Log ind

Nu er det sommer

Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

 

Kommentarer
Bonnie 2 år siden
Kære Claus.
Tak for endnu en dejlig video. Dine videoer er så hyggelige. Elsker at være med dig i haven.
Jeg er vild med din måde at markere planter på. Det er en af mine store udfordringer - så få mærket og husket, hvilke planter, der havde den helt rigtige nuance, og hvilke der ikke havde. Jeg har ikke kunne få fat i den slags labels, du har. Så problemet er fortsat uløst pg en plantepind i jorden forsvinder hos mig.
Jeg bemærkede desuden, at dine roser ikke har det mindste tegn på meldug eller stråleplet. Det kæmper jeg altså lidt med i år. Selvom jeg har forsøgt at vande og gøde tidligt, så har jeg ikke vandet nok. Skummetmælk og natron har reddet det værste. Glæder mig til næste uge...... hvad mon videoen skal handle om der?
Mange hilsner Bonnie
Leif 2 år siden
Bonnie, sløjfeetiketter kan du købe hos kridtvejsplanter.dk eller lundhede.com 😉
Claus 2 år siden
Kære Leif og Bonnie. Herligt, at I er i kontakt. Kh Claus
Karen 2 år siden
smuk smuk video,jeg lærer så meget af videoerne . Jeg sidder altid med en blyant on lille lap og skriver ned.
Vedrørende regn , kan jeg fortælle at vi her i Søborg ved KBHN hvor jeg bor faktisk har fået lidt vand men jeg har dog også vandet lidt. Bedste hilsener
Karen
Claus 2 år siden
Kære Karen, dejligt, at du kan bruge mine tips. Dbh Claus
Inger 2 år siden
Kære Claus.
Tak for en skøn video og for Akeleje-tips, jeg må tage mig sammen og klippe de fleste af planterne helt ned i år - der er efterhånden SÅ mange i vores have, fordi jeg synes, at deres frøstande er så fine i buketterne, så længe de er grønne, og så har nogle pludselig kastet frø uden at jeg bemærkede det 😁.
Er du sikker på, at det med farveægtheden holder for de gules vedkommende? Jeg har over snart mange år prøvet at opformere min bestand af gule, og de bliver lilla med gul midte!!
Mange hilsner
Inger fra Odense
Claus 2 år siden
Kære Inger, når det gælder de langsporede gule akelejer, har jeg gode erfaringer. Dbh Claus
Kjeld 2 år siden
Kære Claus, et overflødighedshorn af farver, former og sanselige oplevelser, kærlig hilsen Kjeld og Lisbeth
Claus 2 år siden
Kære Kjeld og Lisbeth, tusind tak. Kh Claus
Anita 2 år siden
Kære Claus
Jeg tror jeg skal ha nogle akalejer , dem har jeg ikke nogen af . Min have bugner også lige nu , jeg vil forsøge mig med en video på Instagram , så det er godt at mine børn er kommet så jeg kan få lidt hjælp . Din haver er som sædvane fantastisk , i foråret fik alle mine roser Rootboster , de står flot , men der er en rose der slet ikke har lavet knopper , det ved jeg ikke hvorfor , nå men måske den kommer senere .
Tak for en fantastisk have klub video , fortsat god pinse til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 år siden
Kære Anita, ja akelejer er ikke til at undvære. Dejligt at høre, at dine roser trives. Kh Claus
Tina 2 år siden
Kæreste Claus Jeg er lidt bagud grundet flytteriet. Jeg elsker at være på tur i din have. Jeg er også helt forelsket i akelejer, min far have haven fyldt af akelejer da han gik bort , jeg fik gravet en det op og nu skal de op igen til min nye have. Knus Tina
Claus 2 år siden
Kære Tina, du har helt ret; akelejer er skønne. Kh Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer