Log ind

Blomstrendre overdådighed

Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

.

Kommentarer
Jytte 1 måned siden
Altså Claus! Nu har jeg igen måttet samle kæben op fra gulvet pga dit helt formidable narcisshow. Hvordan bærer du dig dog ad???
Inspireret af dig har jeg i de seneste år lagt narcisløg i store krukker, og blomsterne kommer da fint op, men der går ikke ret lang tid, før de vælter ud til alle sider og i øvrigt er lidt klejne i det. At det ikke går så godt ude på friland kan jeg endda forstå, når man tager min elendige sandjord i betragtning, men krukkerne har jeg altså fyldt med den fineste CD krukkemuld, som i andre sammenhænge opfører sig fortræffeligt, så der må være noget andet i vejen. Kunne det måske være, fordi jeg følger gængse anbefalinger om dybde for slavisk? Lægger du dine løg dybt i krukken. Derved kunne man jo håbe på, at planterne ikke bliver så høje, men man kunne også frygte, at de ikke rigtigt kommer op. Hvad tror du, jeg gør forkert? Mulden fås som sagt ikke bedre, og løgene skulle der heller ikke være noget i vejen med - nye, fine, store af slagsen indkøbt hvert år hos en af Englands fremmeste avlere. Jeg vil så gerne have noget, der bare minder lidt om et CD show!
Men tak for showet og demonstrationen af Georginestiklinger. Jeg tror lige, at jeg skal et smut forbi Bilka efter nogle knolde at lege med.
Happy Spring Gardening,
Jytte
Claus 31 dag(e) siden
Kære Jytte, hvordan jeg bærer mig ad? Der er egentlig ikke nogle hemmeligheder andet end, at jeg køber store løg og lægger dem 'skulder ved skulder'. Jeg er ret sikker på, at plantedybden ikke har nogen sammenhæng med blomsternes størrelse. Jeg lægger løgene cirka 20 cm under jorden. Tak i øvrigt for dine søde ord. Kh Claus
Anette 1 måned siden
Tack för ännu en härlig film från din vackra trädgård. Det gör inte så mycket att du inte förmår göra reportage runt om för det är minst lika intressant tycker jag att följa säsongerna hos dig. Stort tack för underhållningen. Oss vänd på locket så kan du använda piggarna till att göra hål med alla på en gång fast dom blir kanske inte djupa nog då. Stort Knus från Skåne
Claus 31 dag(e) siden
Kære Anette, tak for din søde hilsen. Har du mon været forbi Sofiero Slot, hvor jeg jo lige nu har en udstilling? Desværre kan jeg ikke selv være til stede, men så glæder jeg mig over min egen have i stedet for. Kh Claus
Tina 1 måned siden
Kæreste Claus Skønt at se, at du ikke kunne dy dig for igen at bruge hyacinter i krukker. Det er smart med grenene som støtte. Dejligt med lidt gennemgang af varianter, det elsker jeg for man finder altid inspiration.
Den sailboat er skøn , den har jeg lige det rette sted til. Rigtig dejlig weekend knus Tina
Claus 31 dag(e) siden
Kære Tina, ja hyacinterne er svære at undvære, selv om de ikke selv kan holde sig på benene. Duften er fortryllende, og 'Sailboat er ikke til at undvære. Kh Claus
Rikke 31 dag(e) siden
Tak for rigtig god inspiration endnu engang. Hvor kan man få fat i de smarte rabarberklokker?
Vh Rikke 😊
Claus 31 dag(e) siden
Kære Rikke, hvis de ikke er udsolgt, kan de fås i Bilka som en del af mit sortiment. Vh Claus
Nette 31 dag(e) siden
Kære Claus
Ja, der er ikke et øje tørt, når man ser dit dejlige forårsdisplay uden for porten. Godt at få lidt fif til hvilke løg, der skal på listen til efteråret. I det hele taget sad jeg flere gange og tænkte "næste år må det prøves". Jeg suser ikke så meget ud i disse corona tider. Jeg mangler flere ting, kan jeg se. Rababer, flere frø osv. Trøster mig med at jeg alligevel ikke har plads.

Jeg har ikke så mange dahlia i år, og de få jeg har står til drivning i et sydvendt vindue. De har da også skudt 10-15 cm i vejret, men jeg undrer mig lidt over, at de ikke har flere skud. Det kan selvfølgelig nå at komme, så der er nogle at stjæle af.

Sorte majs ....... aj hvor mærkeligt ..... ;)
Claus 31 dag(e) siden
Kære Nette, altid dejligt med dine kommentarer. Elsker dit glimt i øjet. Bare rolig - første år er der ofte kun et skud fra dahliaknoldene, men det skal nok buske sig. Kh Claus
Anita 30 dag(e) siden
Kære Claus
Det er nogle spændende ting med at tage Dahalia stiklinge , det var nyt for mig , kendte det ikke .
Hvor er det fantastisk nede ved indgangen med krukkerne , det er imponerende .
Jeg bruger mest mine rarbarber krukker til pynt , men sådan er vi jo forskellige .
Viste ikke at der er så mange farver på majs men de ser flotte ud . Her hos mig er der tørt , håber der kommer regn , skulle der gøre i morgen . Har læst et sted at roser drikke 40 l vand om ugen pr. Styk håber da at de kan finde det i jorden , tror da ikke at jeg kan vande så meget , det ku være at drypslanger ku være løsning , har det ikke nu .
Og så var det godt at starte på arbejde , har ligget vandret hele ugen og den næste med , men det vidste jeg .
Fortsat god weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 28 dag(e) siden
Kære Anita, det med dahliastiklingerne er spændende og en god måde at få flere på. 40 liter vand per rose om ugen er en del, men jeg har også vandet på det seneste. I går - mandag - fik vi godt og vel 10 mm her i Risskov. Og vi håber på mere. Kh Claus
Else 29 dag(e) siden
Kære Claus.
Tak for en rigtig god inspiration til haven.Hvor køber du dine dalia støtte stativer
Kærlig hilsen Else Marie.
Claus 28 dag(e) siden
Kære Else Marie, støtterne er mit eget design og kan købes på Bilka.dk (ikke i butikkerne). Hvis du googler 'Claus Dalby plantestøtte', kommer du ind på siden. Kh Claus
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer