Log ind

En tur i skoven

I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Kommentarer
Karen 1 År siden
Hej Claus. Tak for en dejlig rundvisning i skoven og i din skønne have. Det kribler i fingerne for at komme ud i haven, måske det kan være i denne weekend.
God weekend til dig. Mvh Karen
Claus 1 År siden
Kære Karen, ja det kribler i den grad. Sådan har jeg det også. Det er en dejlig tid, vi går i møde. Den bedste på året. Dbh Claus
Jytte 1 År siden
Det vil jeg sør'me gøre en af de allernærmeste dage: Beskære min ret store hasselbusk. Inden ret længe springer raklerne jo ud, og så har vi balladen, vi allergikere. Altså en kraftig beskæring, som så ikke giver nødder, men til gengæld udsætter pollensæsonen flere uger. At jeg da ikke har tænkt på det før! Godt at blive belært i Danmarks bedste haveklub ..... af Danmarks flotteste havemand i ny udgave. Til lykke med det fine vægttab og
Happy Winter Gardening,
Jytte
Claus 1 År siden
Kære Jytte, en rigtig god ide, når man er allergisk. Og hassel skyder jo flittigt igen. Tak for dine søde ord omkring mit vægttab. Kh Claus
Anette 1 År siden
Kære Claus
Tak for endnu en lærerig video, hvilket får mig til at spørge dig, hvornår det er bedst at klippe mine hortensiabuske ned, da de er blevet lige lovlig høje og tager udsigten fra vores køkkenvinduer ?
De står stadig med de tørrede blomsterhoveder. Hvor meget kan de klippes ned uden at skade blomstringen i år ? Rigtig god weekend. Venlig hilsen Anette
Claus 1 År siden
Kære Anette, når det gælder almindelige havehortensiaer (macrophylla-arterne), skal du være opmærksom på, at de først blomstrer på andetårsskud. Hvis du klipper dem ned nu, kommer der nye friske skud i næste sæson, men først blomster i 2020. Du kan evt. nøjes med at klippe hvert andet skud væk nu og så klippe resten næste år. Når du klipper de visne blomsterstande væk, skal du klippe cirka en 1 cm over de øverste sovende skud.
De hortensiaer, jeg viser i videoen, er paniculata- og arberescensarter. De kan godt klippes ned hvert år, idet de blomstrer på årsskuddene. Er du med? Dbh Claus
Anette 1 År siden
Tusind tak for fyldestgørende svar 🙏🏻 og ja jeg er helt med 👍🏻 Rigtig god dag ❄️ Bedste hilsner Anette ❄️❄️❄️
Hanne 1 År siden
Tak for turen, søde ven!!! Hvor ser du godt ud!!!🍀🍀🍀😘
Claus 1 År siden
Selv tak. Tak for søde ord. Kh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Hvor er det en god tur i skoven ,skønt at se hvor dejligt Nero har det , her er Felix i lømelalder , men vi har Anton til hjælpe til men det er god underholdning .
Kan godt huske det gode råd med de afklippede grene til støtte til stauder , det er super godt . Hvor er det et fantastisk sortiment på Bilka have side , med det du anbefaler , tror jeg vil prøve ud i Bilka denne gang , det er også godt med at shoppe på nettet , men vil prøve i Bilka denne gang . Her i weekend vil jeg prøve den frø side på nettet du anbefalede .
Januar har været stille på salon til start , i sidste uge og denne uge kan jeg næsten ikke nå at følge med , men et positivt problem , lige nu her i Odense skinner solen smukt .
Rigtig god weekend til dig og alle andre .
Kærlig hilsen Jørgen og Anita
Claus 1 År siden
Kære Anita, så hyggeligt, at vi deler en fælles kærlighed til hunde. Kh Claus
Inger 1 År siden
Hej Claus, vad roligt att få se lite bilder på Nero.
Kan du inte berätta vilka fröer du tänker odla i år Ska jag hinna med att köpa och så dem så får det inte komma för långt fram på säsongen för då hinner Jag inte få plantorna färdiga till våren.
Hälsar Inger i Halmstad
Claus 1 År siden
Kære Inger, jeg skal nok komme tilbage til mine planer ang. planter. Men jeg er endnu ikke nået så langt. Prøv evt. at gå tilbage og se nogle af de tidligere videoer. Kh Claus
Morten 1 År siden
Hej Claus

Tak for denne uges haveklub dosis.
Sjovt at du behandler "problemet" med hortensiaer, for jeg har haft samme problem. De første mange hvide og limefarvede jeg plantede kom fint, men de, jeg købte for to år siden endte med ikke at blive til noget og grunden var nok at de var for små og endte med at stå for klemt i blandt forårsblomster og senere cosmos…… Men kan jo altid blive klog af skade.

Rigtig god weekend.
KH Morten
Claus 1 År siden
Kære Morten, ja, vi skal lære så længe, vi lever. Kh Claus
Tina 1 År siden
Kæreste Claus Den flis maskine kunne vi godt have haft brugt for et par år siden, da vi fik træet leveret fra hvad vi troede var en privat have. Det viste sig at være fra et bøgetræ der stod i det offentlige rum. Det skulle bruges til brænde, Hans brugte næsten hele sommeren på projektet.
Spændende med de nye hortensiaer . Jeg har haft samme problem med Limelight den blev aldrig til noget, så vi gå fremadrettet efter dem med størst mulig grenvækst. Her på Amager er der kun spidsen af vintergækker oppe. Men synes altid vi er lidt bagud på det område. Tak for en dejlig video med dig, Nero og Preben . Knus Tina
Claus 1 År siden
Kære Tina, du har en flittig mand. Dejligt at høre fra dig. Kh Claus
Helene 1 År siden
Dine videoer er så hyggelige og perfekte at se søndag formiddag hvor solen skinner men det er -6 udenfor. Mange hilsener, Helene
Claus 1 År siden
Kære Helene, tusind tak. Dbh Claus


Iris 1 År siden
Tak for turen. Ja det kribler og kabler men frosten her fortsætter i næste ugle.... Så må man jo klargøre krukker og andet, male og forskønne de ting der skal prydle haven til sommer.
Hvor ser du godt ud, 10 år yngre søde. Skidegodt. Knus.
Claus 1 År siden
Kære Iris, der er altid noget at give sig til! Tak for dine søde ord. Kh Claus
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.
Vis flere videoer