Log ind

En ny havesæson

Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.

Jeg har så mange projekter på bedding …

 

Kommentarer
Tina 7 måneder siden
Kæreste Claus Rigtig godt nytår til dig og dine. Det er en super ide med diktafonen. 👍🏻 Det er helt forunderligt at se hvad der er sket i den tyske have fra din sidste visning. Sikke en vidunderlig blomstring . Den Raubitter skal vist finde vej til min have. Knus Tina
Claus 7 måneder siden
Kære Tina, ja, jeg har stor glæde af diktafonen året rundt. Kh Claus
Trine 7 måneder siden
Hej Claus
Rigtig godt nytår :) og tak for en blomstrende dejlig video.
Vh Trine
Claus 7 måneder siden
Kære Trine, tak og i lige måde. Dbh Claus
Morten 7 måneder siden
Kære Claus
Rigtig godt nytår. Tak for endnu en dejlig tur til denne fantastiske have, hold da op hvor det hele bare er frodigt og skønt.
Rigtig god weekend
Knus Morten
Claus 7 måneder siden
Kære Morten, ja, vi tørster i den grad efter frodighed på denne årstid. Kh Claus
Lene 7 måneder siden
Kære Claus
Rigtig godt nytår til dig og tusind tak for endnu en energiindsprøjtning ! Der findes simpelthen ikke noget mere opmuntrende og livgivende end at se dine videoer sådan en mørk, trist januardag som idag. Det er svært at tro der nogensinde kommer noget op igen ude i min egen have, men denne skønne film giver mig en lille tro tilbage🙂
Jeg har besluttet at plante flere liljer i haven i denne sæson - kender du til et godt sted at købe liljeløg? Gerne OT-hybrider der kan stå i de almindelige bede.
Kh. Lene Bøg
Claus 7 måneder siden
Kære Lene, ja, liljer er skønne. Jeg køber dem rundt omkring, når jeg falder over dem i butikker eller på nettet. Kh Claus
Mathias 7 måneder siden
Kære Claus,
Jeg kan godt forstå, at du er begejstret for den dejlige cottagehave. Sikke er sted!
Jeg glæder mig til at se flere smukke billeder i den kommende bog. Rigtig god arbejdslyst med den. Jeg kan nemt forestille mig, at det må være et dejligt og lystfyldt arbejde du har med den.
Jeg ser frem til, at du (håber jeg) vil vise hvad du har indkøbt af spændende frø og knolde til blomster- og køkkenhaven. Selv er jeg jo også køkkenhavedyrker, særligt med ting vi ikke kan få ved grønthandleren, fordi vi elsker at gå i køkkenet og kreere.
Rigtig godt nytår,
Kh fra Mathias
Claus 7 måneder siden
Kære Mathias, jeg skal nok vise frøindkøb. Køkkenhaven er jo nyt fokusområde for mig, og jeg ville sådan ønske, at jeg havde et stort stykke bar jord. Men jeg må 'nøjes' med krukkerne. Det er nu også spændende. Kh Claus
Anita 7 måneder siden
Kære Claus
Det er altså så fantastisk en have , der er stor inspiration at hente , der er jo mange skønne planter og køkkenhaven den er da så hyggelig , jeg er meget vild med kastanjehegn , har et stykke hvor jeg gerne vil ha det , men vi er ikke enige , desværre , lydene i haven er pragtfulde , selv bierne der arbejder i blomsterne er da så søde .
Tak for denne uges nye haveklubvideo .
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 7 måneder siden
Kære Anita, tak fordi, du er så trofast og positiv. Du har helt ret; kastanjehegn er fine. Kh Claus
Karina 7 måneder siden
Hvilken vidunderlige have.
Nu glæder jeg mig endnu mere til din kommende bog.
Er det sådan at du kan nævne nogle af de steder du køber blomsterfrø fra?
Rigtig go arbejdslyst med bogen.
Kh. Karina
Claus 7 måneder siden
Kære Karina, frø kan købes så utroligt mange steder. Du får lige nogle leverandører, du kan google: Chiltern Seeds, Sarah Raven, Thompson and Morgan, Silene, Impecta, Spirekassen etc. etc. God fornøjelse. Kh Claus
Karina 7 måneder siden
Tusind tak :-)
Bonnie 7 måneder siden
Kære Claus.
Tusind tak for endnu en dejlig havetur. Haven er så fin. Imponerende, at familien selv har tækket taget. Og det er skønt med et strejf af sommer her i januar. Jeg har også bestilt frø, meeeen i beskedne mængder :-)
Kh. Bonnie
Claus 7 måneder siden
Kære Bonnie, ja, det er en helt særlig familie. Lyder godt med frøene … Kh Claus
Michael 7 måneder siden
Godt nytår.
Dejlig med en ny have sæson i vente. Claus, jeg husker du sidste år ved denne tid, havde et hortensia forsøg i allèn. Du ville vende tilbage, men kan ikke finde noget om det.
Hvordan gik det. Hvilke hortensiaer valgte du?
Hilsen Michael
Claus 7 måneder siden
Kære Michael, prøv at se den 17. oktober 2019 - 'Herlige hortensiaer'. Dbh Claus
Ingrid 6 måneder siden
Hej Claus😀 En meget inspirerende have!! Hvad er det for en lilla/pink blomst med kuglerunde knopper man ser? Det er lige efter du har fortalt om Raubitter. Venlig hilsen Ingrid Berger
Sune 3 måneder siden
Hej Ingrid
Blomsten du er efter er en Scabiosa.

Mvh Sune

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer