Log ind

En tur i skoven

I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Kommentarer
Karen 30 dag(e) siden
Hej Claus. Tak for en dejlig rundvisning i skoven og i din skønne have. Det kribler i fingerne for at komme ud i haven, måske det kan være i denne weekend.
God weekend til dig. Mvh Karen
Claus 30 dag(e) siden
Kære Karen, ja det kribler i den grad. Sådan har jeg det også. Det er en dejlig tid, vi går i møde. Den bedste på året. Dbh Claus
Jytte 30 dag(e) siden
Det vil jeg sør'me gøre en af de allernærmeste dage: Beskære min ret store hasselbusk. Inden ret længe springer raklerne jo ud, og så har vi balladen, vi allergikere. Altså en kraftig beskæring, som så ikke giver nødder, men til gengæld udsætter pollensæsonen flere uger. At jeg da ikke har tænkt på det før! Godt at blive belært i Danmarks bedste haveklub ..... af Danmarks flotteste havemand i ny udgave. Til lykke med det fine vægttab og
Happy Winter Gardening,
Jytte
Claus 28 dag(e) siden
Kære Jytte, en rigtig god ide, når man er allergisk. Og hassel skyder jo flittigt igen. Tak for dine søde ord omkring mit vægttab. Kh Claus
Anette 30 dag(e) siden
Kære Claus
Tak for endnu en lærerig video, hvilket får mig til at spørge dig, hvornår det er bedst at klippe mine hortensiabuske ned, da de er blevet lige lovlig høje og tager udsigten fra vores køkkenvinduer ?
De står stadig med de tørrede blomsterhoveder. Hvor meget kan de klippes ned uden at skade blomstringen i år ? Rigtig god weekend. Venlig hilsen Anette
Claus 28 dag(e) siden
Kære Anette, når det gælder almindelige havehortensiaer (macrophylla-arterne), skal du være opmærksom på, at de først blomstrer på andetårsskud. Hvis du klipper dem ned nu, kommer der nye friske skud i næste sæson, men først blomster i 2020. Du kan evt. nøjes med at klippe hvert andet skud væk nu og så klippe resten næste år. Når du klipper de visne blomsterstande væk, skal du klippe cirka en 1 cm over de øverste sovende skud.
De hortensiaer, jeg viser i videoen, er paniculata- og arberescensarter. De kan godt klippes ned hvert år, idet de blomstrer på årsskuddene. Er du med? Dbh Claus
Anette 25 dag(e) siden
Tusind tak for fyldestgørende svar 🙏🏻 og ja jeg er helt med 👍🏻 Rigtig god dag ❄️ Bedste hilsner Anette ❄️❄️❄️
Hanne 30 dag(e) siden
Tak for turen, søde ven!!! Hvor ser du godt ud!!!🍀🍀🍀😘
Claus 28 dag(e) siden
Selv tak. Tak for søde ord. Kh Claus
Anita 29 dag(e) siden
Kære Claus
Hvor er det en god tur i skoven ,skønt at se hvor dejligt Nero har det , her er Felix i lømelalder , men vi har Anton til hjælpe til men det er god underholdning .
Kan godt huske det gode råd med de afklippede grene til støtte til stauder , det er super godt . Hvor er det et fantastisk sortiment på Bilka have side , med det du anbefaler , tror jeg vil prøve ud i Bilka denne gang , det er også godt med at shoppe på nettet , men vil prøve i Bilka denne gang . Her i weekend vil jeg prøve den frø side på nettet du anbefalede .
Januar har været stille på salon til start , i sidste uge og denne uge kan jeg næsten ikke nå at følge med , men et positivt problem , lige nu her i Odense skinner solen smukt .
Rigtig god weekend til dig og alle andre .
Kærlig hilsen Jørgen og Anita
Claus 28 dag(e) siden
Kære Anita, så hyggeligt, at vi deler en fælles kærlighed til hunde. Kh Claus
Inger 29 dag(e) siden
Hej Claus, vad roligt att få se lite bilder på Nero.
Kan du inte berätta vilka fröer du tänker odla i år Ska jag hinna med att köpa och så dem så får det inte komma för långt fram på säsongen för då hinner Jag inte få plantorna färdiga till våren.
Hälsar Inger i Halmstad
Claus 28 dag(e) siden
Kære Inger, jeg skal nok komme tilbage til mine planer ang. planter. Men jeg er endnu ikke nået så langt. Prøv evt. at gå tilbage og se nogle af de tidligere videoer. Kh Claus
Morten 28 dag(e) siden
Hej Claus

Tak for denne uges haveklub dosis.
Sjovt at du behandler "problemet" med hortensiaer, for jeg har haft samme problem. De første mange hvide og limefarvede jeg plantede kom fint, men de, jeg købte for to år siden endte med ikke at blive til noget og grunden var nok at de var for små og endte med at stå for klemt i blandt forårsblomster og senere cosmos…… Men kan jo altid blive klog af skade.

Rigtig god weekend.
KH Morten
Claus 28 dag(e) siden
Kære Morten, ja, vi skal lære så længe, vi lever. Kh Claus
Tina 28 dag(e) siden
Kæreste Claus Den flis maskine kunne vi godt have haft brugt for et par år siden, da vi fik træet leveret fra hvad vi troede var en privat have. Det viste sig at være fra et bøgetræ der stod i det offentlige rum. Det skulle bruges til brænde, Hans brugte næsten hele sommeren på projektet.
Spændende med de nye hortensiaer . Jeg har haft samme problem med Limelight den blev aldrig til noget, så vi gå fremadrettet efter dem med størst mulig grenvækst. Her på Amager er der kun spidsen af vintergækker oppe. Men synes altid vi er lidt bagud på det område. Tak for en dejlig video med dig, Nero og Preben . Knus Tina
Claus 25 dag(e) siden
Kære Tina, du har en flittig mand. Dejligt at høre fra dig. Kh Claus
Helene 28 dag(e) siden
Dine videoer er så hyggelige og perfekte at se søndag formiddag hvor solen skinner men det er -6 udenfor. Mange hilsener, Helene
Claus 25 dag(e) siden
Kære Helene, tusind tak. Dbh Claus


Iris 27 dag(e) siden
Tak for turen. Ja det kribler og kabler men frosten her fortsætter i næste ugle.... Så må man jo klargøre krukker og andet, male og forskønne de ting der skal prydle haven til sommer.
Hvor ser du godt ud, 10 år yngre søde. Skidegodt. Knus.
Claus 25 dag(e) siden
Kære Iris, der er altid noget at give sig til! Tak for dine søde ord. Kh Claus

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Gensyn med Holland

10.01.2019 | I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.
Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

Hos Marieke Nolsen

03.01.2019 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude.
Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

Rigtig godt nytår

27.12.2018 | Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.

Fjerde søndag i advent

20.12.2018 | Nu er der altså ikke længe til jul. Så i denne uge kommer jeg med inspiration til julebordet. Desuden skal I atter en gang med på haverejse. I denne uge er jeg i Tyskland.

Tredje søndag i advent

13.12.2018 | Nu er vi næsten fremme ved tredje søndag i advent, og julen nærmer sig med hastige skridt. I denne uge sætter jeg fokus på hyacinter, der både pynter ude og inde, og så skal I også med til England.

Anden søndag i advent

06.12.2018 | Nu er det snart den anden søndag i advent, og i denne uge viser jeg, hvordan I nemt og hurtigt kan pynte en færdig grankrans. Desuden skal I med til England - til Dorset Walled Garden.

Første søndag i advent

29.11.2018 | 
… ja, det er det lige om lidt. Så det er tid til at få lavet en adventsdekoration og få fat i et kalenderlys, hvis det ikke allerede er sket. I denne uge har jeg indrettet juleværksted i køkkenet. Og desuden skal I med en tur til en af Englands skønneste haver.

Anders og Signe

22.11.2018 | I sidste uge var vi på besøg på Gartneriet Brændtvad på Djursland, hvor Anders fortalte om mistelten. Anders er en fantastisk fortæller, og han har meget på hjerte, så derfor besøger vi i denne video gartneriet igen. Og I skal også hilse på Anders' utrolige søster Signe.

Gartneriet Brændtvad

15.11.2018 | Julen står for døren, og snart skal jeg ikke alene til at lave dekorationer, men også buketter. Her bruger jeg rigtig gerne mistelten. Jeg er så heldig at have min egen private leverandør, nemlig Anders fra Gartneriet Brændtvad, og ham besøger vi i dag.

Ude med spaden

08.11.2018 | Det er da helt fantastisk, at vejret er så mildt. Og det er rigtig praktisk, når der er så meget, der stadig skal gøres. Jeg husker med gru nogle år, hvor jorden allerede blev dækket af sne på dette tidspunkt. Lad os håbe, at det varer noget endnu.

Meget at gøre

01.11.2018 | I den forløbne uge har vi haft frost, men nu er det igen ganske - for ikke at sige meget - mildt. Derfor er det en stor glæde at arbejde ude. Og heldigvis for det, for der er stadig meget at gøre.

Efterårsglæde

26.10.2018 | På det seneste har vi haft skønne og solrige efterårsdage, men også en del storm. Der er alligevel meget at glæde sig over. Blandt andet det sparsomme løv, der er tilbage på træer og buske, men også at dahliaknoldene nu står til vinteropbevaring i garagen.

Jeg ved, hvor der findes en have

18.10.2018 | Det er efterår, og der er meget at glæde sig over. Gyldne farver og smukt vejr … Men jeg tror alligevel, at vi er mange, der ser frem til, det igen bliver forår. I denne uge skal vi dog ikke kigge frem, men tilbage. Jeg inviterer jer nemlig med til Ivy Høghs fantastiske have ved Tange sø.
Vis flere videoer