Log ind

Det er helt vildt!

Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

.

Kommentarer
Bonnie 11 måneder siden
Tak for endnu en skøn video.
Meget smukke flasker - og en super god idé med få blomster i hver, der tilsammen giver en helhed.
Slangeurt og Allium er sådan en god kombi. Den idé vil jeg stjæle og lægge Allium i terrasse-bedet til efteråret, hvor jeg har Slangeurt. Rigtig god weekend.
/Bonnie
Claus 11 måneder siden
Kære Bonnie, jeg er rigtig glad for, at du kan lide kombien mellem slangeurt og allium. Kh Claus
Morten 11 måneder siden
Kære Claus
Hvor ser det fortryllende ud Claus, utroligt hvad vild kørvel /skærmplanter kan gøre ved en have.
Ha en rigtig god weekend
Claus 11 måneder siden
Kære Morten, ja, den vilde kørvel tilfører en egen poesi. Kh Claus
Jan 11 måneder siden
Hej Claus
Tak for en dejlig video.
Er det muligt snart at få et gensyn med "flammebedet", og gerne et par kloge ord om lucifer. Den har jeg forsøgt mig med flere gange, men desværre uden særlig held.
Mvh. Jan
Claus 11 måneder siden
Kære Jan, jeg skal nok vise flammebedet og 'Lucifer' senere. De bedste hilsner fra Claus
Anita 11 måneder siden
Kære Claus
Tak for en pragtfuld video , fatter mig i korthed i dag , jeg er stresset .
Sjovt nok tænkte jeg også på bryllup , med de skønne blomster opsatser i flasker , de er så kønne .
Jeg er meget ærgeligt over at jeg ikke kan komme til åben have her lige om lidt , men så nyder jeg når du viser fra dine bede , men jeg kommer jo til næste gang du har åben have , den vilde kørvel , den har jeg jo også , den er så fon i sit mønster den er jo helt i fint kniplings mønster .
Fortsat god weekend til dig og alle jer andre
PS mine kartofler i spande er fine
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 11 måneder siden
Kære Anita, dejligt, at du kan lide ideen med flaskerne. Kh Claus
Karen 9 måneder siden
Kan det være rigtig at man her i sen forår / sommer ikke kan få pastinak . Jeg prøvede i en ellers meget assorteret Irma men de bedyrede at sæsonens var slut. Jeg har tænkt på om ikke krondild kunne erstatte pastinakken , den har lidt den samme farve og er jo også en skærmplante.Og den kan jo sås når man ønsker .
Dbh
Karen Bach
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer