Log ind

Forårskrukker

Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

.

Kommentarer
Morten 1 År siden
Kære Claus

Det var rigtig fint at se dit arrangement udenfor haven, skønne forårs fornemmelser, bliver spændende at følge igennem sæsonen. Også en flot dekoration til bordet.

Ha en god weekend
Claus 1 År siden
Kære Morten, Tak for dine altid søde ord. Rigtig god weekend til jer. Kh Claus
Tina 1 År siden
Kæreste Claus Det er dejlige farver du har valgt til dette år krukkeopstilling, det bliver spændende at følge henover året. Fuldstændig forrygende dekoration frembragt! God weekend knus Tina
Claus 1 År siden
Kære Tina, Tak fordi, du altid er så positiv. Kh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Hvor er det fantastisk opstilling ved porten , der er så mange yndige blomster og inspiration , det bliver spændende hvad der følger over hele sæson , påske dekoration , den er da så flot . Lige et spørgsmål tror du der kommer oldemors duftpæoner i Bilka , har fundet på nettet , men nemmer hvis de kom i Bilka .
Kærlig Hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, Pæonplanter er på vej i Bilka, hvor du også kan finde knolde. Kh Claus
Ingegerd 1 År siden
Bästa Claus,
Tack för fantastisk inspiration! Där jag bor har det varit kallt och inte så mycket vårkänsla - det fick jag nu av dej. Hoppas att du får en härlig Påsk!
Mvh
Ingegerd
Claus 1 År siden
Kære Ingegerd, tusind tak. Også god påske til dig, Dbh Claus
Ninna 1 År siden
Kære Claus
Det er flotte farver du har på blomsterne i alle dine krukker, de er rigtig søde de lyse narcisser, og sikke en flot bord dekoration.
I år har jeg bestemt at alle mine pelargonier og fuchsiaer skal plantes i din krukkemuld. Det er et godt valg tror jeg, da den er dejlig at arbejde med.
Hilsen Ninna
Claus 1 År siden
Kære Ninna, jeg er ret sikker på, at du bliver glad for 'min' muld. Lad mig høre, lidt længere hen på sæsonen. Dbh Claus
Leif 1 År siden
Som altid ser det skønt ud foran porten. Smuk påskedekoration.
God påske til jer.
/Leif
Claus 1 År siden
Kære Leif, tusind tak. Kh Claus
Linda 1 År siden
Kære Claus
En ualmindelig dejlig lysegul tulipan, den der er groet lang i krukkenerne. Har du navnet på den..?
De venligste hilsner
Linda
Linda 1 År siden
Åhh det kom senere i videoen...😊 Er det til salg herhjemme..?

Linda
Claus 1 År siden
Kære Linda. hvis det er Claus Dalby-tulipanen, du mener, kan jeg fortælle, at der kommer løg i Bilka i sensommeren. Dbh Claus
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer