Log ind

Du er ikke medlem, så du kan kun se et preview af klub-videoer. Men du kan altid se de gratis videoer nedenfor.

Oktoberhaven

Oktober er en travl måned her i haven, men der er alligevel tid til at nyde den blomstring, der stadig finder sted her sidst på havesæsonen.

 

I denne video præsenterer jeg nogle favoritter; ikke alene blomstrende, men også planter med smukt løv.

Kommentarer
Helle 6 måneder siden
Det er så hyggeligt at komme med dig rundt Claus. 👩‍🌾🧡 Oktober har også SIN charme synes jeg og hvor er der meget skønt at se på endnu i din have bla. den fine Aconitum du viser.
Jeg er også meget glad for Helichrysum Petiolare, som du viser og har de sidste par år også brugt den lidt gul-lime-farvede udgave Helichrysum Petiolare Gold . Den er virkelig også smuk med sin blide gulgrønne farve. I øvrigt synes jeg at haverne og naturen generelt er grønnere end de var på samme tidspunkt sidste år , i hvert fald ud fra billeder jeg har taget i egen have de første dage i oktober sidste år, men det skyldes nok den varme september.
Også tak for den dejlige hortensia-tur du gav i september.
De bedste efterårshilsner fra 🏵️🏵️🏵️
Helle Aagaard's have på Sydfyn
Claus 6 måneder siden
Kære Helle, Tak for din søde kommentar, Og ja, den limefarvede Helichrysum er så fin, men ikke nem at finde i handelen. Du har helt ret i, at det hele er mere grønt nu sammenlignet med sidste år. Men det skifter nok snart.
Dbh Claus
Karen 6 måneder siden
Tak for en dejlig tur rundt i din have, det er så livsbekræftende.
God weekend.
Mvh Karen, Bogense
Claus 6 måneder siden
Selv tak Karen, og tak for din søde kommenter. Dbh Claus
Tina 6 måneder siden
Kæreste Claus,
Det var vidunderligt at være tilbage på besøg i din egen have.
Jeg var især glad for at se planter i skovhaven, da jeg fik inspiration til vores skovhave som skal etableres. Månestråle og bronzeblad skal tænkes ind. 😉
Har du haft succes men at så egne frø af klokkeranke? Jeg har forsøgt men det lykkedes ikke og måtte bestille på nettet.
Tak for en dejlig udsendelse. Knus Tina
Claus 6 måneder siden
Kære Tina, hvor lyder det spændende, at du skal i gang med en skovhave. Her er bladplanter selvskrevne. Kh Claus
Jette 6 måneder siden
Hej Claus
Talk for dit dejlige indslag om oktoberhaven, en årstid præget af de mange smukke glødende nuancer på træer, buske osv. Min have er ca 1000 kvm, men rummer faktisk mere end 30 træer både løvfældende og stedsegrønne i en god balance. Så masser at glæde sig over.
Bedste havehilsener fra Bogense
Jette
Claus 6 måneder siden
Så hyggeligt med en hilsen fra dig også, Jette. Og ja, der er meget at glæde sig over. Også på denne årstid. Dbh Claus
Mathias 6 måneder siden
Kære Claus,
Jeg elsker oktoberhaven og synes, at det rå udtryk har sin egen poesi. Rigtig meget står stadig så frodigt og grønt, og jeg undres i den grad over de mange som synes, at nu er det virkelig blevet efterår - koldt og med løvfald. Måske har vi et fantastisk mikroklima i kolonihaven, for her er stadig fuld knald på dahlia, sommerblomster og flere af dem som du viser nemlig stormhat, mange forskellige asters, blåskæg, sommerblomster og sene stauder foruden løvplanterne.
Jeg har en idé til en fremtidig lille film. Kunne du ikke vise et af dine pragtfulde bede, og på bare en enkelt kvadratmeter fortælle om hvad du har plantet? Kan jo se at det står tæt-tæt-tæt og at du har blomstring fra tidligt til sent. Måske en lille guide sådan ned i detaljen - også til nye havefolk bidt af havebacillen. Forestiller mig noget i retning af din lærerige bog "Selskabsplanter" i videoformat.
Håber, at i har det så godt! Mange kærlige havehilsner fra
Mathias Emil
Claus 6 måneder siden
Kære Mathias Emil, hyggeligt at høre om, hvordan det står til i jeres have. Og tak for ideen med at vise, hvad jeg har indenfor en enkelt kvadratmeter. Den vil jeg huske til næste sæson.

Ja, vi har det godt, tak. Håber også, at det er tilfældet hos jer. Kh Claus
Anita 6 måneder siden
Kære Claus
Haven i oktober er da også smuk - det er fine planter du viser især oktoberstormhat den har jeg haft før , men da Felix ankom fir fem år siden blev den nedlagt , hvalpe de spiser jo alt , og nu har jeg barnebarn og den næste kommer til april , så den skal helt sikkert anskaffes igen på et tidspunkt igen , det er en flot frøstand den sidste du viser meget dekorativ , her er jeg også ved at pakke sommer væk, kan godt finde hyggen i den tid vi kommer til , men som du sagde i sommer hvis man har et sted at være - desværre er det jo ikke således for alle .
Tak for denne video den er hyggelig med blæst og alle efterårslyde .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 6 måneder siden
Kære Anita og Jørgen, altid hyggeligt med en hilsen fra jer. Ja, stormhat er ret giftig, og heldigvis har vores Nero ikke følt trang til at tygge i den. God nedpakning ... Kh Claus
Aud 6 måneder siden
Kjære Claus ,du er til stor inspirasjon! Alltid hyggelig å følge deg og dine vekster,uansett hvor du er! God søndag
Claus 5 måneder siden
Jeg beklager det sene svar og takker mange gange for jeres fine kommentar - så hyggeligt at I har lyst til at følge lidt med her.

De bedste hilsner fra Claus

Vinteropbevaring

03.11.2023 | Der er efterår, og vi er ved at pakke haven sammen. Der er meget at gøre, og i denne video, går jeg ’back stages’ og viser, hvordan der ser ud i væksthuset.

Jeg taler om vinteropbevaring af blandt andet dahliaer.

Oktoberhaven

06.10.2023 | Oktober er en travl måned her i haven, men der er alligevel tid til at nyde den blomstring, der stadig finder sted her sidst på havesæsonen.

I denne video præsenterer jeg nogle favoritter; ikke alene blomstrende, men også planter med smukt løv.

Hortensiaer i haven

06.09.2023 | Så er det blevet september, og hvis der er noget, jeg glæder mig over lige nu, så er det alle havens hortensiaer.

Jeg kan simpelthen ikke forestille mig en have uden. I månedens video viser jeg nogle af mine favoritter.

The Sunken Garden

04.08.2023 | Nu er sensommeren begyndt, og i denne måneds video viser jeg rundt i The Sunken Garden – et af havens mange rum.

Lige nu er ikke alene hvide blomster - men også løv i varierende toner og former - i højsædet. Det er en stor glæde.

De uundværlige hække

06.07.2023 | De seneste sæsoner har jeg besøgt haver rundtomkring i Danmark, men nu har jeg besluttet mig for igen at vise lidt fra egen matrikel. Der sker jo hele tiden noget nyt. Her fortæller jeg om havens hække og øvrige strukturgivere. De er helt uundværlige som faste holdepunkter i haven.

Overdam planteskole

01.06.2023 | I denne måneds video er jeg på besøg hos Poul Petersen, Overdam Planteskole, i Hørsholm.
Det er er en virkelig kapacitet, jeg gæster. For Poul er kendt Ikke blot i Danmark og Europa men også ude i verden.

Ghita Krage

04.05.2023 | I denne måneds video besøger jeg Ghita Krage i Nordsjælland, hvor hun har skabt et sandt paradis. Jeg er meget betaget af havens design; de mange rum – som perler på en snor – og den helt unikke stemning. Er sikker på, at mange af jer vil blive inspirerede

Lisbet Kaare

06.04.2023 | I denne måneds video er jeg på besøg hos Lisbet Kaare. Og jeg tænker, at I vil give mig ret i, at Lisbets have er en ren perle. Der er altså noget helt unikt over kolonihaver. Og med Lisbets særlige evne for at indrette sig, bliver det sublimt.

Den naturlige have

03.02.2023 | Jeg er ret sikker på, at denne have vil tale til mange. For den naturlige stil med mange hjemmehørende planter - der er Tony Skovsendes særkende - er virkelig oppe i tiden.

Esthers have

02.02.2023 | En dejlig sommerdag i august 2022 besøgte jeg Esthers Have i Nordsjælland. Sikke et sted ... Og sikke en kvinde! Jeg har kendt Esther en del år efterhånden og sætter så stor pris på hende. Esther er simpelthen et livstykke.

Haven på Skønager

05.01.2023 | Der findes så mange dejlige haver rundtomkring i landet, og en af de mest bemærkelsesværdige er Haven på Skønager, lidt uden for Ribe. Den besøgte jeg en dejlig sommerdag, hvor roserne stod i fuldt flor.

Birthe og Ernst' have

01.12.2022 | En dejlig sommerdag først i juli besøgte jeg mine venner Birthe og Ernst Jensens have i Ribe. Det er et sandt rosenparadis skabt at to meget passionerede mennesker. Jeg har kendt Birthe og Ernst i mange år, og det er altid en glæde at gæste dem.
Preview

Iris have

03.11.2022 | 
I denne måneds video er jeg på besøg hos Iris i Esbjerg. Vi har kendt hinanden i rigtig mange år efterhånden, og jeg er så glad for, at jeg fik lov til at kommen indenfor havelågen og besøge hendes lille paradis.

Anette Holm

06.10.2022 | Så er turen kommet til Anette Holms charmerende have i Grindsted. Jeg må indrømme, at jeg ikke tidligere havde besøgt Anettes have, men jeg følte, at jeg kendte den, fordi Anette og jeg følger hinanden på Instagram. Og jeg blev i hvert fald ikke skuffet.

Haven i Hune 2. del

01.09.2022 | Min forrige film handlede om Anne Just og Claus Bonderups have - Haven i Hune. Der fortalte jeg om mit første møde med haven, Anne og Claus. Også denne måneds video har Haven i Hune som omdrejningspunkt, og her taler jeg med Erik og Lene - to af ildsjælene bag stedet.

Haven i Hune 1. del

04.08.2022 | Det er med særlig stor glæde, at jeg her præsenterer haven, der blev startskuddet til min haveinteresse. Nemlig Haven i Hune, skabt af Anne Just og Claus Bonderup. Glæd jer ...

Staudemarken

07.07.2022 | Det er altid dejligt at gæste ’gamle’ plantevenner, og det var da også et herligt gensyn med Tina fra Staudemarken, som jeg sammen med min fotograf, Katrine, besøgte for en uges tid siden. Her blev det til en herlig snak om planter og ’gamle dage’. Faktisk har Tina og jeg kendt hinanden i omkring 25 år.

Tivoli Friheden 2022

02.06.2022 | Denne måneds video handler Tivoli Friheden og den forårsbeplantning, som jeg for andet år i træk har skabt sammen med med parkens gartnere. Det er en stor glæde på den måde at få lov til at lege udenfor min egen parcel, og jeg er glad for de mange positive tilkendegivelser, jeg får, når jeg besøger parken.
Vis flere videoer