Log ind

En ny havesæson

Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.

Jeg har så mange projekter på bedding …

 

Kommentarer
Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus Rigtig godt nytår til dig og dine. Det er en super ide med diktafonen. 👍🏻 Det er helt forunderligt at se hvad der er sket i den tyske have fra din sidste visning. Sikke en vidunderlig blomstring . Den Raubitter skal vist finde vej til min have. Knus Tina
Claus 3 måneder siden
Kære Tina, ja, jeg har stor glæde af diktafonen året rundt. Kh Claus
Trine 3 måneder siden
Hej Claus
Rigtig godt nytår :) og tak for en blomstrende dejlig video.
Vh Trine
Claus 3 måneder siden
Kære Trine, tak og i lige måde. Dbh Claus
Morten 3 måneder siden
Kære Claus
Rigtig godt nytår. Tak for endnu en dejlig tur til denne fantastiske have, hold da op hvor det hele bare er frodigt og skønt.
Rigtig god weekend
Knus Morten
Claus 3 måneder siden
Kære Morten, ja, vi tørster i den grad efter frodighed på denne årstid. Kh Claus
Lene 3 måneder siden
Kære Claus
Rigtig godt nytår til dig og tusind tak for endnu en energiindsprøjtning ! Der findes simpelthen ikke noget mere opmuntrende og livgivende end at se dine videoer sådan en mørk, trist januardag som idag. Det er svært at tro der nogensinde kommer noget op igen ude i min egen have, men denne skønne film giver mig en lille tro tilbage🙂
Jeg har besluttet at plante flere liljer i haven i denne sæson - kender du til et godt sted at købe liljeløg? Gerne OT-hybrider der kan stå i de almindelige bede.
Kh. Lene Bøg
Claus 3 måneder siden
Kære Lene, ja, liljer er skønne. Jeg køber dem rundt omkring, når jeg falder over dem i butikker eller på nettet. Kh Claus
Mathias 3 måneder siden
Kære Claus,
Jeg kan godt forstå, at du er begejstret for den dejlige cottagehave. Sikke er sted!
Jeg glæder mig til at se flere smukke billeder i den kommende bog. Rigtig god arbejdslyst med den. Jeg kan nemt forestille mig, at det må være et dejligt og lystfyldt arbejde du har med den.
Jeg ser frem til, at du (håber jeg) vil vise hvad du har indkøbt af spændende frø og knolde til blomster- og køkkenhaven. Selv er jeg jo også køkkenhavedyrker, særligt med ting vi ikke kan få ved grønthandleren, fordi vi elsker at gå i køkkenet og kreere.
Rigtig godt nytår,
Kh fra Mathias
Claus 3 måneder siden
Kære Mathias, jeg skal nok vise frøindkøb. Køkkenhaven er jo nyt fokusområde for mig, og jeg ville sådan ønske, at jeg havde et stort stykke bar jord. Men jeg må 'nøjes' med krukkerne. Det er nu også spændende. Kh Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Det er altså så fantastisk en have , der er stor inspiration at hente , der er jo mange skønne planter og køkkenhaven den er da så hyggelig , jeg er meget vild med kastanjehegn , har et stykke hvor jeg gerne vil ha det , men vi er ikke enige , desværre , lydene i haven er pragtfulde , selv bierne der arbejder i blomsterne er da så søde .
Tak for denne uges nye haveklubvideo .
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, tak fordi, du er så trofast og positiv. Du har helt ret; kastanjehegn er fine. Kh Claus
Karina 3 måneder siden
Hvilken vidunderlige have.
Nu glæder jeg mig endnu mere til din kommende bog.
Er det sådan at du kan nævne nogle af de steder du køber blomsterfrø fra?
Rigtig go arbejdslyst med bogen.
Kh. Karina
Claus 3 måneder siden
Kære Karina, frø kan købes så utroligt mange steder. Du får lige nogle leverandører, du kan google: Chiltern Seeds, Sarah Raven, Thompson and Morgan, Silene, Impecta, Spirekassen etc. etc. God fornøjelse. Kh Claus
Karina 3 måneder siden
Tusind tak :-)
Bonnie 3 måneder siden
Kære Claus.
Tusind tak for endnu en dejlig havetur. Haven er så fin. Imponerende, at familien selv har tækket taget. Og det er skønt med et strejf af sommer her i januar. Jeg har også bestilt frø, meeeen i beskedne mængder :-)
Kh. Bonnie
Claus 3 måneder siden
Kære Bonnie, ja, det er en helt særlig familie. Lyder godt med frøene … Kh Claus
Michael 3 måneder siden
Godt nytår.
Dejlig med en ny have sæson i vente. Claus, jeg husker du sidste år ved denne tid, havde et hortensia forsøg i allèn. Du ville vende tilbage, men kan ikke finde noget om det.
Hvordan gik det. Hvilke hortensiaer valgte du?
Hilsen Michael
Claus 3 måneder siden
Kære Michael, prøv at se den 17. oktober 2019 - 'Herlige hortensiaer'. Dbh Claus
Ingrid 2 måneder siden
Hej Claus😀 En meget inspirerende have!! Hvad er det for en lilla/pink blomst med kuglerunde knopper man ser? Det er lige efter du har fortalt om Raubitter. Venlig hilsen Ingrid Berger

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.
Vis flere videoer