Log ind

Krukkekøkkenhaven

I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

.

Kommentarer
Leif 9 måneder siden
Hvor ser det skønt ud. Må sige det er en succes med køkkenhave i krukker. Og hvor er det også nogle flotte podier du har skabt til Tivoli Friheden. Var inviteret over på åbningsdagen af Anne Marie Hillebro, men var desværre forhindret. Det var rigtig øv. Men så er det jo skønt du har sendt live derovre fra. Forsat god sommer. Hils. Kh Leif
Claus 9 måneder siden
Kære Leif, ja det er sjovt med krukkekøkkenhaven, og jeg synes, at det er så spændende. Herligt, at du har fulgt med i mine livesendinger fra Tivoli Friheden. Kh Claus
Lis 9 måneder siden
Smuk krukkekøkken du har skabt. Jeg får lyst til at prøve.
God week end
Kh. Lis
Claus 9 måneder siden
Kære Lis, tak skal du have. Jeg arbejder på en bog om emnet. Den kommer i det tidlige forår. Kh Claus
Jytte 9 måneder siden
Hvor er du god til at holde styr på alle plantenavnene - både på latin og på dansk.
Happy Gardening,
Jytte
Claus 9 måneder siden
Kære Jytte, jeg gør mit bedste … Kh Claus
Mathias 9 måneder siden
Kære Claus,
Ja, det går stærkt derude lige nu. Kålen blomstrer, urterne blomstrer, salaterne går i stok og kartoflerne, ærterne og bønnerne står mere end klar, og vi kan ikke nå at spise dem. Jeg har næsten mere travlt i haven nu end i foråret, fordi vi også har så mange krukker og potter der skal vandes. Oveni det har jeg lovet at tage med i sommerhus hele den næste uge. Ak og ve! Sikken et luksusproblem.
Heldigvis har jeg gode venner der vil vande for mig, og det kan da være skønt med nogle dage væk fra det hele.
Det skal ikke lyde som en klagesang, for det er så skønt derude. Haven har aldrig været smukkere end i år, og det glæder mig helt ned i maven. Jeg tror på, at den travle gartner fløjter mest fornøjet.
Jeg vil ønske dig en dejlig dag i din smukke have,
Kh fra Mathias Emil
Claus 9 måneder siden
Kære Mathias Emil, hyggeligt at høre om alle dine gøremål. Her er der også nok at se til. Heldigvis kan vi ikke klandre nogle, for det er jo os selv, der sætter gang i projekterne. Det er en drift, som ikke så haveinteresserede nok har lidt svært ved at forstå. Kh Claus
Mathias 9 måneder siden
PS. Jeg synes virkelig det er SÅ hyggeligt at se med, når du sender live. Du gør det på en meget nærværende og inkluderende måde, når du svarer på spørgsmål og ivrigt viser lige den sidste ting, og så lige lidt mere, og så kan vi lige se herovre til sidst, og så en her til allersidst... Det kan jeg godt lide :-)
Kh Mathias
Claus 9 måneder siden
Hej igen, herligt, at du synes om mine livesendinger. Jeg hygger mig også, selv om jeg nu har skåret sendingerne ned til blot en gang ugentligt, nemlig søndag. Håber, at vi 'ses' næste gang. Kh Claus
Anita 9 måneder siden
Kære Claus
Det er da noget af en fantastisk “kolonihave” du har , det er flot når du viser hvordan vi rent faktisk også kan bruge afgrøderne til pryd planter , det ku være jeg sku prøve med hvidløg i krukke , det betyder jo ikke alverden at tid sammen med at lægge tulipaner i krukker , de er blevet flotte dine pyntekål , men fik nu ikke selv lavet nogen , men det kan jo gøres en anden gang .
Så vil jeg da lige sige at jeg fik pralet for hurtig med ikke nogen dårlige blade på roserne , det er der så lidt af alligevel , men slet ikke i nærheden af hvad der plejer , det glæder jeg mig så over. Jeg glæder mig til live tv i aften , nogen gange når jeg først at se det senere men det er jo det gode ved at det kan alligevel . Rigtig god weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 9 måneder siden
Kære Anita, du har da ret i, at det er nemt lige at lægge nogle hvidløgsfed i krukker, når man alligevel er i gang med forårsløgene. Vil lige 'trøste' dig med, at der også kommer lidt pletter og dårligdomme i mine roser her hen på sæsonen. Det er svært at undgå. Kh Claus
Tina 9 måneder siden
Kæreste Claus Den er blevet helt fantastisk din krukkekøkkenhave, sikke meget du får ud af den. Jeg er så heldig at det er lykkedes med køkkenhave i vores nye have. Jeg skal blot lige lære et par tricks eller to så jeg suger til af din og forslag.. Det er uvurderligt Knus Tina
Claus 9 måneder siden
Kære Tina, herligt at du kan inspireres af mine gøremål. Kh Claus
Michael 9 måneder siden
Træls med de mus men hbad med myrer? Har du problemer med dem i krukkerne? I så fald, hvad gør du for at undgå dem?
God sommerhilsen Michael
Claus 9 måneder siden
Hej Michael, nej myrer har aldrig været noget problem. Dbh Claus
Michael 9 måneder siden
Hej igen. Mangler nogle roser som er sent el. remonterene blomstrende. Kan du anbefale nogle flotte og gode roser?
Claus 9 måneder siden
Hej igen, særligt senblomstrende roser kender jeg ikke. Alle roser her i haven blomstrer i juni. Når det gælder remonterende roser, kan jeg absolut anbefale de engelske. Dbh Claus
Iris 8 måneder siden
Kære Claus.
Tusind tak for endnu en dejlig video. Man får lyst til at eksperimentere endnu mere. Kartofler har vi prøvet, de skal ha rigtig meget vand skal man huske, ellers bliver de hårde. Gulerødder er gode i en stor krukke.
Tak for inspiration, intet er efterhånden umuligt.
Dejlig dag til dig Knus
Preview

God påske

01.04.2021 | Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt. I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.

Enghøj Staudehave

25.03.2021 | I denne uge bringer jeg et lille sommerminde fra Enghøj Staudehave på Bornholm, som jeg besøgte midt i juni sidste år. Det er en frodig have ud over det almindelige. Glæd jer.

Mathias Emil

18.03.2021 | På min lille sommerturne er jeg nu nået til Odense for at besøge Mathias Emil, der har den mest charmerende kolonihave med et bugnende blomsterhav. Et hyggeligt fortættet univers.

Endnu et besøg hos Helle Troelsen

11.03.2021 | Også i denne uge skal I se Helle Troelsens fantastiske have i Troense. Rundvisningen begyndte jo i sidste uge, og først var der blot planlagt en udsendelse. Men Helle havde så meget at byde på og tale om, at Katrine og jeg besluttede os for endnu et program

Helle Troelsen

04.03.2021 | På Tåsinge i det sydfynske øhav ligger Troense; en af Danmarks mest idylliske byer. Og midt i byen findes Troensehaven, skabt af Helle Troelsen. Det er et underskønt sted, som jeg besøger i denne uge.Mette Krull

25.02.2021 | I denne uge er jeg i Odense, hvor jeg besøger Mette Krull, der blandet andet er kendt af mange fra sin Instagramside @krullskrukker. Det er en drømmedejlig have, og desuden er Mette et skønt menneske.

Den Gamle By

18.02.2021 | På min tur rundt i landet, er jeg ny kommet tilbage til Aarhus. Her besøgte jeg i Aarhus Den Gamle By, hvor den ledende gartner Gitte Kidmose Røn viste rundt. Det var en herlig eftermiddag.

Staudestedet

11.02.2021 | På min tur rundt i sommerlandet er jeg i denne uge kommet til Staudestedet på Norddjursland. Her besøger jeg Anne Svane og ser nogle af planteskolens skønne sentblomstrende stauder.

Mette Fauerskov

04.02.2021 | Det er så interessant at se på hvor mange forskellige måder, man kan skabe haver. I denne uge skal I se en grøn have, helt i særklasse. Den er skabt af Mette Fauerskov, der er landskabsarkitekt.

Endnu et besøg hos Lotte Bjarke

28.01.2021 | Også i denne uge skal I se Lotte Bjarkes fortryllende have. Blandt andet krukker og siddepladser og sidst men ikke mindst Lottes fantastiske drivhus, som Lottes mand – Søren – har bygget.

Lotte Bjarke

21.01.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Lotte Bjarke, der bor i Hundslund omkring 15 kilometer øst for Horsens. Her har Lotte den skønneste have med udsigt til Horsens Fjord.

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.
Vis flere videoer