Log ind

Kom med i drivhuset

Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

.

Kommentarer
Karen 12 måneder siden
Nogle af mine potter med planter har stået i mit opvarmede drivhus siden efteråret og de trives fint.
Jeg glæder mig også til at komme i min sommerhuse, går nu og klipper og roder lidt - kan næsten ikke vente.
God weekend.
Mvh Karen Lund Andersen
Claus 12 måneder siden
Ja, det er en uhørt mild sæson, så vi har heller ikke meget brug for varme i drivhusene. Dbh Claus
Kirsten 12 måneder siden
Kære Claus
Tak for endnu en skøn video, jeg nyder rigtig meget at se videoerne både fra din egen have, men også fra de mange skønne haver du besøger rund omkring både herhjemme, men også i udlandet
Det er så dejlig at se når man nu længes efter at komme i haven, men den er desværre alt for våd til at begynde at rode i endnu, men det er skønt at se som det hele er begyndt at pible frem
Rigtig god weekend til dig og alle andre herinde
Kærlig hilsen Kirsten N
Claus 12 måneder siden
Kære Kirsten, ja, vi trænger til at komme ud i jorden, og det er jo næsten forår. Her står flere narcisser i knop! Heldigvis er det ikke alt for vådt her. Jorden er godt drænet. Kærlige hilsner fra Claus
Anita 12 måneder siden
Kære Claus
Det er så flot en have vi ser i denne uge , kan se hvad du men er med en slotshave , men det ser godt ud , og sikke da en udsigt ud over marker . Det er da et hyggeligt kig ind i dit drivhus , der var da som du sagde grønt løv , men dejligt med noget at glæde sig til .
Jeg har haft travlt i dag på arbejde , så jeg er lidt træt , men har glædet mig hele eftermiddag at se haveklub video .
Rigtig god weekend til jer og til jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 12 måneder siden
Kære Anita, det er så hyggeligt, at du altid melder tilbage, og at du ligefrem glæder dig til videoerne. Kærlige hilsner fra Claus

Tina 12 måneder siden
Kæreste Claus Jeg er også helt vild med de hvide kalla, en helt fantastisk blomst. Den havde en fremtrædende rolle i min brudebuket for snart 29 år siden.
Haven du viser , det er lige mig, der var et par sager jeg lige sugede til mig. Godt at få flere ideer når det forhåbentlig snart går løs her i haven, venter blot på frost eller flere dages tørvejr. Fortsat god weekend knus Tina
Claus 12 måneder siden
Kære Tina, ja, de hvide kaller er så skønne. Tænker, at du med din brudebuket var foran din tid, for dengang opfattede mange vist kallaerne som begravelseblomster. Kærlige hilsner fra Claus
Tina 12 måneder siden
Ja i 1991 så man ikke mange kalla i brudebuketter, men jeg havde set en film engang med Katharine Hepburn hvor de havde en fremtrædende rolle og senere så jeg den i Italien Og Frankrig på nogle rejser derned i 80’erne. Jeg forelskede mig totalt i dem. Har elsket dem siden. Knus Tina
Tina 12 måneder siden
Hej Claus
Hvor er det dejligt at være blevet medlem af din haveklub. Jeg ser også meget frem til foråret og havens glæder. Dog fandt jeg, for første gang, Dræbersnegle i min have sidst i september. Så jeg frygter at alle mine fine planter vil blive ædt i år. Har du haft dem i din have? Og i fald har du gode råd..... ud over at samle dem ved mørkets frembrud.
Bedste hilsner fra Tina
Tina 12 måneder siden
Kære Tina Hvis du ikke vil bruge gift kan jeg anbefale sneglefælder som mand kan putte øl i. De er vilde med øl. Man kan samle hver dag op til 10-15 stykker. Hvis du ligeledes sætter sneglehegn rundt om din grund burde man på sigt eliminere bestanden. Mvh Tina
Claus 12 måneder siden
Kære Tina K, velkommen i klubben. Og kære Tina T, tak for gode forslag. Dræbersnegle er en plage. Kh Claus
Ninna 11 måneder siden
Hej Claus
Er selv så uheldig at have dræbersnegle i haven, en aften havde jeg samlet 30-40 stykker og syntes jeg havde gjort det godt. Da min mand kom hjem tog han en runde og fandt 110 styk. Det mest mærkværdige er dog at når vi spørger naboerne, så har de ingen snegle. Tror det er fordi de ikke holder have og derfor ikke ser efter snegle!
Hilsen Ninna

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer