Log ind

En ny havesæson

Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.

Jeg har så mange projekter på bedding …

 

Kommentarer
Tina 12 måneder siden
Kæreste Claus Rigtig godt nytår til dig og dine. Det er en super ide med diktafonen. 👍🏻 Det er helt forunderligt at se hvad der er sket i den tyske have fra din sidste visning. Sikke en vidunderlig blomstring . Den Raubitter skal vist finde vej til min have. Knus Tina
Claus 12 måneder siden
Kære Tina, ja, jeg har stor glæde af diktafonen året rundt. Kh Claus
Trine 12 måneder siden
Hej Claus
Rigtig godt nytår :) og tak for en blomstrende dejlig video.
Vh Trine
Claus 12 måneder siden
Kære Trine, tak og i lige måde. Dbh Claus
Morten 12 måneder siden
Kære Claus
Rigtig godt nytår. Tak for endnu en dejlig tur til denne fantastiske have, hold da op hvor det hele bare er frodigt og skønt.
Rigtig god weekend
Knus Morten
Claus 12 måneder siden
Kære Morten, ja, vi tørster i den grad efter frodighed på denne årstid. Kh Claus
Lene 12 måneder siden
Kære Claus
Rigtig godt nytår til dig og tusind tak for endnu en energiindsprøjtning ! Der findes simpelthen ikke noget mere opmuntrende og livgivende end at se dine videoer sådan en mørk, trist januardag som idag. Det er svært at tro der nogensinde kommer noget op igen ude i min egen have, men denne skønne film giver mig en lille tro tilbage🙂
Jeg har besluttet at plante flere liljer i haven i denne sæson - kender du til et godt sted at købe liljeløg? Gerne OT-hybrider der kan stå i de almindelige bede.
Kh. Lene Bøg
Claus 12 måneder siden
Kære Lene, ja, liljer er skønne. Jeg køber dem rundt omkring, når jeg falder over dem i butikker eller på nettet. Kh Claus
Mathias 12 måneder siden
Kære Claus,
Jeg kan godt forstå, at du er begejstret for den dejlige cottagehave. Sikke er sted!
Jeg glæder mig til at se flere smukke billeder i den kommende bog. Rigtig god arbejdslyst med den. Jeg kan nemt forestille mig, at det må være et dejligt og lystfyldt arbejde du har med den.
Jeg ser frem til, at du (håber jeg) vil vise hvad du har indkøbt af spændende frø og knolde til blomster- og køkkenhaven. Selv er jeg jo også køkkenhavedyrker, særligt med ting vi ikke kan få ved grønthandleren, fordi vi elsker at gå i køkkenet og kreere.
Rigtig godt nytår,
Kh fra Mathias
Claus 12 måneder siden
Kære Mathias, jeg skal nok vise frøindkøb. Køkkenhaven er jo nyt fokusområde for mig, og jeg ville sådan ønske, at jeg havde et stort stykke bar jord. Men jeg må 'nøjes' med krukkerne. Det er nu også spændende. Kh Claus
Anita 12 måneder siden
Kære Claus
Det er altså så fantastisk en have , der er stor inspiration at hente , der er jo mange skønne planter og køkkenhaven den er da så hyggelig , jeg er meget vild med kastanjehegn , har et stykke hvor jeg gerne vil ha det , men vi er ikke enige , desværre , lydene i haven er pragtfulde , selv bierne der arbejder i blomsterne er da så søde .
Tak for denne uges nye haveklubvideo .
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 12 måneder siden
Kære Anita, tak fordi, du er så trofast og positiv. Du har helt ret; kastanjehegn er fine. Kh Claus
Karina 12 måneder siden
Hvilken vidunderlige have.
Nu glæder jeg mig endnu mere til din kommende bog.
Er det sådan at du kan nævne nogle af de steder du køber blomsterfrø fra?
Rigtig go arbejdslyst med bogen.
Kh. Karina
Claus 12 måneder siden
Kære Karina, frø kan købes så utroligt mange steder. Du får lige nogle leverandører, du kan google: Chiltern Seeds, Sarah Raven, Thompson and Morgan, Silene, Impecta, Spirekassen etc. etc. God fornøjelse. Kh Claus
Karina 12 måneder siden
Tusind tak :-)
Bonnie 12 måneder siden
Kære Claus.
Tusind tak for endnu en dejlig havetur. Haven er så fin. Imponerende, at familien selv har tækket taget. Og det er skønt med et strejf af sommer her i januar. Jeg har også bestilt frø, meeeen i beskedne mængder :-)
Kh. Bonnie
Claus 12 måneder siden
Kære Bonnie, ja, det er en helt særlig familie. Lyder godt med frøene … Kh Claus
Michael 12 måneder siden
Godt nytår.
Dejlig med en ny have sæson i vente. Claus, jeg husker du sidste år ved denne tid, havde et hortensia forsøg i allèn. Du ville vende tilbage, men kan ikke finde noget om det.
Hvordan gik det. Hvilke hortensiaer valgte du?
Hilsen Michael
Claus 12 måneder siden
Kære Michael, prøv at se den 17. oktober 2019 - 'Herlige hortensiaer'. Dbh Claus
Ingrid 11 måneder siden
Hej Claus😀 En meget inspirerende have!! Hvad er det for en lilla/pink blomst med kuglerunde knopper man ser? Det er lige efter du har fortalt om Raubitter. Venlig hilsen Ingrid Berger
Sune 8 måneder siden
Hej Ingrid
Blomsten du er efter er en Scabiosa.

Mvh Sune

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer