Log ind

Køkkenurter og blomster

Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

.

Kommentarer
Tina 18 dag(e) siden
Kæreste Claus Nøj hvor den sammensætning ved dit indgangsparti er skønt. Din abrikos blanding er en af mine favoritter, så smuk. Den mørke salat er helt uovertruffent til. Jeg har også sået en så mørk salt blandt mange andre grøntsager til min nye køkkenhave. Men det er ikke sikkert den når at blive færdig til ud plantning så er det godt at jeg kan inspireret af dig lave en krukke køkkenhave. Nogle grøntsags frølinger kan måske også bruges i de få bede der er planlagt. Tak for dejlig inspiration . God St. Bededagsferie . Knus Tina
Claus 18 dag(e) siden
Kære Tina, altid hyggeligt at høre fra dig. Det er oplagt med salater i krukker. God fornøjelse. Der kommer mange flere grøntsagsideer hen over sæsonen. Kh Claus
Line 18 dag(e) siden
Tak for en flot video. Jeg stod netop selv for få dage siden på det lokale plantecenter og så på en smuk japansk løn og overvejede, om den mon kunne trives i krukke. Det var en Dissectum Viridis. Hvad er din erfaring mht krukkestørrelse, jord og placering? Vh. Line
Claus 18 dag(e) siden
Kære Line, lønnen trives i både skygge og halvskygge. De mørkblade sorter også i fuld sol, mens man skal passe lidt mere på med de lysere. Her kan løvet godt blive brændt af. Pottestørrelsen afhænger selvfølgelig af planten, men hvis potten er lille, skal den vandes for ofte. Jeg planter altid i 'Claus Krukkemuld' fra Bilka. Du får ikke en bedre kvalitet, vil jeg tillade mig at sige. Her er gødning nok til en hel sæson. Held og lykke
Iris 17 dag(e) siden
Kære Claus.
Jeg er endnu engang målløs over den overvældende skønhed du skaber. Abrikos og andre nuancer af orange har været et hit hos mig de sidste par år, de gør virkelig noget godt for sjælen og hos dig kunne jeg godt dvæle lang tid ved denne skønne farvekombination. Claus, endnu engang uovertruffen.
Da du lancerede Acer 'Going Green' købte jeg et eksemplar og placerede den i en krukke. Nu på 3.år har den fået en større krukke, din perfekte muld og planten er som en stor busk. Elsker den sprøde grønne farve som er ligeså lækker som et nyudsprunget bøgetræ. Så til Line, med den fornødne 'pleje' kan det sagtens lade sig gøre.
Tusind tak for en herlig video. Din idé med grøntsager er jo ikke ny, husker med stor glæde Bronce Fenniklerne i dit Flammebed ....
Du giver SÅ meget kære. Dejlig dag til dig.
1000 knus Iris.
Iris 17 dag(e) siden
Ps, jeg overvintrer min Acer i u opvarmet drivhus det giver den en god start, og så bliver den gradvist tilvænnet udeklima. Lyder besværligt men det er det ikke, og bladene undgår at blive 'svedne'. Knus
Anita 17 dag(e) siden
Kære Claus
Det er en meget smuk urtehave du har lavet , og indrammet med kastanjehegn , så kønt .
Persillen den vil jeg også prøve , nemt og enkelt ser det ud .
Hvor er det flot ved hovedetrappen , de mørke salater er da så flotte sammen med alle de andre flotte tulipaner og de japanske løn , det hele ser fantastisk ud .
Så vil jeg ønske dig og alle andre en fortsat god weekend .
Kærlig hilsen Anita
Nette 17 dag(e) siden
Kære Claus
Du er eminent til at få helt almindelige vækster, der i sig selv ville være småkedelige, til at se indtagende ud i det rigtige selskab.
Det er også helt utroligt som det lille hegn omkring området skaber en hyggelig og intim cottage stemning.
Jeg er meget spændt på, hvad du finder på med såvel det lille drivhus som grow campen. Jeg ved jo, at jeg ikke skal dømme noget ude, før jeg ser, hvad du finder på at sætte sammen, for jeg har hidtil ment, at et grow camp drivhus ville ødelægge stemningen i min lille have, omend det virker utroligt praktiskt. Så jeg venter med spænding på fortsættelsen.
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer