Log ind

Krukkekøkkenhaven

 I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

.

Kommentarer
2 måneder siden
Spændende. Glæder mig til at følge projekter. Er vant til at dyrke grøntsager, men ikke i krukker😍😍😍
Claus 2 måneder siden
Jeg er også spændt ...
Jytte 2 måneder siden
Åh, hvor er den smuk, din nye, runde plads. Det ville være vidunderligt at komme at tage bl.a. den nærmere i øjesyn i morgen, men pollensæsonen, du ved ...... ! Måske senere, og måske kunne jeg så også få den nye køkkenhave med; men tror du nu, at du nænner at spise alle de fine afgrøder?
Tulipanerne står også meget fint hos dig, og det gør mine heldigvis også ..... for andet år i træk! Sidste år fandt jeg nemlig på at sætte et rionet op i en stor bue foran dem langs Tehuset, så nu kan mine bofæller rådyrene ikke mere komme til at mæske sig, og arrangementet ser ganske godt ud, synes jeg. Betragtet lidt på afstand og med lidt god vilje ligner nettet næsten en småsprosset vindusvæg. Det er så dejligt igen at kunne glæde sig over tulipaner, når jeg kigger ud ad vinduet.
Jeg ønsker dig og alle dine gæster
en forrygende, dejlig dag i morgen
Jytte
Claus 2 måneder siden
Kære Jytte, godt, at du har fundet et system til at holde rådyrene ude. De er søde - men på afstand. Kh Claus
Lotte 2 måneder siden
Kære Claus.
Hvor er det spændende at følge din køkkenkrukkehave. Jeg er også ny indenfor feltet køkkenhave, og jeg har allerede begået fejl, som jeg jo så må lære af. Stangbønnerne er i kuldechok, og det er jeg så også. Det er sket, fordi jeg satte potterne med de nysåede frø i uopvarmet væksthus. Så læste jeg om spiretemperaturer og flyttede dem straks ind i vindueskarmen. Stativet et sat i køkkenhaven, og stangbønner skal jeg have, så nu har jeg sået igen, og hvis det går galt, så må jeg så på friland. Til gengæld er kålen kommet op ude i væksthuset. Det med spiretemperatur er vist vigtigt. Hvor der handles, der spildes,, men det er mægtig spændende. Jeg glæder mig til de næste videoer fra din køkkenhave og ønsker dig held og lykke. Lotte
Claus 2 måneder siden
Kære Lotte, jeg er også ny, hvad grøntsagsdyrkning angår. Der er så meget, der skal læres. Jeg skal nok dele mine fejl også; det er jo dem, man lærer af. Kh Caus
Rikke 2 måneder siden
Glæder mig så meget til at følge dit nye projekt 😊 Har tænkt samme at plante køkkenhave og bær i krukker 😊 Men generalt er det fredags højdepunkt at se dine videoer 😊
Claus 2 måneder siden
Kære Rikke, Tak for din søde hilsen. Jeg har også planer om at dyrke bær i krukker. Kh Claus
Anita 2 måneder siden
Kære Claus
Hvor er det smukt ved porten , bare så smukt .
Jeg har lynene travlt , så det bliver kort , alle grøntsagerne i krukker ikke mindst ærterne det kommer til at se mega smukt ud . Tak for en super havevideo . Og god fornøjelse til jer allesammen , som kommer i weekend .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 måneder siden
Kære Anita, jeg tænker også, at det bliver godt med ærterne. De er ret nemme … Kh Claus
Nette 2 måneder siden
Kære Claus
Det er meget spændende at følge med i dine projekter. Du er jo en slags prøvekanin for nogle af os. Udfaldet af dit køkkenhave-krukke-projekt vil sætte kursen for nogle af de ting, jeg selv vil forsøge mig med næste år. For jeg er sikker på, at du har sans for ikke bare at dyrke mad i krukker - men smuk mad i krukker.

Jeg har for en gangs skyld ikke selv sået noget dette forår. Jo. Lathyrus Janet Scott (for den kan jeg ikke undvære), og synet af dine plantebabyer, fik det til at krible i fingrene, alt imens jeg tænkte: "hvad kan jeg nå at så sent?" :) Måske jeg skulle forbi Bilka i Hundige og se, om der stadigt var et par af dine nemme poser, som jeg kunne så på friland nu.

Jeg har besluttet, at nedlægge en del af mine krukker. Men det har jeg jo besluttet før. Det får du altid forpurret, for når jeg ser dine krukkearrangementer, kan jeg sjældent nære mig .........
Claus 2 måneder siden
Kære Nette, det er bestemt ikke for sent at så på friland. Bare kom i gang … Kh Claus
Bonnie 2 måneder siden
Kære Claus,
Jeg er meget imponeret over, hvor kraftige og lækre dine planter er, trods begrænset jord. Måske prikler - og potter jeg for hurtigt op, hvor mine (planter generelt) er slet ikke så kraftige, som dine. Hvilken temperatur er de sået ved? Jeg er måske også for hurtig til at så diverse ting, da pladsmanglen (og utålmodigheden) betyder, at jeg starter tidligt. Og så bemærker jeg de skarpe og smukke hække. Hilsen Bonnie
Claus 2 måneder siden
Kære Bonnie, Tak for dine roser. Det er svært at sige, hvilken temperatur, jeg sår ved. Det sker i drivhuset, og der svinger temperaturen jo. Kh Claus

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.
Vis flere videoer