Log ind

Køkkenurter og blomster

Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

.

Kommentarer
Tina 5 måneder siden
Kæreste Claus Nøj hvor den sammensætning ved dit indgangsparti er skønt. Din abrikos blanding er en af mine favoritter, så smuk. Den mørke salat er helt uovertruffent til. Jeg har også sået en så mørk salt blandt mange andre grøntsager til min nye køkkenhave. Men det er ikke sikkert den når at blive færdig til ud plantning så er det godt at jeg kan inspireret af dig lave en krukke køkkenhave. Nogle grøntsags frølinger kan måske også bruges i de få bede der er planlagt. Tak for dejlig inspiration . God St. Bededagsferie . Knus Tina
Claus 5 måneder siden
Kære Tina, altid hyggeligt at høre fra dig. Det er oplagt med salater i krukker. God fornøjelse. Der kommer mange flere grøntsagsideer hen over sæsonen. Kh Claus
Line 5 måneder siden
Tak for en flot video. Jeg stod netop selv for få dage siden på det lokale plantecenter og så på en smuk japansk løn og overvejede, om den mon kunne trives i krukke. Det var en Dissectum Viridis. Hvad er din erfaring mht krukkestørrelse, jord og placering? Vh. Line
Claus 5 måneder siden
Kære Line, lønnen trives i både skygge og halvskygge. De mørkblade sorter også i fuld sol, mens man skal passe lidt mere på med de lysere. Her kan løvet godt blive brændt af. Pottestørrelsen afhænger selvfølgelig af planten, men hvis potten er lille, skal den vandes for ofte. Jeg planter altid i 'Claus Krukkemuld' fra Bilka. Du får ikke en bedre kvalitet, vil jeg tillade mig at sige. Her er gødning nok til en hel sæson. Held og lykke
Iris 5 måneder siden
Kære Claus.
Jeg er endnu engang målløs over den overvældende skønhed du skaber. Abrikos og andre nuancer af orange har været et hit hos mig de sidste par år, de gør virkelig noget godt for sjælen og hos dig kunne jeg godt dvæle lang tid ved denne skønne farvekombination. Claus, endnu engang uovertruffen.
Da du lancerede Acer 'Going Green' købte jeg et eksemplar og placerede den i en krukke. Nu på 3.år har den fået en større krukke, din perfekte muld og planten er som en stor busk. Elsker den sprøde grønne farve som er ligeså lækker som et nyudsprunget bøgetræ. Så til Line, med den fornødne 'pleje' kan det sagtens lade sig gøre.
Tusind tak for en herlig video. Din idé med grøntsager er jo ikke ny, husker med stor glæde Bronce Fenniklerne i dit Flammebed ....
Du giver SÅ meget kære. Dejlig dag til dig.
1000 knus Iris.
Iris 5 måneder siden
Ps, jeg overvintrer min Acer i u opvarmet drivhus det giver den en god start, og så bliver den gradvist tilvænnet udeklima. Lyder besværligt men det er det ikke, og bladene undgår at blive 'svedne'. Knus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Det er en meget smuk urtehave du har lavet , og indrammet med kastanjehegn , så kønt .
Persillen den vil jeg også prøve , nemt og enkelt ser det ud .
Hvor er det flot ved hovedetrappen , de mørke salater er da så flotte sammen med alle de andre flotte tulipaner og de japanske løn , det hele ser fantastisk ud .
Så vil jeg ønske dig og alle andre en fortsat god weekend .
Kærlig hilsen Anita
Nette 5 måneder siden
Kære Claus
Du er eminent til at få helt almindelige vækster, der i sig selv ville være småkedelige, til at se indtagende ud i det rigtige selskab.
Det er også helt utroligt som det lille hegn omkring området skaber en hyggelig og intim cottage stemning.
Jeg er meget spændt på, hvad du finder på med såvel det lille drivhus som grow campen. Jeg ved jo, at jeg ikke skal dømme noget ude, før jeg ser, hvad du finder på at sætte sammen, for jeg har hidtil ment, at et grow camp drivhus ville ødelægge stemningen i min lille have, omend det virker utroligt praktiskt. Så jeg venter med spænding på fortsættelsen.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Vis flere videoer