Log ind

Gensyn med Holland

I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.

Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

.

Kommentarer
Karina 1 År siden
Vidunderlig meget frodig og velpasset have. Jeg kunne rigtig godt lidt den klatrede vedbend der nærmest gav hulestemning. P.s Kathrine har da vist glemt at klippe den hortensia ud 😉 Mh Karina
Claus 1 År siden
Kære Karina, ja Katrine har ikke hørt rigtigt efter! Dbh Claus
Inger 1 År siden
Vilken underbar trädgård, så inspirerande mitt i vintern, hälsar Inger i Halmstad
Claus 1 År siden
Kære Inger, ja det er en rigtig skøn have. Dbh Claus
mie 1 År siden
Jeg har netop set dit nyhedsbrev igennem, og som vanlig er der et par buske/blomsternavne jeg har noteret. Altid god inspiration! Men men - jeg har netop hentet din bog 'Slank' på posthuset, og læst de første 2-3 sider og bladet bogen igennem. Hvor jeg glæder mig til at gå igang med alle lækkerierne! Til sidst:har du en nem opskrift på surdej? NB: Herligt med buketter ind imellem, og de smukke arrangementer! Den bog kan du roligt være meget stolt af. De bedste hilsner Mie Holm Nielsen.
Claus 1 År siden
Kære Mie, dejligt, at du kan lide min nye bog. Jeg er også selv rigtig glad for den. Surdej er ikke så nem at lave selv. Som jeg skriver, kan du købe en surdej (som du kan arbejde videre med) i en helsekostbutik. Har netop hørt, at den også kan fås i Føtex. Dbh Claus
Jytte 1 År siden
Jo, mange tak! Jeg blev igen inspireret. Denne gang til at få mit brændeskur gjort færdigt, og det skal så være à la Mariekes have'skur': Den hvide, lille bygning med sort tremmevindue i begyndelsen af videoen. Mit forhåndenværende skur skal bare have isat en 'fløjdør' à la det vindue, og den skal males vogngrøn som vinduerne i mit hus. Jeg håber, at min travle havemand kan finde tid, måske inden vinteren sætter ind, ellers må det vente til foråret. Det skal i det hele taget blive rigtigt dejligt at få ryddet op og pyntet op i den del af haven ..... og at få plantet mit nye skakbrædt-staudebed helt færdigt. Efter denne video tror jeg, at der skal nogle Hortensier derud. Den slags trives jo her på matriklen, og rådyrene går ikke om bord i dem.
Det var dejligt at komme lidt ud at rejse med dig
og jeg sender
de bedste ønsker for det nye år
både til dig og til alle legekammeraterne
Claus 1 År siden
Kære Jytte, du suger til dig, og det er så dejligt. Glæder mig til at høre nærmere om dine projekter. Kh Claus
Jeppe 1 År siden
Super flot have - det har en rigtig god virkning med lidt gult i mellem al det hvide.
Den plante du er lidt i tvivl om er Sinacalia tangutica vil jeg tro - og er hårdfør her i Hune.
God weekend fra kloge åge i Hune
Claus 1 År siden
Kære Jeppe, tak for navnet, Sinacalia tangutica. Den skal jeg have kigget nærmere på. Og du har helt ret; det lyser op med de gule blomster mellem det hvide. Det er dejligt med en 'Kloge Åge'. - Tak. Kh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
En dejlig havevideo igen , den have er da så spændende , og som en af de andre beskriver at det er hulestemning , hyggeligt .
Jeg kan lige sige fra sidste uge hvor du fik plantet roser og du bruger fjer fra en gammel dyne , de sidste mange roser jeg har plantet de har også fået fjer , og de står flotteste , jeg skal også ha bestilt det til roserne som du har anbefalet tidligere , det bliver så godt , har prøvet noget af det de tidligere har haft , det er bare så godt .
Jeg har også nogle selvsåede fingerbøl blomster dem glæder mig til , er der et frøfirma du kan anbefale , syntes det kan være svært at finde de spændende og yndige farver , der køre lige et program på tv med Erik Petiersen og Christine Feldthaus , hvor de er i Peru , hos en velhavende person , hold da op en have ka jeg se , med en græsplæne som en golfbane , den er da flot , vil selv gøre noget godt for min græsplæne i år , nyslået græs er flot .
Nu vil jeg slutte for denne gang , ha en dejlig weekend til dig og alle andre .
Kærlig Hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, der er så mange gode frøfirmaer. Hvis jeg skal nævne et par engelske kan det f. eks. være Thompson and Morgan og Chiltern Seeds. Kh Claus
Sanna 1 År siden
Dear Claus, thank you for these wonderful inspiring videos! I was wondering if your book Selskabslpanter will be published in English? I am also looking forward your new book about small gardens.
Best regards,
Sanna (Finland)
Claus 1 År siden
Dear Sanna, 'Selskabsplanter' will maybe be published in English in the future. I will tell about it here. Kr Claus
Michael 1 År siden
Ja det er en dejlig ventetid. Men de første forårsbebuder er kommet op af jorden. Husk at vis lidt om alle dine nedbindingsstativer, både til roser og klematis. De må være nemme at se i den nøgne have. Hilsen Michael Birkelund
Claus 1 År siden
Kære Michael, god ide. jeg vender tilbage. Dbh Claus
Frederik 1 År siden
Hej Claus,
Hvor er der skønt at kunne følge med her i haveklubben. Travlheden har været over mig med renovation af mit hus - nu er jeg endelig færdig og ser frem til en ny havesæson, også her i haveklubben. Tak for en masse skønne videoer med masser af inspiration! Glæder mig til at følge dit roadtrip i det nye år, håber at en masse af Danmarks skønne haver kommer med. Bedste
Frederik 1 År siden
Hilsner Frederik
Claus 1 År siden
Kære Frederik,
Hyggeligt at høre fra dig. Jeg lover at vise skønne danske haver i denne sæson. Dbh Claus
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.
Vis flere videoer