Log ind

Blomstrende grøntsager

I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

 

...

Kommentarer
Karina 5 måneder siden
Kære Claus.
Hold nu op hvor er det spændende med de grønsager i blomsterbedene, jeg må indrømme at jeg så din video på Instagram for lidt tid siden, hvor du viste at du havde plantet porre i bedene, jeg skyndte mig at købe nogle og sætte i jorden, men jeg er blevet lidt varm på ideen om, at prøve gulerødderne, men min hvide have, står meget i skygge vinter og forår, der kommer kun lidt eftermiddagssol om sommeren, Mon gulerødderne kan blomstrer der?
Claus 5 måneder siden
Kære Karina, det ved jeg sørme ikke. Du må prøve … Dbh Claus
Anette 5 måneder siden
Kære Claus
Skal bestemt prøve med grøntsager i mine staudebede, deler jo genialt.
Er også betaget af klokkersnkerne. Ved du om de kræver meget sol 🤔
Dbh Anette
Claus 5 måneder siden
Kære Anette, ja, klokkeranker kræver meget sol. Kh Claus
Tina 5 måneder siden
Kæreste Claus Det er da en vidunderlig ide med med grøntsagsblomster i bedene, det må jeg huske i min nye have.
Tak for tippet med klokke ranken, mine spirede slet ikke sidste år , det skyldes måske, at de er blevet lagt ned. Jeg vil i hvertfald være mere omhyggelig i år med at sikre dette. Rigtig god weekend. Knus Tina
Claus 5 måneder siden
Kære Tina, god fornøjelse med projekterne. Mine klokkeranker spirer ivrigt. Kh Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Det bliver spændende at se når grøntsagerne blomstre , ved ikke om det bliver i år med grøntsagerne i mine bede , men godt at vide de skal være økologiske så de kommer igang , spændende er det . Klokkerankerne hvor er de flotte især den hvide , men kan også godt li den blå også , skal da huske at frøene skal stå op når de kommer i såmulden . Jeg skal iøvrigt igang i morgen med at klippe roser , er i begyndt at klippe roserne i din have ?
Tak for en særdeles spændende have video i denne uge .
God weekend til dig og jer allesammen
Din nye bog er helt unik og spændende .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, ja, det er et godt tip det med at frøene skal være oprette. Og ja, roserne er klippet nu. Også tak for roserne omkring min bog. Kh Claus
Mathias 5 måneder siden
Hej Claus,
Hvor spændende med blomstrende rodfrugter.
Sommeren efter at vi overtog vores kolonihave havde vi blomstrende rækker af selleri, gulerødder, porrer og pastinak. Jeg kan huske, at jeg brugte gulerodsblomsterne i en brudebuket jeg bandt, og at de var så geniale i buketten fordi, at de ikke drysser eller klasker hurtigt sammen som skvalderkålsskærme ville gøre i en brudebuket som jo ikke kommer i en vase med vand.
Jeg er lidt i tænkeboks og går og funderer over, om de ‘moderne’ gulerødder som kan køber i lilla farver mon får rosa blomster. Når jeg Googler dukker der faktisk billeder op med lilla gulerodsblomster - og det er ikke kun billeder af Daucus carota ‘Dara’. Se f.eks. link her: https://whistlingtrainfarm.com/2015/08/
Så hyggeligt at følge Haveklubben. Jeg bliver altid inspireret. Skønt!
Kh fra Mathias
Claus 5 måneder siden
Kære Mathias, Tak for hyggelige ord. Ja skærmblomster - af alle slags - er altid velkomne. Kh Claus
Sune 4 måneder siden
Dear Claus.
What Colour will the leek flowers get? Arte they purple like the "normal" allium. Or will they be white?
Thanks Sune

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.
Vis flere videoer