Log ind

Flere tulipaner

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

.

Kommentarer
Jytte 12 dag(e) siden
Tusind tak for synet! Det er som altid en meget stor glæde at følge med dig rundt i din have. Som alle andre, som du siger, elsker jeg også tulipaner (og løgvækster i det hele taget), og nu har jeg endelig fundet ud af at have dem i fred for rådyrene. De står langs mit toscanarøde Tehus med et rionet stillet skråt op foran. Rimeligt diskret. Lidt som en drivhusvæg, med lidt god vilje altså. Og så er min parykbusk på hjørnet sprunget ud i dag, så nu glæder jeg mig til de smukke fjerbuskagtige rosa blomster om snart, yderligere pyntet op med en lang gren fra en nært stående rosa 'Albertine',
som væver sig ud og ind gennem det mørkerøde løv. Forhåbentlig får birkepollenene taget sig sammen til at færdiggøre sig, så jeg kan komme ud og også nyde Albertines helt fortryllende duft.
Tak for i dag
og glædelig haveweekend
Jytte
Jytte 8 dag(e) siden
P.S. jeg har lige opdaget, at du ofte er at træffe på Facebook, så nu glæder jeg mig til flittigt at følge dig også der. I udsendelsen i går aftes forklarede du, at det kun går at optage i højformat. Men min datterdatter Ferri og hendes band Anima & Ennui sendte den 8. maj i på-langs-format en hel time fra en park i København, idet de fejrede deres to debutalbums. Desværre var de ikke lige så gode til teknikken, som de er til deres musik, men de sendte i hvert fald på langs. Mit barnebarn, som hedder Talitha Ferri, har også netop udgivet et soloalbum, som hun får megen ros for både hvad musikken og teksterne angår samt fremførelsen, og jeg er så stolt af hende. Hun boede i tre måneder hos mig for et par år siden, da hun flyttede permanent til Danmark fra USA, og jeg havde stor glæde af at følge optakterne til det album, som hun nu får så megen ros for.
Claus 6 dag(e) siden
Kære Jytte, Hvor hyggeligt, at du har fundet mig på Facebook. Det er ikke noget problem at sende live i tværformat. Det opstår først efterfølgende, når indlægger publiceres på siden. Så vender det forkert. NB. Herligt. at du nu kan have dine tulipaner i fred. Kh Claus
Nette 11 dag(e) siden
Kære Claus
Tak for synet af din altid dejlige have, hvor der er styr på tingene. Jeg har lige haft gang i huskelisten på mobilen til nogle af de vækster, du her har vist os.
Du viste tidligere i dag på IG et glimt fra Kenzo krukkerne foran det nyeste drivhus. Der stod nogle tønder med stativer i, og jeg spekulerede på, hvad du mon skal have i dem?
Håber sådan at du nyder at være hjemme. Nu keder du dig vist aldrig, ejheller mangler du kreativitet, men man siger jo, at kreativiteten for alvor kommer i gang, når man slapper af. Så gad vidst hvad du går og finder på .....
Claus 6 dag(e) siden
Kære Nette, jeg nyder i den grad at være i haven hele tiden. Hvad der skal være i mine stativer? Der er nu plantet klokkeranke og pralbønner med limefarvet løv. Kh Claus
Inger 11 dag(e) siden
Kære Claus.
Smukke, smukke optagelser fra din have - og tak for inspiration til skønne tulipaner. De er kommet på huskelisten til august-september, hvor "haven 2021" skal forberedes. Jeg synes, det er så svært at få sig selv til at pille tulipanløgene op, når de er færdige med at blomstre, for det kunne jo være, at de også så nogenlunde ud til næste år. Graver du og dine folk virkelig alle tulipanløg op her sidst på foråret? Jeg har jo - som du anbefaler - sat masser af løg blandt stauderne, og så er det svært at få dem op uden at ødelægge staudernes blomstring.
For mit vedkommende er det lige nu, jeg skal rundt og mærke mig, hvor der er plads til at sætte nye løg til efteråret, jeg tror altid, at jeg sagtens kan huske det, men det går bare ikke - det skal skrives ned!!
Jeg undrer mig i øvrigt over, at din have er lidt bagefter odenseanske haver - i hvert fald vores! Her er tulipaner og narcisser næsten færdige, og kejserkrone er afblomstret for 14 dage siden!
Glæder mig over lidt tiltrængt regn i Odense i dag - selv om det kun er i bygeform - bedre end ingenting!
Tak for fine videoer - og de direkte på IG i weekender, - altid spændende.
Mange havehilsner
Inger Jespersen (en af Vennerne fra Sanderumgård)
Claus 6 dag(e) siden
Kære Inger, så hyggeligt med din hilsen. Jeg må ikke have udtrykt mig klart nok! Tulipanerne i bedene får lov til at stå urørte. Det er blot dem i krukker, der ikke bliver genanvendt. Det er for usikkert mht til genblomstring. Dbh Claus -
Nb. Hils på Sanderumgaard
Morten 10 dag(e) siden
Kære Claus
Tak for en dejlig tur rundt i haven, det er altid en fornøjelse at se dit tulipan flor, kan også se at jeg skal have købt spring green igen til efteråret, den er desværre forsvundet her i haven. Og hvor er dine kejserkroner imponerende store, helt utroligt.
Hav en rigtig god weekend
Knus Morten
Claus 6 dag(e) siden
Kære Morten, 'Springgreen' er ikke til at undvære. Tak for hyggelig hilsen. Kh Claus
Anita 10 dag(e) siden
Kære Claus
Det er en meget smuk have video , med alle de tulipaner og de andre fine stauder , mine tulipaner er takket af for i år , så nu er det videre med det næste i krukkerne .
Jeg har fået nogle frø af en kunde som jeg prøver at så , det sku være Zenia blomster , det glæder jeg mig til . Ha en dejlig weekend til jer allesammen . Hvis det er lidt mærkeligt skrevet er det fordi der er lidt bøvl med teknik .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 6 dag(e) siden
Kære Anita, bøvl med teknikken kender vi alle. Men du er altid så trofast. Zinnia er skøn. Held og lykke. Kh Claus
Tina 9 dag(e) siden
Kæreste Claus Et sandt festfyrværkeri af en video , elsker alle dine tulipaner . Den ene mere skøn end den anden. Hvor er dine Acer virkningsfulde i flammebedet. Det ser så godt ud!
Vi fik gårdspladsen færdigstampet med slotsgrus og vand i fontænen , så nu kan der sættes hak ved det. Idag skal jeg støbe piedestaler og statuer fast i elementhaven. Det bliver lidt af en milepæl at få den første piedestal og statue på plads. Vi høres ved i aften på FB . Knus Tina
Claus 6 dag(e) siden
Kære Tina, det lyder altså så spændende med jeres nye sted. Men også et stort arbejde. Godt, at I er så unge. Hils. Kh Claus
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer