Log ind

Du er ikke medlem, så du kan kun se et preview af klub-videoer. Men du kan altid se de gratis videoer nedenfor.

Vinteropbevaring

Der er efterår, og vi er ved at pakke haven sammen. Der er meget at gøre, og i denne video, går jeg ’back stages’ og viser, hvordan der ser ud i væksthuset.

 

Jeg taler om vinteropbevaring af blandt andet dahliaer.

Kommentarer
Eva 5 måneder siden
Hej Claus
Tak for rigtig god information.
De blomster stativer du har i dine krukker til højre for dig, er det nogle vi kan købe ved dig? Hvis ikke ved du så hvor?
På forhånd mange tak.
Dbh
Eva Nabild
Claus 5 måneder siden
Kære Eva G. Nabild.

det må vist være de runde plantestativer, du spørger på. Det er mit eget design, som kan købes hos Bilka - det er ikke nogen, jeg selv sælger.

De bedste hilsner fra Claus
Karen 5 måneder siden
Tak for en fantastisk dejlig gennemgang af vinteropbevaring. Jeg fik lært noget nyt og det er jo dejligt.
Jeg vinteropbevarer mine dahlia i flamingo kasser i tørt, groft ikke beriget spagnum, de bliver lagt på et tyndt lag og dækket af et tilsvarende tyndt lag. Og til næste vækstsæson bruger jeg lidt af spagnumen i dem jeg sætter direkte jord, men intet til dem jeg sætter i potter.
Claus 5 måneder siden
Kære Karen Lund Andersen.

Mange tak for din søde kommentar - det er dejligt at høre, at du lærte lidt nyt ved at kigge med.

Der er jo rigtig mange måder at opbevare dahliaer på - så fint at du har fundet en måde, som virker for dig.

De bedste hilsner fra Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Hold da op det er spændende at du lige viser fra det drivhus , det kan jeg rigtig godt li og god information med gødning om nogle planter . Er det rigtig som en fortalte mig at dronning Ingred pelagonier godt kan blomstre omkring Juletid hvis de rigtige betingelser er til stede ? De ser fine ud alle dine dahlia knolde men jeg har bare ikke nogen steder med de grader du omtaler , så jeg køber nye hvert år men så dyre er de jo heller ikke at anskaffe , nogen gange forære jeg dem til en kunde som har et sted at lægge dahlia knolde , så bliver hun jo glad .
Jeg glæder mig meget over julevideoer de er så inspirerende .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita

Jeg beklager det sene svar. Så hyggeligt at høre hvordan du gør med dine dahlia, og at du ofte forærer dine knolde til en af dine kunder - det er da en fin måde at glæde på!

Med hensyn til Dronning Ingrid pelargonier bliver jeg dig svar skyldig - mine bliver jo altid klippet ned om efteråret, så det har jeg ikke oplevet.

Tak for din søde kommentar om julevideoerne - jeg kan jo se af kommentarerne, at du trofast følger med - mange tak for det.

Kærlig hilsen Claus

Vinteropbevaring

03.11.2023 | Der er efterår, og vi er ved at pakke haven sammen. Der er meget at gøre, og i denne video, går jeg ’back stages’ og viser, hvordan der ser ud i væksthuset.

Jeg taler om vinteropbevaring af blandt andet dahliaer.

Oktoberhaven

06.10.2023 | Oktober er en travl måned her i haven, men der er alligevel tid til at nyde den blomstring, der stadig finder sted her sidst på havesæsonen.

I denne video præsenterer jeg nogle favoritter; ikke alene blomstrende, men også planter med smukt løv.

Hortensiaer i haven

06.09.2023 | Så er det blevet september, og hvis der er noget, jeg glæder mig over lige nu, så er det alle havens hortensiaer.

Jeg kan simpelthen ikke forestille mig en have uden. I månedens video viser jeg nogle af mine favoritter.

The Sunken Garden

04.08.2023 | Nu er sensommeren begyndt, og i denne måneds video viser jeg rundt i The Sunken Garden – et af havens mange rum.

Lige nu er ikke alene hvide blomster - men også løv i varierende toner og former - i højsædet. Det er en stor glæde.

De uundværlige hække

06.07.2023 | De seneste sæsoner har jeg besøgt haver rundtomkring i Danmark, men nu har jeg besluttet mig for igen at vise lidt fra egen matrikel. Der sker jo hele tiden noget nyt. Her fortæller jeg om havens hække og øvrige strukturgivere. De er helt uundværlige som faste holdepunkter i haven.

Overdam planteskole

01.06.2023 | I denne måneds video er jeg på besøg hos Poul Petersen, Overdam Planteskole, i Hørsholm.
Det er er en virkelig kapacitet, jeg gæster. For Poul er kendt Ikke blot i Danmark og Europa men også ude i verden.

Ghita Krage

04.05.2023 | I denne måneds video besøger jeg Ghita Krage i Nordsjælland, hvor hun har skabt et sandt paradis. Jeg er meget betaget af havens design; de mange rum – som perler på en snor – og den helt unikke stemning. Er sikker på, at mange af jer vil blive inspirerede

Lisbet Kaare

06.04.2023 | I denne måneds video er jeg på besøg hos Lisbet Kaare. Og jeg tænker, at I vil give mig ret i, at Lisbets have er en ren perle. Der er altså noget helt unikt over kolonihaver. Og med Lisbets særlige evne for at indrette sig, bliver det sublimt.

Den naturlige have

03.02.2023 | Jeg er ret sikker på, at denne have vil tale til mange. For den naturlige stil med mange hjemmehørende planter - der er Tony Skovsendes særkende - er virkelig oppe i tiden.

Esthers have

02.02.2023 | En dejlig sommerdag i august 2022 besøgte jeg Esthers Have i Nordsjælland. Sikke et sted ... Og sikke en kvinde! Jeg har kendt Esther en del år efterhånden og sætter så stor pris på hende. Esther er simpelthen et livstykke.

Haven på Skønager

05.01.2023 | Der findes så mange dejlige haver rundtomkring i landet, og en af de mest bemærkelsesværdige er Haven på Skønager, lidt uden for Ribe. Den besøgte jeg en dejlig sommerdag, hvor roserne stod i fuldt flor.

Birthe og Ernst' have

01.12.2022 | En dejlig sommerdag først i juli besøgte jeg mine venner Birthe og Ernst Jensens have i Ribe. Det er et sandt rosenparadis skabt at to meget passionerede mennesker. Jeg har kendt Birthe og Ernst i mange år, og det er altid en glæde at gæste dem.
Preview

Iris have

03.11.2022 | 
I denne måneds video er jeg på besøg hos Iris i Esbjerg. Vi har kendt hinanden i rigtig mange år efterhånden, og jeg er så glad for, at jeg fik lov til at kommen indenfor havelågen og besøge hendes lille paradis.

Anette Holm

06.10.2022 | Så er turen kommet til Anette Holms charmerende have i Grindsted. Jeg må indrømme, at jeg ikke tidligere havde besøgt Anettes have, men jeg følte, at jeg kendte den, fordi Anette og jeg følger hinanden på Instagram. Og jeg blev i hvert fald ikke skuffet.

Haven i Hune 2. del

01.09.2022 | Min forrige film handlede om Anne Just og Claus Bonderups have - Haven i Hune. Der fortalte jeg om mit første møde med haven, Anne og Claus. Også denne måneds video har Haven i Hune som omdrejningspunkt, og her taler jeg med Erik og Lene - to af ildsjælene bag stedet.

Haven i Hune 1. del

04.08.2022 | Det er med særlig stor glæde, at jeg her præsenterer haven, der blev startskuddet til min haveinteresse. Nemlig Haven i Hune, skabt af Anne Just og Claus Bonderup. Glæd jer ...

Staudemarken

07.07.2022 | Det er altid dejligt at gæste ’gamle’ plantevenner, og det var da også et herligt gensyn med Tina fra Staudemarken, som jeg sammen med min fotograf, Katrine, besøgte for en uges tid siden. Her blev det til en herlig snak om planter og ’gamle dage’. Faktisk har Tina og jeg kendt hinanden i omkring 25 år.

Tivoli Friheden 2022

02.06.2022 | Denne måneds video handler Tivoli Friheden og den forårsbeplantning, som jeg for andet år i træk har skabt sammen med med parkens gartnere. Det er en stor glæde på den måde at få lov til at lege udenfor min egen parcel, og jeg er glad for de mange positive tilkendegivelser, jeg får, når jeg besøger parken.
Vis flere videoer