Log ind

Blomstrende grøntsager

I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

 

...

Kommentarer
Karina 1 År siden
Kære Claus.
Hold nu op hvor er det spændende med de grønsager i blomsterbedene, jeg må indrømme at jeg så din video på Instagram for lidt tid siden, hvor du viste at du havde plantet porre i bedene, jeg skyndte mig at købe nogle og sætte i jorden, men jeg er blevet lidt varm på ideen om, at prøve gulerødderne, men min hvide have, står meget i skygge vinter og forår, der kommer kun lidt eftermiddagssol om sommeren, Mon gulerødderne kan blomstrer der?
Claus 1 År siden
Kære Karina, det ved jeg sørme ikke. Du må prøve … Dbh Claus
Anette 1 År siden
Kære Claus
Skal bestemt prøve med grøntsager i mine staudebede, deler jo genialt.
Er også betaget af klokkersnkerne. Ved du om de kræver meget sol 🤔
Dbh Anette
Claus 1 År siden
Kære Anette, ja, klokkeranker kræver meget sol. Kh Claus
Tina 1 År siden
Kæreste Claus Det er da en vidunderlig ide med med grøntsagsblomster i bedene, det må jeg huske i min nye have.
Tak for tippet med klokke ranken, mine spirede slet ikke sidste år , det skyldes måske, at de er blevet lagt ned. Jeg vil i hvertfald være mere omhyggelig i år med at sikre dette. Rigtig god weekend. Knus Tina
Claus 1 År siden
Kære Tina, god fornøjelse med projekterne. Mine klokkeranker spirer ivrigt. Kh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Det bliver spændende at se når grøntsagerne blomstre , ved ikke om det bliver i år med grøntsagerne i mine bede , men godt at vide de skal være økologiske så de kommer igang , spændende er det . Klokkerankerne hvor er de flotte især den hvide , men kan også godt li den blå også , skal da huske at frøene skal stå op når de kommer i såmulden . Jeg skal iøvrigt igang i morgen med at klippe roser , er i begyndt at klippe roserne i din have ?
Tak for en særdeles spændende have video i denne uge .
God weekend til dig og jer allesammen
Din nye bog er helt unik og spændende .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, ja, det er et godt tip det med at frøene skal være oprette. Og ja, roserne er klippet nu. Også tak for roserne omkring min bog. Kh Claus
Mathias 1 År siden
Hej Claus,
Hvor spændende med blomstrende rodfrugter.
Sommeren efter at vi overtog vores kolonihave havde vi blomstrende rækker af selleri, gulerødder, porrer og pastinak. Jeg kan huske, at jeg brugte gulerodsblomsterne i en brudebuket jeg bandt, og at de var så geniale i buketten fordi, at de ikke drysser eller klasker hurtigt sammen som skvalderkålsskærme ville gøre i en brudebuket som jo ikke kommer i en vase med vand.
Jeg er lidt i tænkeboks og går og funderer over, om de ‘moderne’ gulerødder som kan køber i lilla farver mon får rosa blomster. Når jeg Googler dukker der faktisk billeder op med lilla gulerodsblomster - og det er ikke kun billeder af Daucus carota ‘Dara’. Se f.eks. link her: https://whistlingtrainfarm.com/2015/08/
Så hyggeligt at følge Haveklubben. Jeg bliver altid inspireret. Skønt!
Kh fra Mathias
Claus 1 År siden
Kære Mathias, Tak for hyggelige ord. Ja skærmblomster - af alle slags - er altid velkomne. Kh Claus
Sune 12 måneder siden
Dear Claus.
What Colour will the leek flowers get? Arte they purple like the "normal" allium. Or will they be white?
Thanks Sune
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer