Log ind

Forår i The Sunken Garden

Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Kommentarer
Anette 12 måneder siden
Tack för turen. Allra vackrast var blomsamlingen på slutet med olika rosa toner men också ljusgult. Otippad kombination men så fin.🌸 🌼🌸
Claus 12 måneder siden
Kære Anette, tusind tak for dine søde ord. Kh Claus
Lene 12 måneder siden
Kære Claus
Hold da op hvor er jeg misundelig på dem der skal til åben have i weekenden🙂 - det bliver vist en magisk oplevelse! Jeg håber vi andre får lidt flere film fra forårshaven, så vi kan sidde ved skærmen og suge energien til os. Tak for den vitaminindsprøjtning. Skønne,skønne tulipaner👍
Kh. Lene Bøg
Claus 12 måneder siden
Kære Lene, lover, at der kommer flere film fra både min og andres forårshaver. Kh Claus
Trine 12 måneder siden
Kære Claus
Du viste i sidste uge en planskovl på lang skaft. Hvor kan man købe denne. Hlsen Trine Boese
Claus 12 måneder siden
Kære Trine, den er købt i England. Dbh Claus
Jytte 12 måneder siden
Prøv at google 'English garden tools'. Så kommer der en masse forslag op, både velkendte og mindre velkendte firmaer. Sådan en throwel/planteske skal jeg også have og en virkelig effektiv kantstikker til græsplænen.
God jagft
Jytte
Karen 12 måneder siden
Kære Claus,
Jeg glæder mig rigtig meget til næste lørdag - og jeg kan se, at der er masser at glæde sig til. Håber, haglene i dag ikke er for onde ved haven. Margit og Jeannett kommer til frokost hos mig inden - snak lige om præstationsangst - det er jo som at være en gademusikant, der skal være opvarmningsband for Mark Knopfler - eller noget lignende :-) Men så må de trøste øjnene hos dig :D
Kh, Karen
Claus 12 måneder siden
Kære Karen - jeg glæder mig rigtig meget til at se jer på lørdag. Sikke en humoristisk metafor!
Kh Claus
Anita 12 måneder siden
Kære Claus
Det er en meget køn haveklub video i denne , smukt i den nedsunkne have , og sååå lige henne ved din havestue , Wau siger jeg bare , jeg ved da lige hvad der skal være i mine krukker til næste sæson , håber at de pink dobbelte tulipaner kommer i dit løg sortiment i Bilka . Men jeg vil nyde tiden som er nu og bare skrive mig bag øret hvad jeg vil når det bliver tid at købe løg . Jeg ønsker jer allesammen god tur i haven i næste weekend . Jeg har mange kunder der skal ha ordnet hår til konfirmation både lørdag og søndag formiddag , glæder mig til det . Claus vil da lige pippe lidt , de har ikke fået mormors duftpæoner endnu i Bilka havecenter , venter spændt .
Kan i ha en dejlig weekend allesammen , også jer Claus .
Knus Anita og Jørgen
Claus 12 måneder siden
Kære Anita, har lige tjekket: Pæonerne kom ud i butikkerne midt i april. Ved ikke, om de måske er udsolgte nu. Kh Claus
Tina 12 måneder siden
Kæreste Claus skønt med et indslag om The sunken garden, den kan jeg ikke få nok af at se på. Elsker når du fortæller om dine forskellige vækster der. For det giver så megen inspiration til egne bede. Purissima tulipanen har jeg allerede taget til mig efter jeg fik min første bog : Den levende have. Den har ikke svigtet men tværtimod været robust og formeret sig. Den skal helt sikkert have plads i min nye have.
Rigtig godt åben have på lørdag d 11 maj, er sikker på at alle får en forrygende dag. Knus Tina
Claus 12 måneder siden
Kære Tina, du har helt ret; 'Purissima' er en skøn tulipan, der er vældig flink til at komme tilbage. Kh Claus
Nette 12 måneder siden
Kære Claus
Jeg var kommet lidt bagud med videoerne. Og det var da en fejl! For jeg eeeeeeelsker dine videoer, som kan ses igen og igen. Du kan om nogen inspirere mig. Så her til formiddag har jeg svælget rundt i disse fortræffelige videoer, som er så velgjorte, at det er en sand fryd. Både du og din fotograf får fulde 5 af mig!
Claus 12 måneder siden
Kære Nette, dejligt, at du er tilbage og har 'svælget' i videoerne. Kh Claus
Ninna 12 måneder siden
Endnu en dejlig video til inspiration til egen have, selv om det er i meget mindre format. Her venter jeg på byggetilladelse til et nyt drivhus, som jeg glæder mig til at "flytte ind i" med alle mine pelargonier.
De bedste havehilsner Ninna
Claus 12 måneder siden
Kære Ninna, det lyder herligt med drivhuset. Kan godt forstå, at du er spændt. Dbh Claus
Bonnie 12 måneder siden
Tak for en dejlig video. Som du ved, så ELSKER jeg det haverum. Det er så smukt, stilfuldt og roligt. Hver gang jeg ser det tænker jeg, at mine to små Acer Shirasawanum Aureum skal tilbage i potter. Det får de jo ikke samme format af, men.....
Mange hilsner Bonnie
Claus 12 måneder siden
Kære Bonnie, har gennem årene fået megen positiv respons på The Sunken Garden. Det er også et rum, jeg selv er meget glad for. Kh Claus
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer