Log ind

Krukkekøkkenhaven

 I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

.

Kommentarer
4 måneder siden
Spændende. Glæder mig til at følge projekter. Er vant til at dyrke grøntsager, men ikke i krukker😍😍😍
Claus 4 måneder siden
Jeg er også spændt ...
Jytte 4 måneder siden
Åh, hvor er den smuk, din nye, runde plads. Det ville være vidunderligt at komme at tage bl.a. den nærmere i øjesyn i morgen, men pollensæsonen, du ved ...... ! Måske senere, og måske kunne jeg så også få den nye køkkenhave med; men tror du nu, at du nænner at spise alle de fine afgrøder?
Tulipanerne står også meget fint hos dig, og det gør mine heldigvis også ..... for andet år i træk! Sidste år fandt jeg nemlig på at sætte et rionet op i en stor bue foran dem langs Tehuset, så nu kan mine bofæller rådyrene ikke mere komme til at mæske sig, og arrangementet ser ganske godt ud, synes jeg. Betragtet lidt på afstand og med lidt god vilje ligner nettet næsten en småsprosset vindusvæg. Det er så dejligt igen at kunne glæde sig over tulipaner, når jeg kigger ud ad vinduet.
Jeg ønsker dig og alle dine gæster
en forrygende, dejlig dag i morgen
Jytte
Claus 4 måneder siden
Kære Jytte, godt, at du har fundet et system til at holde rådyrene ude. De er søde - men på afstand. Kh Claus
Lotte 4 måneder siden
Kære Claus.
Hvor er det spændende at følge din køkkenkrukkehave. Jeg er også ny indenfor feltet køkkenhave, og jeg har allerede begået fejl, som jeg jo så må lære af. Stangbønnerne er i kuldechok, og det er jeg så også. Det er sket, fordi jeg satte potterne med de nysåede frø i uopvarmet væksthus. Så læste jeg om spiretemperaturer og flyttede dem straks ind i vindueskarmen. Stativet et sat i køkkenhaven, og stangbønner skal jeg have, så nu har jeg sået igen, og hvis det går galt, så må jeg så på friland. Til gengæld er kålen kommet op ude i væksthuset. Det med spiretemperatur er vist vigtigt. Hvor der handles, der spildes,, men det er mægtig spændende. Jeg glæder mig til de næste videoer fra din køkkenhave og ønsker dig held og lykke. Lotte
Claus 4 måneder siden
Kære Lotte, jeg er også ny, hvad grøntsagsdyrkning angår. Der er så meget, der skal læres. Jeg skal nok dele mine fejl også; det er jo dem, man lærer af. Kh Caus
Rikke 4 måneder siden
Glæder mig så meget til at følge dit nye projekt 😊 Har tænkt samme at plante køkkenhave og bær i krukker 😊 Men generalt er det fredags højdepunkt at se dine videoer 😊
Claus 4 måneder siden
Kære Rikke, Tak for din søde hilsen. Jeg har også planer om at dyrke bær i krukker. Kh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Hvor er det smukt ved porten , bare så smukt .
Jeg har lynene travlt , så det bliver kort , alle grøntsagerne i krukker ikke mindst ærterne det kommer til at se mega smukt ud . Tak for en super havevideo . Og god fornøjelse til jer allesammen , som kommer i weekend .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, jeg tænker også, at det bliver godt med ærterne. De er ret nemme … Kh Claus
Nette 4 måneder siden
Kære Claus
Det er meget spændende at følge med i dine projekter. Du er jo en slags prøvekanin for nogle af os. Udfaldet af dit køkkenhave-krukke-projekt vil sætte kursen for nogle af de ting, jeg selv vil forsøge mig med næste år. For jeg er sikker på, at du har sans for ikke bare at dyrke mad i krukker - men smuk mad i krukker.

Jeg har for en gangs skyld ikke selv sået noget dette forår. Jo. Lathyrus Janet Scott (for den kan jeg ikke undvære), og synet af dine plantebabyer, fik det til at krible i fingrene, alt imens jeg tænkte: "hvad kan jeg nå at så sent?" :) Måske jeg skulle forbi Bilka i Hundige og se, om der stadigt var et par af dine nemme poser, som jeg kunne så på friland nu.

Jeg har besluttet, at nedlægge en del af mine krukker. Men det har jeg jo besluttet før. Det får du altid forpurret, for når jeg ser dine krukkearrangementer, kan jeg sjældent nære mig .........
Claus 4 måneder siden
Kære Nette, det er bestemt ikke for sent at så på friland. Bare kom i gang … Kh Claus
Bonnie 4 måneder siden
Kære Claus,
Jeg er meget imponeret over, hvor kraftige og lækre dine planter er, trods begrænset jord. Måske prikler - og potter jeg for hurtigt op, hvor mine (planter generelt) er slet ikke så kraftige, som dine. Hvilken temperatur er de sået ved? Jeg er måske også for hurtig til at så diverse ting, da pladsmanglen (og utålmodigheden) betyder, at jeg starter tidligt. Og så bemærker jeg de skarpe og smukke hække. Hilsen Bonnie
Claus 4 måneder siden
Kære Bonnie, Tak for dine roser. Det er svært at sige, hvilken temperatur, jeg sår ved. Det sker i drivhuset, og der svinger temperaturen jo. Kh Claus

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.
Vis flere videoer