Log ind

God påske

Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt. I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.

Kommentarer
Tina 1 År siden
Kæreste Claus Det var en smart ide med det kassedrivhus. Alle mine Dahlia knolde er desværre rådnet, men jeg har heldigvis købt ekstra en del fra dit sortiment.
Det går heldigvis stærkt i haven nu, jeg glæder mig så meget til alle tulipanerne. Rigtig dejlig påske til dig og din familie. Knus fra Tina
Claus 1 År siden
Kære Tina, Det var da trist med dine dahliaknolde. Men godt, at du har anskaffet nye forsyninger. Dahliaer er ikke til at undvære. Kh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Dejligt med viden om forspiring af Dahlia knolde , kan se at mine skal bæres ind om natten fra drivhuset da jeg ikke har varme på , det bliver for koldt i den kommende tid , men det er jo til at gøre . På denne tid af året bliver jeg utålmodig , syntes at det går for langsomt i haven ,kan jo også godt se at alt ikke skal stå i flor nu . I går fik jeg bestil fra Staudestedet nogle storkenæb Patricia , en dobbeltblomstrende lyserød akaleje og nogle Pragtkærte syntes de er fine , men skal de stå i en krukke eller kan jeg sætte dem i bedet ? De kommer nok i en krukke mener at huske jeg har læst de ikke er vinterhårdføre . Og ja det bliver godt starte på arbejde på tirsdag har savnet min hverdag med struktur men er også lidt nervøs men jeg klare det .
Alle mine tulipaner i krukker står flot de mangler jo bare det sidste men som du siger så holder de dejligt længe . Glæder mig til resten af påsken .
Rigtig gid påske til jer og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, ja, vi kan godt gå og blive lidt utålmodige på denne årstid. Men alt er jo som bekendt relativt. Jeg synes, at det går rimeligt hurtigt i haven her. Tillykke med 'Patricia'. Den storkenæb er fantastisk. Også god påske til jer. Kh Claus
Marianne 1 År siden
En vidunderlig inspirerende og optimistisk video. Tusen takk. Jeg kan fortelle at min mann gleder seg allerede til å bli med meg på hagebesøk i din deilige have. Med ønske om et godt for år for deg og din have her fra det kolde Norge.
Claus 1 År siden
Kære Marianne, tak for din hilsen. jeg er glad for alle de positive tilbagemeldelser på, at det nu er muligt for to at besøge haven, hvis man er Guldmedlem. Dbh Claus
Karen 1 År siden
Kære Claus. Igen tak for en dejlig video, det et så inspirerende.
Jeg begyndt at prikle min for såede sommerblomster og har sat nogle i drivus i drivhus med bobbelplast over. Desuden har jeg sat mange af min overvintrende potter i drivhus. Jeg har nogle store potter (ca 80 cm i diameter), og her er der sat dahlia med glas over, dem der skal direkte i jord kommer i slut denne måned.
Jeg er guldmedlem og det samme er min veninde Jette Simonsen og vi besøge din have i sommer sammen med vores mænd og vi glæder os til at vise den frem til dem og at se den igen.
Har du nogle datoer?
Ellers en rigtig god påske til dig og din familie.
Mvh Karen fra Bogense.
Claus 1 År siden
Kære Karen, når det gælder Åben Have, er der åbnet for datoer på hjemmesiden, og det har der været et stykke tid. I kan tilmelde jer der. Også god påske til jer. Dbh Claus
Karen 1 År siden
Kære Claus Dalby.
Tak for endnu en skøn video. Ja jeg ser dem alle. Ideen med kassen fra Føtex eller Ikea er rigtig god . man kan så nemt sætte blomsterne ind i lunet og ud igen.Ja det kribler i fingrene efter at komme igang. Det med krukkekøkkenhaven er en rigtig god ide, jeg har f.ex. synes jeg ikke rigtig noget sted hvor jeg kan have køkkenhave , men kunne ex godt tænke mig at kunne lave nogle få kartofler , og det kan passende være i beholder , for der findes ikke noget skønnere til frokost her i den tidlige sommer end at få en kartoffelmad til frokost, lidt frisk dild måske en stige may salt og peber , så behøver jeg ikke andet.
Tak for inspirerende video.
Bedste hilsner
Karen, Søborg
Claus 1 År siden
Kære Karen, tak for dine rosende ord. Herligt, at du kan bruge ideen med kassen. Jeg er også glad for at høre, at du synes om krukkekøkkenhaveideen. Og nye kartofler er da det bedste der findes. Dbh Claus
Dorte 1 År siden
Kære Claus
Tak for dejlig inspiration til plantning af georginer i Potter og rigtig smart med minedrivhuset i en klar kasse👍
Jeg har været guldmedlem i rigtig mange år og set din have flere gange, så kunne godt ønske mig at gå fra guld til sølvmedlem - hvordan ændre jeg det ?
Claus 1 År siden
Kære Dorte, det er bestemt ikke noget problem at skifte medlemskab. Jeg har sendt dig en mail. Dbh Claus
Nette 1 År siden
Kære Claus
Dejligt at du også tænker på os stakler uden glashus. De par dahlia jeg skal have i år, står fint i en vindueskarm med ovenlys, og er allerede begyndt at skyde fint.
Ved ikke om det kun er mig, men det forekommer mig, at løgvæksterne i haven er senere på den i år end sædvanligt. Foråret er min absolut favorit årstid, og selvom min have er meget lille, er foråret fuld af overraskelser, for jeg har ofte glemt præcis hvad det er, jeg har plantet, og bliver derfor overrasket, når dejligheder begynder at stikke næserne op. Faktisk er jeg langt fra altid klar over, hvad der er på vej.
Mht. ændringerne i antal producerede videoer, er det så umådeligt dejligt, at der er et så stort arkiv, man kan gå tilbage og se. Mange videoer tåler afgjort et gensyn!
Claus 1 År siden
Kære Nette, tak for dine søde ord. Og jeg er glad for, at du finder de mange videoer brugbare. Du har ret i, at løgvæksterne er lidt senere på den i år. Men så kan vi bare glæde os over dem lidt længere hen på sæsonen. Kh Claus
Jette 1 År siden
Kære Claus
Tak for en dejlig inspirationsvideo og så skønt med alle nuancerne på primula, hornvioler etc. Hvis jeg husker korrekt, fortalte du engang omkring et produkt der blev anvendt i bekæmpelse af utøj/ lus - hvad hed det, jeg kæmpede en ulige kamp for mine rabarber i krukker sidste år.
Dbh Jette Simonsen
Bogense
Claus 1 År siden
Kære Jette, det middel, jeg har talt om, er til økologisk bekæmpelse af kållarver. Det hedder Dipel. Tror dog ikke, at det virker på rabarber. Dbh Claus
Helle 1 År siden
Hej Claus Dalby
Kan du oplyse om i hvilke video’er du rådgiver om
wisteria-arter
og
Agapanthus-arter ?
Din haveviden er jo guld værd!
(Men jeg må indrømme, at jeg ikke når at se alle dine video’er. )
Mvh Helle Duch, Risskov

Claus 1 År siden
Kære Helle, tak for din hilsen. Jeg må indrømme, at jeg aldrig har været inde på særlige Wisteria- og Agapanthusarter. De hører ikke til mine spidskompetencer. Dbh Claus
Lykke 1 År siden
Hej Claus.
Tak for samtlige af dine ugentlige videoer.
Jeg har været basismedlem af haveklubben helt fra begyndelsen, og det har altid været en god hyggestund for mig, at følge med i alt det du går og sysler med og den viden om planter du deler ud af, både på din egen unikke matrikel, men også på alle de ture du kommer på.
Der er så meget inspiration at hente i dem til min egen kolonihave. Så tusind tak for det.
Og her kommer så mit spørgsmål, da jeg ikke kan læse i dit nyhedsbrev om basismedlemmer ikke længere får nye friske videoer hver uge? Eller om de kommer en gang om måneden i stedet for? Eller får basismedlemmer nu ‘kun’ adgang til de videoer der går til og med 1 april?
For en god ordens skyld vil jeg sige, at de da bestemt er et gensyn værd, og får det også ind imellem. For med sådan et arkiv kan man altid genopfriske de mange gode råd og ideer der unægteligt er kommet ud af at følge dig.
Så tak for det.
Mange forårshilsner fra Lykke
Claus 1 År siden
Hej Lykke, tak for din kommentar. Jeg vil naturligvis meget gerne uddybe. Fra 1. april kommer der nu en månedlig video i stedet for en ugentlig. Som basismedlem får du adgang både til de allerede producerede videoer og de nye. Set i lyset at, at jeg nu ikke publicerer så ofte, er prisen på en basismedlemskab sat ned til kr. 29,- om måneden. Håber, at dette giver mening.
Jeg er selvsagt rigtig glad for, at du finder videoerne seværdige.
Dbh Claus
Lykke 1 År siden
Tak for svar. Ja det giver mening. Mvh Lykke.
Dorthe 1 År siden
Hej Claus.
Sikke en skøn video er vild med alle disse blomster , jeg skal til at anlægge ny have fra 1/6 i år det bliver så spændende, at følge dine videoer og råd.
Jeg har et spørgsmål ang tulipanløg , er det ikke muligt at bruge de gamle løg eller er de færdig efter en blomstring ?
Mvh Dorthe
Claus 1 År siden
Hej Dorthe, det afhænger af sorten. Nogle kommer igen, andre ikke. Desværre. Dbh Claus

Haven i Hune 2. del

01.09.2022 | Min forrige film handlede om Anne Just og Claus Bonderups have - Haven i Hune. Der fortalte jeg om mit første møde med haven, Anne og Claus. Også denne måneds video har Haven i Hune som omdrejningspunkt, og her taler jeg med Erik og Lene - to af ildsjælene bag stedet.

Haven i Hune 1. del

04.08.2022 | Det er med særlig stor glæde, at jeg her præsenterer haven, der blev startskuddet til min haveinteresse. Nemlig Haven i Hune, skabt af Anne Just og Claus Bonderup. Glæd jer ...

Staudemarken

07.07.2022 | Det er altid dejligt at gæste ’gamle’ plantevenner, og det var da også et herligt gensyn med Tina fra Staudemarken, som jeg sammen med min fotograf, Katrine, besøgte for en uges tid siden. Her blev det til en herlig snak om planter og ’gamle dage’. Faktisk har Tina og jeg kendt hinanden i omkring 25 år.

Tivoli Friheden 2022

02.06.2022 | Denne måneds video handler Tivoli Friheden og den forårsbeplantning, som jeg for andet år i træk har skabt sammen med med parkens gartnere. Det er en stor glæde på den måde at få lov til at lege udenfor min egen parcel, og jeg er glad for de mange positive tilkendegivelser, jeg får, når jeg besøger parken.

Jeanett Fruergaards have

05.05.2022 | Det er altid dejligt at komme tilbage til haver, man holder af. Og sådan forholder det sig bestemt med Jeanetts have, som jeg også besøgte sidste forår. Her ser I, hvordan den tager sig ud en solrig augustdag.

Charlottes have

07.04.2022 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er ret imponeret oven den have, jeg præsenterer i dag. Nemlig Charlottes have i Silkeborg. Det er helt utroligt, at denne have kun har et år på bagen.

Staudeblomsten

03.03.2022 | Atter en gang er jeg på besøg hos Staudeblomsten i Harlev lidt udenfor Aarhus. Et fantastisk sted med en overdådig blomstring.

Jens Oles have

03.02.2022 | Også denne gang skal vi på tur til det nordjyske, hvor jeg besøger Jens Ole og Sannes have med de mest fantastiske drivhuse. Det ene fine end det andet. I kan godt glæde jer.

Thyboesminde Stauder

06.01.2022 | Er der noget skønnere end at drømme sig hen til sol og sommer? Jeg kan ikke komme i tanke om meget. I denne årets første video skal I med nordpå til Thyboesminde Stauder og se de skønneste floks.

Lones Have 2

02.12.2021 | Atter en gang er jeg tilbage i Lones have. Mange af jer vil sikkert huske, at jeg viste dette skønne sted forrige gang, og da lovede jeg at komme igen. Det gør jeg så nu!
Preview

Lones have

04.11.2021 | Er det ikke utroligt så mange måder, man kan indrette og dyrke sin have på? Jeg synes, at det er fascinerende. Og når jeg nævner dette, er det fordi jeg i denne måneds video er i en have i en helt særlig klasse; nemlig Lone Biehls have i Skanderborg. Følg Lone på Instagram - @havedagbogen

Susanne og Tonnys Have

07.10.2021 | I dag er jeg på besøg i Susanne og Tonnys skønne have i Silkeborg. Det er sommer og sol og en herlig aften.

Margit Bruuns have

31.08.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Margit Bruuns fantastiske have i Midtjylland. Det er et sandt paradis med mange små haverum og den smukkeste udsigt. Så dejligt, at jeg måtte komme forbi.

Jeanett Fruergaards have

05.08.2021 | På min tur rundt til skønne danske haver er jeg nu kommet til Jeanett Fruergaard, der bor nær Stoholm i Vestjylland. Hun har skabt en helt særlig have, ikke blot med staudebede, men også med skære- og køkkenhave.

Staudeblomsten

01.07.2021 | 
I denne uge er jeg på tur, og jeg besøger en fantastisk have i Harlev en halv sens kilometer vest for Aarhus. Havens navn er Staudeblomsten, og det giver i den grad mening, når man ser haven fra luften.

Så blev det juni

03.06.2021 | Juni er en af mine yndlingsmåneder i haven. Alt er så frisk og grønt, og der er så meget i vente. Mon ikke, at mange har det som jeg?

Forår i fuldt flor

06.05.2021 | Under denne overskrift præsenterer jeg i maj måned forårsbeplantningen i Tivoli Friheden. Jeg har designet de farveafstemte bede, og i efteråret lagde parkens gartnere omkring 100.000 forårsløg. Her er en lille forsmag.
Preview

God påske

01.04.2021 | Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt. I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.
Vis flere videoer