Log ind

Haven i Hune 1. del

Det er med særlig stor glæde, at jeg her præsenterer haven, der blev startskuddet til min haveinteresse. Nemlig Haven i Hune, skabt af Anne Just og Claus Bonderup. Glæd jer ...

Kommentarer
Jeppe 3 måneder siden
Skønt program!
Claus 3 måneder siden
Mange tak skal du have, det er dejligt at høre.
Birgitte 3 måneder siden
Virkelig en fin og rørende film, du har lavet til os Claus 💚 Haven i Hune er guddommelig og hvor er det skønt at den lever videre til stor glæde for alle os have-passionerede 🌸🌸🌸
Havehilsner fra Birgitte, @HavenPaaTranemosevej
Claus 3 måneder siden
Mange tak for din fine kommentar - jeg kunne ikke være mere enig i dine betragtninger.
Anette 3 måneder siden
Skønt gensyn med Haven i Hune, som jeg besøgte for to år siden, hvor vi boede i Havehotellet. Udsendelserne fra Haven i Hune bliver genudsendt hver morgen på DR1 i øjeblikket, så dem nyder jeg sammen med min morgenkaffe.

Mange havehilsener fra Sydhavsøerne
Anette
Claus 3 måneder siden
Det lyder som en fin måde at starte dagen på! Dejligt, at du nyder gensynet.
Helle 3 måneder siden
Så dejligt at opleve Hune via denne skønne film. Jeg er dig dybt taknemmelig Claus, over du dengang havde lyst til at skrive en bog om Anne...ellers var din latente "have-sygdom" måske ikke gået i udbrud.
Jeg kom på en tilfældig måde i nærheden af bogen "Haven i Hune" og fik den købt.. "jamen det var jo hende fra TV" Lige siden første tv-sæson kørte følte jeg, at jeg havde fundet mit "grønne ståsted", forstået på den måde, at jeg siden jeg har været helt lille har haft haveglæde og havefølelser i kroppen og haft mine egne små staudehaver i mine barndomshaver, men den måde Haven i Hune blev præsenteret på, gjorde jeg ændrede kurs ift. måden at sætte planter sammen på og alt det andet du heldigvis som "statist" også blev kendt for og fik selvfølgelig straks fat i din bog "den levende have"

Vi kom første gang i haven i 2005 hvor jeg dengang fik købt det smukkeste maleri med "hvide valmuer" der hver dag, når jeg ser på det, minder mig om mit første besøg deroppe og hvor jeg har billeder af hvor Anne havde tid til at sidde og havesnakke lidt i en af den mange hyggelige rum i haven. Mange gange siden har vi besøgt haven og nydt at bo ovre i "havehotellet" .
Jeg har flere indrammede have-plakater hængende rundt i huset og det seneste er, at jeg har fået foræret en fin plakat hvor Anne sidder og maler ved stafeliet ude midt i haven - og ja hun sidder et sted hvor der tydeligvis var græsplæne i haven i Hune - det ser helt "forkert ud" med græs under hendes fødder. Måske du kender motivet ??
Glæder mig til del 2 om haven og de dygtige havefolk deroppe.
Mange havehilsener
@Helle Aagaard´s have på Sydfyn
Claus 3 måneder siden
Tusind tak for din fine hilsen. Det glæder mig at læse din besked, og selvfølgelig også, at du er ‘klar’ til at se del 2!
Lilbrith 3 måneder siden
Sikken en stemningsfuld video.. Jeg bliver helt varm i hjertet
Claus 3 måneder siden
Hvor er det dejligt at høre - tusind tak skal du have!
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Jamen hvor er det et dejligt sted , har aldrig været der ,jeg kan ligefrem høre stemningen . Måske vi sku tage ferie deromkring til næste sommer , ved du om man må tage sin hund med på vrandring i haven ? Vi har jo kun lille Felix nu da Anton var blevet syg en stor hjernetumor og kun en vej men sådan var det .
Glæder mig til næste del fra haven i Hune .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita.
Jeg kan varmt anbefale et besøg, det er en vidunderlig have. Så vidt jeg ved, må man ikke have hund med rundt i haven.
Kærlig hilsen Claus
Anita 3 måneder siden
Lige et ps
Nåede desværre ikke at komme til Århus , det blev bare sådan , håber der vil blive en mulighed en anden gang Knus Anita og Jørgen
Claus 2 måneder siden
Sådan er det - vi ses en anden gang.
Kærlig hilsen Claus.
Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus Ih hvor er det altså en god ide med program fra Annes have. Jeg vil så gerne se den. Jeg husker så tydeligt alle jeres udsendelser, jeg glædede mig altid til de kom. De var fantastiske ligesom Anne. Glemmer aldrig i en udsendelse ud i grøftekanten og grave op. Det var noget nyt dengang. Og åh hendes malerier de er så skønne , tænk om man kunne eje et sådant et. Må altså afsted og så kunne man jo slå et smut forbi Mors ;-). Knus og god weekend 😍
Claus 3 måneder siden
Kære Tina.

Tusind tak for din søde hilsen - det glæder mig meget at høre, hvordan min lille film bringer så mange minder frem.
Du må se, om ikke du kan nå et besøg!

Kærlig hilsen Claus
Morten 3 måneder siden
Kære Claus
Tak for denne skønne rundtur i Hune, jeg har også endnu denne have tilgode at se. Men vi er i gang med at gense mange af tv programmerne igen, så fantastisk.
Jeg vil også glæde mig til næste del fra haven.

Hilsen Morten
Claus 2 måneder siden
Mange tak fordi du kigger med. Det glæder mig også at høre, at I har lyst til at se tv-programmerne igen! Og selvfølgelig også, at du er klar på at se 2. del her.

De bedste hilsner fra Claus
Mathias 3 måneder siden
Kære Claus,
Så hyggeligt, at du er tilbage i Hune. Selv har jeg besøgt haven mange gange, første gang var jeg 13-14 år og også i år var vi der i forsommeren. Kan huske, at jeg som 12-årig havenørd ringede til Anne og Claus på mine forældres fastnettelefon for at sige goddag. Desværre fik jeg blot fat i en telefonsvarer der spurgte, om jeg ville arrangere en bustur, for så kunne jeg indtale en besked og gartneren ville ringe tilbage. Så desværre har jeg aldrig mødt Anne, men vi har mødt Claus Bonderup som forrige år viste os rundt i huset, blandt de mange smukke antikviteter og eksotiske skabninger - også en stor oplevelse. Tror, at jeg må have drømt om udstoppede dyr den nat! Hvorom alting er elsker jeg især haven fordi, at man så tydeligt fornemmer, at stedet er skabt af to kunstnere med store og meget udanske armbevægelser.
Husker, at Anne engang har sagt, at "Der er ikke mere herregård i herregårdssten, end der er hund i hundekiks!" og at Claus engang har sagt, at "Børn er noget man får, når man ikke har råd til en ordentlig racehund!". Det citerer jeg dem ofte for.
Glæder mig til at se mere fra det dejlige sted,
Kærlige hilsner fra
Mathias Emil
Claus 2 måneder siden
Kære Mathias Emil.

Så fint at høre om nogle af dine minder omkring denne vidunderlige have! Som du så ganske rigtigt selv siger, så mærker man tydeligt, at haven er skabt af to meget kreative mennesker, som ikke gik på kompromis nogen steder!

Anne var så kvik i replikken, og det er hyggeligt at du kan huske både hendes og Claus' kommentarer.

Det glæder mig meget, at du har lyst til at se mere - især taget i betragtning, at du selv har besøgt haven adskillige gange.

Kærlig hilsen
Claus
Stella 2 måneder siden
Kære Claus
Tak for turen i Annes have ,det var efter de udsendelser vi lærete hindanden at kende også tak for det, vi har været i haven flere gange også overnattet i værksted og det at være i haven når den er lukket er noget helt fantastisk . Den der filmer denne udsendelse gør det så flot for os TAK
Knus
Stella
Claus 2 måneder siden
Kære Stella.

Tusind tak for din søde hilsen. Jeg giver din fine kompliment videre til min fotograf Katrine - den bliver hun glad for.
Og ja - det er et helt særligt sted at overnatte, så det kan jeg godt forstå, at I har nydt!

Kærlig hilsen Claus
Preview

Iris have

03.11.2022 | 
I denne måneds video er jeg på besøg hos Iris i Esbjerg. Vi har kendt hinanden i rigtig mange år efterhånden, og jeg er så glad for, at jeg fik lov til at kommen indenfor havelågen og besøge hendes lille paradis.

Anette Holm

06.10.2022 | Så er turen kommet til Anette Holms charmerende have i Grindsted. Jeg må indrømme, at jeg ikke tidligere havde besøgt Anettes have, men jeg følte, at jeg kendte den, fordi Anette og jeg følger hinanden på Instagram. Og jeg blev i hvert fald ikke skuffet.

Haven i Hune 2. del

01.09.2022 | Min forrige film handlede om Anne Just og Claus Bonderups have - Haven i Hune. Der fortalte jeg om mit første møde med haven, Anne og Claus. Også denne måneds video har Haven i Hune som omdrejningspunkt, og her taler jeg med Erik og Lene - to af ildsjælene bag stedet.

Haven i Hune 1. del

04.08.2022 | Det er med særlig stor glæde, at jeg her præsenterer haven, der blev startskuddet til min haveinteresse. Nemlig Haven i Hune, skabt af Anne Just og Claus Bonderup. Glæd jer ...

Staudemarken

07.07.2022 | Det er altid dejligt at gæste ’gamle’ plantevenner, og det var da også et herligt gensyn med Tina fra Staudemarken, som jeg sammen med min fotograf, Katrine, besøgte for en uges tid siden. Her blev det til en herlig snak om planter og ’gamle dage’. Faktisk har Tina og jeg kendt hinanden i omkring 25 år.

Tivoli Friheden 2022

02.06.2022 | Denne måneds video handler Tivoli Friheden og den forårsbeplantning, som jeg for andet år i træk har skabt sammen med med parkens gartnere. Det er en stor glæde på den måde at få lov til at lege udenfor min egen parcel, og jeg er glad for de mange positive tilkendegivelser, jeg får, når jeg besøger parken.

Jeanett Fruergaards have

05.05.2022 | Det er altid dejligt at komme tilbage til haver, man holder af. Og sådan forholder det sig bestemt med Jeanetts have, som jeg også besøgte sidste forår. Her ser I, hvordan den tager sig ud en solrig augustdag.

Charlottes have

07.04.2022 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er ret imponeret oven den have, jeg præsenterer i dag. Nemlig Charlottes have i Silkeborg. Det er helt utroligt, at denne have kun har et år på bagen.

Staudeblomsten

03.03.2022 | Atter en gang er jeg på besøg hos Staudeblomsten i Harlev lidt udenfor Aarhus. Et fantastisk sted med en overdådig blomstring.

Jens Oles have

03.02.2022 | Også denne gang skal vi på tur til det nordjyske, hvor jeg besøger Jens Ole og Sannes have med de mest fantastiske drivhuse. Det ene fine end det andet. I kan godt glæde jer.

Thyboesminde Stauder

06.01.2022 | Er der noget skønnere end at drømme sig hen til sol og sommer? Jeg kan ikke komme i tanke om meget. I denne årets første video skal I med nordpå til Thyboesminde Stauder og se de skønneste floks.

Lones Have 2

02.12.2021 | Atter en gang er jeg tilbage i Lones have. Mange af jer vil sikkert huske, at jeg viste dette skønne sted forrige gang, og da lovede jeg at komme igen. Det gør jeg så nu!
Preview

Lones have

04.11.2021 | Er det ikke utroligt så mange måder, man kan indrette og dyrke sin have på? Jeg synes, at det er fascinerende. Og når jeg nævner dette, er det fordi jeg i denne måneds video er i en have i en helt særlig klasse; nemlig Lone Biehls have i Skanderborg. Følg Lone på Instagram - @havedagbogen

Susanne og Tonnys Have

07.10.2021 | I dag er jeg på besøg i Susanne og Tonnys skønne have i Silkeborg. Det er sommer og sol og en herlig aften.

Margit Bruuns have

31.08.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Margit Bruuns fantastiske have i Midtjylland. Det er et sandt paradis med mange små haverum og den smukkeste udsigt. Så dejligt, at jeg måtte komme forbi.

Jeanett Fruergaards have

05.08.2021 | På min tur rundt til skønne danske haver er jeg nu kommet til Jeanett Fruergaard, der bor nær Stoholm i Vestjylland. Hun har skabt en helt særlig have, ikke blot med staudebede, men også med skære- og køkkenhave.

Staudeblomsten

01.07.2021 | 
I denne uge er jeg på tur, og jeg besøger en fantastisk have i Harlev en halv sens kilometer vest for Aarhus. Havens navn er Staudeblomsten, og det giver i den grad mening, når man ser haven fra luften.

Så blev det juni

03.06.2021 | Juni er en af mine yndlingsmåneder i haven. Alt er så frisk og grønt, og der er så meget i vente. Mon ikke, at mange har det som jeg?
Vis flere videoer