Log ind

Efterårssysler

Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

.

Kommentarer
Tina 2 måneder siden
Kæreste Claus Der er nu også noget helt særligt over efteråret i haven,,,farverne og duften. Det er så skøn en tid hvor man kan formere bestanden af skønne planter. Det satser jeg rigtig meget at gøre brug af, så dejligt ar blive mindet om.
Din køkkenkrukke have er da helt Fantatisk , sikke afgrøder og så i potter, imponerende flot. God weekend . Knus Tina
Jaume 2 måneder siden
Kære Tina, tak for dine søde ord. Kh Claus
Anita 2 måneder siden
Kære Claus
Det er nu smukt i din have alligevel selv om det er efterår , ved nu ikke om jeg når mere havearbejde , men håber det , ku da tænke mig at dele mine floks også , dine mørke kål i krukker ih sikke da en fantastisk farve så flotte , det ser flot ud når det hele står så flot i væksthuset og der er nu en særlig stemning i teltet til vinteropbevaring . Tak for denne haveklub video .
Rigtig god weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Jaume 2 måneder siden
Kære Anita, tak fordi du altid er så positiv. Kh Claus
Iris 2 måneder siden
Kære Claus
Hver årstid sin charme, og det er der masser af hos dig.
Du har lige givet mig modet til at prøve med hvidløg. Med dine anvisninger må det kunne lykkedes..... Håber jeg.
Tak for en dejlig video.
Knus.
Jaume 2 måneder siden
Kære Iris, det er så dejligt for mig at inspirere. Så det er skønt, at du har fået lyst til at forsøge dig med hvidløgsfeddene. Kh Claus
Iris 1 måned siden
Kæreste Claus
Hvor er det fint at se at også stueplanter kan gro udendørs. Elefanterne, det er sikkert en bestemt sort, er vildt fascinerende. De var desværre væk da du reklamerede for dem i Bilka's Have center, men måske er jeg heldig til næste år.
Jeg plantede 4 'hjemmelavede' Efeu i foråret i et bed. Nu er jorden dækket. Nok en frækkert der skal holdes lidt hånd i hanke med tror jeg.....
Må jeg ikke nok få at vide, hvem er din dygtige fotograf på dine videos?
Tak for nu, glæder mig endnu engang til næste torsdag.
Kærlig hilsen.
Claus 1 måned siden
Kære Iris, meget relevant spørgsmål med hensyn til min fotograf. Det er den meget dygtige Katrine Kaarøe, der også optager til mange tv-programmer. Hendes navn ses ofte i rulletekster. Katrine er helt uundværlig for mig. Tak fordi, du spurgte. Kh Claus
Iris 1 måned siden
Min tablet ville ikke skrive elefant ØRER........ : )
Iris 31 dag(e) siden
Stor ros både til dig og Katrine Kaarøe :-):-):-)

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …
Vis flere videoer