Log ind

Det spirer og gror

Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

.

Kommentarer
Bodil 7 måneder siden
Hej igen. Jeg har sendt et spørgsmål om stenmel på sidste video: (de første narcisser), jeg ved ikke, om du vil kigge tilbage og se spørgsmål? Tak fra haveelsker. Bodil
Claus 7 måneder siden
Kære Bodil, jeg har svaret. Dbh Claus
Nette 7 måneder siden
Kære Claus

Sikke du råhygger. Hver gang jeg ser dine kuvøsebørn, bliver jeg SÅ imponeret. Vi tror måske, at vi sår blomster og grøntsager, men vi sår forventninger, spænding, glæde, overraskelser og meget mere.

Jeg har jo været bagud med at se dine videoer, og "bingewatcher" så i stedet en masse af gangen, hvilket slet ikke er så ringe, for jeg synes, at videoerne er meget velproducerede, og jeg kan ikke få for meget af en god ting. Varm te på kanden og Claus på skærmen - så bliver det ikke meget bedre.
Claus 7 måneder siden
Kære Nette, tusind tak for dine søde ord. Ja, jeg hygger mig ...
Tina 7 måneder siden
Kæreste Claus Tak for navnet på den smarte såbakke, den vil jeg se efter. Jeg skal igang men grøntsagerne til køkkenhaven, så det er perfekt og fantastisk med dine råd, vi har fået i de seneste videoer. Knus Tina
Claus 7 måneder siden
Kære Tina, det er dejlig at kunne inspirere. Kh Claus
Michael 7 måneder siden
Spændende at følge. Hvordan går det alle krukkerne i teltet? Hvornår begynder du at gøde dem? Mine er i fuld gør, men måske er det for tidlig at gøde dem lidt?
Michael
Claus 7 måneder siden
Kære Micael, vi er i fuld gang med at plante om. Og her bruger vi 'Claus Dalby krukkemuld', der jo indeholder gødning nok til en hel sæson. Gødningen frigives, når der er omkring 20 grader. Dbh Claus
Kirsten 7 måneder siden
Kære Claus
Tak for endnu en skøn og lærerig video, hvor er det dejlig at følge alle dine projekter.
Ja det er dejlig at komme igang med at så både til køkkenhaven og ikke mindst blomster til haven
Det er ikke noget bede end at se det hele spirer og gror
Kærlig hilsen Kirsten
Claus 7 måneder siden
Kære Kirsten, tak for din hilsen. Kh Claus
Anita 7 måneder siden
Kære Claus
Tak for skøn video , skriver mere i næste uge
Knus Anita og Jørgen
Claus 7 måneder siden
Kære Anita, Det vil jeg glæde mig til. Kh Claus

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Vis flere videoer