Log ind

Kom med i drivhuset

Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

.

Kommentarer
Karen 7 måneder siden
Nogle af mine potter med planter har stået i mit opvarmede drivhus siden efteråret og de trives fint.
Jeg glæder mig også til at komme i min sommerhuse, går nu og klipper og roder lidt - kan næsten ikke vente.
God weekend.
Mvh Karen Lund Andersen
Claus 7 måneder siden
Ja, det er en uhørt mild sæson, så vi har heller ikke meget brug for varme i drivhusene. Dbh Claus
Kirsten 7 måneder siden
Kære Claus
Tak for endnu en skøn video, jeg nyder rigtig meget at se videoerne både fra din egen have, men også fra de mange skønne haver du besøger rund omkring både herhjemme, men også i udlandet
Det er så dejlig at se når man nu længes efter at komme i haven, men den er desværre alt for våd til at begynde at rode i endnu, men det er skønt at se som det hele er begyndt at pible frem
Rigtig god weekend til dig og alle andre herinde
Kærlig hilsen Kirsten N
Claus 7 måneder siden
Kære Kirsten, ja, vi trænger til at komme ud i jorden, og det er jo næsten forår. Her står flere narcisser i knop! Heldigvis er det ikke alt for vådt her. Jorden er godt drænet. Kærlige hilsner fra Claus
Anita 7 måneder siden
Kære Claus
Det er så flot en have vi ser i denne uge , kan se hvad du men er med en slotshave , men det ser godt ud , og sikke da en udsigt ud over marker . Det er da et hyggeligt kig ind i dit drivhus , der var da som du sagde grønt løv , men dejligt med noget at glæde sig til .
Jeg har haft travlt i dag på arbejde , så jeg er lidt træt , men har glædet mig hele eftermiddag at se haveklub video .
Rigtig god weekend til jer og til jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 7 måneder siden
Kære Anita, det er så hyggeligt, at du altid melder tilbage, og at du ligefrem glæder dig til videoerne. Kærlige hilsner fra Claus

Tina 7 måneder siden
Kæreste Claus Jeg er også helt vild med de hvide kalla, en helt fantastisk blomst. Den havde en fremtrædende rolle i min brudebuket for snart 29 år siden.
Haven du viser , det er lige mig, der var et par sager jeg lige sugede til mig. Godt at få flere ideer når det forhåbentlig snart går løs her i haven, venter blot på frost eller flere dages tørvejr. Fortsat god weekend knus Tina
Claus 7 måneder siden
Kære Tina, ja, de hvide kaller er så skønne. Tænker, at du med din brudebuket var foran din tid, for dengang opfattede mange vist kallaerne som begravelseblomster. Kærlige hilsner fra Claus
Tina 7 måneder siden
Ja i 1991 så man ikke mange kalla i brudebuketter, men jeg havde set en film engang med Katharine Hepburn hvor de havde en fremtrædende rolle og senere så jeg den i Italien Og Frankrig på nogle rejser derned i 80’erne. Jeg forelskede mig totalt i dem. Har elsket dem siden. Knus Tina
Tina 7 måneder siden
Hej Claus
Hvor er det dejligt at være blevet medlem af din haveklub. Jeg ser også meget frem til foråret og havens glæder. Dog fandt jeg, for første gang, Dræbersnegle i min have sidst i september. Så jeg frygter at alle mine fine planter vil blive ædt i år. Har du haft dem i din have? Og i fald har du gode råd..... ud over at samle dem ved mørkets frembrud.
Bedste hilsner fra Tina
Tina 7 måneder siden
Kære Tina Hvis du ikke vil bruge gift kan jeg anbefale sneglefælder som mand kan putte øl i. De er vilde med øl. Man kan samle hver dag op til 10-15 stykker. Hvis du ligeledes sætter sneglehegn rundt om din grund burde man på sigt eliminere bestanden. Mvh Tina
Claus 7 måneder siden
Kære Tina K, velkommen i klubben. Og kære Tina T, tak for gode forslag. Dræbersnegle er en plage. Kh Claus
Ninna 6 måneder siden
Hej Claus
Er selv så uheldig at have dræbersnegle i haven, en aften havde jeg samlet 30-40 stykker og syntes jeg havde gjort det godt. Da min mand kom hjem tog han en runde og fandt 110 styk. Det mest mærkværdige er dog at når vi spørger naboerne, så har de ingen snegle. Tror det er fordi de ikke holder have og derfor ikke ser efter snegle!
Hilsen Ninna

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer