Log ind

De første stiklinger

Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se..

Kommentarer
Leif 3 måneder siden
Skøn video - hos mig er varmemåtterne uundværlige når der skal såes sommerblomster. Planlægningen er så småt i gang. Frø er bestilt og modtaget. Pluggboxene skal rengøres. Så og priklemuld er bestilt. Det er en herlig tid vi går i møde. Den Engelske Have skal besøges en dag.
Claus 3 måneder siden
Kære Leif, du har helt ret; varmemåtter er fantastiske. I næste uge fortæller jeg om et helt fantastisk starter-kit med måtter, kunstlys etc. Kh Claus
Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus Tak for inspirerende video, jeg kan se at jeg må tilegne en del af det drivhus jeg skal have til frø og formering. Stik til måtter er også et must. Det kan måske kombineres så der tidligt på sæsonen drives frø og senere grøntsager.
Den engelske have det er da fantastisk hvad de har nået på 5 år. Sikke et flor. Knus Tina
Claus 2 måneder siden
Kære Tina, tak for dine altid positive kommentarer. Det er så spændende med jeres nye have. Kh Claus
Anette 3 måneder siden
Kære Claus

Sikke en skøn have, du har besøgt denne gang, og så er den endda inden for rækkevidde, når man bor i København. Jeg er også i fuld gang med at så, så jeg er rigtig glad for mine 4 varmemåtter. Jeg har ikke prøvet dem til stiklinge endnu, men der har jeg har haft stor glæde af en mist propagator, som jeg har købt fra England. Det er en skøn tid, vi går i møde med både frøsåning, stiklingeformering og deling af stauder, så haven kan blive endnu frodigere.

Mange hilsener Anette
Claus 2 måneder siden
Kære Anette, prøv endelig t tage stiklinger. Det går som en leg med undervarme. Det rene trylleri … Dbh Claus
Anita 2 måneder siden
Kære Claus
Det er da den mest fantastiske have vi ser i denne uge , den bugner og står i brus , det er så flot og yndigt .
Det ser fint ud med stiklinger ,og det ser også nemt ud , men hvor blev det af med hormon pulver , du omtalte til rødderne ? Men så har vi jo noget at glæde os til .
Jeg har fået nogle grene med gæslinger af en kunde , fik dem til jul , fik også en vejledning hvordan jeg skal gøre , det er netop med at slå rødder i vand og det har de gjordt , lige om lidt kommer de i jord i en potte så kan jeg lave en busk , hendes far har haft et gartneri her i området hvor vi bor , men det eksistere ikke mere , hun er selv en dame af mange år , ved det er på den anden side af de 80 .
Tak for endnu en dejlig video .
Rigtig god weekend til dig og alle i andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 måneder siden
Kære Anita, sagen er, at jeg ikke bruger hormonpulver, men blot nævnte det som en mulighed. Jeg mener ikke, at det er nødvendigt. Kh Claus
Ninna 2 måneder siden
Mangler delen med hormonpulveret, er det mon fordi vi ikke må købe og bruge det længere? Det er den besked jeg fik sidste gang jeg skulle købe nyt pulver, i byggemarkedets haveafdeling sagde de at det ikke var lovligt at bruge længere.

Ellers var det en dejlig video du viste os denne gang, nu længes vi bare endnu mere efter forår og sommer. Regner med at klippe stiklinger af alle mine pelargonier i næste uge og potte de gamle om.
God arbejdslyst til dig og dine folk.
Hilsen Ninna
Claus 2 måneder siden
Kære Ninna, jeg fik nok ikke udtrykt mig klart nok. Faktisk er det mange år siden, jeg har brugt hormonpulver. Der er ikke den store forskel. Dbh Claus

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.
Vis flere videoer