Log ind

De første stiklinger

Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se..

Kommentarer
Leif 7 måneder siden
Skøn video - hos mig er varmemåtterne uundværlige når der skal såes sommerblomster. Planlægningen er så småt i gang. Frø er bestilt og modtaget. Pluggboxene skal rengøres. Så og priklemuld er bestilt. Det er en herlig tid vi går i møde. Den Engelske Have skal besøges en dag.
Claus 7 måneder siden
Kære Leif, du har helt ret; varmemåtter er fantastiske. I næste uge fortæller jeg om et helt fantastisk starter-kit med måtter, kunstlys etc. Kh Claus
Tina 7 måneder siden
Kæreste Claus Tak for inspirerende video, jeg kan se at jeg må tilegne en del af det drivhus jeg skal have til frø og formering. Stik til måtter er også et must. Det kan måske kombineres så der tidligt på sæsonen drives frø og senere grøntsager.
Den engelske have det er da fantastisk hvad de har nået på 5 år. Sikke et flor. Knus Tina
Claus 6 måneder siden
Kære Tina, tak for dine altid positive kommentarer. Det er så spændende med jeres nye have. Kh Claus
Anette 7 måneder siden
Kære Claus

Sikke en skøn have, du har besøgt denne gang, og så er den endda inden for rækkevidde, når man bor i København. Jeg er også i fuld gang med at så, så jeg er rigtig glad for mine 4 varmemåtter. Jeg har ikke prøvet dem til stiklinge endnu, men der har jeg har haft stor glæde af en mist propagator, som jeg har købt fra England. Det er en skøn tid, vi går i møde med både frøsåning, stiklingeformering og deling af stauder, så haven kan blive endnu frodigere.

Mange hilsener Anette
Claus 6 måneder siden
Kære Anette, prøv endelig t tage stiklinger. Det går som en leg med undervarme. Det rene trylleri … Dbh Claus
Anita 6 måneder siden
Kære Claus
Det er da den mest fantastiske have vi ser i denne uge , den bugner og står i brus , det er så flot og yndigt .
Det ser fint ud med stiklinger ,og det ser også nemt ud , men hvor blev det af med hormon pulver , du omtalte til rødderne ? Men så har vi jo noget at glæde os til .
Jeg har fået nogle grene med gæslinger af en kunde , fik dem til jul , fik også en vejledning hvordan jeg skal gøre , det er netop med at slå rødder i vand og det har de gjordt , lige om lidt kommer de i jord i en potte så kan jeg lave en busk , hendes far har haft et gartneri her i området hvor vi bor , men det eksistere ikke mere , hun er selv en dame af mange år , ved det er på den anden side af de 80 .
Tak for endnu en dejlig video .
Rigtig god weekend til dig og alle i andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 6 måneder siden
Kære Anita, sagen er, at jeg ikke bruger hormonpulver, men blot nævnte det som en mulighed. Jeg mener ikke, at det er nødvendigt. Kh Claus
Ninna 6 måneder siden
Mangler delen med hormonpulveret, er det mon fordi vi ikke må købe og bruge det længere? Det er den besked jeg fik sidste gang jeg skulle købe nyt pulver, i byggemarkedets haveafdeling sagde de at det ikke var lovligt at bruge længere.

Ellers var det en dejlig video du viste os denne gang, nu længes vi bare endnu mere efter forår og sommer. Regner med at klippe stiklinger af alle mine pelargonier i næste uge og potte de gamle om.
God arbejdslyst til dig og dine folk.
Hilsen Ninna
Claus 6 måneder siden
Kære Ninna, jeg fik nok ikke udtrykt mig klart nok. Faktisk er det mange år siden, jeg har brugt hormonpulver. Der er ikke den store forskel. Dbh Claus

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer