Log ind

Krukkekøkkenhaven

I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

.

Kommentarer
Leif 3 måneder siden
Hvor ser det skønt ud. Må sige det er en succes med køkkenhave i krukker. Og hvor er det også nogle flotte podier du har skabt til Tivoli Friheden. Var inviteret over på åbningsdagen af Anne Marie Hillebro, men var desværre forhindret. Det var rigtig øv. Men så er det jo skønt du har sendt live derovre fra. Forsat god sommer. Hils. Kh Leif
Claus 3 måneder siden
Kære Leif, ja det er sjovt med krukkekøkkenhaven, og jeg synes, at det er så spændende. Herligt, at du har fulgt med i mine livesendinger fra Tivoli Friheden. Kh Claus
Lis 3 måneder siden
Smuk krukkekøkken du har skabt. Jeg får lyst til at prøve.
God week end
Kh. Lis
Claus 3 måneder siden
Kære Lis, tak skal du have. Jeg arbejder på en bog om emnet. Den kommer i det tidlige forår. Kh Claus
Jytte 3 måneder siden
Hvor er du god til at holde styr på alle plantenavnene - både på latin og på dansk.
Happy Gardening,
Jytte
Claus 3 måneder siden
Kære Jytte, jeg gør mit bedste … Kh Claus
Mathias 3 måneder siden
Kære Claus,
Ja, det går stærkt derude lige nu. Kålen blomstrer, urterne blomstrer, salaterne går i stok og kartoflerne, ærterne og bønnerne står mere end klar, og vi kan ikke nå at spise dem. Jeg har næsten mere travlt i haven nu end i foråret, fordi vi også har så mange krukker og potter der skal vandes. Oveni det har jeg lovet at tage med i sommerhus hele den næste uge. Ak og ve! Sikken et luksusproblem.
Heldigvis har jeg gode venner der vil vande for mig, og det kan da være skønt med nogle dage væk fra det hele.
Det skal ikke lyde som en klagesang, for det er så skønt derude. Haven har aldrig været smukkere end i år, og det glæder mig helt ned i maven. Jeg tror på, at den travle gartner fløjter mest fornøjet.
Jeg vil ønske dig en dejlig dag i din smukke have,
Kh fra Mathias Emil
Claus 3 måneder siden
Kære Mathias Emil, hyggeligt at høre om alle dine gøremål. Her er der også nok at se til. Heldigvis kan vi ikke klandre nogle, for det er jo os selv, der sætter gang i projekterne. Det er en drift, som ikke så haveinteresserede nok har lidt svært ved at forstå. Kh Claus
Mathias 3 måneder siden
PS. Jeg synes virkelig det er SÅ hyggeligt at se med, når du sender live. Du gør det på en meget nærværende og inkluderende måde, når du svarer på spørgsmål og ivrigt viser lige den sidste ting, og så lige lidt mere, og så kan vi lige se herovre til sidst, og så en her til allersidst... Det kan jeg godt lide :-)
Kh Mathias
Claus 3 måneder siden
Hej igen, herligt, at du synes om mine livesendinger. Jeg hygger mig også, selv om jeg nu har skåret sendingerne ned til blot en gang ugentligt, nemlig søndag. Håber, at vi 'ses' næste gang. Kh Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Det er da noget af en fantastisk “kolonihave” du har , det er flot når du viser hvordan vi rent faktisk også kan bruge afgrøderne til pryd planter , det ku være jeg sku prøve med hvidløg i krukke , det betyder jo ikke alverden at tid sammen med at lægge tulipaner i krukker , de er blevet flotte dine pyntekål , men fik nu ikke selv lavet nogen , men det kan jo gøres en anden gang .
Så vil jeg da lige sige at jeg fik pralet for hurtig med ikke nogen dårlige blade på roserne , det er der så lidt af alligevel , men slet ikke i nærheden af hvad der plejer , det glæder jeg mig så over. Jeg glæder mig til live tv i aften , nogen gange når jeg først at se det senere men det er jo det gode ved at det kan alligevel . Rigtig god weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, du har da ret i, at det er nemt lige at lægge nogle hvidløgsfed i krukker, når man alligevel er i gang med forårsløgene. Vil lige 'trøste' dig med, at der også kommer lidt pletter og dårligdomme i mine roser her hen på sæsonen. Det er svært at undgå. Kh Claus
Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus Den er blevet helt fantastisk din krukkekøkkenhave, sikke meget du får ud af den. Jeg er så heldig at det er lykkedes med køkkenhave i vores nye have. Jeg skal blot lige lære et par tricks eller to så jeg suger til af din og forslag.. Det er uvurderligt Knus Tina
Claus 3 måneder siden
Kære Tina, herligt at du kan inspireres af mine gøremål. Kh Claus
Michael 3 måneder siden
Træls med de mus men hbad med myrer? Har du problemer med dem i krukkerne? I så fald, hvad gør du for at undgå dem?
God sommerhilsen Michael
Claus 3 måneder siden
Hej Michael, nej myrer har aldrig været noget problem. Dbh Claus
Michael 3 måneder siden
Hej igen. Mangler nogle roser som er sent el. remonterene blomstrende. Kan du anbefale nogle flotte og gode roser?
Claus 3 måneder siden
Hej igen, særligt senblomstrende roser kender jeg ikke. Alle roser her i haven blomstrer i juni. Når det gælder remonterende roser, kan jeg absolut anbefale de engelske. Dbh Claus
Iris 2 måneder siden
Kære Claus.
Tusind tak for endnu en dejlig video. Man får lyst til at eksperimentere endnu mere. Kartofler har vi prøvet, de skal ha rigtig meget vand skal man huske, ellers bliver de hårde. Gulerødder er gode i en stor krukke.
Tak for inspiration, intet er efterhånden umuligt.
Dejlig dag til dig Knus

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Vis flere videoer