Log ind

Blomstrende grøntsager

I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

 

...

Kommentarer
Karina 1 måned siden
Kære Claus.
Hold nu op hvor er det spændende med de grønsager i blomsterbedene, jeg må indrømme at jeg så din video på Instagram for lidt tid siden, hvor du viste at du havde plantet porre i bedene, jeg skyndte mig at købe nogle og sætte i jorden, men jeg er blevet lidt varm på ideen om, at prøve gulerødderne, men min hvide have, står meget i skygge vinter og forår, der kommer kun lidt eftermiddagssol om sommeren, Mon gulerødderne kan blomstrer der?
Claus 1 måned siden
Kære Karina, det ved jeg sørme ikke. Du må prøve … Dbh Claus
Anette 1 måned siden
Kære Claus
Skal bestemt prøve med grøntsager i mine staudebede, deler jo genialt.
Er også betaget af klokkersnkerne. Ved du om de kræver meget sol 🤔
Dbh Anette
Claus 1 måned siden
Kære Anette, ja, klokkeranker kræver meget sol. Kh Claus
Tina 1 måned siden
Kæreste Claus Det er da en vidunderlig ide med med grøntsagsblomster i bedene, det må jeg huske i min nye have.
Tak for tippet med klokke ranken, mine spirede slet ikke sidste år , det skyldes måske, at de er blevet lagt ned. Jeg vil i hvertfald være mere omhyggelig i år med at sikre dette. Rigtig god weekend. Knus Tina
Claus 1 måned siden
Kære Tina, god fornøjelse med projekterne. Mine klokkeranker spirer ivrigt. Kh Claus
Anita 1 måned siden
Kære Claus
Det bliver spændende at se når grøntsagerne blomstre , ved ikke om det bliver i år med grøntsagerne i mine bede , men godt at vide de skal være økologiske så de kommer igang , spændende er det . Klokkerankerne hvor er de flotte især den hvide , men kan også godt li den blå også , skal da huske at frøene skal stå op når de kommer i såmulden . Jeg skal iøvrigt igang i morgen med at klippe roser , er i begyndt at klippe roserne i din have ?
Tak for en særdeles spændende have video i denne uge .
God weekend til dig og jer allesammen
Din nye bog er helt unik og spændende .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 måned siden
Kære Anita, ja, det er et godt tip det med at frøene skal være oprette. Og ja, roserne er klippet nu. Også tak for roserne omkring min bog. Kh Claus
Mathias 1 måned siden
Hej Claus,
Hvor spændende med blomstrende rodfrugter.
Sommeren efter at vi overtog vores kolonihave havde vi blomstrende rækker af selleri, gulerødder, porrer og pastinak. Jeg kan huske, at jeg brugte gulerodsblomsterne i en brudebuket jeg bandt, og at de var så geniale i buketten fordi, at de ikke drysser eller klasker hurtigt sammen som skvalderkålsskærme ville gøre i en brudebuket som jo ikke kommer i en vase med vand.
Jeg er lidt i tænkeboks og går og funderer over, om de ‘moderne’ gulerødder som kan køber i lilla farver mon får rosa blomster. Når jeg Googler dukker der faktisk billeder op med lilla gulerodsblomster - og det er ikke kun billeder af Daucus carota ‘Dara’. Se f.eks. link her: https://whistlingtrainfarm.com/2015/08/
Så hyggeligt at følge Haveklubben. Jeg bliver altid inspireret. Skønt!
Kh fra Mathias
Claus 1 måned siden
Kære Mathias, Tak for hyggelige ord. Ja skærmblomster - af alle slags - er altid velkomne. Kh Claus
Sune 14 dag(e) siden
Dear Claus.
What Colour will the leek flowers get? Arte they purple like the "normal" allium. Or will they be white?
Thanks Sune
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.
Vis flere videoer