Log ind

Gensyn med Holland

I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.

Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

.

Kommentarer
Karina 1 måned siden
Vidunderlig meget frodig og velpasset have. Jeg kunne rigtig godt lidt den klatrede vedbend der nærmest gav hulestemning. P.s Kathrine har da vist glemt at klippe den hortensia ud 😉 Mh Karina
Claus 1 måned siden
Kære Karina, ja Katrine har ikke hørt rigtigt efter! Dbh Claus
Inger 1 måned siden
Vilken underbar trädgård, så inspirerande mitt i vintern, hälsar Inger i Halmstad
Claus 1 måned siden
Kære Inger, ja det er en rigtig skøn have. Dbh Claus
mie 1 måned siden
Jeg har netop set dit nyhedsbrev igennem, og som vanlig er der et par buske/blomsternavne jeg har noteret. Altid god inspiration! Men men - jeg har netop hentet din bog 'Slank' på posthuset, og læst de første 2-3 sider og bladet bogen igennem. Hvor jeg glæder mig til at gå igang med alle lækkerierne! Til sidst:har du en nem opskrift på surdej? NB: Herligt med buketter ind imellem, og de smukke arrangementer! Den bog kan du roligt være meget stolt af. De bedste hilsner Mie Holm Nielsen.
Claus 1 måned siden
Kære Mie, dejligt, at du kan lide min nye bog. Jeg er også selv rigtig glad for den. Surdej er ikke så nem at lave selv. Som jeg skriver, kan du købe en surdej (som du kan arbejde videre med) i en helsekostbutik. Har netop hørt, at den også kan fås i Føtex. Dbh Claus
Jytte 1 måned siden
Jo, mange tak! Jeg blev igen inspireret. Denne gang til at få mit brændeskur gjort færdigt, og det skal så være à la Mariekes have'skur': Den hvide, lille bygning med sort tremmevindue i begyndelsen af videoen. Mit forhåndenværende skur skal bare have isat en 'fløjdør' à la det vindue, og den skal males vogngrøn som vinduerne i mit hus. Jeg håber, at min travle havemand kan finde tid, måske inden vinteren sætter ind, ellers må det vente til foråret. Det skal i det hele taget blive rigtigt dejligt at få ryddet op og pyntet op i den del af haven ..... og at få plantet mit nye skakbrædt-staudebed helt færdigt. Efter denne video tror jeg, at der skal nogle Hortensier derud. Den slags trives jo her på matriklen, og rådyrene går ikke om bord i dem.
Det var dejligt at komme lidt ud at rejse med dig
og jeg sender
de bedste ønsker for det nye år
både til dig og til alle legekammeraterne
Claus 1 måned siden
Kære Jytte, du suger til dig, og det er så dejligt. Glæder mig til at høre nærmere om dine projekter. Kh Claus
Jeppe 1 måned siden
Super flot have - det har en rigtig god virkning med lidt gult i mellem al det hvide.
Den plante du er lidt i tvivl om er Sinacalia tangutica vil jeg tro - og er hårdfør her i Hune.
God weekend fra kloge åge i Hune
Claus 1 måned siden
Kære Jeppe, tak for navnet, Sinacalia tangutica. Den skal jeg have kigget nærmere på. Og du har helt ret; det lyser op med de gule blomster mellem det hvide. Det er dejligt med en 'Kloge Åge'. - Tak. Kh Claus
Anita 1 måned siden
Kære Claus
En dejlig havevideo igen , den have er da så spændende , og som en af de andre beskriver at det er hulestemning , hyggeligt .
Jeg kan lige sige fra sidste uge hvor du fik plantet roser og du bruger fjer fra en gammel dyne , de sidste mange roser jeg har plantet de har også fået fjer , og de står flotteste , jeg skal også ha bestilt det til roserne som du har anbefalet tidligere , det bliver så godt , har prøvet noget af det de tidligere har haft , det er bare så godt .
Jeg har også nogle selvsåede fingerbøl blomster dem glæder mig til , er der et frøfirma du kan anbefale , syntes det kan være svært at finde de spændende og yndige farver , der køre lige et program på tv med Erik Petiersen og Christine Feldthaus , hvor de er i Peru , hos en velhavende person , hold da op en have ka jeg se , med en græsplæne som en golfbane , den er da flot , vil selv gøre noget godt for min græsplæne i år , nyslået græs er flot .
Nu vil jeg slutte for denne gang , ha en dejlig weekend til dig og alle andre .
Kærlig Hilsen Anita og Jørgen
Claus 30 dag(e) siden
Kære Anita, der er så mange gode frøfirmaer. Hvis jeg skal nævne et par engelske kan det f. eks. være Thompson and Morgan og Chiltern Seeds. Kh Claus
Sanna 1 måned siden
Dear Claus, thank you for these wonderful inspiring videos! I was wondering if your book Selskabslpanter will be published in English? I am also looking forward your new book about small gardens.
Best regards,
Sanna (Finland)
Claus 1 måned siden
Dear Sanna, 'Selskabsplanter' will maybe be published in English in the future. I will tell about it here. Kr Claus
Michael 1 måned siden
Ja det er en dejlig ventetid. Men de første forårsbebuder er kommet op af jorden. Husk at vis lidt om alle dine nedbindingsstativer, både til roser og klematis. De må være nemme at se i den nøgne have. Hilsen Michael Birkelund
Claus 1 måned siden
Kære Michael, god ide. jeg vender tilbage. Dbh Claus
Frederik 1 måned siden
Hej Claus,
Hvor er der skønt at kunne følge med her i haveklubben. Travlheden har været over mig med renovation af mit hus - nu er jeg endelig færdig og ser frem til en ny havesæson, også her i haveklubben. Tak for en masse skønne videoer med masser af inspiration! Glæder mig til at følge dit roadtrip i det nye år, håber at en masse af Danmarks skønne haver kommer med. Bedste
Frederik 1 måned siden
Hilsner Frederik
Claus 30 dag(e) siden
Kære Frederik,
Hyggeligt at høre fra dig. Jeg lover at vise skønne danske haver i denne sæson. Dbh Claus

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Gensyn med Holland

10.01.2019 | I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.
Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

Hos Marieke Nolsen

03.01.2019 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude.
Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

Rigtig godt nytår

27.12.2018 | Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.

Fjerde søndag i advent

20.12.2018 | Nu er der altså ikke længe til jul. Så i denne uge kommer jeg med inspiration til julebordet. Desuden skal I atter en gang med på haverejse. I denne uge er jeg i Tyskland.

Tredje søndag i advent

13.12.2018 | Nu er vi næsten fremme ved tredje søndag i advent, og julen nærmer sig med hastige skridt. I denne uge sætter jeg fokus på hyacinter, der både pynter ude og inde, og så skal I også med til England.

Anden søndag i advent

06.12.2018 | Nu er det snart den anden søndag i advent, og i denne uge viser jeg, hvordan I nemt og hurtigt kan pynte en færdig grankrans. Desuden skal I med til England - til Dorset Walled Garden.

Første søndag i advent

29.11.2018 | 
… ja, det er det lige om lidt. Så det er tid til at få lavet en adventsdekoration og få fat i et kalenderlys, hvis det ikke allerede er sket. I denne uge har jeg indrettet juleværksted i køkkenet. Og desuden skal I med en tur til en af Englands skønneste haver.

Anders og Signe

22.11.2018 | I sidste uge var vi på besøg på Gartneriet Brændtvad på Djursland, hvor Anders fortalte om mistelten. Anders er en fantastisk fortæller, og han har meget på hjerte, så derfor besøger vi i denne video gartneriet igen. Og I skal også hilse på Anders' utrolige søster Signe.

Gartneriet Brændtvad

15.11.2018 | Julen står for døren, og snart skal jeg ikke alene til at lave dekorationer, men også buketter. Her bruger jeg rigtig gerne mistelten. Jeg er så heldig at have min egen private leverandør, nemlig Anders fra Gartneriet Brændtvad, og ham besøger vi i dag.

Ude med spaden

08.11.2018 | Det er da helt fantastisk, at vejret er så mildt. Og det er rigtig praktisk, når der er så meget, der stadig skal gøres. Jeg husker med gru nogle år, hvor jorden allerede blev dækket af sne på dette tidspunkt. Lad os håbe, at det varer noget endnu.

Meget at gøre

01.11.2018 | I den forløbne uge har vi haft frost, men nu er det igen ganske - for ikke at sige meget - mildt. Derfor er det en stor glæde at arbejde ude. Og heldigvis for det, for der er stadig meget at gøre.

Efterårsglæde

26.10.2018 | På det seneste har vi haft skønne og solrige efterårsdage, men også en del storm. Der er alligevel meget at glæde sig over. Blandt andet det sparsomme løv, der er tilbage på træer og buske, men også at dahliaknoldene nu står til vinteropbevaring i garagen.

Jeg ved, hvor der findes en have

18.10.2018 | Det er efterår, og der er meget at glæde sig over. Gyldne farver og smukt vejr … Men jeg tror alligevel, at vi er mange, der ser frem til, det igen bliver forår. I denne uge skal vi dog ikke kigge frem, men tilbage. Jeg inviterer jer nemlig med til Ivy Høghs fantastiske have ved Tange sø.
Vis flere videoer