Log ind

Årets første såninger

Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

.

Kommentarer
Karen 18 dag(e) siden
Hej Claus
Hvor køber man det spiringssæt, du viser i filmen ?
Hilsen Karen
Claus 13 dag(e) siden
Kære Karen, der er et link i nyhedsbrevet. Dbh Claus
Anette 17 dag(e) siden
Hej Claus

Som du selv siger i videoen, er det fantastisk at putte et lille frø i jorden og følge det, til det bliver en stor plante. Her startede jeg med frøsåning for et par uger siden, bl.a. 7 forskellige slags skærmliljer af egne frø, og nogle af planterne er allerede 5-6 cm høje. Jeg såede også også chili og peberfrugter, og de er næsten 10 cm høje. Jeg har også sået lidt forskellige stauder, og det næste der skal sås, er tomater. Det er skønt at følge de små planter blive større for hver dag, der går.

Hilsen
Anette
Claus 13 dag(e) siden
Kære Anette, du er godt nok flittig. Dbh Claus
Anita 15 dag(e) siden
Kære Claus
Det er en god video , i denne uge , men jeg bliver nød til at vente lidt endnu med at så det må blive næste weekend . Men jeg vil holde mig til lidt stolt kavaler , de er så fine syntes jeg . Og så kartofler i spande , min svigersøn er jo lidt interreseret i grøntsager i krukker og de har jo fået et drivhus til det , han glæder sig til at komme igang . Claus hvornår er det sidste frist for at så blomster i de små bakker , det er jeg lidt i tvivl om ?
Tak for en god video i denne uge også .
Rigtig god weekend og vinterferie uge til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 13 dag(e) siden
Kære Anita, det er sørme et svært spørgsmål du stiller mig, om hvornår det er sidste frist at så i bakker. Det hænger ganske enkelt sammen med, hvad du sår. Så her må jeg blive dig svar skyldig. Kh Claus
Susanne 11 dag(e) siden
Dejligt at være tilbage i dit univers. At dyrke have bliver man aldrig færdigudlært i - og det er jo lige præcis det, der er så fascinerende. Første klik på en af videoerne - og ja lige mindet om at jeg på studielisten har stående at lære mere om hvilke sommerblomster man kan overvintre bla ved stiklinger. Fandt datoerne for åben have hos dig -... ævda det er de samme datoer jeg selv har. Nå det må blive en anden gang og nøjes så med smugkiggene til din fantastiske have her i videoerne. Glæder mig til masser af inspiration. kh Susanne
Claus 10 dag(e) siden
Kære Susanne, tak for din besked. Jeg har sendt dig en mail. Kh Claus
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.
Vis flere videoer