Log ind

Nu er det sommer

Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

 

Kommentarer
Bonnie 1 måned siden
Kære Claus.
Tak for endnu en dejlig video. Dine videoer er så hyggelige. Elsker at være med dig i haven.
Jeg er vild med din måde at markere planter på. Det er en af mine store udfordringer - så få mærket og husket, hvilke planter, der havde den helt rigtige nuance, og hvilke der ikke havde. Jeg har ikke kunne få fat i den slags labels, du har. Så problemet er fortsat uløst pg en plantepind i jorden forsvinder hos mig.
Jeg bemærkede desuden, at dine roser ikke har det mindste tegn på meldug eller stråleplet. Det kæmper jeg altså lidt med i år. Selvom jeg har forsøgt at vande og gøde tidligt, så har jeg ikke vandet nok. Skummetmælk og natron har reddet det værste. Glæder mig til næste uge...... hvad mon videoen skal handle om der?
Mange hilsner Bonnie
Leif 1 måned siden
Bonnie, sløjfeetiketter kan du købe hos kridtvejsplanter.dk eller lundhede.com 😉
Claus 1 måned siden
Kære Leif og Bonnie. Herligt, at I er i kontakt. Kh Claus
Karen 1 måned siden
smuk smuk video,jeg lærer så meget af videoerne . Jeg sidder altid med en blyant on lille lap og skriver ned.
Vedrørende regn , kan jeg fortælle at vi her i Søborg ved KBHN hvor jeg bor faktisk har fået lidt vand men jeg har dog også vandet lidt. Bedste hilsener
Karen
Claus 1 måned siden
Kære Karen, dejligt, at du kan bruge mine tips. Dbh Claus
Inger 1 måned siden
Kære Claus.
Tak for en skøn video og for Akeleje-tips, jeg må tage mig sammen og klippe de fleste af planterne helt ned i år - der er efterhånden SÅ mange i vores have, fordi jeg synes, at deres frøstande er så fine i buketterne, så længe de er grønne, og så har nogle pludselig kastet frø uden at jeg bemærkede det 😁.
Er du sikker på, at det med farveægtheden holder for de gules vedkommende? Jeg har over snart mange år prøvet at opformere min bestand af gule, og de bliver lilla med gul midte!!
Mange hilsner
Inger fra Odense
Claus 1 måned siden
Kære Inger, når det gælder de langsporede gule akelejer, har jeg gode erfaringer. Dbh Claus
Kjeld 1 måned siden
Kære Claus, et overflødighedshorn af farver, former og sanselige oplevelser, kærlig hilsen Kjeld og Lisbeth
Claus 1 måned siden
Kære Kjeld og Lisbeth, tusind tak. Kh Claus
Anita 1 måned siden
Kære Claus
Jeg tror jeg skal ha nogle akalejer , dem har jeg ikke nogen af . Min have bugner også lige nu , jeg vil forsøge mig med en video på Instagram , så det er godt at mine børn er kommet så jeg kan få lidt hjælp . Din haver er som sædvane fantastisk , i foråret fik alle mine roser Rootboster , de står flot , men der er en rose der slet ikke har lavet knopper , det ved jeg ikke hvorfor , nå men måske den kommer senere .
Tak for en fantastisk have klub video , fortsat god pinse til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 måned siden
Kære Anita, ja akelejer er ikke til at undvære. Dejligt at høre, at dine roser trives. Kh Claus
Tina 1 måned siden
Kæreste Claus Jeg er lidt bagud grundet flytteriet. Jeg elsker at være på tur i din have. Jeg er også helt forelsket i akelejer, min far have haven fyldt af akelejer da han gik bort , jeg fik gravet en det op og nu skal de op igen til min nye have. Knus Tina
Claus 25 dag(e) siden
Kære Tina, du har helt ret; akelejer er skønne. Kh Claus

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.
Vis flere videoer