Log ind

Kom med i drivhuset

Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

.

Kommentarer
Karen 3 måneder siden
Nogle af mine potter med planter har stået i mit opvarmede drivhus siden efteråret og de trives fint.
Jeg glæder mig også til at komme i min sommerhuse, går nu og klipper og roder lidt - kan næsten ikke vente.
God weekend.
Mvh Karen Lund Andersen
Claus 3 måneder siden
Ja, det er en uhørt mild sæson, så vi har heller ikke meget brug for varme i drivhusene. Dbh Claus
Kirsten 3 måneder siden
Kære Claus
Tak for endnu en skøn video, jeg nyder rigtig meget at se videoerne både fra din egen have, men også fra de mange skønne haver du besøger rund omkring både herhjemme, men også i udlandet
Det er så dejlig at se når man nu længes efter at komme i haven, men den er desværre alt for våd til at begynde at rode i endnu, men det er skønt at se som det hele er begyndt at pible frem
Rigtig god weekend til dig og alle andre herinde
Kærlig hilsen Kirsten N
Claus 3 måneder siden
Kære Kirsten, ja, vi trænger til at komme ud i jorden, og det er jo næsten forår. Her står flere narcisser i knop! Heldigvis er det ikke alt for vådt her. Jorden er godt drænet. Kærlige hilsner fra Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Det er så flot en have vi ser i denne uge , kan se hvad du men er med en slotshave , men det ser godt ud , og sikke da en udsigt ud over marker . Det er da et hyggeligt kig ind i dit drivhus , der var da som du sagde grønt løv , men dejligt med noget at glæde sig til .
Jeg har haft travlt i dag på arbejde , så jeg er lidt træt , men har glædet mig hele eftermiddag at se haveklub video .
Rigtig god weekend til jer og til jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, det er så hyggeligt, at du altid melder tilbage, og at du ligefrem glæder dig til videoerne. Kærlige hilsner fra Claus

Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus Jeg er også helt vild med de hvide kalla, en helt fantastisk blomst. Den havde en fremtrædende rolle i min brudebuket for snart 29 år siden.
Haven du viser , det er lige mig, der var et par sager jeg lige sugede til mig. Godt at få flere ideer når det forhåbentlig snart går løs her i haven, venter blot på frost eller flere dages tørvejr. Fortsat god weekend knus Tina
Claus 3 måneder siden
Kære Tina, ja, de hvide kaller er så skønne. Tænker, at du med din brudebuket var foran din tid, for dengang opfattede mange vist kallaerne som begravelseblomster. Kærlige hilsner fra Claus
Tina 3 måneder siden
Ja i 1991 så man ikke mange kalla i brudebuketter, men jeg havde set en film engang med Katharine Hepburn hvor de havde en fremtrædende rolle og senere så jeg den i Italien Og Frankrig på nogle rejser derned i 80’erne. Jeg forelskede mig totalt i dem. Har elsket dem siden. Knus Tina
Tina 3 måneder siden
Hej Claus
Hvor er det dejligt at være blevet medlem af din haveklub. Jeg ser også meget frem til foråret og havens glæder. Dog fandt jeg, for første gang, Dræbersnegle i min have sidst i september. Så jeg frygter at alle mine fine planter vil blive ædt i år. Har du haft dem i din have? Og i fald har du gode råd..... ud over at samle dem ved mørkets frembrud.
Bedste hilsner fra Tina
Tina 3 måneder siden
Kære Tina Hvis du ikke vil bruge gift kan jeg anbefale sneglefælder som mand kan putte øl i. De er vilde med øl. Man kan samle hver dag op til 10-15 stykker. Hvis du ligeledes sætter sneglehegn rundt om din grund burde man på sigt eliminere bestanden. Mvh Tina
Claus 3 måneder siden
Kære Tina K, velkommen i klubben. Og kære Tina T, tak for gode forslag. Dræbersnegle er en plage. Kh Claus
Ninna 2 måneder siden
Hej Claus
Er selv så uheldig at have dræbersnegle i haven, en aften havde jeg samlet 30-40 stykker og syntes jeg havde gjort det godt. Da min mand kom hjem tog han en runde og fandt 110 styk. Det mest mærkværdige er dog at når vi spørger naboerne, så har de ingen snegle. Tror det er fordi de ikke holder have og derfor ikke ser efter snegle!
Hilsen Ninna

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.
Vis flere videoer