Log ind

Blomstrendre overdådighed

Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

.

Kommentarer
Jytte 6 måneder siden
Altså Claus! Nu har jeg igen måttet samle kæben op fra gulvet pga dit helt formidable narcisshow. Hvordan bærer du dig dog ad???
Inspireret af dig har jeg i de seneste år lagt narcisløg i store krukker, og blomsterne kommer da fint op, men der går ikke ret lang tid, før de vælter ud til alle sider og i øvrigt er lidt klejne i det. At det ikke går så godt ude på friland kan jeg endda forstå, når man tager min elendige sandjord i betragtning, men krukkerne har jeg altså fyldt med den fineste CD krukkemuld, som i andre sammenhænge opfører sig fortræffeligt, så der må være noget andet i vejen. Kunne det måske være, fordi jeg følger gængse anbefalinger om dybde for slavisk? Lægger du dine løg dybt i krukken. Derved kunne man jo håbe på, at planterne ikke bliver så høje, men man kunne også frygte, at de ikke rigtigt kommer op. Hvad tror du, jeg gør forkert? Mulden fås som sagt ikke bedre, og løgene skulle der heller ikke være noget i vejen med - nye, fine, store af slagsen indkøbt hvert år hos en af Englands fremmeste avlere. Jeg vil så gerne have noget, der bare minder lidt om et CD show!
Men tak for showet og demonstrationen af Georginestiklinger. Jeg tror lige, at jeg skal et smut forbi Bilka efter nogle knolde at lege med.
Happy Spring Gardening,
Jytte
Claus 6 måneder siden
Kære Jytte, hvordan jeg bærer mig ad? Der er egentlig ikke nogle hemmeligheder andet end, at jeg køber store løg og lægger dem 'skulder ved skulder'. Jeg er ret sikker på, at plantedybden ikke har nogen sammenhæng med blomsternes størrelse. Jeg lægger løgene cirka 20 cm under jorden. Tak i øvrigt for dine søde ord. Kh Claus
Anette 6 måneder siden
Tack för ännu en härlig film från din vackra trädgård. Det gör inte så mycket att du inte förmår göra reportage runt om för det är minst lika intressant tycker jag att följa säsongerna hos dig. Stort tack för underhållningen. Oss vänd på locket så kan du använda piggarna till att göra hål med alla på en gång fast dom blir kanske inte djupa nog då. Stort Knus från Skåne
Claus 6 måneder siden
Kære Anette, tak for din søde hilsen. Har du mon været forbi Sofiero Slot, hvor jeg jo lige nu har en udstilling? Desværre kan jeg ikke selv være til stede, men så glæder jeg mig over min egen have i stedet for. Kh Claus
Tina 6 måneder siden
Kæreste Claus Skønt at se, at du ikke kunne dy dig for igen at bruge hyacinter i krukker. Det er smart med grenene som støtte. Dejligt med lidt gennemgang af varianter, det elsker jeg for man finder altid inspiration.
Den sailboat er skøn , den har jeg lige det rette sted til. Rigtig dejlig weekend knus Tina
Claus 6 måneder siden
Kære Tina, ja hyacinterne er svære at undvære, selv om de ikke selv kan holde sig på benene. Duften er fortryllende, og 'Sailboat er ikke til at undvære. Kh Claus
Rikke 6 måneder siden
Tak for rigtig god inspiration endnu engang. Hvor kan man få fat i de smarte rabarberklokker?
Vh Rikke 😊
Claus 6 måneder siden
Kære Rikke, hvis de ikke er udsolgt, kan de fås i Bilka som en del af mit sortiment. Vh Claus
Nette 6 måneder siden
Kære Claus
Ja, der er ikke et øje tørt, når man ser dit dejlige forårsdisplay uden for porten. Godt at få lidt fif til hvilke løg, der skal på listen til efteråret. I det hele taget sad jeg flere gange og tænkte "næste år må det prøves". Jeg suser ikke så meget ud i disse corona tider. Jeg mangler flere ting, kan jeg se. Rababer, flere frø osv. Trøster mig med at jeg alligevel ikke har plads.

Jeg har ikke så mange dahlia i år, og de få jeg har står til drivning i et sydvendt vindue. De har da også skudt 10-15 cm i vejret, men jeg undrer mig lidt over, at de ikke har flere skud. Det kan selvfølgelig nå at komme, så der er nogle at stjæle af.

Sorte majs ....... aj hvor mærkeligt ..... ;)
Claus 6 måneder siden
Kære Nette, altid dejligt med dine kommentarer. Elsker dit glimt i øjet. Bare rolig - første år er der ofte kun et skud fra dahliaknoldene, men det skal nok buske sig. Kh Claus
Anita 6 måneder siden
Kære Claus
Det er nogle spændende ting med at tage Dahalia stiklinge , det var nyt for mig , kendte det ikke .
Hvor er det fantastisk nede ved indgangen med krukkerne , det er imponerende .
Jeg bruger mest mine rarbarber krukker til pynt , men sådan er vi jo forskellige .
Viste ikke at der er så mange farver på majs men de ser flotte ud . Her hos mig er der tørt , håber der kommer regn , skulle der gøre i morgen . Har læst et sted at roser drikke 40 l vand om ugen pr. Styk håber da at de kan finde det i jorden , tror da ikke at jeg kan vande så meget , det ku være at drypslanger ku være løsning , har det ikke nu .
Og så var det godt at starte på arbejde , har ligget vandret hele ugen og den næste med , men det vidste jeg .
Fortsat god weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 6 måneder siden
Kære Anita, det med dahliastiklingerne er spændende og en god måde at få flere på. 40 liter vand per rose om ugen er en del, men jeg har også vandet på det seneste. I går - mandag - fik vi godt og vel 10 mm her i Risskov. Og vi håber på mere. Kh Claus
Else 6 måneder siden
Kære Claus.
Tak for en rigtig god inspiration til haven.Hvor køber du dine dalia støtte stativer
Kærlig hilsen Else Marie.
Claus 6 måneder siden
Kære Else Marie, støtterne er mit eget design og kan købes på Bilka.dk (ikke i butikkerne). Hvis du googler 'Claus Dalby plantestøtte', kommer du ind på siden. Kh Claus

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Vis flere videoer