Log ind

Den Gamle By

På min tur rundt i landet, er jeg ny kommet tilbage til Aarhus. Her besøgte jeg i Aarhus Den Gamle By, hvor den ledende gartner Gitte Kidmose Røn viste rundt. Det var en herlig eftermiddag.

Kommentarer
Karen 1 År siden
det var spændende at se Din tur i Den Gamle By, den kvindelige rundviser var meget godt orienteret i byens have, så sjovt at opleve , næsten ligesom at være i Botanisk have København , måske også ide til haverunde .
Mvh Karen , Søborg , København
Claus 1 År siden
Kære Karen, Tak for din kommentar, Ja, Gitte er en rigtig god fortæller. Dbh Claus
Karen 1 År siden
Fantastisk video, bliver helt nostalgisk og får meget lyst til at forsøge med nogle ældre grønsager. Glæder mig til næste video derfra.
Kunne være man skulle besøge byen og haven igen til sommer.
Tak Claus.
Mvh Karen fra Nordfyn
Claus 1 År siden
Kære Karen. Ja, de gamle sorter er spændende. Jeg har dyrket en del i min krukkekøkkenhave. Dbh Claus
Karen 1 År siden
Ud over det rent havehistoriske, så forstår de altså bare at skabe en gennemført stemning i Den Gamle By. Det er et fantastisk sted at besøge, og intet besøg er fuldkomment, før man har været i væksthusene og købt en lille plante med hjem :-) Tak for sommerkig i det nu igen så grå vintervejr.
Kh, Karen
Claus 1 År siden
Kære Karen, du har ret ret. Der er en helt særlig og skøn stemning i Den Gamle by. Jeg elsker at besøge købstaden. Kærlige hilsner fra Claus
Mathias 1 År siden
Kære Claus,
Sidst jeg var i den Gamle By, var jeg bare fem år og blev bidt af en ged! Det var i 1998, så det er længe siden - men altså hvor er der fint. Jeg elsker gamle huse, og endog endnu mere gamle haver. Til sommer skal vi feriere Ebeltoft, og så må vi på tur til Aarhus. Tak for turen rundt, det var en fremragende fornøjelse.
Kh Mathias
Claus 1 År siden
Kære Mathias Emil, bidt af en ged! Det var ikke rart. Nu er du bidt af en blomst! Hyggeligt med ferie i Ebeltoft. Kh Claus
Leif 1 År siden
Sikke en dejlig video - var selv i Århus og Den gamle By i 2019. Vi var i den gamle by i 4 timer. Fantastisk sted. Men hvor var det dejligt at få en guidet rundvisning i haverne og paradehuset. Sikke en viden og entusiasme.
Claus 1 År siden
Kære Leif, du har helt ret. Man kan bruge rigtig lang tid i Den Gamle by. Jeg holder så meget af det sted. Dbh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Sikke en fantastisk oplevelse du tog os med på må se at komme derop ku da godt bruge en hel dag fordi jeg ser jo detaljer og det har min familie ikke lyst til , men så må jeg se om jeg kan finde et tog derop . Det er meget imponerende med video hvad vi så , der er mange ting jeg ku tænke mig at prøve fra haven vi så men kan jo desværre ikke nå alt . Jeg har selv været lidt i haven ca 2 timer nu her det var skønt , fik lige lavet en siddeplads så hundene og jeg kan få en kop te i morgen eftermiddag , på min solplads og nok et tæppe på det bliver så skønt . Der er en have ikke så langt fra mig der har fået fældet nogle meget høje træer , hold da op jeg skal da ha købt nogle parasoller , jeg kan jo godt li skygge , men spændende hvad det giver anderledes i haven .
Tak for den fantastiske video . Rigtig god weekend til jer og til jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, tak for din hilsen. Ja, man kan nemt spendere en hel dag i Den Gamle By. Du må få familien til at sætte dig af. Så kan de se resten af Aarhus, mens du nyder købstaden. Kærlige hilsner fra Claus
Jette 1 År siden
Kære Claus
Tak for en skøn tur på et fantastik sted på danmarkskortet, det emmer af gammeldaw`s dansk romantik og historie fra før Morten Koch til Jul i Gammelby. Rig på så mangeartede oplevelser. Et stykke dansk kulturarv, som vi skal værne om.
Dbh Jette Simonsen
Bogense
Claus 1 År siden
Kære Jette. Ja, Jul i Gammelby var jo netop optaget i Den Gamle by. Det var en dejlig julekalender. Dbh Claus
Bonnie 1 År siden
Skøn video. Er vild med den Gamle By. Vi har besøgt den flere år. Fantastisk stemning - ikke mindst ved drivhusene og haverne. Hilsen Bonnie
Claus 1 År siden
Kære Bonnie, ja, det gamle gartneri og også et af mine favoritsteder. Kh Claus
Tina 1 År siden
Kæreste Claus Ej hvor pragtfuldt med en tur til den gamle by. Vi har været der et par gange men aldrig men rundvisning. Hvor var det interessant at høre Gitte fortælle historierne om de gamle planter. Jeg nød det i høj grad, Gitte er supergod til at fortælle. Knus Tina
Claus 1 År siden
Kære Tins, ja det er lukses sådan at blive vist rundt. Og så af sådan en vidende guide! Kh Claus
Nette 1 År siden
Kære Claus
Når jeg har besøgt Aarhus, er jeg ofte kørt forbi Den Gamle By, men har aldrig besøgt den, så dejligt at se og høre, hvad der gemmer sig derinde. Spændende at høre om de gamle planter, og hvordan og hvorfor man tidligere dyrkede de forskellige ting.
Claus 1 År siden
Kære Nette,
Næste gang kører du ikke forbi! Kh Claus

Jeanett Fruergaards have

05.05.2022 | Det er altid dejligt at komme tilbage til haver, man holder af. Og sådan forholder det sig bestemt med Jeanetts have, som jeg også besøgte sidste forår. Her ser I, hvordan den tager sig ud en solrig augustdag.

Charlottes have

07.04.2022 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er ret imponeret oven den have, jeg præsenterer i dag. Nemlig Charlottes have i Silkeborg. Det er helt utroligt, at denne have kun har et år på bagen.

Staudeblomsten

03.03.2022 | Atter en gang er jeg på besøg hos Staudeblomsten i Harlev lidt udenfor Aarhus. Et fantastisk sted med en overdådig blomstring.

Jens Oles have

03.02.2022 | Også denne gang skal vi på tur til det nordjyske, hvor jeg besøger Jens Ole og Sannes have med de mest fantastiske drivhuse. Det ene fine end det andet. I kan godt glæde jer.

Thyboesminde Stauder

06.01.2022 | Er der noget skønnere end at drømme sig hen til sol og sommer? Jeg kan ikke komme i tanke om meget. I denne årets første video skal I med nordpå til Thyboesminde Stauder og se de skønneste floks.

Lones Have 2

02.12.2021 | Atter en gang er jeg tilbage i Lones have. Mange af jer vil sikkert huske, at jeg viste dette skønne sted forrige gang, og da lovede jeg at komme igen. Det gør jeg så nu!
Preview

Lones have

04.11.2021 | Er det ikke utroligt så mange måder, man kan indrette og dyrke sin have på? Jeg synes, at det er fascinerende. Og når jeg nævner dette, er det fordi jeg i denne måneds video er i en have i en helt særlig klasse; nemlig Lone Biehls have i Skanderborg. Følg Lone på Instagram - @havedagbogen

Susanne og Tonnys Have

07.10.2021 | I dag er jeg på besøg i Susanne og Tonnys skønne have i Silkeborg. Det er sommer og sol og en herlig aften.

Margit Bruuns have

31.08.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Margit Bruuns fantastiske have i Midtjylland. Det er et sandt paradis med mange små haverum og den smukkeste udsigt. Så dejligt, at jeg måtte komme forbi.

Jeanett Fruergaards have

05.08.2021 | På min tur rundt til skønne danske haver er jeg nu kommet til Jeanett Fruergaard, der bor nær Stoholm i Vestjylland. Hun har skabt en helt særlig have, ikke blot med staudebede, men også med skære- og køkkenhave.

Staudeblomsten

01.07.2021 | 
I denne uge er jeg på tur, og jeg besøger en fantastisk have i Harlev en halv sens kilometer vest for Aarhus. Havens navn er Staudeblomsten, og det giver i den grad mening, når man ser haven fra luften.

Så blev det juni

03.06.2021 | Juni er en af mine yndlingsmåneder i haven. Alt er så frisk og grønt, og der er så meget i vente. Mon ikke, at mange har det som jeg?

Forår i fuldt flor

06.05.2021 | Under denne overskrift præsenterer jeg i maj måned forårsbeplantningen i Tivoli Friheden. Jeg har designet de farveafstemte bede, og i efteråret lagde parkens gartnere omkring 100.000 forårsløg. Her er en lille forsmag.
Preview

God påske

01.04.2021 | Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt. I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.

Enghøj Staudehave

25.03.2021 | I denne uge bringer jeg et lille sommerminde fra Enghøj Staudehave på Bornholm, som jeg besøgte midt i juni sidste år. Det er en frodig have ud over det almindelige. Glæd jer.

Mathias Emil

18.03.2021 | På min lille sommerturne er jeg nu nået til Odense for at besøge Mathias Emil, der har den mest charmerende kolonihave med et bugnende blomsterhav. Et hyggeligt fortættet univers.

Endnu et besøg hos Helle Troelsen

11.03.2021 | Også i denne uge skal I se Helle Troelsens fantastiske have i Troense. Rundvisningen begyndte jo i sidste uge, og først var der blot planlagt en udsendelse. Men Helle havde så meget at byde på og tale om, at Katrine og jeg besluttede os for endnu et program

Helle Troelsen

04.03.2021 | På Tåsinge i det sydfynske øhav ligger Troense; en af Danmarks mest idylliske byer. Og midt i byen findes Troensehaven, skabt af Helle Troelsen. Det er et underskønt sted, som jeg besøger i denne uge.Vis flere videoer