Log ind

Blomstrende grøntsager

I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

 

...

Kommentarer
Karina 3 måneder siden
Kære Claus.
Hold nu op hvor er det spændende med de grønsager i blomsterbedene, jeg må indrømme at jeg så din video på Instagram for lidt tid siden, hvor du viste at du havde plantet porre i bedene, jeg skyndte mig at købe nogle og sætte i jorden, men jeg er blevet lidt varm på ideen om, at prøve gulerødderne, men min hvide have, står meget i skygge vinter og forår, der kommer kun lidt eftermiddagssol om sommeren, Mon gulerødderne kan blomstrer der?
Claus 3 måneder siden
Kære Karina, det ved jeg sørme ikke. Du må prøve … Dbh Claus
Anette 3 måneder siden
Kære Claus
Skal bestemt prøve med grøntsager i mine staudebede, deler jo genialt.
Er også betaget af klokkersnkerne. Ved du om de kræver meget sol 🤔
Dbh Anette
Claus 3 måneder siden
Kære Anette, ja, klokkeranker kræver meget sol. Kh Claus
Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus Det er da en vidunderlig ide med med grøntsagsblomster i bedene, det må jeg huske i min nye have.
Tak for tippet med klokke ranken, mine spirede slet ikke sidste år , det skyldes måske, at de er blevet lagt ned. Jeg vil i hvertfald være mere omhyggelig i år med at sikre dette. Rigtig god weekend. Knus Tina
Claus 3 måneder siden
Kære Tina, god fornøjelse med projekterne. Mine klokkeranker spirer ivrigt. Kh Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Det bliver spændende at se når grøntsagerne blomstre , ved ikke om det bliver i år med grøntsagerne i mine bede , men godt at vide de skal være økologiske så de kommer igang , spændende er det . Klokkerankerne hvor er de flotte især den hvide , men kan også godt li den blå også , skal da huske at frøene skal stå op når de kommer i såmulden . Jeg skal iøvrigt igang i morgen med at klippe roser , er i begyndt at klippe roserne i din have ?
Tak for en særdeles spændende have video i denne uge .
God weekend til dig og jer allesammen
Din nye bog er helt unik og spændende .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, ja, det er et godt tip det med at frøene skal være oprette. Og ja, roserne er klippet nu. Også tak for roserne omkring min bog. Kh Claus
Mathias 3 måneder siden
Hej Claus,
Hvor spændende med blomstrende rodfrugter.
Sommeren efter at vi overtog vores kolonihave havde vi blomstrende rækker af selleri, gulerødder, porrer og pastinak. Jeg kan huske, at jeg brugte gulerodsblomsterne i en brudebuket jeg bandt, og at de var så geniale i buketten fordi, at de ikke drysser eller klasker hurtigt sammen som skvalderkålsskærme ville gøre i en brudebuket som jo ikke kommer i en vase med vand.
Jeg er lidt i tænkeboks og går og funderer over, om de ‘moderne’ gulerødder som kan køber i lilla farver mon får rosa blomster. Når jeg Googler dukker der faktisk billeder op med lilla gulerodsblomster - og det er ikke kun billeder af Daucus carota ‘Dara’. Se f.eks. link her: https://whistlingtrainfarm.com/2015/08/
Så hyggeligt at følge Haveklubben. Jeg bliver altid inspireret. Skønt!
Kh fra Mathias
Claus 3 måneder siden
Kære Mathias, Tak for hyggelige ord. Ja skærmblomster - af alle slags - er altid velkomne. Kh Claus
Sune 2 måneder siden
Dear Claus.
What Colour will the leek flowers get? Arte they purple like the "normal" allium. Or will they be white?
Thanks Sune

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.
Vis flere videoer