Log ind

Årets første såninger

Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

.

Kommentarer
Karen 2 måneder siden
Hej Claus
Hvor køber man det spiringssæt, du viser i filmen ?
Hilsen Karen
Claus 2 måneder siden
Kære Karen, der er et link i nyhedsbrevet. Dbh Claus
Anette 2 måneder siden
Hej Claus

Som du selv siger i videoen, er det fantastisk at putte et lille frø i jorden og følge det, til det bliver en stor plante. Her startede jeg med frøsåning for et par uger siden, bl.a. 7 forskellige slags skærmliljer af egne frø, og nogle af planterne er allerede 5-6 cm høje. Jeg såede også også chili og peberfrugter, og de er næsten 10 cm høje. Jeg har også sået lidt forskellige stauder, og det næste der skal sås, er tomater. Det er skønt at følge de små planter blive større for hver dag, der går.

Hilsen
Anette
Claus 2 måneder siden
Kære Anette, du er godt nok flittig. Dbh Claus
Anita 2 måneder siden
Kære Claus
Det er en god video , i denne uge , men jeg bliver nød til at vente lidt endnu med at så det må blive næste weekend . Men jeg vil holde mig til lidt stolt kavaler , de er så fine syntes jeg . Og så kartofler i spande , min svigersøn er jo lidt interreseret i grøntsager i krukker og de har jo fået et drivhus til det , han glæder sig til at komme igang . Claus hvornår er det sidste frist for at så blomster i de små bakker , det er jeg lidt i tvivl om ?
Tak for en god video i denne uge også .
Rigtig god weekend og vinterferie uge til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 måneder siden
Kære Anita, det er sørme et svært spørgsmål du stiller mig, om hvornår det er sidste frist at så i bakker. Det hænger ganske enkelt sammen med, hvad du sår. Så her må jeg blive dig svar skyldig. Kh Claus
Susanne 2 måneder siden
Dejligt at være tilbage i dit univers. At dyrke have bliver man aldrig færdigudlært i - og det er jo lige præcis det, der er så fascinerende. Første klik på en af videoerne - og ja lige mindet om at jeg på studielisten har stående at lære mere om hvilke sommerblomster man kan overvintre bla ved stiklinger. Fandt datoerne for åben have hos dig -... ævda det er de samme datoer jeg selv har. Nå det må blive en anden gang og nøjes så med smugkiggene til din fantastiske have her i videoerne. Glæder mig til masser af inspiration. kh Susanne
Claus 2 måneder siden
Kære Susanne, tak for din besked. Jeg har sendt dig en mail. Kh Claus

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.
Vis flere videoer