Log ind

Dahliaer i krukker

Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri..

Kommentarer
Anette 4 måneder siden
Sikke mange skønne Dahliaer - dem kan man ikke få for mange af. Mange af mine Dahliaer står i køkkenhaven i år, men inden længe skal der graves græs af til to lange bede til pæoner og Dahliaer i en anden del af haven, så til foråret skal der indkøbes endnu flere Dahliaer. Men så længe de står i køkkenhaven, er det jo bare med at plukke buketter i massevis.

Mange havehilsener
Anette
Claus 4 måneder siden
Kære Anette, hverken pæoner eller dahliaer kan man få for mange af. Det bliver med garanti godt med ekstra bede. Dbh Claus
Herdis 4 måneder siden
Hej Claus.
Jeg har lige set dig så akelejer i bakker og mit spørgsmål er
hvor du stiller bakkerne , er det ude eller inde, eller i drivhuset ?
Tak for mange gode råd og tips !
Mange blomsterhilsner
fra Herdis
Claus 4 måneder siden
Kære Herdis, for at undgå, at fuglene og andre dyr begynder at rode op i jorden, stiller jeg bakkerne i drivhuset. Dbh Claus
Bonnie 4 måneder siden
Kære Claus. Jeg har aldrig set så store Dahlia før.Det er så imponerende. Som sagt vil jeg selv gøre mig mere umage næste år. Og så vil jeg da så nogle Akelejer til mit vest-bed ved pergolaen. Fremragende ide. Gad nu godt se hvor gul den du såede er, men andre kan sikkert også gøre det. Mange efterårshilsner til dig.
Kh. Bonnie
Claus 4 måneder siden
Kære Bonnie, du kan prøve at google 'Aquilegia chrysantha'. Den er citrongul og utrolig smuk. KH Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Sikke et fantastisk eventyr af alle blomsterne , kan se at jeg gav for tidlig op med mine dahalier , nå men det gode er jo at så ka jeg gøre det igen til næst år .
Jeg har travlt så jeg vil lige sige tak for en skøn havevideo i denne uge også .
Rigtig dejlig weekend til dig og alle jer andre .
PS fik lige lagt tulipan løg i 25 krukker i mandags .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, uhadadada ... 25 krukker! Det var ikke så lidt. Det bliver med garanti flot til foråret. Kh Clays
Kenneth 4 måneder siden
Hej Claus,
Jeg er ny i den her dejlige haveverden, i en beskeden alder af 32 år, har jeg kastet mig over haven og fundet stor inspiration i lige netop dette.
Først og fremmest tusind tak for alle de gode videoer du sender ud, det er så inspirerende at følge, dog svært at få det til at gå op med egen have på 100 kvm ;-). Jeg har haft succes med hjelmbønner i år voksende udenfor, og næste projekt er søjlefrugt træer der skal skrånes (ligesom dem du besøgte i sommers).
Et spørgsmål trænger sig på, de "bålfadet" du bruger som krukker i flere af dine videoer, først og fremmest hvor er de fra?, men er de behandlet med noget særligt for at de ikke ruster?, ydermere hvor dybe vil du anbefale at de skal være?

De bedste hilsner
Kenneth
Morten 4 måneder siden
Kære Claus
Tak for en skøn tur i blandt dine geoginer, det er helt fantastisk hvor frodigt det stadigvæk er hos dig, hvilken nydelse. Og så var der lige nogle gode bud på sommerblomster, man kan blande ind imellem næste år.
Her lakker det mod enden for sæsonen i kolonihaven, næsten alle krukker er klippet ned, mangler bare at få dem lagt til tørre..... Men hold da op hvor bliver der tomt og bart...

Ha det godt.
Kærlig hilsen Morten
Jeanet 3 måneder siden
Kære Claus.
Tak for dine meget smukke og inspirerende videoer. I det tidlige forår sætte jeg 15 dahlia knolde i potter og 13 af dem er kommet, og har meget smukke blomster. Men desværre er vi i vores have plaget af snegle, med det resultat at de har ædt sig godt igennem bladene og det ser lidt sørgeligt ud - har du eller een af dine læsere et godt råd mod dette.

Kærlig sneglehilsen
Jeanet
Ninna 3 måneder siden
Det er vel nok flot med alle de Dahlia du har i haven, og at de står opret. Gid mine de stod lige så flot, men det har noget med manglende opbinding at gøre, og at vestenvinden er hård ved dem,her i Lønstrup. I det ene bed var de kun knæhøje, fordi vinden lagde dem ned, men langs med huset er de højere end mig. De er alle plantet direkte i jorden Hvor store krukker vil du anbefale at plante Dahliaer i? Har det noget med højden på dem, eller antallet/størrelsen af knolde at gøre?
Hilsen Ninna

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.
Vis flere videoer