Log ind

Midsommer

Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

.

Kommentarer
Tina 10 måneder siden
Kæreste Claus Det er bare den skønneste tid. Ville ønske man bare kunne stoppe tiden lidt på nuværende tidspunkt. De mørke hyld er fantastiske, sådan en må have plads her på Sydsjælland.
Har også i år købt enkle bladet pæoner, der findes så mange skønne. Din gule itoh hybrid er uovertruffen, man skal måske kigge lidt nærmere på denne gruppe. Rigtig dejlig weekend knus Tina
Claus 10 måneder siden
Kære Tina, er glad for at inspirere. Både den mørke hyld og Itoh-pæoner er et must. Kh Claus
Tina 10 måneder siden
Kære Claus, hvor er der smukt i din have. Jeg bliver så glad, når jeg ser dine film. Så er du også til stor inspiration, især din kål er helt fantastiske. Glæder mig til mange flere film fra dig. God sommer.
Claus 10 måneder siden
Kære Tina, Tak for din hyggelige hilsen. Dbh Claus
Jytte 10 måneder siden
Glædelig midsommer og rigtig god fornøjelse i morgen med dine havegæster!
Jeg havde jo håbet at kunne besøge dig denne gang, men heller ikke nu lykkes det .... covid 19 du ved. Helbredet skranter, så jeg orker ikke at risikere at få coronaskidtet oveni og må så nøjes med virtuelle glæder også, når det drejer sig om din have. Den er til gengæld som altid en stor oplevelse, og som du måske kan gætte, er jeg helt henført af din gule Itoh Pæon. For en 10-12 år siden havde jeg otte kinesiske træpæoner, men de er undtagen to gået til. Jeg er ikke rigtig klar over, hvad der sker, men mange planter forsvinder her hen ad vejen - måske er det, fordi jeg deler matrikel med områdets forskellige 'vilde' dyr og insekter, men også p.g.a. den elendige jord. Hvorom alting er: De sidste af de forsikringspenge, jeg fik efter branden i min have i vinters, brænder i lommen, så jeg kunne godt tænke mig at investere i et par ny træpæoner. Hvor har du mon købt det fine eksemplar, du viser? Der er ikke længere så mange udbydere i DK, synes jeg, og udvalget er heller ikke stort. Skal man mon til England eller Holland?
Glædelig Sankt Hans og snart højsommer
Jytte

Lotte 10 måneder siden
Ved ikke hvor du bor, men Pæoner i Tingerup ved Hvalsø og Muldgården ved Sengeløse er to gode bud
http://muldgaarden.dk/. De har begge mange fine Itoh pæoner, og de er begge på facebook
Claus 10 måneder siden
Kære Jytte, det er sørme ikke godt med penge, der brænder i lommen. de skal i omløb! Ang. pæoner, se Lottes svar ovenfor. Kh Claus
Claus 10 måneder siden
Kære Lotte, Tusind tak. Kh Claus
Lotte 10 måneder siden
🙂
Michael 10 måneder siden
Hej. Har du ikke problemer med kållarver og utøj i dine mange kål nede ved jorden?
Hvordan går det med hortensierne i alléen du omtalte i efteråret. Blomstre de som ønsker i skyggen?
Claus 10 måneder siden
Hej Michael, Tak for dit besøg til Åben Have i lørdags. Som vi talte om, sprøjter jeg kålen med det økologiske middel Dipel, og hortensiaerne har det godt. Dbh Claus
Nette 10 måneder siden
Kære Claus

Som jeg skrev på FB efter din seneste liveudsendelse, forekommer det mig, at jeres have i år ser bedre ud end nogen sinde tidligere, selvom den altid har været pragtfuld. Det hele går så stærkt i haven på denne årstid, og vejret får alt til at galopere endnu hurtigere. Jeg har hverken energi eller timer nok til at nå det hele, selvom min have er meget lille. (Hvordan katten bærer andre med "almindelige" have størrelser sig mon ad?). Mon jeg i år får klippet diverse stauder ned, så de kommer til at blomstre igen i år? Hmmmmmm ......Claus 10 måneder siden
Kære Nette, tak for dine søde ord. Haven er ekstra frodig i år. Måske på grund af den megen regn i foråret. Kh Claus
Anita 10 måneder siden
Kære Claus
Det var en dejlig video i denne uge også Det er så imponerende med krukke køkkenhaven , så flotte kål planter især broccoli og blomkålen , og de små hvidkål . Godt at jeg kan nå at få sendt kuverten til frø , har haft lidt travlt , med mange ting , men når at sende kuverten .
Jeg ku tænke mig et emne , jeg har prøvet at tage frø fra pæonerne , om det ku lade sig gøre at så dem og de bliver til noget , har din bog om pæonerne , det var bare et ønske .
Kan i ha en god uge til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 10 måneder siden
Kære Anita, tak for din hyggelige hilsen med positive ord om min kål. At drive blomstrende pæoner frem fra frø er et tålmodighedsprojekt. Regn med fire-seks år. Kh Claus
Preview

God påske

01.04.2021 | Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt. I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.

Enghøj Staudehave

25.03.2021 | I denne uge bringer jeg et lille sommerminde fra Enghøj Staudehave på Bornholm, som jeg besøgte midt i juni sidste år. Det er en frodig have ud over det almindelige. Glæd jer.

Mathias Emil

18.03.2021 | På min lille sommerturne er jeg nu nået til Odense for at besøge Mathias Emil, der har den mest charmerende kolonihave med et bugnende blomsterhav. Et hyggeligt fortættet univers.

Endnu et besøg hos Helle Troelsen

11.03.2021 | Også i denne uge skal I se Helle Troelsens fantastiske have i Troense. Rundvisningen begyndte jo i sidste uge, og først var der blot planlagt en udsendelse. Men Helle havde så meget at byde på og tale om, at Katrine og jeg besluttede os for endnu et program

Helle Troelsen

04.03.2021 | På Tåsinge i det sydfynske øhav ligger Troense; en af Danmarks mest idylliske byer. Og midt i byen findes Troensehaven, skabt af Helle Troelsen. Det er et underskønt sted, som jeg besøger i denne uge.Mette Krull

25.02.2021 | I denne uge er jeg i Odense, hvor jeg besøger Mette Krull, der blandet andet er kendt af mange fra sin Instagramside @krullskrukker. Det er en drømmedejlig have, og desuden er Mette et skønt menneske.

Den Gamle By

18.02.2021 | På min tur rundt i landet, er jeg ny kommet tilbage til Aarhus. Her besøgte jeg i Aarhus Den Gamle By, hvor den ledende gartner Gitte Kidmose Røn viste rundt. Det var en herlig eftermiddag.

Staudestedet

11.02.2021 | På min tur rundt i sommerlandet er jeg i denne uge kommet til Staudestedet på Norddjursland. Her besøger jeg Anne Svane og ser nogle af planteskolens skønne sentblomstrende stauder.

Mette Fauerskov

04.02.2021 | Det er så interessant at se på hvor mange forskellige måder, man kan skabe haver. I denne uge skal I se en grøn have, helt i særklasse. Den er skabt af Mette Fauerskov, der er landskabsarkitekt.

Endnu et besøg hos Lotte Bjarke

28.01.2021 | Også i denne uge skal I se Lotte Bjarkes fortryllende have. Blandt andet krukker og siddepladser og sidst men ikke mindst Lottes fantastiske drivhus, som Lottes mand – Søren – har bygget.

Lotte Bjarke

21.01.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Lotte Bjarke, der bor i Hundslund omkring 15 kilometer øst for Horsens. Her har Lotte den skønneste have med udsigt til Horsens Fjord.

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.
Vis flere videoer