Log ind

De første stiklinger

Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se..

Kommentarer
Leif 12 måneder siden
Skøn video - hos mig er varmemåtterne uundværlige når der skal såes sommerblomster. Planlægningen er så småt i gang. Frø er bestilt og modtaget. Pluggboxene skal rengøres. Så og priklemuld er bestilt. Det er en herlig tid vi går i møde. Den Engelske Have skal besøges en dag.
Claus 12 måneder siden
Kære Leif, du har helt ret; varmemåtter er fantastiske. I næste uge fortæller jeg om et helt fantastisk starter-kit med måtter, kunstlys etc. Kh Claus
Tina 12 måneder siden
Kæreste Claus Tak for inspirerende video, jeg kan se at jeg må tilegne en del af det drivhus jeg skal have til frø og formering. Stik til måtter er også et must. Det kan måske kombineres så der tidligt på sæsonen drives frø og senere grøntsager.
Den engelske have det er da fantastisk hvad de har nået på 5 år. Sikke et flor. Knus Tina
Claus 11 måneder siden
Kære Tina, tak for dine altid positive kommentarer. Det er så spændende med jeres nye have. Kh Claus
Anette 12 måneder siden
Kære Claus

Sikke en skøn have, du har besøgt denne gang, og så er den endda inden for rækkevidde, når man bor i København. Jeg er også i fuld gang med at så, så jeg er rigtig glad for mine 4 varmemåtter. Jeg har ikke prøvet dem til stiklinge endnu, men der har jeg har haft stor glæde af en mist propagator, som jeg har købt fra England. Det er en skøn tid, vi går i møde med både frøsåning, stiklingeformering og deling af stauder, så haven kan blive endnu frodigere.

Mange hilsener Anette
Claus 11 måneder siden
Kære Anette, prøv endelig t tage stiklinger. Det går som en leg med undervarme. Det rene trylleri … Dbh Claus
Anita 11 måneder siden
Kære Claus
Det er da den mest fantastiske have vi ser i denne uge , den bugner og står i brus , det er så flot og yndigt .
Det ser fint ud med stiklinger ,og det ser også nemt ud , men hvor blev det af med hormon pulver , du omtalte til rødderne ? Men så har vi jo noget at glæde os til .
Jeg har fået nogle grene med gæslinger af en kunde , fik dem til jul , fik også en vejledning hvordan jeg skal gøre , det er netop med at slå rødder i vand og det har de gjordt , lige om lidt kommer de i jord i en potte så kan jeg lave en busk , hendes far har haft et gartneri her i området hvor vi bor , men det eksistere ikke mere , hun er selv en dame af mange år , ved det er på den anden side af de 80 .
Tak for endnu en dejlig video .
Rigtig god weekend til dig og alle i andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 11 måneder siden
Kære Anita, sagen er, at jeg ikke bruger hormonpulver, men blot nævnte det som en mulighed. Jeg mener ikke, at det er nødvendigt. Kh Claus
Ninna 11 måneder siden
Mangler delen med hormonpulveret, er det mon fordi vi ikke må købe og bruge det længere? Det er den besked jeg fik sidste gang jeg skulle købe nyt pulver, i byggemarkedets haveafdeling sagde de at det ikke var lovligt at bruge længere.

Ellers var det en dejlig video du viste os denne gang, nu længes vi bare endnu mere efter forår og sommer. Regner med at klippe stiklinger af alle mine pelargonier i næste uge og potte de gamle om.
God arbejdslyst til dig og dine folk.
Hilsen Ninna
Claus 11 måneder siden
Kære Ninna, jeg fik nok ikke udtrykt mig klart nok. Faktisk er det mange år siden, jeg har brugt hormonpulver. Der er ikke den store forskel. Dbh Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer