Log ind

Ugens video

Ugens video giver en mængde tips og informationer, som du ikke finder samlet andre steder. For eksempel: Hvordan sår og prikler man? Hvordan lægger man løg og knolde, opbygger et staudebed og måske laver en havebuket?

I nogle uger vil videoerne være ‛rejsebreve’, som jeg selv optager. For eksempel kan jeg allerede nu fortælle, at jeg i juli tager nogle uger til England for at besøge de skønneste haver. Undervejs vil jeg ud over haverne berette om hyggelige Bed and Breakfast-muligheder, seværdige steder og meget andet.

Til september sætter jeg kursen mod det østlige USA, nærmere betegnet New England. En tur, som jeg glæder mig rigtig meget til. Også herfra vil jeg sende video-hilsener hjem.

 

Jord under neglene

20.04.2017 | Nu glæder jeg mig til at høre, hvor mange af jer, der har fået lavet pelargoniestiklinger, som jeg forklarede for nogle uger siden. For hvis I ikke tøvede for længe, kan jeg regne ud, at stiklingerne nu har slået rod. Det er næsten det rene trylleri.

Påskeklokker og andet godt

13.04.2017 | Der er en blomst, som jeg i den grad glæder mig over lige nu, og det er påskeklokke, Helleborus orientalis.

Det er et navn, jeg har været med til at introducere, da jeg skrev min bog, Juleroser og påskeklokker, for nogle år siden. Tidligere er de i flæng blevet kaldt juleroser.

Plantning af pæoner

06.04.2017 | Tror ikke, at jeg tager fejl, hvis jeg antager, at mange drømmer om en have med masser af pæoner. Kun få blomster er så elsket som den, og selv om pæonen ser så fin og spæd ud, er det en af havens stærkeste vækster, der troligt der kommer igen år for år.

Beskæring af roser

30.03.2017 | Det er ved at være tid til beskæring af roser. Måske har nogle af jer allerede været i gang. Her har vi ikke nået det endnu; der har været så meget andet! Det er et lidt komplekst emne, og i ugens video fortæller jeg om de forskellige rosentyper: Buskroser, moderne roser og slyng-/klatreroser.

Dahliaer i krukker

23.03.2017 | At dyrke dahliaer i krukker er en rigtig god idé. Her er de nemme at forkæle, så blomstringen bliver endnu mere overdådig. Og der er værd at huske på, at jo flere dahliaer, men plukker ind til buketter, desto flere kommer der.

Stiklingeformering af pelargonier

16.03.2017 | At man kan få et skud til at slå rod i fugtig jord, virker næsten som det rene trylleri. Det er noget, man kan blive helt bidt af. Marts er et rigtigt godt tidspunkt at formere pelargonier på, for det er på det er nu, de alligevel skal beskæres og plantes om.
Tidligt ude

09.03.2017 | ’Rettidig omhu’; det er ofte det, det handler om i haven. Hvis man først sakker bagud, kommer man nemt til at føle sig stresset. Det er en dejlig følelse at være med, eller ligefrem foran.Giv sommerblomsterne et forspring

01.03.2017 | Det sker ikke så sjældent, at man hører havefolk sige, at det med såning af sommerblomster driller. Især da, hvis man begynder inde i vindueskarmen. Men det er nu slet ikke så svært, hvis man følger Claus Dalbys råd og vejledning.

Den Frodige Have

Det kan ikke blive for meget! Det er et af Claus Dalbys valgsprog. Og det ses også tydeligt i hans have. Søren Ryge Petersen har i en anmeldelse af en af Claus Dalbys bøger skrevet: Man kan næsten ikke se haven for bar’ blomster!

3 Buketter

I denne video inviterer Claus Dalby indenfor i sit vinteropvarmede drivhus, der i dagens anledning næsten ligner en blomsterbutik. Her tryller Claus Dalby med blomster og skaber tre buketter af varierende sværhedsgrad.

Den Hvide Have

Claus Dalbys have er på godt og vel fire tusind kvadratmeter, og dens fortættede stemning understreges af det faktum, at der ikke er nogen plæne, men kun bede. Farveholdningen varierer, og der er hele tiden nye oplevelser. Her besøger vi Den Hvide Have.

Flammebedet

Det, der især har gjort Claus Dalbys have så kendt, er hans leg med farver. Haven igennem kommer han hele farvecirklen rundt, og et af de bede, der ofte vækker ekstra opmærksomhed, er Flammebedet med dets varme farver.

Sensommerhaven

Går man rundt og ser ind over folks hække i sensommeren, er der sjældent meget at kigge på. Og det er virkelig synd, siger Claus Dalby, for der er så mange fantastiske planter, der for alvor viser, hvad de dur til, på dette tidspunkt.

Sensommerkrukker

At Claus Dalby virkelig har forfinet det at plante i krukker, er man ikke et øjeblik i tvivl om, når man har besøgt haven. Om foråret begynder det med løgvækster. Senere tager sommerblomster og stauder over, og i sensommeren er det især dahliaerne, der vækker opmærksomhed.

Drømmer du om en drømmehave?

Så bliv medlem af Claus Dalbys Haveklub og få inspiration året rundt. Klubben er en eksklusiv mulighed for at få indblik i Claus Dalbys blomstrende univers.