Log ind

Denne video kan ikke vises. Prøv at logge ind som medlem.

Blomstring i skyggen

Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!.

Kommentarer
Marianne 4 måneder siden
Estetisk vakkert. Det er som om kombinasjonen av hvitt og grønt skaper perfekt harmoni. Tusen takk. Hilsen fra Marianne i Norge
Claus 4 måneder siden
Kære Marianne, Tak for dine søde ord. Dbh Claus
Karen 4 måneder siden
Hvor er der smukt i din skovhave og en dejlig buket, lidt i stil med Karen Blixen.
God weekend til dig.
Mvh Karen
Claus 4 måneder siden
Kære Karen, tak. Det er altid dejligt at få ros. Dbh Claus
Iris 4 måneder siden
Kære Claus
Hyggeligt at gense the Woodland Garden. Mange fine lette og elegante planter. Den busk med 'Hortensie lignende blomster' er da vildt smuk. Og så måtte Ramsløg da gerne brede sig i mit skovbed .....
Tak for en dejlig rundvisning. Knus Iris
Claus 4 måneder siden
Kære Iris, ja ramsløgene er skønne i dette stadie, men trælse når de breder sig for meget. Men man kan jo ikke få det hele … Kh Claus
Jette 4 måneder siden
Kære Claus
Pragtfuld tur i skyggelunden, og en smuk graciøs buket i det “bløde luftige udtryk”. Selv er jeg optaget af at arbejde med plantegrafik, det er rigtig spændende at skabe stemninger og lege med de forskellige elementer i haven. Hos mig er rosen Souvenir de George Pernet netop sprunget ud - det tog mig 1 år at finde den.
Dbh Jette Simonsen
Claus 4 måneder siden
Kære Jette, 'Souvenir de George Pernet' kendte jeg ikke og har derfor lige googlet. Hvor er den smuk. MInder om 'Aloha', som jeg har voksende op ad huset. Dbh Claus
Lene 4 måneder siden
Kære Claus
Sikke en skøn tur rundt i skovhaven. Man kunne ligefrem se på billederne hvor dejligt, svalt der er i den del, på en varm dag. Mange mennesker er så bange for skygge i haven, men det nu slet ikke sådan at kimse af.
Det er lige lykkedes mig at købe Havedrømme 1 og 2, og Den Levende Have 👍😀 de stod og gemte sig på boghylden hos Juliana- drivhuse i Odense. Så jeg føler mig heldig som et lille barn juleaften! Nu er der skøn læsning til hele sommeren.
Mvh. Lene Bøg
Claus 4 måneder siden
Kære Lene, 'Armchair gardening' er ikke så tosset. God fornøjelse. Dbh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Der nu en helt særlig stemning i skovhaven , farvevalget er så fint og yndefuldt . Buketten hvor er den sød i de yndigeste farver . Pæonerne står så flot hos mig lige nu , der mangler dog nogen der ikke er sprunget ud endnu af pæoner men så vare det jo lidt længere med det skønne flor .
Ha en rigtig god uge til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, du har helt ret; det er godt, at ikke alle pæoner springer ud på en gang. Kh Claus
Joy 4 måneder siden
Elsker du får det til og se så legende let ud når du laver buketter...fantastisk kh Joy
Claus 4 måneder siden
Kære Joy, det er nu heller ikke så svært. Kh Claus
Rikke 4 måneder siden
Tak for kig i din smukke skovhave 🌸🌿
Jeg har netop købt tre af dine pæon-knolde i Bilka.
Kan jeg plante dem i krukker?
Vh Rikke 😊
Sune 4 måneder siden
Hej Rikke du kan sagtens holde peonier i krukker. Bare sørge for at de ikke bliver plantet for dybt.

Mvh Sune
Claus 4 måneder siden
Kære Rikke og Sune, godt, at I/vi kan hjælpe hinanden. Jeg vil dog sige, at pæoner har det langt bedre i et bed end i en krukke. Dbh Claus
Sune 4 måneder siden
Hvor er den altsar fint din skov have, hvilken imponerende trae peony du har, hvor gammel er den siden den blomster fra fro? Jeg har hørt at det er noget der tager mange ar.
håber du er well.
mvh Sune
Claus 4 måneder siden
Kære Sune, træpæonen er omring en halv snes år gammel. Dbh Claus

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Vis flere videoer