Log ind

Jeg ser rødt!

Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

.

Kommentarer
Karina 2 måneder siden
Hvor ser det dog smukt ud, med de røde dahlia.
Jeg bliver nød til at spørge om du selv har sået Amaranthus Oeschberg og hvor du har købt frøene, jeg har Google navnet, men der kommer en lidt anden slags Amaranthus frem.
Mange havehilsner.
Karina
Claus 2 måneder siden
Hej Karina, det er 'Oeshberg', jeg har sået. Den er bare ikke helt udviklet endnu. Dbh Claus
Tina 2 måneder siden
Kæreste Claus Jamen altså det røde bed er sindssygt flot, ikke alene blomsterne men også som løvet smyger sig og er varieret.. Selv vandkanden matcher, Det er chikt 😉. Jeg kan slet ikke forestille mig haven uden Dahlia nu og mig der var så bange for at det var besværligt og vanskeligt. Tak for Dahlia inspirationen, du fik mig overbevist. Knus Tina
Claus 2 måneder siden
Kære Tina, vi er vist mange, der ikke kan forestille os sensommerhaven uden dahliaer. Godt, at jeg fik dig overbevist. Kh Claus
Jørgen 2 måneder siden
Kære Claus tak for den røde have og de flotte hvidløg .god Weekend til jer begge k.h. Nico
Claus 2 måneder siden
Kære Nico, så hyggeligt med din hilsen. Kh Claus
Anita 2 måneder siden
Kære Claus
Først vide i sidste uge , ku ikke sende kommentar , vi var i sommerhus i Blåvand ,skøn ferie .
Det var en så fantastisk video , den var smuk .
Det er en meget flot video i denne uge ,så flot med de røde farve og mørke løv .
Kan jeg godt ha japansk løn i krukker for så senere at plante den i jorden , det ku være smukt ,med det i bedene nogen steder , dejligt med lidt undervisning i hvidløgene , det vil jeg bestemt prøve i år , de ser flotte ud når de blev trukket op .
En fortsat god weekend til jer og jer allesammen . Glæder mig til fredag .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 måneder siden
Kære Anita, det er en fin idé at plante japansk løn ud i haven, efter at den har stået i en krukke. Kh Claus
Michael 2 måneder siden
Hej Claus
Dejligt når man kan lege med farverne og så ser det jo flot ud.
Spørgsmål:
Klippet du Løvefod tilbage når de ser afblomstret/visne ud?
Klipper du blomsterne af Budleja for at få dem til at genblomstre? Gør de så det?
Bedste sommerhilsner
Michael Birkelund
Claus 2 måneder siden
Hej Michael, løvefod klipper vi ned omkring 1. juli. Du kan ikke få sommerfuglebusken i blomst igen efter første blomstring. Vi er for langt henne på sæsonen. Dbh Claus
Helle 2 måneder siden
Hej Claus.
Jeg ææææælsker de smukke dahliaer med og især alle de skønne farver og former.
Jeg er bare så ked af at næsten alle mine får lus.
Jeg ved ikke hvad jeg gør forkert for jeg synes at deres start i krukker altid er så lovende.
Mange hilsner fra
Helle.
Claus 2 måneder siden
Hej Helle, øv. Det er rigtig træls med utøj … Dbh Claus

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.
Vis flere videoer