Log ind

Nu er det sommer

Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

 

Kommentarer
Bonnie 3 måneder siden
Kære Claus.
Tak for endnu en dejlig video. Dine videoer er så hyggelige. Elsker at være med dig i haven.
Jeg er vild med din måde at markere planter på. Det er en af mine store udfordringer - så få mærket og husket, hvilke planter, der havde den helt rigtige nuance, og hvilke der ikke havde. Jeg har ikke kunne få fat i den slags labels, du har. Så problemet er fortsat uløst pg en plantepind i jorden forsvinder hos mig.
Jeg bemærkede desuden, at dine roser ikke har det mindste tegn på meldug eller stråleplet. Det kæmper jeg altså lidt med i år. Selvom jeg har forsøgt at vande og gøde tidligt, så har jeg ikke vandet nok. Skummetmælk og natron har reddet det værste. Glæder mig til næste uge...... hvad mon videoen skal handle om der?
Mange hilsner Bonnie
Leif 3 måneder siden
Bonnie, sløjfeetiketter kan du købe hos kridtvejsplanter.dk eller lundhede.com 😉
Claus 3 måneder siden
Kære Leif og Bonnie. Herligt, at I er i kontakt. Kh Claus
Karen 3 måneder siden
smuk smuk video,jeg lærer så meget af videoerne . Jeg sidder altid med en blyant on lille lap og skriver ned.
Vedrørende regn , kan jeg fortælle at vi her i Søborg ved KBHN hvor jeg bor faktisk har fået lidt vand men jeg har dog også vandet lidt. Bedste hilsener
Karen
Claus 3 måneder siden
Kære Karen, dejligt, at du kan bruge mine tips. Dbh Claus
Inger 3 måneder siden
Kære Claus.
Tak for en skøn video og for Akeleje-tips, jeg må tage mig sammen og klippe de fleste af planterne helt ned i år - der er efterhånden SÅ mange i vores have, fordi jeg synes, at deres frøstande er så fine i buketterne, så længe de er grønne, og så har nogle pludselig kastet frø uden at jeg bemærkede det 😁.
Er du sikker på, at det med farveægtheden holder for de gules vedkommende? Jeg har over snart mange år prøvet at opformere min bestand af gule, og de bliver lilla med gul midte!!
Mange hilsner
Inger fra Odense
Claus 3 måneder siden
Kære Inger, når det gælder de langsporede gule akelejer, har jeg gode erfaringer. Dbh Claus
Kjeld 3 måneder siden
Kære Claus, et overflødighedshorn af farver, former og sanselige oplevelser, kærlig hilsen Kjeld og Lisbeth
Claus 3 måneder siden
Kære Kjeld og Lisbeth, tusind tak. Kh Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Jeg tror jeg skal ha nogle akalejer , dem har jeg ikke nogen af . Min have bugner også lige nu , jeg vil forsøge mig med en video på Instagram , så det er godt at mine børn er kommet så jeg kan få lidt hjælp . Din haver er som sædvane fantastisk , i foråret fik alle mine roser Rootboster , de står flot , men der er en rose der slet ikke har lavet knopper , det ved jeg ikke hvorfor , nå men måske den kommer senere .
Tak for en fantastisk have klub video , fortsat god pinse til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, ja akelejer er ikke til at undvære. Dejligt at høre, at dine roser trives. Kh Claus
Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus Jeg er lidt bagud grundet flytteriet. Jeg elsker at være på tur i din have. Jeg er også helt forelsket i akelejer, min far have haven fyldt af akelejer da han gik bort , jeg fik gravet en det op og nu skal de op igen til min nye have. Knus Tina
Claus 3 måneder siden
Kære Tina, du har helt ret; akelejer er skønne. Kh Claus

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.
Vis flere videoer