Log ind

En tur i skoven

I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Kommentarer
Karen 5 måneder siden
Hej Claus. Tak for en dejlig rundvisning i skoven og i din skønne have. Det kribler i fingerne for at komme ud i haven, måske det kan være i denne weekend.
God weekend til dig. Mvh Karen
Claus 5 måneder siden
Kære Karen, ja det kribler i den grad. Sådan har jeg det også. Det er en dejlig tid, vi går i møde. Den bedste på året. Dbh Claus
Jytte 5 måneder siden
Det vil jeg sør'me gøre en af de allernærmeste dage: Beskære min ret store hasselbusk. Inden ret længe springer raklerne jo ud, og så har vi balladen, vi allergikere. Altså en kraftig beskæring, som så ikke giver nødder, men til gengæld udsætter pollensæsonen flere uger. At jeg da ikke har tænkt på det før! Godt at blive belært i Danmarks bedste haveklub ..... af Danmarks flotteste havemand i ny udgave. Til lykke med det fine vægttab og
Happy Winter Gardening,
Jytte
Claus 5 måneder siden
Kære Jytte, en rigtig god ide, når man er allergisk. Og hassel skyder jo flittigt igen. Tak for dine søde ord omkring mit vægttab. Kh Claus
Anette 5 måneder siden
Kære Claus
Tak for endnu en lærerig video, hvilket får mig til at spørge dig, hvornår det er bedst at klippe mine hortensiabuske ned, da de er blevet lige lovlig høje og tager udsigten fra vores køkkenvinduer ?
De står stadig med de tørrede blomsterhoveder. Hvor meget kan de klippes ned uden at skade blomstringen i år ? Rigtig god weekend. Venlig hilsen Anette
Claus 5 måneder siden
Kære Anette, når det gælder almindelige havehortensiaer (macrophylla-arterne), skal du være opmærksom på, at de først blomstrer på andetårsskud. Hvis du klipper dem ned nu, kommer der nye friske skud i næste sæson, men først blomster i 2020. Du kan evt. nøjes med at klippe hvert andet skud væk nu og så klippe resten næste år. Når du klipper de visne blomsterstande væk, skal du klippe cirka en 1 cm over de øverste sovende skud.
De hortensiaer, jeg viser i videoen, er paniculata- og arberescensarter. De kan godt klippes ned hvert år, idet de blomstrer på årsskuddene. Er du med? Dbh Claus
Anette 5 måneder siden
Tusind tak for fyldestgørende svar 🙏🏻 og ja jeg er helt med 👍🏻 Rigtig god dag ❄️ Bedste hilsner Anette ❄️❄️❄️
Hanne 5 måneder siden
Tak for turen, søde ven!!! Hvor ser du godt ud!!!🍀🍀🍀😘
Claus 5 måneder siden
Selv tak. Tak for søde ord. Kh Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Hvor er det en god tur i skoven ,skønt at se hvor dejligt Nero har det , her er Felix i lømelalder , men vi har Anton til hjælpe til men det er god underholdning .
Kan godt huske det gode råd med de afklippede grene til støtte til stauder , det er super godt . Hvor er det et fantastisk sortiment på Bilka have side , med det du anbefaler , tror jeg vil prøve ud i Bilka denne gang , det er også godt med at shoppe på nettet , men vil prøve i Bilka denne gang . Her i weekend vil jeg prøve den frø side på nettet du anbefalede .
Januar har været stille på salon til start , i sidste uge og denne uge kan jeg næsten ikke nå at følge med , men et positivt problem , lige nu her i Odense skinner solen smukt .
Rigtig god weekend til dig og alle andre .
Kærlig hilsen Jørgen og Anita
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, så hyggeligt, at vi deler en fælles kærlighed til hunde. Kh Claus
Inger 5 måneder siden
Hej Claus, vad roligt att få se lite bilder på Nero.
Kan du inte berätta vilka fröer du tänker odla i år Ska jag hinna med att köpa och så dem så får det inte komma för långt fram på säsongen för då hinner Jag inte få plantorna färdiga till våren.
Hälsar Inger i Halmstad
Claus 5 måneder siden
Kære Inger, jeg skal nok komme tilbage til mine planer ang. planter. Men jeg er endnu ikke nået så langt. Prøv evt. at gå tilbage og se nogle af de tidligere videoer. Kh Claus
Morten 5 måneder siden
Hej Claus

Tak for denne uges haveklub dosis.
Sjovt at du behandler "problemet" med hortensiaer, for jeg har haft samme problem. De første mange hvide og limefarvede jeg plantede kom fint, men de, jeg købte for to år siden endte med ikke at blive til noget og grunden var nok at de var for små og endte med at stå for klemt i blandt forårsblomster og senere cosmos…… Men kan jo altid blive klog af skade.

Rigtig god weekend.
KH Morten
Claus 5 måneder siden
Kære Morten, ja, vi skal lære så længe, vi lever. Kh Claus
Tina 5 måneder siden
Kæreste Claus Den flis maskine kunne vi godt have haft brugt for et par år siden, da vi fik træet leveret fra hvad vi troede var en privat have. Det viste sig at være fra et bøgetræ der stod i det offentlige rum. Det skulle bruges til brænde, Hans brugte næsten hele sommeren på projektet.
Spændende med de nye hortensiaer . Jeg har haft samme problem med Limelight den blev aldrig til noget, så vi gå fremadrettet efter dem med størst mulig grenvækst. Her på Amager er der kun spidsen af vintergækker oppe. Men synes altid vi er lidt bagud på det område. Tak for en dejlig video med dig, Nero og Preben . Knus Tina
Claus 5 måneder siden
Kære Tina, du har en flittig mand. Dejligt at høre fra dig. Kh Claus
Helene 5 måneder siden
Dine videoer er så hyggelige og perfekte at se søndag formiddag hvor solen skinner men det er -6 udenfor. Mange hilsener, Helene
Claus 5 måneder siden
Kære Helene, tusind tak. Dbh Claus


Iris 5 måneder siden
Tak for turen. Ja det kribler og kabler men frosten her fortsætter i næste ugle.... Så må man jo klargøre krukker og andet, male og forskønne de ting der skal prydle haven til sommer.
Hvor ser du godt ud, 10 år yngre søde. Skidegodt. Knus.
Claus 5 måneder siden
Kære Iris, der er altid noget at give sig til! Tak for dine søde ord. Kh Claus

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.
Vis flere videoer