven et par dage, er det så tydeligt, hvordan det hele gror. Der virker som om, at planterne er på vej ind i himlen.Vel er det dejligt med varmen; især de lune aftener. Men det gør altså også, at især løgvæksterne takker forholdsvis hurtigt af.Heldigvis ligger haven her lidt i skygge, så der er stadig en masse af se på, når jeg i weekenden byder velkommen til en lang række af jer..

Skønne dage

10.05.2018 | De seneste dage har jeg arbejdet sammen med gartnerne i haven, og det er altid dejligt. Der er travlt, fordi der kommer mange gæster i næste weekend. Blandt andet mange af jer, der er Guldmedlemmer i klubben. Foråret er uden tvivl vores travleste årstid. Det gælder vist for alle haveejere.Lige nu blomstrer tulipanerne nærmest om kap, og det bliver helt overdådigt i næste weekend. Jeg glæder mig i den grad til at vise det hele frem. Tulipanen,..

Nu er det forår

03.05.2018 | I disse dage er der livlig trafik på vores eller stille villavej, Østre Skovvej, i Risskov. Det skyldes, at foråret har indfundet sig nede ved vejen, udenfor porten. Gennem mere end tyve år har jeg glædet forbipasserende med skiftende krukkeopstillinger. Det begynder først i maj, og så skifter sceneriet måned for måned frem til sensommeren. I år er det de creme, de hvide, de gule og de blå toner, der udgør årets farveskala. I..

På vej til Norge

26.04.2018 | I skrivende stund sidder jeg på færgen på vej til Oslo, hvor jeg skal holde foredrag torsdag aften. Jeg glæder mig meget til at møde de forholdsvis mange norske medlemmer af Haveklubben, der kommer til arrangementet. Vi bliver omkring 60!Gennem årene har jeg fået mange forespørgsler om at holde foredrag, men jeg har stort set hver gang takket nej på grund af tidsmangel. Nu har jeg imidlertid valgt at tage mig tid til foredrag, og jeg må sige, at..

En skøn, men også travl, tid

19.04.2018 | At foråret er en rigtig skøn tid, tror jeg ikke, at vi er nogen, der kan være uenige om. Men for os haveejere er det også en rigtig travl tid. Alt ude gror, så det er en lyst. Gartnerne har utrolig travlt, og det er dejligt at være vidne til alt det, der sker.Jeg har været nogle dage i Holland for at købe forårsløg - blandt andet tulipaner og narcisser - sammen med Bilka.Et af højdepunkterne var det årlige besøg i Keukenhof løgpark.Det er en..

Så kom foråret

12.04.2018 | Vi har haft dejlige dage med sol og lune, og der er hektisk aktivitet i haven, hvad denne uges video, da også vil vidne om. Hækkene er blevet fodret med hestemøg, stenmelet på stierne er blevet frisket op, og så er vi ved at færdiggøre et helt nyt haverum. Det er simpelthen så spændende, og det tegner godt. Jeg er blevet færdig med min bog Selskabsplanter. Det har været en hektisk tid, og jeg glæder mig så utrolig meget til, at bogen bliver..

Så kom solen

05.04.2018 | Hvor har vi altså ventet på solen. Og nu kom den … Lad os satse på, at det fra nu af bliver mildere. Vi vil altså ikke have mere frost. Det har været en meget, meget travl tid de seneste uger og måneder, og denne travlhed er eskaleret. Jeg er ret sikker på, at flere af jer allerede har gættet, at det handler om min kommende bog, Selskabsplanter. For få timer siden satte jeg det sidste punktum, og det var virkelig på tide, for der er..

Rigtig god påske

29.03.2018 | Så er det påske. Og nu, hvor det ikke er det bedste havevejr, må vi skabe det hyggeligt indendøre. I denne uges video kommer jeg med et par forslag til buketter, og jeg pynter også op med primulaer og hornvioler.Jeg håber, at I vil tilgive mig, at ugens Nyhedsbrev ikke bliver så langt.Jeg arbejder på højtryk for at få min bog - Selskabsplanter - færdig til foredragene i Aarhus, København (Rødovre) og Oslo. Tak for alle jeres tilmeldinger.Udenfor..

Jeg er ikke sur …

22.03.2018 | Jeg er skuffet. Virkelig!Nu troede vi lige, at vi skulle have forår. Og hvad siger vejrudsigten så? Nattefrost i påsken. Det kan vejrguderne simpelthen ikke være bekendt. Hvad mener I?En ting er dog sikkert: Foråret kommer før eller siden.Der er kun en uge til påske, og nogle skal sikkert have gæster. Så er det hyggeligt at dække et bord med forårsblomster. I ugens video kommer jeg med ideer til to forskellige borddækninger, der også vil kunne..

Det går godt …

15.03.2018 | … med min nye bog ’Selskabsplanter’, der udkommer midt i april. Og som I kan se herunder, er forsiden nu klar. Det er altid en stor tilfredsstillelse at få en forside færdig. Så er man ovre en stor hurdle. Jeg kan fortælle, at sidetallet nu også ligger fast; godt og vel 400 sider. Så det bliver et digert værk. Jeg mærker en stor interesse for bogen, også fra udlandet. Jeg tror, at denne udgivelse bliver markant. Jeg har i hvert fald været rigtig..

Venter på forår

08.03.2018 | Mon ikke, at mange har det som jeg; vi venter på foråret. Ude er der sne, men nu er det begyndt at tø, og vejrudsigten siger, at det i næste uge skal blive mere mildt. Det glæder jeg mig så meget til. Jeg har rigtig mange nye og spændende projekter, som vi skal i gang med. Som mange af jer vil vide, har jeg tre gartnere ansat. Preben er her året rundt, mens Birthe og Mariann holder vinterfri fra 1. december til 1. marts, så de er lige mødt på..

Den første forårsdag …

01.03.2018 | Ja, det siger kalenderen i hvert fald i dag, hvor det er 1. marts. Men når man kigger ud af vinduet eller ser vejrudsigten, er der ikke meget, der tyder på, at foråret er indenfor rækkevidde. Det lader jeg mig ny ikke kyse af. Jeg er nemlig gået i gang med at så sommerblomster, og det er netop, hvad denne uges video handler om. Jeg kan se, at færre end normalt fik åbnet nyhedsbrevet i sidste uge, og det hænger sikkert sammen med, at det har..

Vigtigt - meld dig til foredrag

22.02.2018 | Med udgangspunkt i min nye bog Selskabsplanter, holder jeg foredrag i henholdsvis Aarhus, København (Rødovre) og Oslo. Foredraget og bogen handler om en lang række af de plantesammensætninger, jeg gennem årene har skabt. En symbiose af løgvækster, stauder, sommerblomster, buske og træer.Den nye bog kan købes signeret til foredraget. Vejledende udsalgspris er kr. 400,- I forbindelse med foredraget sælges bogen til kr. 320,-Her holder jeg..

Grønt er godt

15.02.2018 | Når jeg i dag indleder med denne overskrift, handler det for en gang skyld ikke om mit haveliv.Jeg har blot lyst til at fortælle jer, at jeg i alvorlig grad har valgt en ny livsstil. I stedet for at kalde det en diæt eller en slankekur, synes jeg, at kostomlægning dækker meget bedre.Jeg gik i gang for et par uger siden og har indtil nu tabt omkring 5 kilo, og målet er, at jeg skal tabe mindst 25 mere. Det vil sige, at der er blevet noget mindre..

Gode minder

08.02.2018 | Når jeg sidder foran min computer og arbejder på en bog, har jeg det særlig godt. Billederne danner gode minder om blomster, sol og sommer. Som jeg skrev om i forrige nyhedsbrev, er det bogen Selskabsplanter, jeg lige nu arbejder på. I drømmer ikke om, hvor mange tusind billeder, jeg er i gang med at gennemse og notere. Selskabsplanter udkommer i første halvdel af april op til mine foredrag med samme titel. De finder sted i Aarhus (den..

Travlhed

01.02.2018 | Her, inden havesæsonen for alvor tager sin begyndelse, har jeg ret travlt. Det skyldes, at jeg er i gang med endnu et bogprojekt. Og jeg tør godt sige, at dette er en bog, som en del har ventet på. Det er jeg blevet bekræftet i rigtig mange gange hen over årene, hvor folk har spurgt mig; hvornår kommer Selskabsplanter? Jeg tænker, at det er en halv snes år siden, jeg luftede ideen om at skrive denne bog, der i bund og grund er et portræt og en..

Dagene længes

23.01.2018 | Døgnet er tiltaget med mere end en time, og det er noget, der kan mærkes. I haven er der stadig noget at gøre, og i denne uges video fortæller jeg om beskæring af Klematis. Derefter skal vi en tur til England: til en ganske særlig have - The Wild Side.The Wild Side ligger i det sydlige Devon, næsten nede ved Cornvall, hvor Golfstrømmen løber forbi.Det skyldes, at her er så mildt, at for eksempel agapanthus og palmer kan gro og overvintre..

En tur til Wales

18.01.2018 |  Selv om vi blot er i januar, er der god gang i drivhuset. Forårsløgene spirer, og det samme gør judaspengene. I denne uge indleder jeg videoen med et kig ind i et af drivhusene, og derefter er I inviteret en tur til England; til Wales på besøg hos den verdensberømte have- og landskabsarkitekt Arne Maynard. Jeg er altid nysgerrig efter at se, hvordan havedesignernes egne haver ser ud, og derfor var jeg glad for at blive inviteret af..

Lysere dage

11.01.2018 | På en eller anden måde føler jeg, at dagene er blevet længere. Det er de også, men altså kun nogle få minutter. Når jeg kommer ind i et nyt og friskt år, får jeg altid ekstra energi. Der er så mange spændende ting at se frem til. Men også at mindes. For eksempel sidste års besøg på Hampton Court Flower Show, som denne uges video handler om.Selv om der er noget til foråret, er det allerede nu tid til at tænke på at bestille knolde og..

Tilbageblik

04.01.2018 | Når man går rundt haven her om vinteren, hvor det hele er bart i bedene, kan det være svært at forestille sig og huske, hvilket flor, der udspiller sig hen over sæsonen. I dette program ser jeg tilbage på nogle af sidste års højdepunkter fra maj til august. Jeg glæder mig i den grad til at begynde på en ny sæson; ikke blot i haven, men også i Haveklubben. Jeg har så utroligt mange ideer og glæder mig til nye tiltag. Allerede nu vil jeg løfte..

Rigtig godt nytår

01.01.2018 | Nu begynder et nyt haveår, både ude og i Claus Dalbys Haveklub Og når jeg skriver til dig i dag, er det fordi, du inden for de seneste uger har benyttet muligheden for at kigge ind i min Haveklub og følge med i, hvad der sker der i form af for eksempel ugentlige videoer. Jeg håber, at du har fundet inspiration og måske har fået lyst til at blive medlem. Som medlem af Claus Dalbys Haveklub er der mange fordele: Hver uge får du et..

Rigtig Godt Nytår

26.12.2017 | Nu er vi nået til årets sidste video, og jeg vil sige, at det har været en fantastisk rejse af nå hertil. Ideen til Haveklubben opstod i sommeren 2016, og derfra begyndte jeg at forme projektet. 1. marts 2017 åbnede jeg op for Haveklubben, og fra første minut begyndte I medlemmer at strømme til. Snart var I over tusind. Jeg vil gerne benytte lejligheden at takke jer for jeres store loyalitet og positive holdning til alt det, jeg beskæftiger mig..

Fader er i køkkenet!

19.12.2017 | Året er ved at gå på hæld. Og julen nærmer sig. Jeg må sige, at jeg i den grad har hygget mig med at jule her i Haveklubben, og i denne uge er jeg gået i køkkenet. Når jeg allerede publicerer ugens video i dag, er det fordi, jeg blandt andet kokkererer og tænkte, at nogle eventuelt vil være interesseret i at prøve opskrifterne, og så skal der måske købes ind. Kompot med tranebær og æbler - 6-8 personer Som jeg siger i videoen, kommer det sig..

Så er der ikke lang tid til

15.12.2017 | Hverken til jul eller den foranstående havesæson!Det kan godt være, at nogle tænker, at det med haven har lange udsigter. Men fra på fredag begynder dagene igen at blive længere, og så skal vi til at studere frøkataloger. Dog skal det lige blive jul først. Jeg elsker december med al den hygge og stemning, der følger med.I denne måned har vi mange gæster, og billederne her viser opdækningen fra vores store julemiddag, som vi hvert år holder for..

Hvid jul

08.12.2017 | Lad mig slå det fast med det samme: Jeg elsker hvid jul, men desværre er det ikke så ofte, fænomenet opstår i form af sne over hele landet. Hvem ved? Måske bliver det i år, vi kan glæde os over et hvidt dække.I denne uges program laver jeg min egen hvide jul: Binder en hvid buket, laver juletræer med lavgrene, viser et minijuletræ og pynter et fad med hvide dobbelte amaryllis. Jeg bliver så glad, hvis I lægger en kommentar og fortæller, hvad I..

Snart advent

30.11.2017 | Her i huset begynder julen den første søndag i advent. Så begynder vi så småt at pynte op, og pyntningen skalerer gennem december. Det er en dejlig tid. Det er hyggeligt at fremstille sine egne dekorationer af naturmaterialer, og her hos os skal adventskransen være hjemmelavet. I klubben juler jeg på livet løs, og i denne uge kommer jeg med forslag til adventskranse, en adventsdekoration i fad og sidst men ikke mindst et arrangement med..

Jeg juler videre

24.11.2017 | I skal vide, at jeg er rigtig glad for de mange positive kommentarer, jeg har fået i forbindelse med sidste uges juleprogram. De glæder i den grad.Også i denne uge juler jeg, og jeg begynder ligesom sidst med en buket. Denne gang er buketten dog mere efterårs- end juleagtig. En rigtig juledekoration lavet i oasis har jeg også med, og princippet, som jeg forklarer, kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Endelig arrangerer jeg en skål med små..

I kan tro, jeg har glædet mig

19.11.2017 | … til at begynde at jule. Det er det, jeg gør i denne uges video i Haveklubben. Og jeg fortsætter helt frem til nytår. Jeg elsker julen, og har da også skrevet to julebøger - Jul hos Claus Dalby og Hvid jul. Begge bøger kan I købe på www.klematis.dk til nedsat pris - kr. 199,95 (normalprisen er kr. 299,95). Husk, at I som Sølvmedlem får 10 % og som Guldmedlem 20 % på mine bøger. Jeg vil dog nævne, at Forlaget Klematis fejrer 'Black..

En kronisk tidsoptimist!

10.11.2017 | Ja, det kan man godt kalde mig. Jeg tror ofte, at jeg kan gøre tingene hurtigere, end tilfældet er.Alligevel når jeg mine deadlines, og jeg sætter en ære i at gribe alle de bolde, jeg har i luften.I morges kl. 03.15 satte jeg det sidste punktum i min bog, der har fået titlen Krukker i haven. I får lidt smagsprøver her.Kl. 8.45* ankom jeg til Specialtrykkeriet Arco A/S i Skive for at være med til trykstart. Det er jeg altid, når det gælder mine..

Så skal der sås …

02.11.2017 | Tak til alle jer, der har sendt mig svarkuverter til frø. Jeg kan fortælle, at frøene til de røde kvan blev sendt i går, og som nævnt skal de helst sås, mens de stadig er rimeligt friske; det vil sige indenfor en uge eller to. I denne uges video viser jeg, hvordan vi sår frøene her, men det skal også lige nævnes, at I ikke behøver at så i en kasse, men fint kan gøre det på et bart stykke jord, for eksempel i køkkenhaven.Hvis I nu sidder og..

Oktober-flor

26.10.2017 | Selv om vi om få dage går ind i november, har vi stadig et rigt flor i en del af havens krukker. Rigtig mange krukker er tømt, men på trappen ved hoveddøren, nede ved porten og ved bagdøren stråler krukkevækster stadig. Og dem præsenterer jeg i denne uges video. Lyng og krysantemum spiller hovedrollen, men de kan godt komme til at stå lidt alene. Derfor anvender vi forskellige løvplanter som statister. Det er spændende at arbejde med planter på..

Vinterklargøring

20.10.2017 | ’Almindelige’ mennesker tænker givetvis ikke på have lige nu, men vi ’havegale’ har stadig travlt derude. Det er jo nu, vi skal forberede os og gøre klar til næste sæson. For eksempel skal dahliaknoldene graves op og gøres klar til vinteropbevaring. I sig selv er det rimelig enkelt, men der er alligevel nogle tips, som jeg vil dele med jer. Det er et arbejde, vi lægger megen omhu i. Knoldene skal jo bringes sikkert gennem vinteren. Hvis man ikke..

Oktobertravlhed …

12.10.2017 | Vi har rigtig travlt i haven; dels er vi ikke færdige med at lægge løg, og dels er der stadig meget, der skal plantes ud. Det gælder for eksempel kvan, Angelica, og fingerbøl, Digitalis, der blev sået henholdsvis sidste efterår og dette forår. Nu har de toårige* planter vokset sig så store, at det er på tide at slippe dem fri!Den røde kvan, Angelica gigas, vækker altid opmærksomhed her i haven, når den blomstrer i august. De hvælvede..

Glade dage

05.10.2017 | Det er skønt igen at være hjemme efter en sommer med mange afstikkere. De sidste par uger har jeg været ’på kontoret’, hvor jeg dels har fået lavet en del administrativt, og dels er jeg kommet godt i gang med min nye bog - Krukker i farver. Det er efterhånden blevet til omkring femogtyve bøger, og jeg må sige, at jeg i den grad nyder at formidle min viden og oplevelser. Min første krukkebog – ‘Krukker i haven’, udkom i 2002. Siden skrev jeg ‘Min..

Hvor bliver tiden af?

29.09.2017 | Jeg synes, at den flyver. Og det er jeg ganske sikkert ikke ene om. Endnu en havesæson er snart ovre, og jeg har indtryk af, at en del haveejere har været lidt desillusionerede i år. Vejret har jo drillet noget, men jeg må sige, at jeg har haft en skøn sommer, og det hænger i høj grad sammen med, at jeg har været meget ude at rejse, dels til England og senest USA. Også i denne uge viser jeg her nogle billeder fra min tur til New England. I går..

Hjemme igen

21.09.2017 | Så er jeg tilbage fra New England, og mange spændende aktiviteter venter.For et års tid siden blev jeg kontaktet af postvæsenet, der ønskede at udgive en serie med vinterbuketter, som de bad mig om at binde og fotografere. Det var en stor ære og blev en spændende proces. Frimærkerne udkommer på torsdag de 28. september. Udgivelsen fejres på Enigma - Museum for post, tele & kommunikation, Øster Alle 1, 2100 København Ø, Der er..

Jeg er forelsket …

14.09.2017 | Hva’ siger I så? Det er da noget af en begyndelse på et nyhedsbrev Ja, jeg er forelsket - i New England. Lige nu sidder jeg og skriver dette nyhedsbrev på en hyggelig hotel-veranda med gyngestole og udsigt over byen. Det er en stor, stor glæde at leve et så privilegeret liv. Nyder hvert minut. Her på USA’s nordlige østkyst har jeg besøgt de skønneste haver, og en del er endnu i vente, inden jeg på mandag flyver hjem igen. Turen har været en..

Skønne dage

08.09.2017 | Som mange af jer vil vide, er jeg lige nu i USA og nyder turen i fulde drag. Vejret har vist sig fra sin venligste side. I mandags ankom jeg til Boston, og tirsdag morgen fløj jeg videre til Nantucket. What a place … Det har været nogle utroligt skønne dage, jeg har mødt de mest utrolige mennesker og oplevet en venlighed og en ligefremhed, som er helt fantastisk. Det er første gang i tyve år, jeg er i USA, og jeg må sige, at dette land har taget..

Hilsen fra England

31.08.2017 | Lige nu sidder jeg på en hyggelig gammel engelsk pub, hvor jeg overnatter. Har netop nydt et dejligt måltid; hvem er det, der siger, at englænderne ikke kan lave mad?! Jeg rejste herover i mandags og har haft mange skønne oplevelser og møder. Det primære mål med turen var at besøge halvfemsårige Deryck og hans charmerende cottagehave, som I ser på billederne her. Det blev en mindeværdig stund. Lørdag flyver jeg hjem, og søndag binder jeg..

Sensommerstemning

24.08.2017 |  Vi kan nok ikke blive uenige om, at det ikke har været den bedste sommer. Så meget desto mere må man glæde sig over de seneste dage, der har været både gode og lune. Her er haven stadig i fuldt flor, krukkevæksterne strutter. Det hænger i høj grad sammen med, at vi allerede i foråret tilrettelagde det sådan, at der skulle være noget i blomst hele sæsonen. I begyndelsen af april lagde vi dahliaknolde i krukker, og det er de blomster, vi kan..

Jeg glæder mig i denne tid …

17.08.2017 |  Haven stråler, hækkene står nyklippet og meget er i blomst. Der er altså grund til at glædes. Min kalender er nærmest overtegnet, og der er ikke mange ledige timer inden medio september. De næste dage kommer gode havevenner til middag og frokost, og mandag aften kører jeg til Sjælland for at fotografere haver i sensommerskrud. I næste weekend er der Åben Have, og derefter tager jeg til England en lille uge. Mandag d. 4. september flyver jeg til..

Det er dejligt …

11.08.2017 | … at være hjemme igen. Og I drømmer ikke om, hvor travlt vi har haft, og hvor meget vi har nået den sidste uge. Krukkevæksterne er re-arrangeret, og hvis jeg selv må sige det, ser det hele altså ret godt ud. Mine dygtige gartnere har knoklet, og sækkevognen har været flittigt i brug. Den er uundværlig, når de megastore krukker skal flyttes. Dahliaerne er nu i fuldt flor, men de har ladet vente noget på sig i år. De store og farverige blomster er..

Ude godt, men hjemme bedst

03.08.2017 | Sådan er vi heldigvis mange, der har det. De seneste fire uger har jeg som bekendt været i England og oplevet nogle af de skønneste haver, man kan tænke sig. Det har været en mageløs dejlig tur, og jeg er spækket med indtryk og nye ideer. Dejligt er det selvfølgelig at være hjemme igen, og jeg må sige, at gartnerne har gjort det godt. De har haft rigtig travlt, blandet andet med at klippe stauder ned for at få dem til at skyde på ny med frisk..

I er ikke glemt

28.07.2017 | … og dog. Nogle af jer har måske tænkt det. Siden Haveklubben gik i luften først i marts, har jeg nemlig publiceret ugens video hver torsdag. På den seneste er Nyhedsbrevet først blevet sendt ud om fredagen. Videoen har dog været disponibel dagen før. Men … I denne uge har jeg har svært ved at hitte rede i dagene, og det var først i dag, at jeg fandt ud af, at det var fredag og ikke torsdag. Derfor er videoen først blevet lagt på nu. Håber på..

Livstegn fra England

21.07.2017 | Atter en gang får I en lille hilsen fra England, hvor jeg oplever så meget skønt og ser så mange dejlige haver. Lige nu er det dahliaerne, der er i højsædet.Om en god uges tid går turen hjem igen, og det glæder jeg mig selvsagt også til. Fra gartnerne ved jeg, at alt står vel til, og at de har travlt. Der er nok at gøre. Jeg ved, at den danske sommer lader noget tilbage at ønske, men herovre har vejret vist sig fra sin utroligt venlige side...

Rejsebrev

14.07.2017 | Som I ved, er jeg i England og nyder turen i fulde drag. Jeg er i den grad heldig med vejret og besøger så mange skønne haver, at det er en hel lyst. Selv om jeg ikke ligger på den lade side, slapper jeg virkelig af. Bor dejlige steder og møder så mange søde mennesker. Det er den måde, jeg virkelig kobler af på. At jeg så også får taget en masse fine billeder til mine bøger gør kun turen endnu mere udbytterig. Jeg har nu været af sted omkring ti..

Glade dage

06.07.2017 | Der er så meget at være glad og taknemmelig for, og det prøver jeg at huske på hver dag. Weekenden var en ren fest med Åben Have for Guldmedlemmer af Haveklubben, og jeg vil gerne takke jer hver og én, fordi I mødte op og var så positive.Tak for de talrige søde ord. En stor tak skal også lyde til alle jer, der stillede op og medvirkede i ugens video. I skal vide, at al jeres ros glæder mig utrolig meget. Det næste åbne havearrangement finder..

Ih, hvor jeg glæder mig …

29.06.2017 | I disse dage er det ved at være et års tid siden, jeg fik ideen til Claus Dalbys Haveklub, og jeg er så glad for og stolt over klubbens udvikling.I weekenden afholder jeg mit første åbne havearrangement for alle jer, der er Guldmedlemmer. Vi har arbejdet på højtryk for at få haven til at vise sig fra sin smukkeste side, og jeg må sige, at gartnerne har knoklet. Endnu mangler vi at arrangere en del krukker, men som det fremgår af..

Glade dage

23.06.2017 | I disse dage fejrer Haveselskabet og hele det danske havefolk CPH Garden, der åbnede i Valby i onsdags. Det var vores smukke og charmerende Kronprinsesse Mary, der officielt åbnede udstillingen. Hende kan vi være stolte af. Stolte kan vi også være af Haveselskabet, der har skabt dette fantastiske arrangement. Vi kipper med flaget og håber, at det bliver en tilbagevendende begivenhed. En del tyder på, at der kommer et nyt show i 2019. Lad os..

Travlhed

15.06.2017 | Pyha, her er godt nok travlt! Dette siger jeg ikke for at beklage mig, men konstaterer blot. Det handler selvfølgelig om, at der i de næste uger kommer rigtig mange gæster i haven, blandt andet alle I, der er Guldmedlemmer. I skal vide, at jeg glæder mig så meget til at hilse på jer og takke for den store opbakning, I viser mig ved at være medlem af klubben. Jeg fornemmer, at folk godt kan lide at høre, hvad der sker back stage her i haven, så..

Så kom regnen

08.06.2017 | Og den er vi vist mange, der har ventet på. Samtidig blev det adskillige grader koldere, og det gør jo så, at blomsterne ikke i samme grad som for en uges tid siden eksploderer. De første roser er sprunget ud, men det gør bestemt ikke noget, at de lader vente lidt på sig. Jeg satser på, at floret er optimalt, når I, der er Guldmedlemmer, kommer i den første weekend i juli. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Både til at se jer og roserne!Mine..

Ude godt, men hjemme bedst …

01.06.2017 | Mange af jer følger mig på Instagram, og I har set, hvorledes jeg de seneste tolv dage har besøgt nogle af Englands allerskønneste haver. I eftermiddag kom jeg hjem igen. Som jeg skrev i sidste uge, begyndte turen på Chelsea Flower Show, og siden har jeg besøgt drømmedejlige steder. Når jeg tager af sted, har jeg en idé og et ønske om at besøge en række haver, mens nye muligheder dukker op undervejs. Blandt andet privathaver, som jeg hører om,..

Hilsen fra England

25.05.2017 | Som jeg fortalte om i forrige Nyhedsbrev, er jeg i denne uge i England og nyder i den grad livet! Jeg ankom i lørdags, boede på et lille hyggeligt hotel i London, og mandag var jeg på Chelsea Flower Show. Desværre var der i år noget færre showhaver end vanligt. Tidligere var der op til fem og tyve, men i år blot otte. Det går den forkerte vej.Hyggeligt var det dog alligevel, for man møder mange gamle venner her.Den have, jeg var allermest..

Så kom varmen

18.05.2017 | Bøgeskoven er sprunget ud, fuglene synger, og alt er fryd og gammen. Vi har tilmed fået lunere vejr. Hvad kan man forlange mere? Jeg er bare så tilfreds og glad. Og så glæder jeg mig usigeligt til, at jeg på lørdag rejser til England. Jeg er så heldig at gæste Chelsea Flower Show på mandag, hvor der er pressedag. Det er meget, meget svært at få adgang, men jeg kom gennem nåleøjet.De to billeder nedenfor er fra et tidligere besøg.Det er et af..

Hvor bliver varmen af?

11.05.2017 | Det er vist et spørgsmål, vi har stillet hverandre mange gange i den forløbne tid. Jeg må indrømme, at det først er de seneste par uger, jeg virkelig har længtes. Inden da havde jeg så travlt med min bog, Nordiske haver, der netop er udkommet. Den er på lager nu og kan bestilles på www.klematis.dk. Husk, at I som Sølvmedlemmer får 10 % på mine bøger, og Guldmedlemmer får 20 %. Vi sender portofrit i Danmark. Jeg er rigtig glad for resultatet og..

Nu er det forår

05.05.2017 | Er det ikke fantastisk? Og at det tilmed er lidt lunere i vejret, gør det hele endnu skønnere. Ja, det har været koldt, men der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget: Løgvæksterne holder meget længere. Er det varmt, futter de alt for hurtigt af. Jeg vil starte med en undskyldning, idet I først får Nyhedsbrevet i dag, fredag. Det er min klare intention at udsende både video og Nyhedsbrev om torsdagen. Videoen nåede jeg at..

Det er koldt derude …

27.04.2017 | … kan man vist roligt sige. Heldigvis ligger vores have ret beskyttet og mildt. Snart springer bøgeskoven ud, og vi er jo så heldige at bo med Riis skov som nabo. Det er en fest, når bagtæppet grønnes om få dage. I haven blomstrer buskene og narcisserne lige nu, fuglene synger, og der er meget at glæde sig over. Og så må jeg jo sige, at det kølige vejr gør, at alle blomsterne holder længere. Men nu vil vi gerne have noget varme. Det tror jeg, at..

Jord under neglene

20.04.2017 | Nu glæder jeg mig til at høre, hvor mange af jer, der har fået lavet pelargoniestiklinger, som jeg forklarede for nogle uger siden - se her. For hvis I ikke tøvede for længe, kan jeg regne ud, at stiklingerne nu har slået rod. Det er næsten det rene trylleri. I dag vil jeg vise, hvordan det er gået med mine stiklinger. Jeg kan afsløre, at de har fået rødder, og derfor vil jeg potte dem op i næringsberiget pottemuld.I øvrigt viser jeg, hvordan I..

Påskeblomster

13.04.2017 | Der er en blomst, som jeg i den grad glæder mig over lige nu, og det er påskeklokke, Helleborus orientalis.Det er et navn, jeg har været med til at introducere, da jeg skrev min bog, Juleroser og påskeklokker, for nogle år siden. Tidligere er de i flæng blevet kaldt juleroser.Den rigtige julerose er den lave hvide Helleborus niger, som Selma Lägerlöf skrev om i Legenden om julerosen. Det er den, man kan købe i butikkerne omkring juletid, og i..

Nu går det rigtig løs

06.04.2017 | Man skal ikke være væk mange dage for at se, at haven bliver grønnere og grønne. Planterne gror, så det knager.Tænker, at mange af jer vil give mig ret i, at dette er årets travleste tid. Der er så meget, der skal gøres.Lige nu glæder jeg mig i den grad over narcisserne, der springer ud, og snart er det tulipanerne.Hvert efterår lægger vi adskillige tusinde løg, og når bøgeskoven springer ud som bagtæppe for det overdådige flor, tænker jeg..

Beskæring af roser

30.03.2017 | I denne uges video handler det om beskæring af roser, men først vil jeg lige fortælle lidt om gødskning.Gødskning af roser Det er præcis nu - i slutningen af marts eller begyndelsen af april - der skal gødes. Her kan man bruge mineralsk gødning og/eller naturlig gødning. Før jeg blev rigtig haveinteresseret, stod jeg ofte og rev mig i håret, når jeg skulle købe gødning. Alle disse forskellige typer med et hav af varierende NPK-numre. Jeg blev..

En dejlig forårsdag

23.03.2017 | Solen står dag for dag højere på himlen, og man kan virkelig mærke, at den får magt. Det er ikke kun graderne, men også humøret, der stiger. Er ret sikker på, at vi havefolk er fælles om denne følelse. Her har vi rigtig travlt som vanligt på denne årstid. Gartnerne har nok at gøre med at så, og vi har allerede fået lagt adskillige hundrede dahliaknolde i krukker. Glæder mig allerede voldsomt til, at de blomstrer i juli. Det er efterhånden..

Har I prøvet at tage stiklinger?

16.03.2017 | Det er ikke svært, og jeg må indrømme, at jeg er helt bidt af det. Lige nu er det tid til at tage pelargoniestiklinger. Især, hvis man har nogle overvintrende eksemplarer af slagsen, der er blevet ranglede og skal klippes ned - se ugens video. Man kan også købe færdige planter og ’skille dem ad’.Her går det rigtig godt! Vi har meget travlt med blandt andet at så, og snart begynder vi at plante krukker til med for eksempel stauder, der fint tåler..

Tør vi tro på det …

09.03.2017 | … at foråret er ved at være på vej? Jeg håber det. Har lige tjekket vejrudsigten, og de næste ti dage ser rigtig lovende ud. Op til 10 grader her i Aarhus i næste uge, og de fleste dage med sol. Skønt! Foråret er en hektisk tid. Meget skal gøres og nås. Når jeg har ekstra travlt i år, skyldes det ikke mindst Haveklubben, for medlemmerne kommer nemlig i en lind strøm. Så det er et luksusproblem! Jeg vil gerne takke hver og én, der har meldt..

Velkommen i Haveklubben.

01.03.2017 | Kære alle, Det er en særlig dag i dag. Dels går vi ind i årets første forårsmåned, og dels er det den officielle åbning af Claus Dalbys Haveklub. I ved ikke, hvor meget, jeg har glædet mig. Det er et projekt, jeg har gået og tumlet med i flere år, men for et halvt års tid siden besluttede jeg mig for, at nu skulle det være. Den 1. marts skulle min nye Haveklub åbne, og som I ser, blev drømmen til virkelighed. For godt og vel en uge siden åbnede..