Log ind

Midsommer

Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

.

Kommentarer
Tina 4 måneder siden
Kæreste Claus Det er bare den skønneste tid. Ville ønske man bare kunne stoppe tiden lidt på nuværende tidspunkt. De mørke hyld er fantastiske, sådan en må have plads her på Sydsjælland.
Har også i år købt enkle bladet pæoner, der findes så mange skønne. Din gule itoh hybrid er uovertruffen, man skal måske kigge lidt nærmere på denne gruppe. Rigtig dejlig weekend knus Tina
Claus 4 måneder siden
Kære Tina, er glad for at inspirere. Både den mørke hyld og Itoh-pæoner er et must. Kh Claus
Tina 4 måneder siden
Kære Claus, hvor er der smukt i din have. Jeg bliver så glad, når jeg ser dine film. Så er du også til stor inspiration, især din kål er helt fantastiske. Glæder mig til mange flere film fra dig. God sommer.
Claus 4 måneder siden
Kære Tina, Tak for din hyggelige hilsen. Dbh Claus
Jytte 4 måneder siden
Glædelig midsommer og rigtig god fornøjelse i morgen med dine havegæster!
Jeg havde jo håbet at kunne besøge dig denne gang, men heller ikke nu lykkes det .... covid 19 du ved. Helbredet skranter, så jeg orker ikke at risikere at få coronaskidtet oveni og må så nøjes med virtuelle glæder også, når det drejer sig om din have. Den er til gengæld som altid en stor oplevelse, og som du måske kan gætte, er jeg helt henført af din gule Itoh Pæon. For en 10-12 år siden havde jeg otte kinesiske træpæoner, men de er undtagen to gået til. Jeg er ikke rigtig klar over, hvad der sker, men mange planter forsvinder her hen ad vejen - måske er det, fordi jeg deler matrikel med områdets forskellige 'vilde' dyr og insekter, men også p.g.a. den elendige jord. Hvorom alting er: De sidste af de forsikringspenge, jeg fik efter branden i min have i vinters, brænder i lommen, så jeg kunne godt tænke mig at investere i et par ny træpæoner. Hvor har du mon købt det fine eksemplar, du viser? Der er ikke længere så mange udbydere i DK, synes jeg, og udvalget er heller ikke stort. Skal man mon til England eller Holland?
Glædelig Sankt Hans og snart højsommer
Jytte

Lotte 4 måneder siden
Ved ikke hvor du bor, men Pæoner i Tingerup ved Hvalsø og Muldgården ved Sengeløse er to gode bud
http://muldgaarden.dk/. De har begge mange fine Itoh pæoner, og de er begge på facebook
Claus 4 måneder siden
Kære Jytte, det er sørme ikke godt med penge, der brænder i lommen. de skal i omløb! Ang. pæoner, se Lottes svar ovenfor. Kh Claus
Claus 4 måneder siden
Kære Lotte, Tusind tak. Kh Claus
Lotte 4 måneder siden
🙂
Michael 4 måneder siden
Hej. Har du ikke problemer med kållarver og utøj i dine mange kål nede ved jorden?
Hvordan går det med hortensierne i alléen du omtalte i efteråret. Blomstre de som ønsker i skyggen?
Claus 4 måneder siden
Hej Michael, Tak for dit besøg til Åben Have i lørdags. Som vi talte om, sprøjter jeg kålen med det økologiske middel Dipel, og hortensiaerne har det godt. Dbh Claus
Nette 4 måneder siden
Kære Claus

Som jeg skrev på FB efter din seneste liveudsendelse, forekommer det mig, at jeres have i år ser bedre ud end nogen sinde tidligere, selvom den altid har været pragtfuld. Det hele går så stærkt i haven på denne årstid, og vejret får alt til at galopere endnu hurtigere. Jeg har hverken energi eller timer nok til at nå det hele, selvom min have er meget lille. (Hvordan katten bærer andre med "almindelige" have størrelser sig mon ad?). Mon jeg i år får klippet diverse stauder ned, så de kommer til at blomstre igen i år? Hmmmmmm ......Claus 4 måneder siden
Kære Nette, tak for dine søde ord. Haven er ekstra frodig i år. Måske på grund af den megen regn i foråret. Kh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Det var en dejlig video i denne uge også Det er så imponerende med krukke køkkenhaven , så flotte kål planter især broccoli og blomkålen , og de små hvidkål . Godt at jeg kan nå at få sendt kuverten til frø , har haft lidt travlt , med mange ting , men når at sende kuverten .
Jeg ku tænke mig et emne , jeg har prøvet at tage frø fra pæonerne , om det ku lade sig gøre at så dem og de bliver til noget , har din bog om pæonerne , det var bare et ønske .
Kan i ha en god uge til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, tak for din hyggelige hilsen med positive ord om min kål. At drive blomstrende pæoner frem fra frø er et tålmodighedsprojekt. Regn med fire-seks år. Kh Claus

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.
Vis flere videoer