Log ind

Forår i fuldt flor

Under denne overskrift præsenterer jeg i maj måned forårsbeplantningen i Tivoli Friheden. Jeg har designet de farveafstemte bede, og i efteråret lagde parkens gartnere omkring 100.000 forårsløg. Her er en lille forsmag.

Kommentarer
Tina 1 År siden
Hej Claus
Sikken en skøn film. Jeg holder så meget af forårsløg og glæder mig til at besøge dig den 15. Maj i din egen haven. Indstil da vil jeg nyde min egen have og lade mig inspirererer til løg køb i efteråret. For der er bestemt nogle fra denne film, der skal på ønskesedlen.
God fornøjelse med din udstilling.
Hilsen Tina
Claus 1 År siden
Hej Tina, Tak for hilsen. Jeg glæder mig til at se dig den 15. maj. Dbh Claus
Marianne 1 År siden
Tusen takk Claus. Hvilken vakker og inspirerende opplevelse denne videoen er. Riktig en maiglede. Vi nordmenn får nyde bildene inntil vi selv kan komme til Århus for å oppleve dette synet. Gratulerer med et fantastisk vellykket prosjekt.
Claus 1 År siden
Selv tak, Marianne. Som jeg altid siger: Vi ses, når vi ses! Dbh Claus
Jytte 1 År siden
Det er da helt utroligt, som du kan!!! Et vidunderligt syn, du denne gang præsenterer.
For nogle årtier siden boede jeg tæt på Friheden, men kom der ikke så meget, for dengang var der ikke så smukt som under din hånd. Bare skoven (som jeg også havde derhjemme i baghaven) og en masse gøgl. Men børnene elskede at rende rundt dernede. I dag kunne jeg imidlertid godt tænke mig at tage en tur over at se de anderledes herligheder på rigtigt. ... i begyndelsen af juni måske, hvis altså birken kan tage sig sammen til at blomstre af, og mit barnebarn når at komme hjem til sin fødselsdag fra sit højskoleophold på Færøerne. Det er meget længe siden, jeg har været ret langt fra matriklen her og min Hvide Have. Mirabellerne har aldrig blomstret så rigt og så overdådigt som i år (måske pga den manglende frugtsætning sidste år?), kirsebærtræerne og stjernemagnolierne har lige taget over og spredt rundt omkring i haven blomstrer de første Anemoner. En løfterig tid!
Happy Gardening,
og stort Til Lykke
Jytte
Claus 1 År siden
Så hyggeligt med din hilsen, Jytte. Hvis du kommer i Tivoli Friheden i begyndelsen af juni, vil du kunne opleve blomstrende allium i tusindvis. Ja; jeg har også lagt mærke til mirabellernes overdådige blomstring. Og så har blomsterne holdt længe på grund af kulden. Dbh Claus
Leif 1 År siden
Kan godt forstå det var et drømmejob at få tilbudt. Hvor ser det smukt ud. Sikker på mange vil lægge turen forbi for at nyde de smukke kombinationer.
Jeg vil ønske dig en god søndag. Min skal bruges på at lægge siveslanger i bedene i skærehaven og der skal plantes dahlia også.
Mange hilsner Leif
Claus 1 År siden
Ja, det er bestemt en skøn opgave, som jeg i den grad har nydt. Heldigvis er gæsterne også glade. Herligt. Dbh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Det er en fantastisk haveklub video fra Tivoli friheden smukt siger jeg bare , stor inspiration med farvevalg på en anden måde , spændende om det giver inspiration her hos mig til andet farvevalg til efteråret men først vil jeg nyde den tid der er her lige nu .
Fortsat god søndag til jer og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, det ville være dejligt, hvis jeg på en eller anden måde kan inspirere. Kh Claus
Sune 1 År siden
Claus it looks to be a fantastik flowering show, and as I have seen on Instagram it really has lived up to its expectations. I love it make you so exiting too that you nearly wet your pants.
Wish I could have visit in person, but something to have to look forward too another time.
All the best from sunny Surrey England
Sune
Jørgen 1 År siden
Kære Claus det ser rigtig spændene ud i Friheden ,men jeg har set 3 forskellige vejrmeldeninger hvor regn og 11 -12 grader fredag så jeg syntes vi skal prøve at udsætte det lidt men ring lige til mig k.h. Nico
Preview

Iris have

03.11.2022 | 
I denne måneds video er jeg på besøg hos Iris i Esbjerg. Vi har kendt hinanden i rigtig mange år efterhånden, og jeg er så glad for, at jeg fik lov til at kommen indenfor havelågen og besøge hendes lille paradis.

Anette Holm

06.10.2022 | Så er turen kommet til Anette Holms charmerende have i Grindsted. Jeg må indrømme, at jeg ikke tidligere havde besøgt Anettes have, men jeg følte, at jeg kendte den, fordi Anette og jeg følger hinanden på Instagram. Og jeg blev i hvert fald ikke skuffet.

Haven i Hune 2. del

01.09.2022 | Min forrige film handlede om Anne Just og Claus Bonderups have - Haven i Hune. Der fortalte jeg om mit første møde med haven, Anne og Claus. Også denne måneds video har Haven i Hune som omdrejningspunkt, og her taler jeg med Erik og Lene - to af ildsjælene bag stedet.

Haven i Hune 1. del

04.08.2022 | Det er med særlig stor glæde, at jeg her præsenterer haven, der blev startskuddet til min haveinteresse. Nemlig Haven i Hune, skabt af Anne Just og Claus Bonderup. Glæd jer ...

Staudemarken

07.07.2022 | Det er altid dejligt at gæste ’gamle’ plantevenner, og det var da også et herligt gensyn med Tina fra Staudemarken, som jeg sammen med min fotograf, Katrine, besøgte for en uges tid siden. Her blev det til en herlig snak om planter og ’gamle dage’. Faktisk har Tina og jeg kendt hinanden i omkring 25 år.

Tivoli Friheden 2022

02.06.2022 | Denne måneds video handler Tivoli Friheden og den forårsbeplantning, som jeg for andet år i træk har skabt sammen med med parkens gartnere. Det er en stor glæde på den måde at få lov til at lege udenfor min egen parcel, og jeg er glad for de mange positive tilkendegivelser, jeg får, når jeg besøger parken.

Jeanett Fruergaards have

05.05.2022 | Det er altid dejligt at komme tilbage til haver, man holder af. Og sådan forholder det sig bestemt med Jeanetts have, som jeg også besøgte sidste forår. Her ser I, hvordan den tager sig ud en solrig augustdag.

Charlottes have

07.04.2022 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er ret imponeret oven den have, jeg præsenterer i dag. Nemlig Charlottes have i Silkeborg. Det er helt utroligt, at denne have kun har et år på bagen.

Staudeblomsten

03.03.2022 | Atter en gang er jeg på besøg hos Staudeblomsten i Harlev lidt udenfor Aarhus. Et fantastisk sted med en overdådig blomstring.

Jens Oles have

03.02.2022 | Også denne gang skal vi på tur til det nordjyske, hvor jeg besøger Jens Ole og Sannes have med de mest fantastiske drivhuse. Det ene fine end det andet. I kan godt glæde jer.

Thyboesminde Stauder

06.01.2022 | Er der noget skønnere end at drømme sig hen til sol og sommer? Jeg kan ikke komme i tanke om meget. I denne årets første video skal I med nordpå til Thyboesminde Stauder og se de skønneste floks.

Lones Have 2

02.12.2021 | Atter en gang er jeg tilbage i Lones have. Mange af jer vil sikkert huske, at jeg viste dette skønne sted forrige gang, og da lovede jeg at komme igen. Det gør jeg så nu!
Preview

Lones have

04.11.2021 | Er det ikke utroligt så mange måder, man kan indrette og dyrke sin have på? Jeg synes, at det er fascinerende. Og når jeg nævner dette, er det fordi jeg i denne måneds video er i en have i en helt særlig klasse; nemlig Lone Biehls have i Skanderborg. Følg Lone på Instagram - @havedagbogen

Susanne og Tonnys Have

07.10.2021 | I dag er jeg på besøg i Susanne og Tonnys skønne have i Silkeborg. Det er sommer og sol og en herlig aften.

Margit Bruuns have

31.08.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Margit Bruuns fantastiske have i Midtjylland. Det er et sandt paradis med mange små haverum og den smukkeste udsigt. Så dejligt, at jeg måtte komme forbi.

Jeanett Fruergaards have

05.08.2021 | På min tur rundt til skønne danske haver er jeg nu kommet til Jeanett Fruergaard, der bor nær Stoholm i Vestjylland. Hun har skabt en helt særlig have, ikke blot med staudebede, men også med skære- og køkkenhave.

Staudeblomsten

01.07.2021 | 
I denne uge er jeg på tur, og jeg besøger en fantastisk have i Harlev en halv sens kilometer vest for Aarhus. Havens navn er Staudeblomsten, og det giver i den grad mening, når man ser haven fra luften.

Så blev det juni

03.06.2021 | Juni er en af mine yndlingsmåneder i haven. Alt er så frisk og grønt, og der er så meget i vente. Mon ikke, at mange har det som jeg?
Vis flere videoer