Log ind

Årets første såninger

Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

.

Kommentarer
Karen 6 måneder siden
Hej Claus
Hvor køber man det spiringssæt, du viser i filmen ?
Hilsen Karen
Claus 6 måneder siden
Kære Karen, der er et link i nyhedsbrevet. Dbh Claus
Anette 6 måneder siden
Hej Claus

Som du selv siger i videoen, er det fantastisk at putte et lille frø i jorden og følge det, til det bliver en stor plante. Her startede jeg med frøsåning for et par uger siden, bl.a. 7 forskellige slags skærmliljer af egne frø, og nogle af planterne er allerede 5-6 cm høje. Jeg såede også også chili og peberfrugter, og de er næsten 10 cm høje. Jeg har også sået lidt forskellige stauder, og det næste der skal sås, er tomater. Det er skønt at følge de små planter blive større for hver dag, der går.

Hilsen
Anette
Claus 6 måneder siden
Kære Anette, du er godt nok flittig. Dbh Claus
Anita 6 måneder siden
Kære Claus
Det er en god video , i denne uge , men jeg bliver nød til at vente lidt endnu med at så det må blive næste weekend . Men jeg vil holde mig til lidt stolt kavaler , de er så fine syntes jeg . Og så kartofler i spande , min svigersøn er jo lidt interreseret i grøntsager i krukker og de har jo fået et drivhus til det , han glæder sig til at komme igang . Claus hvornår er det sidste frist for at så blomster i de små bakker , det er jeg lidt i tvivl om ?
Tak for en god video i denne uge også .
Rigtig god weekend og vinterferie uge til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 6 måneder siden
Kære Anita, det er sørme et svært spørgsmål du stiller mig, om hvornår det er sidste frist at så i bakker. Det hænger ganske enkelt sammen med, hvad du sår. Så her må jeg blive dig svar skyldig. Kh Claus
Susanne 6 måneder siden
Dejligt at være tilbage i dit univers. At dyrke have bliver man aldrig færdigudlært i - og det er jo lige præcis det, der er så fascinerende. Første klik på en af videoerne - og ja lige mindet om at jeg på studielisten har stående at lære mere om hvilke sommerblomster man kan overvintre bla ved stiklinger. Fandt datoerne for åben have hos dig -... ævda det er de samme datoer jeg selv har. Nå det må blive en anden gang og nøjes så med smugkiggene til din fantastiske have her i videoerne. Glæder mig til masser af inspiration. kh Susanne
Claus 6 måneder siden
Kære Susanne, tak for din besked. Jeg har sendt dig en mail. Kh Claus

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer