Log ind

Krukkekøkkenhaven

 I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

.

Kommentarer
12 måneder siden
Spændende. Glæder mig til at følge projekter. Er vant til at dyrke grøntsager, men ikke i krukker😍😍😍
Claus 12 måneder siden
Jeg er også spændt ...
Jytte 12 måneder siden
Åh, hvor er den smuk, din nye, runde plads. Det ville være vidunderligt at komme at tage bl.a. den nærmere i øjesyn i morgen, men pollensæsonen, du ved ...... ! Måske senere, og måske kunne jeg så også få den nye køkkenhave med; men tror du nu, at du nænner at spise alle de fine afgrøder?
Tulipanerne står også meget fint hos dig, og det gør mine heldigvis også ..... for andet år i træk! Sidste år fandt jeg nemlig på at sætte et rionet op i en stor bue foran dem langs Tehuset, så nu kan mine bofæller rådyrene ikke mere komme til at mæske sig, og arrangementet ser ganske godt ud, synes jeg. Betragtet lidt på afstand og med lidt god vilje ligner nettet næsten en småsprosset vindusvæg. Det er så dejligt igen at kunne glæde sig over tulipaner, når jeg kigger ud ad vinduet.
Jeg ønsker dig og alle dine gæster
en forrygende, dejlig dag i morgen
Jytte
Claus 12 måneder siden
Kære Jytte, godt, at du har fundet et system til at holde rådyrene ude. De er søde - men på afstand. Kh Claus
Lotte 12 måneder siden
Kære Claus.
Hvor er det spændende at følge din køkkenkrukkehave. Jeg er også ny indenfor feltet køkkenhave, og jeg har allerede begået fejl, som jeg jo så må lære af. Stangbønnerne er i kuldechok, og det er jeg så også. Det er sket, fordi jeg satte potterne med de nysåede frø i uopvarmet væksthus. Så læste jeg om spiretemperaturer og flyttede dem straks ind i vindueskarmen. Stativet et sat i køkkenhaven, og stangbønner skal jeg have, så nu har jeg sået igen, og hvis det går galt, så må jeg så på friland. Til gengæld er kålen kommet op ude i væksthuset. Det med spiretemperatur er vist vigtigt. Hvor der handles, der spildes,, men det er mægtig spændende. Jeg glæder mig til de næste videoer fra din køkkenhave og ønsker dig held og lykke. Lotte
Claus 12 måneder siden
Kære Lotte, jeg er også ny, hvad grøntsagsdyrkning angår. Der er så meget, der skal læres. Jeg skal nok dele mine fejl også; det er jo dem, man lærer af. Kh Caus
Rikke 12 måneder siden
Glæder mig så meget til at følge dit nye projekt 😊 Har tænkt samme at plante køkkenhave og bær i krukker 😊 Men generalt er det fredags højdepunkt at se dine videoer 😊
Claus 12 måneder siden
Kære Rikke, Tak for din søde hilsen. Jeg har også planer om at dyrke bær i krukker. Kh Claus
Anita 12 måneder siden
Kære Claus
Hvor er det smukt ved porten , bare så smukt .
Jeg har lynene travlt , så det bliver kort , alle grøntsagerne i krukker ikke mindst ærterne det kommer til at se mega smukt ud . Tak for en super havevideo . Og god fornøjelse til jer allesammen , som kommer i weekend .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 12 måneder siden
Kære Anita, jeg tænker også, at det bliver godt med ærterne. De er ret nemme … Kh Claus
Nette 12 måneder siden
Kære Claus
Det er meget spændende at følge med i dine projekter. Du er jo en slags prøvekanin for nogle af os. Udfaldet af dit køkkenhave-krukke-projekt vil sætte kursen for nogle af de ting, jeg selv vil forsøge mig med næste år. For jeg er sikker på, at du har sans for ikke bare at dyrke mad i krukker - men smuk mad i krukker.

Jeg har for en gangs skyld ikke selv sået noget dette forår. Jo. Lathyrus Janet Scott (for den kan jeg ikke undvære), og synet af dine plantebabyer, fik det til at krible i fingrene, alt imens jeg tænkte: "hvad kan jeg nå at så sent?" :) Måske jeg skulle forbi Bilka i Hundige og se, om der stadigt var et par af dine nemme poser, som jeg kunne så på friland nu.

Jeg har besluttet, at nedlægge en del af mine krukker. Men det har jeg jo besluttet før. Det får du altid forpurret, for når jeg ser dine krukkearrangementer, kan jeg sjældent nære mig .........
Claus 12 måneder siden
Kære Nette, det er bestemt ikke for sent at så på friland. Bare kom i gang … Kh Claus
Bonnie 12 måneder siden
Kære Claus,
Jeg er meget imponeret over, hvor kraftige og lækre dine planter er, trods begrænset jord. Måske prikler - og potter jeg for hurtigt op, hvor mine (planter generelt) er slet ikke så kraftige, som dine. Hvilken temperatur er de sået ved? Jeg er måske også for hurtig til at så diverse ting, da pladsmanglen (og utålmodigheden) betyder, at jeg starter tidligt. Og så bemærker jeg de skarpe og smukke hække. Hilsen Bonnie
Claus 12 måneder siden
Kære Bonnie, Tak for dine roser. Det er svært at sige, hvilken temperatur, jeg sår ved. Det sker i drivhuset, og der svinger temperaturen jo. Kh Claus
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer