Log ind

Gensyn med Holland

I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.

Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

.

Kommentarer
Karina 5 måneder siden
Vidunderlig meget frodig og velpasset have. Jeg kunne rigtig godt lidt den klatrede vedbend der nærmest gav hulestemning. P.s Kathrine har da vist glemt at klippe den hortensia ud 😉 Mh Karina
Claus 5 måneder siden
Kære Karina, ja Katrine har ikke hørt rigtigt efter! Dbh Claus
Inger 5 måneder siden
Vilken underbar trädgård, så inspirerande mitt i vintern, hälsar Inger i Halmstad
Claus 5 måneder siden
Kære Inger, ja det er en rigtig skøn have. Dbh Claus
mie 5 måneder siden
Jeg har netop set dit nyhedsbrev igennem, og som vanlig er der et par buske/blomsternavne jeg har noteret. Altid god inspiration! Men men - jeg har netop hentet din bog 'Slank' på posthuset, og læst de første 2-3 sider og bladet bogen igennem. Hvor jeg glæder mig til at gå igang med alle lækkerierne! Til sidst:har du en nem opskrift på surdej? NB: Herligt med buketter ind imellem, og de smukke arrangementer! Den bog kan du roligt være meget stolt af. De bedste hilsner Mie Holm Nielsen.
Claus 5 måneder siden
Kære Mie, dejligt, at du kan lide min nye bog. Jeg er også selv rigtig glad for den. Surdej er ikke så nem at lave selv. Som jeg skriver, kan du købe en surdej (som du kan arbejde videre med) i en helsekostbutik. Har netop hørt, at den også kan fås i Føtex. Dbh Claus
Jytte 5 måneder siden
Jo, mange tak! Jeg blev igen inspireret. Denne gang til at få mit brændeskur gjort færdigt, og det skal så være à la Mariekes have'skur': Den hvide, lille bygning med sort tremmevindue i begyndelsen af videoen. Mit forhåndenværende skur skal bare have isat en 'fløjdør' à la det vindue, og den skal males vogngrøn som vinduerne i mit hus. Jeg håber, at min travle havemand kan finde tid, måske inden vinteren sætter ind, ellers må det vente til foråret. Det skal i det hele taget blive rigtigt dejligt at få ryddet op og pyntet op i den del af haven ..... og at få plantet mit nye skakbrædt-staudebed helt færdigt. Efter denne video tror jeg, at der skal nogle Hortensier derud. Den slags trives jo her på matriklen, og rådyrene går ikke om bord i dem.
Det var dejligt at komme lidt ud at rejse med dig
og jeg sender
de bedste ønsker for det nye år
både til dig og til alle legekammeraterne
Claus 5 måneder siden
Kære Jytte, du suger til dig, og det er så dejligt. Glæder mig til at høre nærmere om dine projekter. Kh Claus
Jeppe 5 måneder siden
Super flot have - det har en rigtig god virkning med lidt gult i mellem al det hvide.
Den plante du er lidt i tvivl om er Sinacalia tangutica vil jeg tro - og er hårdfør her i Hune.
God weekend fra kloge åge i Hune
Claus 5 måneder siden
Kære Jeppe, tak for navnet, Sinacalia tangutica. Den skal jeg have kigget nærmere på. Og du har helt ret; det lyser op med de gule blomster mellem det hvide. Det er dejligt med en 'Kloge Åge'. - Tak. Kh Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
En dejlig havevideo igen , den have er da så spændende , og som en af de andre beskriver at det er hulestemning , hyggeligt .
Jeg kan lige sige fra sidste uge hvor du fik plantet roser og du bruger fjer fra en gammel dyne , de sidste mange roser jeg har plantet de har også fået fjer , og de står flotteste , jeg skal også ha bestilt det til roserne som du har anbefalet tidligere , det bliver så godt , har prøvet noget af det de tidligere har haft , det er bare så godt .
Jeg har også nogle selvsåede fingerbøl blomster dem glæder mig til , er der et frøfirma du kan anbefale , syntes det kan være svært at finde de spændende og yndige farver , der køre lige et program på tv med Erik Petiersen og Christine Feldthaus , hvor de er i Peru , hos en velhavende person , hold da op en have ka jeg se , med en græsplæne som en golfbane , den er da flot , vil selv gøre noget godt for min græsplæne i år , nyslået græs er flot .
Nu vil jeg slutte for denne gang , ha en dejlig weekend til dig og alle andre .
Kærlig Hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, der er så mange gode frøfirmaer. Hvis jeg skal nævne et par engelske kan det f. eks. være Thompson and Morgan og Chiltern Seeds. Kh Claus
Sanna 5 måneder siden
Dear Claus, thank you for these wonderful inspiring videos! I was wondering if your book Selskabslpanter will be published in English? I am also looking forward your new book about small gardens.
Best regards,
Sanna (Finland)
Claus 5 måneder siden
Dear Sanna, 'Selskabsplanter' will maybe be published in English in the future. I will tell about it here. Kr Claus
Michael 5 måneder siden
Ja det er en dejlig ventetid. Men de første forårsbebuder er kommet op af jorden. Husk at vis lidt om alle dine nedbindingsstativer, både til roser og klematis. De må være nemme at se i den nøgne have. Hilsen Michael Birkelund
Claus 5 måneder siden
Kære Michael, god ide. jeg vender tilbage. Dbh Claus
Frederik 5 måneder siden
Hej Claus,
Hvor er der skønt at kunne følge med her i haveklubben. Travlheden har været over mig med renovation af mit hus - nu er jeg endelig færdig og ser frem til en ny havesæson, også her i haveklubben. Tak for en masse skønne videoer med masser af inspiration! Glæder mig til at følge dit roadtrip i det nye år, håber at en masse af Danmarks skønne haver kommer med. Bedste
Frederik 5 måneder siden
Hilsner Frederik
Claus 5 måneder siden
Kære Frederik,
Hyggeligt at høre fra dig. Jeg lover at vise skønne danske haver i denne sæson. Dbh Claus

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.
Vis flere videoer