Log ind

Nu er det sommer

Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

 

Kommentarer
Bonnie 1 År siden
Kære Claus.
Tak for endnu en dejlig video. Dine videoer er så hyggelige. Elsker at være med dig i haven.
Jeg er vild med din måde at markere planter på. Det er en af mine store udfordringer - så få mærket og husket, hvilke planter, der havde den helt rigtige nuance, og hvilke der ikke havde. Jeg har ikke kunne få fat i den slags labels, du har. Så problemet er fortsat uløst pg en plantepind i jorden forsvinder hos mig.
Jeg bemærkede desuden, at dine roser ikke har det mindste tegn på meldug eller stråleplet. Det kæmper jeg altså lidt med i år. Selvom jeg har forsøgt at vande og gøde tidligt, så har jeg ikke vandet nok. Skummetmælk og natron har reddet det værste. Glæder mig til næste uge...... hvad mon videoen skal handle om der?
Mange hilsner Bonnie
Leif 1 År siden
Bonnie, sløjfeetiketter kan du købe hos kridtvejsplanter.dk eller lundhede.com 😉
Claus 1 År siden
Kære Leif og Bonnie. Herligt, at I er i kontakt. Kh Claus
Karen 1 År siden
smuk smuk video,jeg lærer så meget af videoerne . Jeg sidder altid med en blyant on lille lap og skriver ned.
Vedrørende regn , kan jeg fortælle at vi her i Søborg ved KBHN hvor jeg bor faktisk har fået lidt vand men jeg har dog også vandet lidt. Bedste hilsener
Karen
Claus 1 År siden
Kære Karen, dejligt, at du kan bruge mine tips. Dbh Claus
Inger 1 År siden
Kære Claus.
Tak for en skøn video og for Akeleje-tips, jeg må tage mig sammen og klippe de fleste af planterne helt ned i år - der er efterhånden SÅ mange i vores have, fordi jeg synes, at deres frøstande er så fine i buketterne, så længe de er grønne, og så har nogle pludselig kastet frø uden at jeg bemærkede det 😁.
Er du sikker på, at det med farveægtheden holder for de gules vedkommende? Jeg har over snart mange år prøvet at opformere min bestand af gule, og de bliver lilla med gul midte!!
Mange hilsner
Inger fra Odense
Claus 1 År siden
Kære Inger, når det gælder de langsporede gule akelejer, har jeg gode erfaringer. Dbh Claus
Kjeld 1 År siden
Kære Claus, et overflødighedshorn af farver, former og sanselige oplevelser, kærlig hilsen Kjeld og Lisbeth
Claus 1 År siden
Kære Kjeld og Lisbeth, tusind tak. Kh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Jeg tror jeg skal ha nogle akalejer , dem har jeg ikke nogen af . Min have bugner også lige nu , jeg vil forsøge mig med en video på Instagram , så det er godt at mine børn er kommet så jeg kan få lidt hjælp . Din haver er som sædvane fantastisk , i foråret fik alle mine roser Rootboster , de står flot , men der er en rose der slet ikke har lavet knopper , det ved jeg ikke hvorfor , nå men måske den kommer senere .
Tak for en fantastisk have klub video , fortsat god pinse til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, ja akelejer er ikke til at undvære. Dejligt at høre, at dine roser trives. Kh Claus
Tina 1 År siden
Kæreste Claus Jeg er lidt bagud grundet flytteriet. Jeg elsker at være på tur i din have. Jeg er også helt forelsket i akelejer, min far have haven fyldt af akelejer da han gik bort , jeg fik gravet en det op og nu skal de op igen til min nye have. Knus Tina
Claus 1 År siden
Kære Tina, du har helt ret; akelejer er skønne. Kh Claus

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer