Log ind

Krukkekøkkenhaven

 I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

.

Kommentarer
1 År siden
Spændende. Glæder mig til at følge projekter. Er vant til at dyrke grøntsager, men ikke i krukker😍😍😍
Claus 1 År siden
Jeg er også spændt ...
Jytte 1 År siden
Åh, hvor er den smuk, din nye, runde plads. Det ville være vidunderligt at komme at tage bl.a. den nærmere i øjesyn i morgen, men pollensæsonen, du ved ...... ! Måske senere, og måske kunne jeg så også få den nye køkkenhave med; men tror du nu, at du nænner at spise alle de fine afgrøder?
Tulipanerne står også meget fint hos dig, og det gør mine heldigvis også ..... for andet år i træk! Sidste år fandt jeg nemlig på at sætte et rionet op i en stor bue foran dem langs Tehuset, så nu kan mine bofæller rådyrene ikke mere komme til at mæske sig, og arrangementet ser ganske godt ud, synes jeg. Betragtet lidt på afstand og med lidt god vilje ligner nettet næsten en småsprosset vindusvæg. Det er så dejligt igen at kunne glæde sig over tulipaner, når jeg kigger ud ad vinduet.
Jeg ønsker dig og alle dine gæster
en forrygende, dejlig dag i morgen
Jytte
Claus 1 År siden
Kære Jytte, godt, at du har fundet et system til at holde rådyrene ude. De er søde - men på afstand. Kh Claus
Lotte 1 År siden
Kære Claus.
Hvor er det spændende at følge din køkkenkrukkehave. Jeg er også ny indenfor feltet køkkenhave, og jeg har allerede begået fejl, som jeg jo så må lære af. Stangbønnerne er i kuldechok, og det er jeg så også. Det er sket, fordi jeg satte potterne med de nysåede frø i uopvarmet væksthus. Så læste jeg om spiretemperaturer og flyttede dem straks ind i vindueskarmen. Stativet et sat i køkkenhaven, og stangbønner skal jeg have, så nu har jeg sået igen, og hvis det går galt, så må jeg så på friland. Til gengæld er kålen kommet op ude i væksthuset. Det med spiretemperatur er vist vigtigt. Hvor der handles, der spildes,, men det er mægtig spændende. Jeg glæder mig til de næste videoer fra din køkkenhave og ønsker dig held og lykke. Lotte
Claus 1 År siden
Kære Lotte, jeg er også ny, hvad grøntsagsdyrkning angår. Der er så meget, der skal læres. Jeg skal nok dele mine fejl også; det er jo dem, man lærer af. Kh Caus
Rikke 1 År siden
Glæder mig så meget til at følge dit nye projekt 😊 Har tænkt samme at plante køkkenhave og bær i krukker 😊 Men generalt er det fredags højdepunkt at se dine videoer 😊
Claus 1 År siden
Kære Rikke, Tak for din søde hilsen. Jeg har også planer om at dyrke bær i krukker. Kh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Hvor er det smukt ved porten , bare så smukt .
Jeg har lynene travlt , så det bliver kort , alle grøntsagerne i krukker ikke mindst ærterne det kommer til at se mega smukt ud . Tak for en super havevideo . Og god fornøjelse til jer allesammen , som kommer i weekend .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, jeg tænker også, at det bliver godt med ærterne. De er ret nemme … Kh Claus
Nette 1 År siden
Kære Claus
Det er meget spændende at følge med i dine projekter. Du er jo en slags prøvekanin for nogle af os. Udfaldet af dit køkkenhave-krukke-projekt vil sætte kursen for nogle af de ting, jeg selv vil forsøge mig med næste år. For jeg er sikker på, at du har sans for ikke bare at dyrke mad i krukker - men smuk mad i krukker.

Jeg har for en gangs skyld ikke selv sået noget dette forår. Jo. Lathyrus Janet Scott (for den kan jeg ikke undvære), og synet af dine plantebabyer, fik det til at krible i fingrene, alt imens jeg tænkte: "hvad kan jeg nå at så sent?" :) Måske jeg skulle forbi Bilka i Hundige og se, om der stadigt var et par af dine nemme poser, som jeg kunne så på friland nu.

Jeg har besluttet, at nedlægge en del af mine krukker. Men det har jeg jo besluttet før. Det får du altid forpurret, for når jeg ser dine krukkearrangementer, kan jeg sjældent nære mig .........
Claus 1 År siden
Kære Nette, det er bestemt ikke for sent at så på friland. Bare kom i gang … Kh Claus
Bonnie 1 År siden
Kære Claus,
Jeg er meget imponeret over, hvor kraftige og lækre dine planter er, trods begrænset jord. Måske prikler - og potter jeg for hurtigt op, hvor mine (planter generelt) er slet ikke så kraftige, som dine. Hvilken temperatur er de sået ved? Jeg er måske også for hurtig til at så diverse ting, da pladsmanglen (og utålmodigheden) betyder, at jeg starter tidligt. Og så bemærker jeg de skarpe og smukke hække. Hilsen Bonnie
Claus 1 År siden
Kære Bonnie, Tak for dine roser. Det er svært at sige, hvilken temperatur, jeg sår ved. Det sker i drivhuset, og der svinger temperaturen jo. Kh Claus

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.
Vis flere videoer