Log ind

Det er helt vildt!

Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

.

Kommentarer
Bonnie 5 måneder siden
Tak for endnu en skøn video.
Meget smukke flasker - og en super god idé med få blomster i hver, der tilsammen giver en helhed.
Slangeurt og Allium er sådan en god kombi. Den idé vil jeg stjæle og lægge Allium i terrasse-bedet til efteråret, hvor jeg har Slangeurt. Rigtig god weekend.
/Bonnie
Claus 5 måneder siden
Kære Bonnie, jeg er rigtig glad for, at du kan lide kombien mellem slangeurt og allium. Kh Claus
Morten 5 måneder siden
Kære Claus
Hvor ser det fortryllende ud Claus, utroligt hvad vild kørvel /skærmplanter kan gøre ved en have.
Ha en rigtig god weekend
Claus 5 måneder siden
Kære Morten, ja, den vilde kørvel tilfører en egen poesi. Kh Claus
Jan 5 måneder siden
Hej Claus
Tak for en dejlig video.
Er det muligt snart at få et gensyn med "flammebedet", og gerne et par kloge ord om lucifer. Den har jeg forsøgt mig med flere gange, men desværre uden særlig held.
Mvh. Jan
Claus 5 måneder siden
Kære Jan, jeg skal nok vise flammebedet og 'Lucifer' senere. De bedste hilsner fra Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Tak for en pragtfuld video , fatter mig i korthed i dag , jeg er stresset .
Sjovt nok tænkte jeg også på bryllup , med de skønne blomster opsatser i flasker , de er så kønne .
Jeg er meget ærgeligt over at jeg ikke kan komme til åben have her lige om lidt , men så nyder jeg når du viser fra dine bede , men jeg kommer jo til næste gang du har åben have , den vilde kørvel , den har jeg jo også , den er så fon i sit mønster den er jo helt i fint kniplings mønster .
Fortsat god weekend til dig og alle jer andre
PS mine kartofler i spande er fine
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, dejligt, at du kan lide ideen med flaskerne. Kh Claus
Karen 3 måneder siden
Kan det være rigtig at man her i sen forår / sommer ikke kan få pastinak . Jeg prøvede i en ellers meget assorteret Irma men de bedyrede at sæsonens var slut. Jeg har tænkt på om ikke krondild kunne erstatte pastinakken , den har lidt den samme farve og er jo også en skærmplante.Og den kan jo sås når man ønsker .
Dbh
Karen Bach

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …
Vis flere videoer