Log ind

Dahliaer i krukker

Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri..

Kommentarer
Anette 2 år siden
Sikke mange skønne Dahliaer - dem kan man ikke få for mange af. Mange af mine Dahliaer står i køkkenhaven i år, men inden længe skal der graves græs af til to lange bede til pæoner og Dahliaer i en anden del af haven, så til foråret skal der indkøbes endnu flere Dahliaer. Men så længe de står i køkkenhaven, er det jo bare med at plukke buketter i massevis.

Mange havehilsener
Anette
Claus 2 år siden
Kære Anette, hverken pæoner eller dahliaer kan man få for mange af. Det bliver med garanti godt med ekstra bede. Dbh Claus
Herdis 2 år siden
Hej Claus.
Jeg har lige set dig så akelejer i bakker og mit spørgsmål er
hvor du stiller bakkerne , er det ude eller inde, eller i drivhuset ?
Tak for mange gode råd og tips !
Mange blomsterhilsner
fra Herdis
Claus 2 år siden
Kære Herdis, for at undgå, at fuglene og andre dyr begynder at rode op i jorden, stiller jeg bakkerne i drivhuset. Dbh Claus
Bonnie 2 år siden
Kære Claus. Jeg har aldrig set så store Dahlia før.Det er så imponerende. Som sagt vil jeg selv gøre mig mere umage næste år. Og så vil jeg da så nogle Akelejer til mit vest-bed ved pergolaen. Fremragende ide. Gad nu godt se hvor gul den du såede er, men andre kan sikkert også gøre det. Mange efterårshilsner til dig.
Kh. Bonnie
Claus 2 år siden
Kære Bonnie, du kan prøve at google 'Aquilegia chrysantha'. Den er citrongul og utrolig smuk. KH Claus
Anita 2 år siden
Kære Claus
Sikke et fantastisk eventyr af alle blomsterne , kan se at jeg gav for tidlig op med mine dahalier , nå men det gode er jo at så ka jeg gøre det igen til næst år .
Jeg har travlt så jeg vil lige sige tak for en skøn havevideo i denne uge også .
Rigtig dejlig weekend til dig og alle jer andre .
PS fik lige lagt tulipan løg i 25 krukker i mandags .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 år siden
Kære Anita, uhadadada ... 25 krukker! Det var ikke så lidt. Det bliver med garanti flot til foråret. Kh Clays
Kenneth 2 år siden
Hej Claus,
Jeg er ny i den her dejlige haveverden, i en beskeden alder af 32 år, har jeg kastet mig over haven og fundet stor inspiration i lige netop dette.
Først og fremmest tusind tak for alle de gode videoer du sender ud, det er så inspirerende at følge, dog svært at få det til at gå op med egen have på 100 kvm ;-). Jeg har haft succes med hjelmbønner i år voksende udenfor, og næste projekt er søjlefrugt træer der skal skrånes (ligesom dem du besøgte i sommers).
Et spørgsmål trænger sig på, de "bålfadet" du bruger som krukker i flere af dine videoer, først og fremmest hvor er de fra?, men er de behandlet med noget særligt for at de ikke ruster?, ydermere hvor dybe vil du anbefale at de skal være?

De bedste hilsner
Kenneth
Morten 2 år siden
Kære Claus
Tak for en skøn tur i blandt dine geoginer, det er helt fantastisk hvor frodigt det stadigvæk er hos dig, hvilken nydelse. Og så var der lige nogle gode bud på sommerblomster, man kan blande ind imellem næste år.
Her lakker det mod enden for sæsonen i kolonihaven, næsten alle krukker er klippet ned, mangler bare at få dem lagt til tørre..... Men hold da op hvor bliver der tomt og bart...

Ha det godt.
Kærlig hilsen Morten
Jeanet 2 år siden
Kære Claus.
Tak for dine meget smukke og inspirerende videoer. I det tidlige forår sætte jeg 15 dahlia knolde i potter og 13 af dem er kommet, og har meget smukke blomster. Men desværre er vi i vores have plaget af snegle, med det resultat at de har ædt sig godt igennem bladene og det ser lidt sørgeligt ud - har du eller een af dine læsere et godt råd mod dette.

Kærlig sneglehilsen
Jeanet
Ninna 2 år siden
Det er vel nok flot med alle de Dahlia du har i haven, og at de står opret. Gid mine de stod lige så flot, men det har noget med manglende opbinding at gøre, og at vestenvinden er hård ved dem,her i Lønstrup. I det ene bed var de kun knæhøje, fordi vinden lagde dem ned, men langs med huset er de højere end mig. De er alle plantet direkte i jorden Hvor store krukker vil du anbefale at plante Dahliaer i? Har det noget med højden på dem, eller antallet/størrelsen af knolde at gøre?
Hilsen Ninna

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer