Log ind

God påske

Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt. I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.

Kommentarer
Tina 6 måneder siden
Kæreste Claus Det var en smart ide med det kassedrivhus. Alle mine Dahlia knolde er desværre rådnet, men jeg har heldigvis købt ekstra en del fra dit sortiment.
Det går heldigvis stærkt i haven nu, jeg glæder mig så meget til alle tulipanerne. Rigtig dejlig påske til dig og din familie. Knus fra Tina
Claus 6 måneder siden
Kære Tina, Det var da trist med dine dahliaknolde. Men godt, at du har anskaffet nye forsyninger. Dahliaer er ikke til at undvære. Kh Claus
Anita 6 måneder siden
Kære Claus
Dejligt med viden om forspiring af Dahlia knolde , kan se at mine skal bæres ind om natten fra drivhuset da jeg ikke har varme på , det bliver for koldt i den kommende tid , men det er jo til at gøre . På denne tid af året bliver jeg utålmodig , syntes at det går for langsomt i haven ,kan jo også godt se at alt ikke skal stå i flor nu . I går fik jeg bestil fra Staudestedet nogle storkenæb Patricia , en dobbeltblomstrende lyserød akaleje og nogle Pragtkærte syntes de er fine , men skal de stå i en krukke eller kan jeg sætte dem i bedet ? De kommer nok i en krukke mener at huske jeg har læst de ikke er vinterhårdføre . Og ja det bliver godt starte på arbejde på tirsdag har savnet min hverdag med struktur men er også lidt nervøs men jeg klare det .
Alle mine tulipaner i krukker står flot de mangler jo bare det sidste men som du siger så holder de dejligt længe . Glæder mig til resten af påsken .
Rigtig gid påske til jer og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 6 måneder siden
Kære Anita, ja, vi kan godt gå og blive lidt utålmodige på denne årstid. Men alt er jo som bekendt relativt. Jeg synes, at det går rimeligt hurtigt i haven her. Tillykke med 'Patricia'. Den storkenæb er fantastisk. Også god påske til jer. Kh Claus
Marianne 6 måneder siden
En vidunderlig inspirerende og optimistisk video. Tusen takk. Jeg kan fortelle at min mann gleder seg allerede til å bli med meg på hagebesøk i din deilige have. Med ønske om et godt for år for deg og din have her fra det kolde Norge.
Claus 6 måneder siden
Kære Marianne, tak for din hilsen. jeg er glad for alle de positive tilbagemeldelser på, at det nu er muligt for to at besøge haven, hvis man er Guldmedlem. Dbh Claus
Karen 6 måneder siden
Kære Claus. Igen tak for en dejlig video, det et så inspirerende.
Jeg begyndt at prikle min for såede sommerblomster og har sat nogle i drivus i drivhus med bobbelplast over. Desuden har jeg sat mange af min overvintrende potter i drivhus. Jeg har nogle store potter (ca 80 cm i diameter), og her er der sat dahlia med glas over, dem der skal direkte i jord kommer i slut denne måned.
Jeg er guldmedlem og det samme er min veninde Jette Simonsen og vi besøge din have i sommer sammen med vores mænd og vi glæder os til at vise den frem til dem og at se den igen.
Har du nogle datoer?
Ellers en rigtig god påske til dig og din familie.
Mvh Karen fra Bogense.
Claus 6 måneder siden
Kære Karen, når det gælder Åben Have, er der åbnet for datoer på hjemmesiden, og det har der været et stykke tid. I kan tilmelde jer der. Også god påske til jer. Dbh Claus
Karen 6 måneder siden
Kære Claus Dalby.
Tak for endnu en skøn video. Ja jeg ser dem alle. Ideen med kassen fra Føtex eller Ikea er rigtig god . man kan så nemt sætte blomsterne ind i lunet og ud igen.Ja det kribler i fingrene efter at komme igang. Det med krukkekøkkenhaven er en rigtig god ide, jeg har f.ex. synes jeg ikke rigtig noget sted hvor jeg kan have køkkenhave , men kunne ex godt tænke mig at kunne lave nogle få kartofler , og det kan passende være i beholder , for der findes ikke noget skønnere til frokost her i den tidlige sommer end at få en kartoffelmad til frokost, lidt frisk dild måske en stige may salt og peber , så behøver jeg ikke andet.
Tak for inspirerende video.
Bedste hilsner
Karen, Søborg
Claus 6 måneder siden
Kære Karen, tak for dine rosende ord. Herligt, at du kan bruge ideen med kassen. Jeg er også glad for at høre, at du synes om krukkekøkkenhaveideen. Og nye kartofler er da det bedste der findes. Dbh Claus
Dorte 6 måneder siden
Kære Claus
Tak for dejlig inspiration til plantning af georginer i Potter og rigtig smart med minedrivhuset i en klar kasse👍
Jeg har været guldmedlem i rigtig mange år og set din have flere gange, så kunne godt ønske mig at gå fra guld til sølvmedlem - hvordan ændre jeg det ?
Claus 6 måneder siden
Kære Dorte, det er bestemt ikke noget problem at skifte medlemskab. Jeg har sendt dig en mail. Dbh Claus
Nette 6 måneder siden
Kære Claus
Dejligt at du også tænker på os stakler uden glashus. De par dahlia jeg skal have i år, står fint i en vindueskarm med ovenlys, og er allerede begyndt at skyde fint.
Ved ikke om det kun er mig, men det forekommer mig, at løgvæksterne i haven er senere på den i år end sædvanligt. Foråret er min absolut favorit årstid, og selvom min have er meget lille, er foråret fuld af overraskelser, for jeg har ofte glemt præcis hvad det er, jeg har plantet, og bliver derfor overrasket, når dejligheder begynder at stikke næserne op. Faktisk er jeg langt fra altid klar over, hvad der er på vej.
Mht. ændringerne i antal producerede videoer, er det så umådeligt dejligt, at der er et så stort arkiv, man kan gå tilbage og se. Mange videoer tåler afgjort et gensyn!
Claus 6 måneder siden
Kære Nette, tak for dine søde ord. Og jeg er glad for, at du finder de mange videoer brugbare. Du har ret i, at løgvæksterne er lidt senere på den i år. Men så kan vi bare glæde os over dem lidt længere hen på sæsonen. Kh Claus
Jette 6 måneder siden
Kære Claus
Tak for en dejlig inspirationsvideo og så skønt med alle nuancerne på primula, hornvioler etc. Hvis jeg husker korrekt, fortalte du engang omkring et produkt der blev anvendt i bekæmpelse af utøj/ lus - hvad hed det, jeg kæmpede en ulige kamp for mine rabarber i krukker sidste år.
Dbh Jette Simonsen
Bogense
Claus 6 måneder siden
Kære Jette, det middel, jeg har talt om, er til økologisk bekæmpelse af kållarver. Det hedder Dipel. Tror dog ikke, at det virker på rabarber. Dbh Claus
Helle 6 måneder siden
Hej Claus Dalby
Kan du oplyse om i hvilke video’er du rådgiver om
wisteria-arter
og
Agapanthus-arter ?
Din haveviden er jo guld værd!
(Men jeg må indrømme, at jeg ikke når at se alle dine video’er. )
Mvh Helle Duch, Risskov

Claus 6 måneder siden
Kære Helle, tak for din hilsen. Jeg må indrømme, at jeg aldrig har været inde på særlige Wisteria- og Agapanthusarter. De hører ikke til mine spidskompetencer. Dbh Claus
Lykke 6 måneder siden
Hej Claus.
Tak for samtlige af dine ugentlige videoer.
Jeg har været basismedlem af haveklubben helt fra begyndelsen, og det har altid været en god hyggestund for mig, at følge med i alt det du går og sysler med og den viden om planter du deler ud af, både på din egen unikke matrikel, men også på alle de ture du kommer på.
Der er så meget inspiration at hente i dem til min egen kolonihave. Så tusind tak for det.
Og her kommer så mit spørgsmål, da jeg ikke kan læse i dit nyhedsbrev om basismedlemmer ikke længere får nye friske videoer hver uge? Eller om de kommer en gang om måneden i stedet for? Eller får basismedlemmer nu ‘kun’ adgang til de videoer der går til og med 1 april?
For en god ordens skyld vil jeg sige, at de da bestemt er et gensyn værd, og får det også ind imellem. For med sådan et arkiv kan man altid genopfriske de mange gode råd og ideer der unægteligt er kommet ud af at følge dig.
Så tak for det.
Mange forårshilsner fra Lykke
Claus 6 måneder siden
Hej Lykke, tak for din kommentar. Jeg vil naturligvis meget gerne uddybe. Fra 1. april kommer der nu en månedlig video i stedet for en ugentlig. Som basismedlem får du adgang både til de allerede producerede videoer og de nye. Set i lyset at, at jeg nu ikke publicerer så ofte, er prisen på en basismedlemskab sat ned til kr. 29,- om måneden. Håber, at dette giver mening.
Jeg er selvsagt rigtig glad for, at du finder videoerne seværdige.
Dbh Claus
Lykke 6 måneder siden
Tak for svar. Ja det giver mening. Mvh Lykke.
Dorthe 6 måneder siden
Hej Claus.
Sikke en skøn video er vild med alle disse blomster , jeg skal til at anlægge ny have fra 1/6 i år det bliver så spændende, at følge dine videoer og råd.
Jeg har et spørgsmål ang tulipanløg , er det ikke muligt at bruge de gamle løg eller er de færdig efter en blomstring ?
Mvh Dorthe
Claus 6 måneder siden
Hej Dorthe, det afhænger af sorten. Nogle kommer igen, andre ikke. Desværre. Dbh Claus

Susanne og Tonnys Have

07.10.2021 | I dag er jeg på besøg i Susanne og Tonnys skønne have i Silkeborg. Det er sommer og sol og en herlig aften.

Margit Bruuns have

31.08.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Margit Bruuns fantastiske have i Midtjylland. Det er et sandt paradis med mange små haverum og den smukkeste udsigt. Så dejligt, at jeg måtte komme forbi.

Jeanett Fruergaards have

05.08.2021 | På min tur rundt til skønne danske haver er jeg nu kommet til Jeanett Fruergaard, der bor nær Stoholm i Vestjylland. Hun har skabt en helt særlig have, ikke blot med staudebede, men også med skære- og køkkenhave.

Staudeblomsten

01.07.2021 | 
I denne uge er jeg på tur, og jeg besøger en fantastisk have i Harlev en halv sens kilometer vest for Aarhus. Havens navn er Staudeblomsten, og det giver i den grad mening, når man ser haven fra luften.

Så blev det juni

03.06.2021 | Juni er en af mine yndlingsmåneder i haven. Alt er så frisk og grønt, og der er så meget i vente. Mon ikke, at mange har det som jeg?

Forår i fuldt flor

06.05.2021 | Under denne overskrift præsenterer jeg i maj måned forårsbeplantningen i Tivoli Friheden. Jeg har designet de farveafstemte bede, og i efteråret lagde parkens gartnere omkring 100.000 forårsløg. Her er en lille forsmag.
Preview

God påske

01.04.2021 | Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt. I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.

Enghøj Staudehave

25.03.2021 | I denne uge bringer jeg et lille sommerminde fra Enghøj Staudehave på Bornholm, som jeg besøgte midt i juni sidste år. Det er en frodig have ud over det almindelige. Glæd jer.

Mathias Emil

18.03.2021 | På min lille sommerturne er jeg nu nået til Odense for at besøge Mathias Emil, der har den mest charmerende kolonihave med et bugnende blomsterhav. Et hyggeligt fortættet univers.

Endnu et besøg hos Helle Troelsen

11.03.2021 | Også i denne uge skal I se Helle Troelsens fantastiske have i Troense. Rundvisningen begyndte jo i sidste uge, og først var der blot planlagt en udsendelse. Men Helle havde så meget at byde på og tale om, at Katrine og jeg besluttede os for endnu et program

Helle Troelsen

04.03.2021 | På Tåsinge i det sydfynske øhav ligger Troense; en af Danmarks mest idylliske byer. Og midt i byen findes Troensehaven, skabt af Helle Troelsen. Det er et underskønt sted, som jeg besøger i denne uge.Mette Krull

25.02.2021 | I denne uge er jeg i Odense, hvor jeg besøger Mette Krull, der blandet andet er kendt af mange fra sin Instagramside @krullskrukker. Det er en drømmedejlig have, og desuden er Mette et skønt menneske.

Den Gamle By

18.02.2021 | På min tur rundt i landet, er jeg ny kommet tilbage til Aarhus. Her besøgte jeg i Aarhus Den Gamle By, hvor den ledende gartner Gitte Kidmose Røn viste rundt. Det var en herlig eftermiddag.

Staudestedet

11.02.2021 | På min tur rundt i sommerlandet er jeg i denne uge kommet til Staudestedet på Norddjursland. Her besøger jeg Anne Svane og ser nogle af planteskolens skønne sentblomstrende stauder.

Mette Fauerskov

04.02.2021 | Det er så interessant at se på hvor mange forskellige måder, man kan skabe haver. I denne uge skal I se en grøn have, helt i særklasse. Den er skabt af Mette Fauerskov, der er landskabsarkitekt.

Endnu et besøg hos Lotte Bjarke

28.01.2021 | Også i denne uge skal I se Lotte Bjarkes fortryllende have. Blandt andet krukker og siddepladser og sidst men ikke mindst Lottes fantastiske drivhus, som Lottes mand – Søren – har bygget.

Lotte Bjarke

21.01.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Lotte Bjarke, der bor i Hundslund omkring 15 kilometer øst for Horsens. Her har Lotte den skønneste have med udsigt til Horsens Fjord.

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Vis flere videoer