Log ind

Dahliaer i krukker

Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri..

Kommentarer
Anette 11 måneder siden
Sikke mange skønne Dahliaer - dem kan man ikke få for mange af. Mange af mine Dahliaer står i køkkenhaven i år, men inden længe skal der graves græs af til to lange bede til pæoner og Dahliaer i en anden del af haven, så til foråret skal der indkøbes endnu flere Dahliaer. Men så længe de står i køkkenhaven, er det jo bare med at plukke buketter i massevis.

Mange havehilsener
Anette
Claus 11 måneder siden
Kære Anette, hverken pæoner eller dahliaer kan man få for mange af. Det bliver med garanti godt med ekstra bede. Dbh Claus
Herdis 11 måneder siden
Hej Claus.
Jeg har lige set dig så akelejer i bakker og mit spørgsmål er
hvor du stiller bakkerne , er det ude eller inde, eller i drivhuset ?
Tak for mange gode råd og tips !
Mange blomsterhilsner
fra Herdis
Claus 11 måneder siden
Kære Herdis, for at undgå, at fuglene og andre dyr begynder at rode op i jorden, stiller jeg bakkerne i drivhuset. Dbh Claus
Bonnie 11 måneder siden
Kære Claus. Jeg har aldrig set så store Dahlia før.Det er så imponerende. Som sagt vil jeg selv gøre mig mere umage næste år. Og så vil jeg da så nogle Akelejer til mit vest-bed ved pergolaen. Fremragende ide. Gad nu godt se hvor gul den du såede er, men andre kan sikkert også gøre det. Mange efterårshilsner til dig.
Kh. Bonnie
Claus 11 måneder siden
Kære Bonnie, du kan prøve at google 'Aquilegia chrysantha'. Den er citrongul og utrolig smuk. KH Claus
Anita 11 måneder siden
Kære Claus
Sikke et fantastisk eventyr af alle blomsterne , kan se at jeg gav for tidlig op med mine dahalier , nå men det gode er jo at så ka jeg gøre det igen til næst år .
Jeg har travlt så jeg vil lige sige tak for en skøn havevideo i denne uge også .
Rigtig dejlig weekend til dig og alle jer andre .
PS fik lige lagt tulipan løg i 25 krukker i mandags .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 11 måneder siden
Kære Anita, uhadadada ... 25 krukker! Det var ikke så lidt. Det bliver med garanti flot til foråret. Kh Clays
Kenneth 11 måneder siden
Hej Claus,
Jeg er ny i den her dejlige haveverden, i en beskeden alder af 32 år, har jeg kastet mig over haven og fundet stor inspiration i lige netop dette.
Først og fremmest tusind tak for alle de gode videoer du sender ud, det er så inspirerende at følge, dog svært at få det til at gå op med egen have på 100 kvm ;-). Jeg har haft succes med hjelmbønner i år voksende udenfor, og næste projekt er søjlefrugt træer der skal skrånes (ligesom dem du besøgte i sommers).
Et spørgsmål trænger sig på, de "bålfadet" du bruger som krukker i flere af dine videoer, først og fremmest hvor er de fra?, men er de behandlet med noget særligt for at de ikke ruster?, ydermere hvor dybe vil du anbefale at de skal være?

De bedste hilsner
Kenneth
Morten 11 måneder siden
Kære Claus
Tak for en skøn tur i blandt dine geoginer, det er helt fantastisk hvor frodigt det stadigvæk er hos dig, hvilken nydelse. Og så var der lige nogle gode bud på sommerblomster, man kan blande ind imellem næste år.
Her lakker det mod enden for sæsonen i kolonihaven, næsten alle krukker er klippet ned, mangler bare at få dem lagt til tørre..... Men hold da op hvor bliver der tomt og bart...

Ha det godt.
Kærlig hilsen Morten
Jeanet 10 måneder siden
Kære Claus.
Tak for dine meget smukke og inspirerende videoer. I det tidlige forår sætte jeg 15 dahlia knolde i potter og 13 af dem er kommet, og har meget smukke blomster. Men desværre er vi i vores have plaget af snegle, med det resultat at de har ædt sig godt igennem bladene og det ser lidt sørgeligt ud - har du eller een af dine læsere et godt råd mod dette.

Kærlig sneglehilsen
Jeanet
Ninna 10 måneder siden
Det er vel nok flot med alle de Dahlia du har i haven, og at de står opret. Gid mine de stod lige så flot, men det har noget med manglende opbinding at gøre, og at vestenvinden er hård ved dem,her i Lønstrup. I det ene bed var de kun knæhøje, fordi vinden lagde dem ned, men langs med huset er de højere end mig. De er alle plantet direkte i jorden Hvor store krukker vil du anbefale at plante Dahliaer i? Har det noget med højden på dem, eller antallet/størrelsen af knolde at gøre?
Hilsen Ninna

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer