Log ind

Efterårssysler

Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

.

Kommentarer
Tina 4 måneder siden
Kæreste Claus Der er nu også noget helt særligt over efteråret i haven,,,farverne og duften. Det er så skøn en tid hvor man kan formere bestanden af skønne planter. Det satser jeg rigtig meget at gøre brug af, så dejligt ar blive mindet om.
Din køkkenkrukke have er da helt Fantatisk , sikke afgrøder og så i potter, imponerende flot. God weekend . Knus Tina
Jaume 4 måneder siden
Kære Tina, tak for dine søde ord. Kh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Det er nu smukt i din have alligevel selv om det er efterår , ved nu ikke om jeg når mere havearbejde , men håber det , ku da tænke mig at dele mine floks også , dine mørke kål i krukker ih sikke da en fantastisk farve så flotte , det ser flot ud når det hele står så flot i væksthuset og der er nu en særlig stemning i teltet til vinteropbevaring . Tak for denne haveklub video .
Rigtig god weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Jaume 4 måneder siden
Kære Anita, tak fordi du altid er så positiv. Kh Claus
Iris 4 måneder siden
Kære Claus
Hver årstid sin charme, og det er der masser af hos dig.
Du har lige givet mig modet til at prøve med hvidløg. Med dine anvisninger må det kunne lykkedes..... Håber jeg.
Tak for en dejlig video.
Knus.
Jaume 4 måneder siden
Kære Iris, det er så dejligt for mig at inspirere. Så det er skønt, at du har fået lyst til at forsøge dig med hvidløgsfeddene. Kh Claus
Iris 3 måneder siden
Kæreste Claus
Hvor er det fint at se at også stueplanter kan gro udendørs. Elefanterne, det er sikkert en bestemt sort, er vildt fascinerende. De var desværre væk da du reklamerede for dem i Bilka's Have center, men måske er jeg heldig til næste år.
Jeg plantede 4 'hjemmelavede' Efeu i foråret i et bed. Nu er jorden dækket. Nok en frækkert der skal holdes lidt hånd i hanke med tror jeg.....
Må jeg ikke nok få at vide, hvem er din dygtige fotograf på dine videos?
Tak for nu, glæder mig endnu engang til næste torsdag.
Kærlig hilsen.
Claus 3 måneder siden
Kære Iris, meget relevant spørgsmål med hensyn til min fotograf. Det er den meget dygtige Katrine Kaarøe, der også optager til mange tv-programmer. Hendes navn ses ofte i rulletekster. Katrine er helt uundværlig for mig. Tak fordi, du spurgte. Kh Claus
Iris 3 måneder siden
Min tablet ville ikke skrive elefant ØRER........ : )
Iris 3 måneder siden
Stor ros både til dig og Katrine Kaarøe :-):-):-)
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.
Vis flere videoer