Log ind

Årets første såninger

Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

.

Kommentarer
Karen 11 måneder siden
Hej Claus
Hvor køber man det spiringssæt, du viser i filmen ?
Hilsen Karen
Claus 11 måneder siden
Kære Karen, der er et link i nyhedsbrevet. Dbh Claus
Anette 11 måneder siden
Hej Claus

Som du selv siger i videoen, er det fantastisk at putte et lille frø i jorden og følge det, til det bliver en stor plante. Her startede jeg med frøsåning for et par uger siden, bl.a. 7 forskellige slags skærmliljer af egne frø, og nogle af planterne er allerede 5-6 cm høje. Jeg såede også også chili og peberfrugter, og de er næsten 10 cm høje. Jeg har også sået lidt forskellige stauder, og det næste der skal sås, er tomater. Det er skønt at følge de små planter blive større for hver dag, der går.

Hilsen
Anette
Claus 11 måneder siden
Kære Anette, du er godt nok flittig. Dbh Claus
Anita 11 måneder siden
Kære Claus
Det er en god video , i denne uge , men jeg bliver nød til at vente lidt endnu med at så det må blive næste weekend . Men jeg vil holde mig til lidt stolt kavaler , de er så fine syntes jeg . Og så kartofler i spande , min svigersøn er jo lidt interreseret i grøntsager i krukker og de har jo fået et drivhus til det , han glæder sig til at komme igang . Claus hvornår er det sidste frist for at så blomster i de små bakker , det er jeg lidt i tvivl om ?
Tak for en god video i denne uge også .
Rigtig god weekend og vinterferie uge til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 11 måneder siden
Kære Anita, det er sørme et svært spørgsmål du stiller mig, om hvornår det er sidste frist at så i bakker. Det hænger ganske enkelt sammen med, hvad du sår. Så her må jeg blive dig svar skyldig. Kh Claus
Susanne 11 måneder siden
Dejligt at være tilbage i dit univers. At dyrke have bliver man aldrig færdigudlært i - og det er jo lige præcis det, der er så fascinerende. Første klik på en af videoerne - og ja lige mindet om at jeg på studielisten har stående at lære mere om hvilke sommerblomster man kan overvintre bla ved stiklinger. Fandt datoerne for åben have hos dig -... ævda det er de samme datoer jeg selv har. Nå det må blive en anden gang og nøjes så med smugkiggene til din fantastiske have her i videoerne. Glæder mig til masser af inspiration. kh Susanne
Claus 11 måneder siden
Kære Susanne, tak for din besked. Jeg har sendt dig en mail. Kh Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer