Log ind

Flere tulipaner

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

.

Kommentarer
Jytte 5 måneder siden
Tusind tak for synet! Det er som altid en meget stor glæde at følge med dig rundt i din have. Som alle andre, som du siger, elsker jeg også tulipaner (og løgvækster i det hele taget), og nu har jeg endelig fundet ud af at have dem i fred for rådyrene. De står langs mit toscanarøde Tehus med et rionet stillet skråt op foran. Rimeligt diskret. Lidt som en drivhusvæg, med lidt god vilje altså. Og så er min parykbusk på hjørnet sprunget ud i dag, så nu glæder jeg mig til de smukke fjerbuskagtige rosa blomster om snart, yderligere pyntet op med en lang gren fra en nært stående rosa 'Albertine',
som væver sig ud og ind gennem det mørkerøde løv. Forhåbentlig får birkepollenene taget sig sammen til at færdiggøre sig, så jeg kan komme ud og også nyde Albertines helt fortryllende duft.
Tak for i dag
og glædelig haveweekend
Jytte
Jytte 5 måneder siden
P.S. jeg har lige opdaget, at du ofte er at træffe på Facebook, så nu glæder jeg mig til flittigt at følge dig også der. I udsendelsen i går aftes forklarede du, at det kun går at optage i højformat. Men min datterdatter Ferri og hendes band Anima & Ennui sendte den 8. maj i på-langs-format en hel time fra en park i København, idet de fejrede deres to debutalbums. Desværre var de ikke lige så gode til teknikken, som de er til deres musik, men de sendte i hvert fald på langs. Mit barnebarn, som hedder Talitha Ferri, har også netop udgivet et soloalbum, som hun får megen ros for både hvad musikken og teksterne angår samt fremførelsen, og jeg er så stolt af hende. Hun boede i tre måneder hos mig for et par år siden, da hun flyttede permanent til Danmark fra USA, og jeg havde stor glæde af at følge optakterne til det album, som hun nu får så megen ros for.
Claus 5 måneder siden
Kære Jytte, Hvor hyggeligt, at du har fundet mig på Facebook. Det er ikke noget problem at sende live i tværformat. Det opstår først efterfølgende, når indlægger publiceres på siden. Så vender det forkert. NB. Herligt. at du nu kan have dine tulipaner i fred. Kh Claus
Nette 5 måneder siden
Kære Claus
Tak for synet af din altid dejlige have, hvor der er styr på tingene. Jeg har lige haft gang i huskelisten på mobilen til nogle af de vækster, du her har vist os.
Du viste tidligere i dag på IG et glimt fra Kenzo krukkerne foran det nyeste drivhus. Der stod nogle tønder med stativer i, og jeg spekulerede på, hvad du mon skal have i dem?
Håber sådan at du nyder at være hjemme. Nu keder du dig vist aldrig, ejheller mangler du kreativitet, men man siger jo, at kreativiteten for alvor kommer i gang, når man slapper af. Så gad vidst hvad du går og finder på .....
Claus 5 måneder siden
Kære Nette, jeg nyder i den grad at være i haven hele tiden. Hvad der skal være i mine stativer? Der er nu plantet klokkeranke og pralbønner med limefarvet løv. Kh Claus
Inger 5 måneder siden
Kære Claus.
Smukke, smukke optagelser fra din have - og tak for inspiration til skønne tulipaner. De er kommet på huskelisten til august-september, hvor "haven 2021" skal forberedes. Jeg synes, det er så svært at få sig selv til at pille tulipanløgene op, når de er færdige med at blomstre, for det kunne jo være, at de også så nogenlunde ud til næste år. Graver du og dine folk virkelig alle tulipanløg op her sidst på foråret? Jeg har jo - som du anbefaler - sat masser af løg blandt stauderne, og så er det svært at få dem op uden at ødelægge staudernes blomstring.
For mit vedkommende er det lige nu, jeg skal rundt og mærke mig, hvor der er plads til at sætte nye løg til efteråret, jeg tror altid, at jeg sagtens kan huske det, men det går bare ikke - det skal skrives ned!!
Jeg undrer mig i øvrigt over, at din have er lidt bagefter odenseanske haver - i hvert fald vores! Her er tulipaner og narcisser næsten færdige, og kejserkrone er afblomstret for 14 dage siden!
Glæder mig over lidt tiltrængt regn i Odense i dag - selv om det kun er i bygeform - bedre end ingenting!
Tak for fine videoer - og de direkte på IG i weekender, - altid spændende.
Mange havehilsner
Inger Jespersen (en af Vennerne fra Sanderumgård)
Claus 5 måneder siden
Kære Inger, så hyggeligt med din hilsen. Jeg må ikke have udtrykt mig klart nok! Tulipanerne i bedene får lov til at stå urørte. Det er blot dem i krukker, der ikke bliver genanvendt. Det er for usikkert mht til genblomstring. Dbh Claus -
Nb. Hils på Sanderumgaard
Morten 5 måneder siden
Kære Claus
Tak for en dejlig tur rundt i haven, det er altid en fornøjelse at se dit tulipan flor, kan også se at jeg skal have købt spring green igen til efteråret, den er desværre forsvundet her i haven. Og hvor er dine kejserkroner imponerende store, helt utroligt.
Hav en rigtig god weekend
Knus Morten
Claus 5 måneder siden
Kære Morten, 'Springgreen' er ikke til at undvære. Tak for hyggelig hilsen. Kh Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Det er en meget smuk have video , med alle de tulipaner og de andre fine stauder , mine tulipaner er takket af for i år , så nu er det videre med det næste i krukkerne .
Jeg har fået nogle frø af en kunde som jeg prøver at så , det sku være Zenia blomster , det glæder jeg mig til . Ha en dejlig weekend til jer allesammen . Hvis det er lidt mærkeligt skrevet er det fordi der er lidt bøvl med teknik .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, bøvl med teknikken kender vi alle. Men du er altid så trofast. Zinnia er skøn. Held og lykke. Kh Claus
Tina 5 måneder siden
Kæreste Claus Et sandt festfyrværkeri af en video , elsker alle dine tulipaner . Den ene mere skøn end den anden. Hvor er dine Acer virkningsfulde i flammebedet. Det ser så godt ud!
Vi fik gårdspladsen færdigstampet med slotsgrus og vand i fontænen , så nu kan der sættes hak ved det. Idag skal jeg støbe piedestaler og statuer fast i elementhaven. Det bliver lidt af en milepæl at få den første piedestal og statue på plads. Vi høres ved i aften på FB . Knus Tina
Claus 5 måneder siden
Kære Tina, det lyder altså så spændende med jeres nye sted. Men også et stort arbejde. Godt, at I er så unge. Hils. Kh Claus

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.
Vis flere videoer