Log ind

Efterår i skovhaven

Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

.

Kommentarer
Gert 3 måneder siden
Tak Claus for endnu et skønt haveprogram. Fantastisk flotte Hosta planter ved vandspejlet. Du har altid gang i noget nyt i din smukke have. God weekend til dig, den er snart på vej. Charlotte og Gert
Claus 3 måneder siden
Kære Gert og også Charlotte, tak for hyggelig hilsen. Der er stadig meget at glæde sig over i haven. Kh Claus
Anette 3 måneder siden
Ännu en trevlig film inte minst för att du själv alltid är så positiv, glad och inspirerande. Vore trevligt i dessa tråkiga tider om föredrag du möjligen håller kan tas upp digitalt och sedan visas när dina personliga framträdanden är över. Ha det gott. Anette i Skåne (keramikern)
Claus 3 måneder siden
Kære Anette, dejligt med en hilsen fra dig. Desværre lader det sig ikke gøre at optage foredraget digitalt, fordi det bygger meget på billeder, der ikke rigtigt kan gengive. God weekend. Kh Claus
Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus Et dejligt indslag fra skovhaven. Jeg er selv ved at tilplante et skyggefuldt sted i haven så det kom lige på det rette tidspunkt. Jeg ser simpelthen så meget frem til dine ugentlige indslag. God weekend knus Tina
Claus 3 måneder siden
Kære Tina. Tak for dine søde ord. De glæder i den grad. Kærlig hilsen Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Det er da såå sødt med at der lige blev indfanget et egern , bare så sødt .
Det er en meget spændende haveklub video i denne uge , det blive spændende når i får flyttet de hortensiaer ned i bunden af haven og de andre sager . I morgen eftermiddag skal jeg lige ligge en masse franske Annemoner i blå og hvide , det er en ting der fungere godt i min have , jeg ligger dem i vand natten over det giver potte . Hvor langt klipper du silkepæoner ned og ca hvornår ?
Nu har jeg meldt mig til foredrag i Århus , så det glæder jeg mig til .
Tak for denne uges video , den er inspirende .
Rigtig god weekend til jer og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, ja, Katrine - min fotograf - er god til at fange de små og umiddelbare øjeblikke. Som for eksempel egernet. Dem har vi en del af i haven. Glæder mig til at se dig til foredraget. Kh Claus
Morten 3 måneder siden
Kære Claus
Hellere egern end mus, eller hvad?? Jeg kan huske den første havebog jeg købte fra dig, der var der også mange fantastiske billeder fra skovhaven og det var jeg helt vild med. Og selvom der er sket lidt siden, ser det stadig skønt ud, elsker det grønne og den frodighed det giver.
Vi er lige blevet færdig med løglægning og klargøring af haven, en dejlig fornemmelse.
Rigtig god weekend,
Knus Morten
Claus 3 måneder siden
Kære Morten, ja, du har helt ret i, at egern er sødere end mus! Sidstnævnte har vi haft så utroligt mange af i år. Tillykke med, at I er færdige med at gøre haven klar. Nu er der noget at glæde sig til. Kh Claus
Michael 3 måneder siden
Hej Claus. Når du kommer dertil hvor alle krukkerne kommer i telt eller kold drivhus. Klipper du så alt grønt/visent vækst ned? Jeg har problemer med svamp, når det står vinteren over. Jeg husker at lufte ud vinteren over.
Claus 3 måneder siden
Hej Mickael, ja vi klipper alt ned og af, med mindre da, der er tale om vintergrønnne planter. Agapanthus lader vi også i fred. Dbh Claus
Lotte 3 måneder siden
Kære Claus. Hvor er der smukt i din have, og hvor er det fint med spejlbassiner med Hosta i kanten. Er der plast i bunden, eller er det formstøbte bassiner, du har? Jeg er meget betaget af beplantningen rundt om bassinerne. Mange hilsner Lotte
Ingrid 1 måned siden
Tak mange gode havefilm. Jeg har rigtig hygget mig i dit selskab mens jeg er på vej i toget fra København til Skanderborg! Så var turen så hurtig 👍

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer