Log ind

Haven i Hune 1. del

Det er med særlig stor glæde, at jeg her præsenterer haven, der blev startskuddet til min haveinteresse. Nemlig Haven i Hune, skabt af Anne Just og Claus Bonderup. Glæd jer ...

Kommentarer
Jeppe 1 År siden
Skønt program!
Claus 1 År siden
Mange tak skal du have, det er dejligt at høre.
Birgitte 1 År siden
Virkelig en fin og rørende film, du har lavet til os Claus 💚 Haven i Hune er guddommelig og hvor er det skønt at den lever videre til stor glæde for alle os have-passionerede 🌸🌸🌸
Havehilsner fra Birgitte, @HavenPaaTranemosevej
Claus 1 År siden
Mange tak for din fine kommentar - jeg kunne ikke være mere enig i dine betragtninger.
Anette 1 År siden
Skønt gensyn med Haven i Hune, som jeg besøgte for to år siden, hvor vi boede i Havehotellet. Udsendelserne fra Haven i Hune bliver genudsendt hver morgen på DR1 i øjeblikket, så dem nyder jeg sammen med min morgenkaffe.

Mange havehilsener fra Sydhavsøerne
Anette
Claus 1 År siden
Det lyder som en fin måde at starte dagen på! Dejligt, at du nyder gensynet.
Helle 1 År siden
Så dejligt at opleve Hune via denne skønne film. Jeg er dig dybt taknemmelig Claus, over du dengang havde lyst til at skrive en bog om Anne...ellers var din latente "have-sygdom" måske ikke gået i udbrud.
Jeg kom på en tilfældig måde i nærheden af bogen "Haven i Hune" og fik den købt.. "jamen det var jo hende fra TV" Lige siden første tv-sæson kørte følte jeg, at jeg havde fundet mit "grønne ståsted", forstået på den måde, at jeg siden jeg har været helt lille har haft haveglæde og havefølelser i kroppen og haft mine egne små staudehaver i mine barndomshaver, men den måde Haven i Hune blev præsenteret på, gjorde jeg ændrede kurs ift. måden at sætte planter sammen på og alt det andet du heldigvis som "statist" også blev kendt for og fik selvfølgelig straks fat i din bog "den levende have"

Vi kom første gang i haven i 2005 hvor jeg dengang fik købt det smukkeste maleri med "hvide valmuer" der hver dag, når jeg ser på det, minder mig om mit første besøg deroppe og hvor jeg har billeder af hvor Anne havde tid til at sidde og havesnakke lidt i en af den mange hyggelige rum i haven. Mange gange siden har vi besøgt haven og nydt at bo ovre i "havehotellet" .
Jeg har flere indrammede have-plakater hængende rundt i huset og det seneste er, at jeg har fået foræret en fin plakat hvor Anne sidder og maler ved stafeliet ude midt i haven - og ja hun sidder et sted hvor der tydeligvis var græsplæne i haven i Hune - det ser helt "forkert ud" med græs under hendes fødder. Måske du kender motivet ??
Glæder mig til del 2 om haven og de dygtige havefolk deroppe.
Mange havehilsener
@Helle Aagaard´s have på Sydfyn
Claus 1 År siden
Tusind tak for din fine hilsen. Det glæder mig at læse din besked, og selvfølgelig også, at du er ‘klar’ til at se del 2!
Lilbrith 1 År siden
Sikken en stemningsfuld video.. Jeg bliver helt varm i hjertet
Claus 1 År siden
Hvor er det dejligt at høre - tusind tak skal du have!
Anita 1 År siden
Kære Claus
Jamen hvor er det et dejligt sted , har aldrig været der ,jeg kan ligefrem høre stemningen . Måske vi sku tage ferie deromkring til næste sommer , ved du om man må tage sin hund med på vrandring i haven ? Vi har jo kun lille Felix nu da Anton var blevet syg en stor hjernetumor og kun en vej men sådan var det .
Glæder mig til næste del fra haven i Hune .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita.
Jeg kan varmt anbefale et besøg, det er en vidunderlig have. Så vidt jeg ved, må man ikke have hund med rundt i haven.
Kærlig hilsen Claus
Anita 1 År siden
Lige et ps
Nåede desværre ikke at komme til Århus , det blev bare sådan , håber der vil blive en mulighed en anden gang Knus Anita og Jørgen
Claus 12 måneder siden
Sådan er det - vi ses en anden gang.
Kærlig hilsen Claus.
Tina 1 År siden
Kæreste Claus Ih hvor er det altså en god ide med program fra Annes have. Jeg vil så gerne se den. Jeg husker så tydeligt alle jeres udsendelser, jeg glædede mig altid til de kom. De var fantastiske ligesom Anne. Glemmer aldrig i en udsendelse ud i grøftekanten og grave op. Det var noget nyt dengang. Og åh hendes malerier de er så skønne , tænk om man kunne eje et sådant et. Må altså afsted og så kunne man jo slå et smut forbi Mors ;-). Knus og god weekend 😍
Claus 1 År siden
Kære Tina.

Tusind tak for din søde hilsen - det glæder mig meget at høre, hvordan min lille film bringer så mange minder frem.
Du må se, om ikke du kan nå et besøg!

Kærlig hilsen Claus
Morten 1 År siden
Kære Claus
Tak for denne skønne rundtur i Hune, jeg har også endnu denne have tilgode at se. Men vi er i gang med at gense mange af tv programmerne igen, så fantastisk.
Jeg vil også glæde mig til næste del fra haven.

Hilsen Morten
Claus 12 måneder siden
Mange tak fordi du kigger med. Det glæder mig også at høre, at I har lyst til at se tv-programmerne igen! Og selvfølgelig også, at du er klar på at se 2. del her.

De bedste hilsner fra Claus
Mathias 1 År siden
Kære Claus,
Så hyggeligt, at du er tilbage i Hune. Selv har jeg besøgt haven mange gange, første gang var jeg 13-14 år og også i år var vi der i forsommeren. Kan huske, at jeg som 12-årig havenørd ringede til Anne og Claus på mine forældres fastnettelefon for at sige goddag. Desværre fik jeg blot fat i en telefonsvarer der spurgte, om jeg ville arrangere en bustur, for så kunne jeg indtale en besked og gartneren ville ringe tilbage. Så desværre har jeg aldrig mødt Anne, men vi har mødt Claus Bonderup som forrige år viste os rundt i huset, blandt de mange smukke antikviteter og eksotiske skabninger - også en stor oplevelse. Tror, at jeg må have drømt om udstoppede dyr den nat! Hvorom alting er elsker jeg især haven fordi, at man så tydeligt fornemmer, at stedet er skabt af to kunstnere med store og meget udanske armbevægelser.
Husker, at Anne engang har sagt, at "Der er ikke mere herregård i herregårdssten, end der er hund i hundekiks!" og at Claus engang har sagt, at "Børn er noget man får, når man ikke har råd til en ordentlig racehund!". Det citerer jeg dem ofte for.
Glæder mig til at se mere fra det dejlige sted,
Kærlige hilsner fra
Mathias Emil
Claus 12 måneder siden
Kære Mathias Emil.

Så fint at høre om nogle af dine minder omkring denne vidunderlige have! Som du så ganske rigtigt selv siger, så mærker man tydeligt, at haven er skabt af to meget kreative mennesker, som ikke gik på kompromis nogen steder!

Anne var så kvik i replikken, og det er hyggeligt at du kan huske både hendes og Claus' kommentarer.

Det glæder mig meget, at du har lyst til at se mere - især taget i betragtning, at du selv har besøgt haven adskillige gange.

Kærlig hilsen
Claus
Stella 12 måneder siden
Kære Claus
Tak for turen i Annes have ,det var efter de udsendelser vi lærete hindanden at kende også tak for det, vi har været i haven flere gange også overnattet i værksted og det at være i haven når den er lukket er noget helt fantastisk . Den der filmer denne udsendelse gør det så flot for os TAK
Knus
Stella
Claus 12 måneder siden
Kære Stella.

Tusind tak for din søde hilsen. Jeg giver din fine kompliment videre til min fotograf Katrine - den bliver hun glad for.
Og ja - det er et helt særligt sted at overnatte, så det kan jeg godt forstå, at I har nydt!

Kærlig hilsen Claus

Hortensiaer i haven

06.09.2023 | Så er det blevet september, og hvis der er noget, jeg glæder mig over lige nu, så er det alle havens hortensiaer.

Jeg kan simpelthen ikke forestille mig en have uden. I månedens video viser jeg nogle af mine favoritter.

The Sunken Garden

04.08.2023 | Nu er sensommeren begyndt, og i denne måneds video viser jeg rundt i The Sunken Garden – et af havens mange rum.

Lige nu er ikke alene hvide blomster - men også løv i varierende toner og former - i højsædet. Det er en stor glæde.

De uundværlige hække

06.07.2023 | De seneste sæsoner har jeg besøgt haver rundtomkring i Danmark, men nu har jeg besluttet mig for igen at vise lidt fra egen matrikel. Der sker jo hele tiden noget nyt. Her fortæller jeg om havens hække og øvrige strukturgivere. De er helt uundværlige som faste holdepunkter i haven.

Overdam planteskole

01.06.2023 | I denne måneds video er jeg på besøg hos Poul Petersen, Overdam Planteskole, i Hørsholm.
Det er er en virkelig kapacitet, jeg gæster. For Poul er kendt Ikke blot i Danmark og Europa men også ude i verden.

Ghita Krage

04.05.2023 | I denne måneds video besøger jeg Ghita Krage i Nordsjælland, hvor hun har skabt et sandt paradis. Jeg er meget betaget af havens design; de mange rum – som perler på en snor – og den helt unikke stemning. Er sikker på, at mange af jer vil blive inspirerede

Lisbet Kaare

06.04.2023 | I denne måneds video er jeg på besøg hos Lisbet Kaare. Og jeg tænker, at I vil give mig ret i, at Lisbets have er en ren perle. Der er altså noget helt unikt over kolonihaver. Og med Lisbets særlige evne for at indrette sig, bliver det sublimt.

Den naturlige have

03.02.2023 | Jeg er ret sikker på, at denne have vil tale til mange. For den naturlige stil med mange hjemmehørende planter - der er Tony Skovsendes særkende - er virkelig oppe i tiden.

Esthers have

02.02.2023 | En dejlig sommerdag i august 2022 besøgte jeg Esthers Have i Nordsjælland. Sikke et sted ... Og sikke en kvinde! Jeg har kendt Esther en del år efterhånden og sætter så stor pris på hende. Esther er simpelthen et livstykke.

Haven på Skønager

05.01.2023 | Der findes så mange dejlige haver rundtomkring i landet, og en af de mest bemærkelsesværdige er Haven på Skønager, lidt uden for Ribe. Den besøgte jeg en dejlig sommerdag, hvor roserne stod i fuldt flor.

Birthe og Ernst' have

01.12.2022 | En dejlig sommerdag først i juli besøgte jeg mine venner Birthe og Ernst Jensens have i Ribe. Det er et sandt rosenparadis skabt at to meget passionerede mennesker. Jeg har kendt Birthe og Ernst i mange år, og det er altid en glæde at gæste dem.
Preview

Iris have

03.11.2022 | 
I denne måneds video er jeg på besøg hos Iris i Esbjerg. Vi har kendt hinanden i rigtig mange år efterhånden, og jeg er så glad for, at jeg fik lov til at kommen indenfor havelågen og besøge hendes lille paradis.

Anette Holm

06.10.2022 | Så er turen kommet til Anette Holms charmerende have i Grindsted. Jeg må indrømme, at jeg ikke tidligere havde besøgt Anettes have, men jeg følte, at jeg kendte den, fordi Anette og jeg følger hinanden på Instagram. Og jeg blev i hvert fald ikke skuffet.

Haven i Hune 2. del

01.09.2022 | Min forrige film handlede om Anne Just og Claus Bonderups have - Haven i Hune. Der fortalte jeg om mit første møde med haven, Anne og Claus. Også denne måneds video har Haven i Hune som omdrejningspunkt, og her taler jeg med Erik og Lene - to af ildsjælene bag stedet.

Haven i Hune 1. del

04.08.2022 | Det er med særlig stor glæde, at jeg her præsenterer haven, der blev startskuddet til min haveinteresse. Nemlig Haven i Hune, skabt af Anne Just og Claus Bonderup. Glæd jer ...

Staudemarken

07.07.2022 | Det er altid dejligt at gæste ’gamle’ plantevenner, og det var da også et herligt gensyn med Tina fra Staudemarken, som jeg sammen med min fotograf, Katrine, besøgte for en uges tid siden. Her blev det til en herlig snak om planter og ’gamle dage’. Faktisk har Tina og jeg kendt hinanden i omkring 25 år.

Tivoli Friheden 2022

02.06.2022 | Denne måneds video handler Tivoli Friheden og den forårsbeplantning, som jeg for andet år i træk har skabt sammen med med parkens gartnere. Det er en stor glæde på den måde at få lov til at lege udenfor min egen parcel, og jeg er glad for de mange positive tilkendegivelser, jeg får, når jeg besøger parken.

Jeanett Fruergaards have

05.05.2022 | Det er altid dejligt at komme tilbage til haver, man holder af. Og sådan forholder det sig bestemt med Jeanetts have, som jeg også besøgte sidste forår. Her ser I, hvordan den tager sig ud en solrig augustdag.

Charlottes have

07.04.2022 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er ret imponeret oven den have, jeg præsenterer i dag. Nemlig Charlottes have i Silkeborg. Det er helt utroligt, at denne have kun har et år på bagen.
Vis flere videoer