Log ind

Jeg ser rødt!

Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

.

Kommentarer
Karina 5 måneder siden
Hvor ser det dog smukt ud, med de røde dahlia.
Jeg bliver nød til at spørge om du selv har sået Amaranthus Oeschberg og hvor du har købt frøene, jeg har Google navnet, men der kommer en lidt anden slags Amaranthus frem.
Mange havehilsner.
Karina
Claus 5 måneder siden
Hej Karina, det er 'Oeshberg', jeg har sået. Den er bare ikke helt udviklet endnu. Dbh Claus
Tina 5 måneder siden
Kæreste Claus Jamen altså det røde bed er sindssygt flot, ikke alene blomsterne men også som løvet smyger sig og er varieret.. Selv vandkanden matcher, Det er chikt 😉. Jeg kan slet ikke forestille mig haven uden Dahlia nu og mig der var så bange for at det var besværligt og vanskeligt. Tak for Dahlia inspirationen, du fik mig overbevist. Knus Tina
Claus 5 måneder siden
Kære Tina, vi er vist mange, der ikke kan forestille os sensommerhaven uden dahliaer. Godt, at jeg fik dig overbevist. Kh Claus
Jørgen 5 måneder siden
Kære Claus tak for den røde have og de flotte hvidløg .god Weekend til jer begge k.h. Nico
Claus 5 måneder siden
Kære Nico, så hyggeligt med din hilsen. Kh Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Først vide i sidste uge , ku ikke sende kommentar , vi var i sommerhus i Blåvand ,skøn ferie .
Det var en så fantastisk video , den var smuk .
Det er en meget flot video i denne uge ,så flot med de røde farve og mørke løv .
Kan jeg godt ha japansk løn i krukker for så senere at plante den i jorden , det ku være smukt ,med det i bedene nogen steder , dejligt med lidt undervisning i hvidløgene , det vil jeg bestemt prøve i år , de ser flotte ud når de blev trukket op .
En fortsat god weekend til jer og jer allesammen . Glæder mig til fredag .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, det er en fin idé at plante japansk løn ud i haven, efter at den har stået i en krukke. Kh Claus
Michael 5 måneder siden
Hej Claus
Dejligt når man kan lege med farverne og så ser det jo flot ud.
Spørgsmål:
Klippet du Løvefod tilbage når de ser afblomstret/visne ud?
Klipper du blomsterne af Budleja for at få dem til at genblomstre? Gør de så det?
Bedste sommerhilsner
Michael Birkelund
Claus 5 måneder siden
Hej Michael, løvefod klipper vi ned omkring 1. juli. Du kan ikke få sommerfuglebusken i blomst igen efter første blomstring. Vi er for langt henne på sæsonen. Dbh Claus
Helle 5 måneder siden
Hej Claus.
Jeg ææææælsker de smukke dahliaer med og især alle de skønne farver og former.
Jeg er bare så ked af at næsten alle mine får lus.
Jeg ved ikke hvad jeg gør forkert for jeg synes at deres start i krukker altid er så lovende.
Mange hilsner fra
Helle.
Claus 5 måneder siden
Hej Helle, øv. Det er rigtig træls med utøj … Dbh Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer