Log ind

Efterår i skovhaven

Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

.

Kommentarer
Gert 13 dag(e) siden
Tak Claus for endnu et skønt haveprogram. Fantastisk flotte Hosta planter ved vandspejlet. Du har altid gang i noget nyt i din smukke have. God weekend til dig, den er snart på vej. Charlotte og Gert
Claus 12 dag(e) siden
Kære Gert og også Charlotte, tak for hyggelig hilsen. Der er stadig meget at glæde sig over i haven. Kh Claus
Anette 12 dag(e) siden
Ännu en trevlig film inte minst för att du själv alltid är så positiv, glad och inspirerande. Vore trevligt i dessa tråkiga tider om föredrag du möjligen håller kan tas upp digitalt och sedan visas när dina personliga framträdanden är över. Ha det gott. Anette i Skåne (keramikern)
Claus 12 dag(e) siden
Kære Anette, dejligt med en hilsen fra dig. Desværre lader det sig ikke gøre at optage foredraget digitalt, fordi det bygger meget på billeder, der ikke rigtigt kan gengive. God weekend. Kh Claus
Tina 12 dag(e) siden
Kæreste Claus Et dejligt indslag fra skovhaven. Jeg er selv ved at tilplante et skyggefuldt sted i haven så det kom lige på det rette tidspunkt. Jeg ser simpelthen så meget frem til dine ugentlige indslag. God weekend knus Tina
Claus 11 dag(e) siden
Kære Tina. Tak for dine søde ord. De glæder i den grad. Kærlig hilsen Claus
Anita 12 dag(e) siden
Kære Claus
Det er da såå sødt med at der lige blev indfanget et egern , bare så sødt .
Det er en meget spændende haveklub video i denne uge , det blive spændende når i får flyttet de hortensiaer ned i bunden af haven og de andre sager . I morgen eftermiddag skal jeg lige ligge en masse franske Annemoner i blå og hvide , det er en ting der fungere godt i min have , jeg ligger dem i vand natten over det giver potte . Hvor langt klipper du silkepæoner ned og ca hvornår ?
Nu har jeg meldt mig til foredrag i Århus , så det glæder jeg mig til .
Tak for denne uges video , den er inspirende .
Rigtig god weekend til jer og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 11 dag(e) siden
Kære Anita, ja, Katrine - min fotograf - er god til at fange de små og umiddelbare øjeblikke. Som for eksempel egernet. Dem har vi en del af i haven. Glæder mig til at se dig til foredraget. Kh Claus
Morten 11 dag(e) siden
Kære Claus
Hellere egern end mus, eller hvad?? Jeg kan huske den første havebog jeg købte fra dig, der var der også mange fantastiske billeder fra skovhaven og det var jeg helt vild med. Og selvom der er sket lidt siden, ser det stadig skønt ud, elsker det grønne og den frodighed det giver.
Vi er lige blevet færdig med løglægning og klargøring af haven, en dejlig fornemmelse.
Rigtig god weekend,
Knus Morten
Claus 8 dag(e) siden
Kære Morten, ja, du har helt ret i, at egern er sødere end mus! Sidstnævnte har vi haft så utroligt mange af i år. Tillykke med, at I er færdige med at gøre haven klar. Nu er der noget at glæde sig til. Kh Claus
Michael 10 dag(e) siden
Hej Claus. Når du kommer dertil hvor alle krukkerne kommer i telt eller kold drivhus. Klipper du så alt grønt/visent vækst ned? Jeg har problemer med svamp, når det står vinteren over. Jeg husker at lufte ud vinteren over.
Claus 8 dag(e) siden
Hej Mickael, ja vi klipper alt ned og af, med mindre da, der er tale om vintergrønnne planter. Agapanthus lader vi også i fred. Dbh Claus
Lotte 3 dag(e) siden
Kære Claus. Hvor er der smukt i din have, og hvor er det fint med spejlbassiner med Hosta i kanten. Er der plast i bunden, eller er det formstøbte bassiner, du har? Jeg er meget betaget af beplantningen rundt om bassinerne. Mange hilsner Lotte

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.
Vis flere videoer